2009. január 29. csütörtök

jan. 29
11:30
"Hiába tukmálom, a gyerekeim nem vevők a Tenkes kapitányára" (HVG)
Az emberek könnyed szórakozásra, zenére vágynak – véli Herendi Gábor (47 éves) filmrendező-producer, aki így is csak „kőkemény alkudozással” tudta elhitetni egyes cégek marketingosztályával, hogy üzlet van a Valami Amerika második részének szponzorálásában. (Szóljon hozzá!)
jan. 29
12:45
Szemle bemutatók (Népszava)
Szerzőnk a film rendezőjével beszélgetett a legújabb filmjéről
jan. 29
13:00
Portré David Cerny botrányszobrászról (HVG)
„A legjobb ihlet a harag és a közeledő határidő” – vall művészi motivációiról a 41 éves cseh művész, akinek Entropa című, a brüsszeli Európa Tanács épületében nemrég felállított, az EU 27 tagállamát kifigurázó monstre alkotása több országban is hatalmas felháborodást vált ki, elsősorban az illemhelyként ábrázolt Bulgáriában és a magyar trikolóros spárgák szorításában ábrázolt Szlovákiában. Már…
jan. 29
13:03
Pálfi-DVD: három az egyben (Népszava)
Két nagy film közti időtöltésnek indult, de végül film lett belőle, mondta Pálfi György, a Nem vagyok a barátod című filmjének sajtóbemutatója után.
jan. 29
13:36
Törőcsik Mari nyitja meg a Filmszemlét (Infostart)
Törőcsik Mari nyitja meg ma este a jubileumi 40. Magyar Filmszemlét. A nemzet színésze hosszas betegség után először lép a közönség elé. A szemle versenyprogramjában 18 játékfilm, 30 kisjátékfilm, 32 dokumentumfilm, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm szerepel.
jan. 29
13:39
ef Zámbó-kiállítás nyílik a szegedi Reök-palotában (Népszava)
A kortárs magyar képzőművészet "fenegyereke", ef Zámbó István alkotásaiból nyílik reprezentatív kiállítás pénteken a Reök-palotában; a csaknem száz festmény, grafika és szobor többsége magángyűjteményekből érkezett Szegedre - közölte az MTI-vel Nátyi Róbert, a tárlat kurátora.
jan. 29
15:27
Elhunyt Győrffy László (Népszava)
Életének 69. évében tragikus körülmények között elhunyt Győrffy László író, publicista.
jan. 29
15:30
Underground, avagy portrék a budapesti metróból (10.) (Startlap)
A szimbiózis gondolata végigkísérte az emberiség történetét. Szfinxeket, Kentaurokat, Sellőket szültek minduntalan korlátot nem ismerő, skatulyába nem illeszthető, szabadon szárnyaló elmék.
jan. 29
16:36
Petőfi-szobrot avatnak Kijevben (HVG)
Petőfi Sándornak állítanak szobrot az ukrán fővárosban március 15-én, a magyar költő emlékművét a tervek szerint közösen avatja fel Kijev első embere és Budapest főpolgármestere.
jan. 29
18:24
A szívtipró és a csángó gyermekgyilkos - a szemle játékfilmjei (videókkal) (Infostart)
Közönségsikerek és filmdrámák, valóságos történetek és a fikció világa egyaránt megelevenedik a 40. Magyar Filmszemle repertoárjában a játékfilmek között. A jubileumi fesztiválon 18 játékfilm száll versenybe, közöttük nyolc elsőfilmes alkotás. Az InfoRádió összeállítása ezúttal az idei magyar mozifilmtermést mutatja be.
jan. 29
18:26
Film Balassagyarmat hőstettéről (Infostart)
Kilencven évvel ezelőtt, 1919. január 29-én Balassagyarmat lakossága fegyveresen ellenállt a megszálló cseh csapatoknak, és a város Magyarország része maradhatott. Az Országgyűlés ezért 2005-ben Balassagyarmat városának a Civitas Fortissima, vagyis a Legbátrabb város címet adományozta. Az évforduló alkalmából dokumentumfilm készült az eseményekről, amit csütörtökön mutatnak be a balassagyarmati…
jan. 29
18:27
Elhunyt John Martyn (Népszava)
Hatvan éves korában elhunyt John Martyn énekes-dalszerző, aki olyan zenészekkel játszott együtt, mint Phil Collins és Dave Gilmore, a Pink Floyd volt gitárosa.
jan. 29
18:30
Elhunyt John Martyn énekes-dalszerző (Startlap)
Hatvan éves korában elhunyt John Martyn énekes-dalszerző, aki olyan zenészekkel játszott együtt, mint Phil Collins és Dave Gilmore, a Pink Floyd volt gitárosa. A dzsessz- és népzenei indíttatású, virtuóz gitárjátékáról is ismert...
jan. 29
20:33
Lesz egy napsugaras fél óránk (Népszava)
Jamie-ből lehetett volna amolyan szuper-sztár a médiában, tán már főznie sem kellett volna igazán. Volt is egy pillanat, amikor úgy látszott, elmegy szórakoztatóba, bekebelezi őt a show-biznisz. Akkor színpadi produkcióba oltotta a korábbi képernyős főzőcskéit, amelyek a tévében nagyszerűek voltak, ám a színpadon elég erőltetetten festettek. Jamie azután hagyta a fenébe a showman-séget, maradt a…

Keresés