2009. január 29. csütörtök

jan. 29
13:36
Törőcsik Mari nyitja meg a Filmszemlét (Infostart)
Törőcsik Mari nyitja meg ma este a jubileumi 40. Magyar Filmszemlét. A nemzet színésze hosszas betegség után először lép a közönség elé. A szemle versenyprogramjában 18 játékfilm, 30 kisjátékfilm, 32 dokumentumfilm, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm szerepel.
jan. 29
15:30
Underground, avagy portrék a budapesti metróból (10.) (Startlap)
A szimbiózis gondolata végigkísérte az emberiség történetét. Szfinxeket, Kentaurokat, Sellőket szültek minduntalan korlátot nem ismerő, skatulyába nem illeszthető, szabadon szárnyaló elmék.
jan. 29
18:24
A szívtipró és a csángó gyermekgyilkos - a szemle játékfilmjei (videókkal) (Infostart)
Közönségsikerek és filmdrámák, valóságos történetek és a fikció világa egyaránt megelevenedik a 40. Magyar Filmszemle repertoárjában a játékfilmek között. A jubileumi fesztiválon 18 játékfilm száll versenybe, közöttük nyolc elsőfilmes alkotás. Az InfoRádió összeállítása ezúttal az idei magyar mozifilmtermést mutatja be.
jan. 29
18:26
Film Balassagyarmat hőstettéről (Infostart)
Kilencven évvel ezelőtt, 1919. január 29-én Balassagyarmat lakossága fegyveresen ellenállt a megszálló cseh csapatoknak, és a város Magyarország része maradhatott. Az Országgyűlés ezért 2005-ben Balassagyarmat városának a Civitas Fortissima, vagyis a Legbátrabb város címet adományozta. Az évforduló alkalmából dokumentumfilm készült az eseményekről, amit csütörtökön mutatnak be a balassagyarmati…
jan. 29
18:30
Elhunyt John Martyn énekes-dalszerző (Startlap)
Hatvan éves korában elhunyt John Martyn énekes-dalszerző, aki olyan zenészekkel játszott együtt, mint Phil Collins és Dave Gilmore, a Pink Floyd volt gitárosa. A dzsessz- és népzenei indíttatású, virtuóz gitárjátékáról is ismert...

Keresés