2009. január 5. hétfő

jan. 5
4:48
Több gyógyszer ára csökken! (Népszava)
Január 1-jétől újabb 400 gyógyszer lett olcsóbb, például az onkológiai, az emésztőrendszeri, valamint a szív-érrendszeri panaszok kezelésére szolgáló szerek. Tavaly, a sokéves hiány után – a gyógyszer-gazdaságossági törvény eredményeként – először zárt megtakarítással a gyógyszerkassza. Két év alatt csaknem kétezer készítmény ára csökkent átlagosan 20 százalékkal. Az egészségügyi tárca év végi…
jan. 5
5:06
A Fidesz megint csinálja a fesztivált, de minek?! (Népszava)
Ma adnak választ a minisztériumok arra az 1300 kérdésre, amelyeket karácsony előtt nyújtottak be fideszes és KDNP-s képviselők a minisztereknek, s amelyek miatt több száz embernek kellett dolgoznia a tárcáknál az ünnepek alatt. A Házszabály ugyanis arra kötelezi a minisztereket, hogy 15 nap alatt válaszoljanak a kérdésekre. Ebben az esetben az sem számít, hogy a feltett kérdések egy jelentős része…
jan. 5
5:24
Szócsatározás, amúgy Fidesz módra (Népszava)
Kormányra kerülni, mindenáron – ez volt Orbán Viktor terve 2008-ban, de kudarcot vallott, és ugyanez a terve 2009-re is. Ezzel kommentálta a kormányszóvivő a Fidesz elnökének nyilatkozatát, amelyben Orbán kifejtette: az idei év sikere attól függ, hogy lesz-e politikai változás. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint most az együttműködés, nem pedig egymás legyőzése a nemzet érdeke.
jan. 5
5:26
A gyermeket nevelőknek nem hoz jó hírt 2009 (Népszava)
A családi pótlék összege csak szeptembertől nő, más, gyermekek után járó támogatás és segély viszont nem változik a tavalyihoz képest. Ennek oka, hogy a kormány nem emelte a bázisként is használatos nyugdíjminimum összegét. A minimálbér összege viszont 69 ezerről 71 ezer 500 forintra nőtt, a szakmunkásokat illető garantált bérminimum pedig egységesen 87 ezer forint lett.
jan. 5
5:42
Egyre hevesebb az orosz–ukrán árvita! Reméljük nem mi isszuk meg a levét (Népszava)
Magyarországon egyelőre nem érezhető a mind hevesebb orosz–ukrán gázvita hatása. A szerződésben rögzített orosz földgázmennyiség hiánytalanul megérkezik Ukrajnán keresztül. A nyomás ugyan a múlt hét végén ingadozott, de még a határérték körül van. A hazai tárolókban van elég tartalék, tehát az sem jelentene gondot, ha rövid időre kimaradna a szállítás.
jan. 5
5:44
Kezdődik a fővárosi büdzsé vitája (Népszava)
Már e héten elkezdődhet a koalíciós egyeztetés az önkormányzat idei költségvetési koncepciójáról. Az év végén elkészült, még csak keretszámokat és fiskális irányokat tartalmazó tervezetet február végéig kell tartalommal megtölteni. A legnagyobb fejtörést várhatóan a 35,6 milliárdos beruházási hiány lefaragása okozza majd.
jan. 5
5:46
Korszakalkotó változás a felsőoktatásban (Népszava)
Az egyetemek, főiskolák gazdálkodásának korszerűsítése a legelemibb feltétele annak, hogy a magyar felsőoktatás nemzetközileg versenyképes maradjon. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy az Országgyűlés decemberben elfogadta az intézmények vagyongazdálkodását érintő felsőoktatási törvény módosítását. Ennek lényege, hogy az állami felsőoktatási intézmény a vagyonkezelésében lévő állami vagyon…
jan. 5
6:09
Autóval hajtott a kávézóba, majd felgyújtotta a járművet (Infostart)
Kigyulladt egy kávézó hétfő hajnalban a főváros XII. kerületében, a MOM Park bevásárlóközpontban - közölte a tűzoltóság szóvivője.
jan. 5
6:36
Tartósan fagyos, északkeleten havas (boon)
Milyen időre számíthatunk a következő napokban?
jan. 5
6:36
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthat január 5-én, hétfőn traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 5
6:38
Dia, hétfő szépe (szon)
A nagykállói Harmann Dia rajong a tetoválásokért és a testékszerekért.
