2009. január 5. hétfő

jan. 5
0:21
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! Marsi Anikó; Túró Rudi; A fa lelke…; Pizsamaparti; Tunézia homokja; Lánykérés, fiúkérés…
jan. 5
2:51
A Libanoni keringő a kritikusok kedvence (est.hu)
A Libanoni keringő - Waltz with Bashir című izraeli animációs munka lett a legjobb film az amerikai National Society of Film Critics Awardon, azaz a Filmkritikusok Nemzeti Társaságának díjátadóján.
jan. 5
2:55
Meghalt a Starsky és Hutch sztárja (est.hu)
Nyolcvan éves korában elhunyt Bernie Hamilton amerikai színész, akit a legtöbb néző a hetvenes évek népszerű tévésorozata, a Starsky és Hutch Harold Dobey rendőrkapitányaként ismer.
jan. 5
2:59
Will Smith a box office királya (est.hu)
Will Smith hollywoodi színészt választották meg a 2008-as év legnagyobb "pénzcsinálójának" az amerikai mozitulajdonosok és filmvásárlók éves szavazásán.
jan. 5
3:45
6.45 Faludi Filmklub (est.hu)
A 2008. decemberében zárult őszi évad után szerencsésen korai kezdéssel a Faludi Ferenc Akadémia megrendezi 6.45-ös Filmklubjának 2009. tavaszi évadát is az Urániában - csupa nagyszerű filmmel Kanadától Dániáig, az ötvenes évektől napjainkig.
jan. 5
8:33
Robert Planté a világ legjobb énekhangja (est.hu)
A Planet Rock nevű rádióállomás arról szavaztatta meg hallgatóit, hogy kiket tartanak minden idők legjobb rockénekeseinek.
jan. 5
9:21
Bono "testközelben" Szegeden (NLCafé)
2009. január 16-án végre a szegediek számára is testközelbe kerülhet a U2 frontembere, Bono, sőt a teljes zenekar.
jan. 5
9:23
Fenséges királykék - A tél üdítő trendszíne (NLCafé)
Amikor mindenki lilát hord, és mindenhol csak lila holmikat kapni, és úgy érzed, a kirakatokban még az is lila színen dalol, ami amúgy más színű, akkor van szükség az üdítő változatosságra. A tél trendszíne, a színpaletta jelenlegi uralkodója a királykék.
jan. 5
9:57
DIANA: a celebration - Újabb világsikerű kiállítás Magyarországon (NLCafé)
2009. január 31-től látható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. A kontinensen elsőként Magyarországon látogatható ez a páratlan kiállítás.
jan. 5
10:33
Hotel Bali - olvass bele a könyvbe! (NLCafé)
Négy barátnő egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesz, hogy elhagyják az országot, máshol kezdenek új életet. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… Részlet Fejős Éva Hotel Bali című regényéből.
jan. 5
11:33
Asztrológiáról MásKÉPp IV (est.hu)
Hány és hány szerepet játszunk el életünkben? Férfiak és nők vagyunk. Gyerekek, szülők és társak. Először fiatalok, később pedig öregek. Lehetünk barátok és ellenségek, bölcsek és ostobák.
jan. 5
11:35
Veled is megtörténhet - Breiner Tamás estje (est.hu)
Breiner Tamás mentalista a Kiválasztott című televíziós műsorban szerzett széles körű ismertséget. Rendkívüli produkcióival szórakoztató formában bizonyítja, hogy gondolatainkat nem titkolhatjuk el többé.
jan. 5
11:45
Magyarország 100 csodája (NLCafé)
A 100 csoda egy egész éves programsorozat, melyben a mai Magyarország 100 legsikeresebb fejlesztését, találmányát, innovációját ismerhetjük meg.
jan. 5
12:09
A Van Der Graaf Generator a Művészetek Palotájában (est.hu)
A folyamatos tagcseréknek és az időszakos pihenéseknek köszönhetően mára trióvá sűrűsödő Van Der Graaf Generator a hetvenes évek progresszív rockjának egyik meghatározó együttese, még akkor is, ha az elektromos töltést generáló szerkezet nevét anno nem sikerült tökéletesen leírni.
jan. 5
12:21
Újabb ikrek Hollywoodban (NLCafé)
Nicole Richie és jegyese, Joel Madden alig egy évvel kislányuk születése után újra gyermekáldás elé néznek. A családba állítólag nem is egy, hanem egyszerre két jövevény érkezik.
jan. 5
13:15
Sztárok újévi fogadalmai (NLCafé)
Szilveszterkor a sztárok is szeretnek fogadalmat tenni. 2009 végén majd meglátjuk, sikerült-e az elhatározásaikat betartaniuk.
jan. 5
13:17
Születésnapos sztár: Zséda (NLCafé)
Zsédenyi Adrienn izgalmas évet zárt, és tervei szerint 2009-ben sem fog unatkozni. Többszörös aranylemezes előadó, akinek telt házzal mennek a koncertjei, otthon pedig lelkiismeretes anyuka, aki csodaként éli meg a kisfia minden mozdulatát.
jan. 5
13:19
2009 nagy éves horoszkópja (NLCafé)
2009-ben több témában is gyökeres változások várhatók. Azok, akik ellen akarnak állni a megújulásnak, rosszul járhatnak. Olyan elementáris erők fognak működni, amelyek nem engedik a régi rendszereket működni.
jan. 5
14:09
Népi hardcore, balkáni alapokon - a Zdob şi Zdub az A38 Hajón (NLCafé)
Az A38 Hajó egyik első évadnyitó koncertje az elmúlt év egyik legnagyobb sikerű fellépője, a moldáv Zdob şi Zdub lesz.
jan. 5
15:03
Katy Perry szakított szerelmével, és lányokkal csókolózik (NLCafé)
Katy Perry és Travis McCoy románca véget ért, így a 24 éves énekesnő szingliként kezdi az új évet.
jan. 5
16:39
A Fleet Foxesé az év borítója (est.hu)
Debütáló albumának sikere mellé az amerikai zenekar 2008 legjobb lemezborítójának díját is bezsebelte.
jan. 5
16:41
Eladó Big Bopper koporsója (est.hu)
Az ötvenes évek rock'n'roll-sztárjának fémkoporsójára az eBay-en lehet licitálni.
jan. 5
17:33
Összefogás napja (est.hu)
Nagyszabású teremfutball-gálára kerül sor január második vasárnapján a Papp László Sportarénában. A rendezvény szervezői a Bánka Kristóf Alapítvány és a Zavadszky Gábor Alapítvány a Futball Árvákért.
jan. 5
17:35
Mozart esttel kezdődik az év (est.hu)
A Zeneakadémia újévi első Alma Mater "Prémium" koncertjén az intézmény jelene és múltja kapcsolódik össze. Az egykori növendékek, Rost Andrea és Rolla János Kossuth-díjas előadóművészek mellett a Liszt Ferenc Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályának növendékei kapnak lehetőséget a nagyközönség előtti bemutatkozásra, akik Mozart gyermekkori műveit adják elő.

Keresés