2009. január 9. péntek

jan. 9
6:45
Amikor egy konzervatív lány borítja fel az agglegények életét (Infostart)
Hogyan forgatja föl egy hirtelen fölbukkanó, konzervatív lány két, a világot igencsak kritikus módon szemlélő agglegény, egy laptulajdonos és egy író életét San Franciscóban? Erről szól a Madách Színház új darabja, Neil Simon És mennyi szerelem című komédiája.
jan. 9
8:42
Több mint 8,5 milliárd forint volt a vezető hazai aukciósházak tavalyi éves forgalma (Népszava)
Finanszírozási válság ide, gazdasági válság oda, kevés kivételtől eltekintve a magyarországi nagy árverezőházak 2008-ban is felülmúlták az előző években elért eredményeiket. A legalább százmillió forintnyi összleütést produkáló cégek adatait összesítve a tavalyi év műkereskedelmi forgalma több mint nyolcszázmillió forinttal haladta meg a 2007-es, és majdnem 2,5 milliárddal a 2006-os bevételeket.…
jan. 9
9:09
Fábry Sándorral ünnepel a negyedszázados Ghymes (Infostart)
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli és Álombálom című új albumának lemezbemutató koncertjét tartja a Ghymes együttes január 10-én a Papp László Sportarénában. A koncerten több vendég, köztük a Honvéd Táncegyüttes, a Budapesti Ifjúsági Kórus és Fábry Sándor humorista is közreműködik.
jan. 9
10:48
Ismét magyar nyerte az Év érméje díjat (Startlap)
Az év érméje lett a Magyar Nemzeti Bank által 2007-ben kibocsátott Magyar várak sorozat gyulai várat ábrázoló 5000 forintos ezüst emlékérméje a Krause Publications kiadó internetes szavazásán.A kategóriában 15 ország érméjére lehetett...
jan. 9
11:33
Eszenyi Enikő: "külföldön ilyet nem kérdeznek!" (HVG)
„Nem dívaságból hordok napszemüveget; nagyon megviselik a szememet a színpadi fények, amelyek egyébként az idegrendszerre is hatnak” – jelzi az éppen 48 éves Eszenyi Enikő, a Vígszínház február 1-jén hivatalba lépő új direktora, hogy az ünnepelt színészek élete sem csak fény és csillogás. (Szóljon hozzá!)
jan. 9
12:09
Majtényi: törvénysértő az ORTT döntése a rádiós pályázatokról (HVG)
Elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását a médiahatóság - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtöki ülése után az egyik tagtól az MTI. Az ORTT elnöke szerint törvénytelen döntés született.
jan. 9
12:27
Törőcsik Mari nyitja meg a Filmszemlét (HVG)
Eldőlt, kik alkotják a 40. Magyar Filmszemle zsűrijét az egyes versenyszekciókban. A játékfilmes zsűrit Mészáros Márta filmrendező (elnök), Hartyándi Jenő fesztiválszervező, Ragályi Elemér operatőr-filmrendező, Tolvaly Ferenc író-rendező és Zsigmond Vilmos operatőr alkotja. A január 29-iki nyitóünnepséget követően a szemlét Törőcsik Mari színművész nyitja meg.
jan. 9
12:29
Mit díjaztak az amerikai online média filmkritikusai? (HVG)
Danny Boyle indiai nyomormeséje, a Slumdog Millionaire öt díjat gyűjtött be az észak-amerikai elektronikus média filmkritikusainak csütörtök esti díjátadó ceremóniáján Santa Monicában.
jan. 9
15:36
Nagyapáink Mohácsa, a Don-kanyar (Népszava)
Nagyapáink Mohácsa, a Don-kanyar címmel nyílik az 1943-as doni katasztrófáról a széles közönség által még nem látott dokumentumokat és fotókat is bemutató kiállítás hétfőn a hódmezővásárhelyi Emlékpontban - tájékoztatta az MTI-t Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense.

Keresés