jan. 5
6:40
Az új év hozománya (szon)
Akiknek volt merszük az év első napján (is) megemelniük a félig telt boros- vagy pezsgőspoharat, esetleg újra megízlelni a szomszédtól kapott „házi áldást”, azoknak ma reggel segítünk a tisztánlátásban. Palicz István jegyzete
jan. 5
6:54
Kíváncsiak, hogy melyik megyében nőtt drasztikusan a munkanélküliek száma? (Népszava)
A nyilvántartott álláskeresők száma 15,9 százalékkal nőtt Komárom-Esztergom megyében a 2008 novemberében korábbi év novemberéhez képest. Hasonlóan nagy arányú létszámnövekedés egyetlen megyében sem következett be - tájékoztatta az MTI-t a regionális munkaügyi központ.
jan. 5
6:54
1980 Nyíregyháza: Hol járunk? (szon)
A '80-as években valami nagyon épült a Jósaváros szívében: ez látható Balogh Ágnes képén. De mi épült? Eddig érkezett képek:
jan. 5
7:03
Magyar bor külföldi ruhában (Infostart)
Szinte minden külföldről érkezik, ami a magyar bort "körbeveszi": a palack, a címkepapír, a parafa, sőt még az üveg nyakát díszítő kapszula is. A hazai nedű csomagolásához szükséges honi háttéripar szinte teljesen eltűnt, így viszont a pincészetek kényszerűségből importra költik pénzüket - palackonként akár több száz forintot.
jan. 5
7:03
Meghalt egy férfi a budakalászi bevásárlóközpont közelében (ma.hu)
Nem sikerült újjáéleszteni azt a férfit, akinek az életéért küzdöttek a mentők a budakalászi bevásárlóközpontnál, miután autójával frontálisan összeütközött egy másik kocsival.
jan. 5
7:05
Még mindig nem lehet korcsolyázni a tavainkon (Infostart)
Csak a kijelölt, ellenőrzött és felügyelt helyeken szabad korcsolyázni - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a tavakon, kikötők környékén, folyókon, bányatavakon kialakult néhány centiméteres jég még sehol nem alkalmas a sportolásra.
jan. 5
7:21
35,6 milliárd forintos beruházási hiányról vitáznak (ma.hu)
Már a héten elkezdődhet a koalíciós egyeztetés a fővárosi önkormányzat idei költségvetési koncepciójáról, amelyen belül a legnagyobb fejtörést várhatóan a 35,6 milliárd forintos beruházási hiány lefaragása okozza majd.
jan. 5
7:23
Határidő vége: nem a minisztereken csattantak a Fidesz kérdései (ma.hu)
Ma telik le a Fidesz és a KDNP képviselői által feladott 1300 kérdés megválaszolásának határideje - írja hétfői számában a Népszava.
jan. 5
7:30
A portálüvegen át hajtott a MOM Parkba és felgyújtotta a kocsit (boon)
A portálüvegen át hajtott be egy budai üzletház kávézójába egy sofőr hétfőn hajnalban.
jan. 5
7:32
Megkínzott kutyát találtak Dombóváron (boon)
Szándékosan kirakott hurokba akadt egy kutya Dombóváron az egyik ház kerítésénél. A szenvedő állatot a szomszédok vették észre, ők szabadították ki és értesítették az álltavédőket, akik állatkínzás miatt feljelentést tesznek a rendőrségen.
jan. 5
7:39
Mégis sztrájkolnak a pedagógusok? (ma.hu)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének új közszolgálati sztrájkbizottsága akár már a héten megalakulhat - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 5
7:48
"Hatalom átvételi kísérlet volt az MDF-en belül" (Népszava)
Herényi Károly az MDF frakcióvezetője a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy puccskísérlettel szerették volna átvenni a hatalmat a párton belül.
jan. 5
7:48
Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapa (boon)
Sajókaza - Kegyelmet kér az államelnöktől egy hat gyerekes sajókazai cigány család férfi tagja (az apa): áramlopás miatt letöltendő fogházra ítéltek.
jan. 5
8:06
Ki kereste meg Bokros Lajost a politikai elitből? (Népszava)
Bokros Lajos volt pénzügyminiszter a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy azonnal reformok szükségesek ahhoz, hogy az ország megmeneküljön a válság karmaiból.
