2009. január 29. csütörtök

jan. 29
1:18
32 ezer eladott jegy a Szemlén (est.hu)
A 40. Magyar Filmszemle szervezőbizottságának szerda délutáni jelentése szerint a Szemle pénztáraiban - az elővételi időszakot is beleértve - öt és fél nap alatt közel 32 ezer jegyet adtak el.
jan. 29
1:22
Életműdíjat kap Velencében Lasseter (est.hu)
Életműdíjjal tüntetik ki a neves amerikai animációs filmest, John Lassetert. A Toy Story-filmek, az Egy bogár élete és a Verdák rendezője az elismerést az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál keretében kapja.
jan. 29
1:36
Valkűr: mint a Titanic (est.hu)
James Cameron filmjéhez, a Titanichoz hasonlítja új alkotását Bryan Singer rendező. A Valkűrt február 19-én mutatják be a magyar mozik.
jan. 29
7:06
Fekete Pákót kitiltották Amerikából (NLC)
Mielőtt Fekete Pákó itthon híres lett, az Egyesült Államokban is szerencsét próbált. A kezdetek sok nehézséget tartogattak, mert Pákó nem tudott egyedül egy albérletet fenntartani.
jan. 29
9:06
Simply Red: ingyenkoncert Budapesten (est.hu)
Az angol együttes az Ötvenhatosok terén júniusban megrendezendő 13. Kapcsolat koncerten lép fel.
jan. 29
9:30
Mit csináljunk februárban? A hónap legjobb programjai (NLC)
Februárban is remek programok várnak rád, vétek lenne otthon maradni. Egy világhírű kiállítás, egy fergeteges show az Arénában, szuper koncertek, csak hogy néhányat említsünk. Összegyűjtöttük nektek a hónap legjeit!
jan. 29
10:06
Gyanús az állaga? Színe? Szaga? (NLC)
Mondd csak, szeretsz vásárolni? Persze, hiszen nő vagy, biztosan szeretsz. Na és tudsz is? Mert a vásárlás képessége nem egyenlő azzal, hogy mindent összeszedünk egy kupacba, aztán kifizetjük, hazacipeljük, otthon pedig majdcsak lesz vele valami. Bizony, a vásárlást is tanulni kell, mert nem mindegy, hogyan csináljuk. Nagyon nem. Sorozatunk erre szeretne rávilágítani.
jan. 29
10:18
Star Wars: Klónok háborúja tévésorozat februrártól a Cartoon Network műsorán (est.hu)
2009-ben új korszak kezdődik a Star Wars franchise történetében: a Star Wars: Klónok háborúja című tévésorozatot műsorára tűzi a Cartoon Network!
jan. 29
12:06
Kovácsovics Fruzsina - interjú (est.hu)
A Csillag Születik tehetségkutató műsor felfedezettje Kovácsovics Fruzsina a 2009-es évet a zenének és a zenének szenteli. Ötfős együttesével minél több szuper koncertet szeretnének adni, és azt is megtudtuk, hogy egy jelentős image váltáson fog átesni a banda, persze csak zenei téren. A Mosolylánnyal a szilveszteri fogadalmakról és Bencével való összeköltözéséről is beszélgettünk.
jan. 29
12:48
Hemingway ükunokája hatalmas karrier előtt áll (NLC)
Ernest Hemingway ükunokája, Dree tehetséget és káprázatos szépséget örökölt felmenőitől. A lány nemrég Párizsba költözött, hogy ott bontogassa szárnyait.
jan. 29
13:00
Dvořák-maraton (est.hu)
Tavaly indult útjára a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztiválzenekar kezdeményezésére azon maratonok remélhetőleg maratoni sora, ahol délelőttől késő estig számos koncert mutatja be egy-egy zeneszerző munkásságát.
jan. 29
13:02
Brickner Szabolcs (est.hu)
A Belgiumban rendezett Erzsébet királyné verseny ötvenéves történetében először fordult elő, hogy tenor nyerte meg a kizárólag pályakezdő művészeket felvonultató megmérettetést.
jan. 29
13:04
Leonidas Kavakos (est.hu)
Kavakos görög hegedűművész életében Jean Sibelius meghatározó alak.
jan. 29
13:06
Trónörökösök a színen - a klasszikus zeneművészet új nemzedéke (est.hu)
A zenei versenyek olimpiájának becézett moszkvai Csajkovszkij Zenei Versenyen Várdai István és Fülei Balázs 2007-ben már bebizonyították, milyen jó párost alkotnak: Várdai harmadik helyezést nyert, Fülei pedig a verseny legjobb zongorán közreműködő művész díját kapta.
jan. 29
13:08
Schiff András (est.hu)
Schiff András kezében ugyan egyre gyakrabban látni karmesteri pálcát, máskor a zongora mellől irányítja zenekarát, de szerencsére szólózongorista-karrierjét sem adta fel.
jan. 29
13:10
Pixelek (est.hu)
A magyar MTV és a Műcsarnok tavaly tavasszal közös projektet indított azzal a céllal, hogy fiatal képzőművészeket ismertessen meg a közönséggel, kiváltképp az ifjabb generációval.
jan. 29
14:54
Milyen a valódi szerelem? - Soma Mamagésa válaszol (NLC)
A barátnőmmel rendszeresen vitatkozunk arról, milyen is a valódi szerelem. Szerintem a plátói szerelem nem azonos a valódival. A viszonzott szerelem egészen más minőség. Jól gondolom?
jan. 29
16:00
Meghalt a Lynyrd Skynyrd billentyűse (est.hu)
Billy Powell nem ment el egy kezelésre, másnap éjszaka szívinfarktust kapott és elhunyt.
jan. 29
16:02
A megmentő szerepében a U2 (est.hu)
Az ír zenekar megvásárolná a londoni Olympic stúdiót az EMI-tól, a lemezcég ugyanis a végleges bezárást fontolgatja.
jan. 29
16:24
Méretes feneket növesztett Jessica Simpson (NLC)
Amíg a hírességek java része étkezési gondokkal küzd, addig Jessica Simpson nem válogatja meg, hogy mit tesz a tányérjára. Ennek meg is lett az eredménye, az énekes-színésznő alaposan kigömbölyödött.
jan. 29
17:54
Mi kell a boldoguláshoz külföldön? (NLC)
Számtalan okból érezhetjük egyre csábítóbbnak a külföldi állásajánlatokat. Dönteni azonban nehéz, hiszen hallunk jót is, rosszat is. A tejszínhabos sikersztoriktól, a véresen komoly drámákig számtalan történet kezdődik így: „küldöldre mentem dolgozni“.
jan. 29
18:06
Sikersorozatok és saját gyártású műsorok tavasszal a TV2-n (est.hu)
A sikersorozatok terén a jól bevált Krimihétfő és a Doktor House-os szerda este mellett kedd este jön a Született feleségek az új évaddal és a három New York-i barátnő életébe bepillantást engedő Rúzs és New York. Megújul a Jóban rosszban, Joshi Bharat új idősávba kerül, és visszatér az Áll az alku is. Sztárpárosokban nem lesz hiány a csatornán, hiszen Liptai Claudia és Tilla 6 év után újra együtt…

Keresés