jan. 5
8:24
Füles a tenyérben (szon)
Legyen szó családtagnak számító kisállatról vagy családok megélhetését meghatározó jószágról, az állatorvosok hivatásának súlya van. Mindig van egy olyan döntéshozói szint, ahol a megoldás kulcsa fellelhető. Nyéki Zsolt jegyzete
jan. 5
8:33
A kávézóba hajtott autójával - képriport (Infostart)
Kigyulladt egy kávézó hétfő hajnalban a főváros XII. kerületében, a MOM Park bevásárlóközpontban - közölte a tűzoltóság szóvivője.
jan. 5
8:33
Felkavaró képek! Meghalt egy férfi a Budakalászon! (ma.hu)
Nem sikerült újjáéleszteni azt a férfit, akinek az életéért küzdöttek a mentők a budakalászi bevásárlóközpontnál, miután autójával frontálisan összeütközött egy másik kocsival.
jan. 5
8:42
Könyvet ír a miskolci sztárzsaru III. - Az őszülő perverz (boon)
Könyvet ír a miskolci sztárzsaru. Nosztalgiázik dr. Árnyasi Gyula nyugalmazott alezredes a hetvenes-nyolcvanas évek éjszakáinak hőse.
jan. 5
8:51
0,568 liter sör, százmillió forint és nyomás a lapszemlében (orientpress)
Megkegyelmezett az EU a briteknek és az íreknek, akiknek mégsem kell 0,568 liter sört rendelniük a pubokban - írja a Népszabadság. Máig nem pótolja a kormány az Országos Gyógyintézeti Központ bezárásával megszűnt, hazánkban egyedüliként működő őssejtdonorbank egyik rendkívül fontos szolgáltatását - cikkezik a Magyar Nemzet. A szerződéses minimum alatti nyomáson érkezett vasárnap is a gáz Ukrajna…
jan. 5
8:51
Felkavaró képek! Meghalt egy férfi Budakalászon! (ma.hu)
Nem sikerült újjáéleszteni azt a férfit, akinek az életéért küzdöttek a mentők a budakalászi bevásárlóközpontnál, miután autójával frontálisan összeütközött egy másik kocsival.
jan. 5
9:09
A nyomás csökkent, a gáz mennyisége nem (HVG)
Az elmúlt napokhoz hasonlóan az Ukrajnából Magyarországra érkező földgáz úgynevezett határnyomása alacsonyabb a szerződés szerinti értéknél, de a megrendelt mennyiség hiánytalanul érkezik - közölte a Földgázszállító Zrt. (FGSZ) szóvivője hétfőn reggel.
jan. 5
9:27
Belehajtott a MOM Park kávézójába egy autós (HVG)
Szándékosan belehajtott egy autós a budai MOM Park egyik kávézójának kirakatába, majd felgyújtotta a kocsit és elfutott - értesült a HavariaPress.
jan. 5
9:29
Volt újságíróknak, mai műsorvezetőnek tejel a MeH? (HVG)
Több millió forintot fizetett különböző munkákért volt újságíróknak tavaly a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja az Origo, a hétfői Magyar Nemzetre hivatkozva. A Magyar Hírlap volt főszerkesztője például egymilliót kapott sajtófigyelésért, és politikai tanácsokért.
jan. 5
9:36
Szabolcs-Szatmár-Bereg legszebb bejglije! (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Éjfélig szavazhattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legszebb bejglijére: most kiderül, ki sütötte 2008-ban a legtetszettősebb karácsonyi süteményt.
jan. 5
9:45
Emelik az iparűzésit egyes M6-os menti települések (HVG)
Több, az épülő M6-os melletti település önkormányzata a maximális 2 százalékra emelte január 1-jétől az iparűzési adót - írta hétfői számában a Tolnai Népújság.
jan. 5
9:48
Átalakultak az önkormányzati alapítású közhasznú társaságok (PestMost.hu)
A gazdasági társaságokról szóló törvény előírja, hogy a közhasznú társaságoknak 2009. június 30-ig át kell alakulniuk más típusú társasággá vagy jogutód nélkül megszűnhetnek. A gödöllői képviselő-testület 2008-ban meghatározta az általa alapított három kht. átalakításának módját.
jan. 5
9:50
Két helyen is tűz volt (PestMost.hu)
Két helyen is tűz volt tegnap Gyálon. Hajnalban egy melléképület, valamint egy garázs égett, nem sokkal később egy 12m2-es kazánház semmisült meg teljesen. Az oltást a Fővárosi egységekkel közösen a helyi FEGY tűzoltói végezték. Személyi sérülés egyik helyen sem történt de az anyagi kár jelentős.
jan. 5
9:54
Fának ütközött egy terepjáró a havas úton Napkornál (szon)
Napkor - A 41-es úton történt személyi sérüléstől m,entes közlekedési baleset hétfő reggel Napkor közelében.
jan. 5
9:54
Feketék a Fehér Házban, romák az elõszobákban (C-Press)
Visszapillantó: 2008 legjobb írásai és emlékezetes témái, azaz évzáró a zónában. Felelevenítjük, mi volt szerintünk meg önök szerint fontos nálunk. Ezúttal például azt a pillanatot, amikor a zóna Barack Obama gyõzelmén felbátorodva utánajárt, hogy a magyar romák meddig jutottak a társadalmi, politikai érvényesülésben.
jan. 5
9:54
Bombafenyegetés Ferihegyen (Zoom)
A Malév ügyfélszolgálatára reggel hét óra előtt néhány perccel érkezett a hívás, hogy bomba van a ferihegyi kettes terminálon. Egy budapesti utcai fülkéből telefonált az ismeretlen férfi, de mire a rendőrök a helyszínre értek, már nem találtak senkit. A 2A és 2B terminált, valamint a parkolót kiürítették, de pokolgépet nem találtak. A bombariadó félórás késéseket okozott a reggeli órákban.
jan. 5
9:56
Rosszullét a 23-as buszon Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - Nyíregyháza belvárosából egy férfit szállítottak kórházba hétfőn délelőtt, mert rosszul lett a 23-as buszon.
jan. 5
9:56
Foley amerikai nagykövet asszony fogadta a miskolci roma delegációt (C-Press)
Horváth József, a Keresztény Magyar-Cigány Európai Unió Szövetség Egyesület elnöke és kollégái jártak december közepén az amerikai nagykövet asszonynál.
jan. 5
9:58
Kolompár Orbán még a CKÖ vezetõket is félrevezeti (C-Press)
Kolompár Orbán a Magyar Gárda per legfontosabb napján (perbeszédek - ítélethirdetés) nem vett részt a tárgyaláson és még képviselõt sem küldött az OCÖ részérõl, mert úgy látszik ezt õ nem tartotta fontosnak. Ezzel szemben a vidéki CKÖ vezetõket saját újságukban arról tájékoztatta, hogy az OCÖ megnyerte a gárda pert.
jan. 5
10:00
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 2. rész (C-Press)
Öröm és Kárhozat. Ki miért lett Renegát?- ez örök kérdés. Van aki kényszerbõl,van aki érdekbõl,és van aki.- mert- csak azért is. Van egy ember akirõl muszáj írnom.
jan. 5
10:02
Romák fegyverben (C-Press)
Néhány, a cigányságot fenyegetõ plakátot helyeztek el a szabolcsi Rakamazon. Ezen felháborodva több tucat helybeli roma kezdett gyülekezni a településen, s közülük sokan ásókkal, kapákkal és más szerszámokkal is felfegyverkeztek. Egyikük egy szamurájkardot is magával hozott, ellene szabálysértési eljárást indítottak.
jan. 5
10:04
Közpénzesõ újságíróknak (C-Press)
Tavaly is juttatott közpénzt a Gyurcsány-kormány a hatalmat ellenõrizni hivatott sajtó képviselõinek, jellemzõen egyes balliberális újságíróknak, médiamunkásoknak. Mások mellett Batiz András, Szombathy Pál, Petri Lukács Ádám vagy Déri Miklós „udvari fotós" is szép summát kapott 2008-ban - derül ki a Kormányszóvivõi Iroda által lapunknak megküldött ötmillió forint alatti (tehát a kancellária…
jan. 5
10:21
Bombariadó Ferihegyen! Kiürítették a terminálokat! (ma.hu)
Egyelőre nem találtak bombát Ferihegyen, egy ismeretlen telefonáló fenyegetése miatt azonban kiürítették a 2A és a 2B terminált, Kisebb késésékre lehet számítani.
jan. 5
10:48
Megérkezett a hó Szabolcs-Szatmár-Beregbe! (szon)
Az ünnepek után végre megérkezett a hó Szabolcs-Szatmár-bereg megyébe. Van, aki örül, és van, aki kevésbé egy biztos: hó az van. ÖNÖK KÜLDTÉK:
jan. 5
10:48
Magyarországon nem tett feljelentést az eltűnt diáklány apja? (boon)
Egyelőre úgy tűnik, mégsem tett feljelentést a december elején Budapesten eltűnt diáklány, apja a Fővárosi Főügyészségen.

Keresés