2009. január 6. kedd

jan. 6
5:24
Figyelem! Készülhet az újabb sztrájkra (Alternatív Energia)
Hamarosan újabb sztrájkok kezdődhetnek több ágazatban is: szinte biztosra vehető, hogy a VDSZSZ ismét a nyomásgyakorlás eszközéhez nyúl, s mérlegeli a munkabeszüntetés lehetőségét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is. A PDSZ egyébként egyedül maradhat a közszféra 13. havi illetményének megvonása elleni akciójával. Úgy tudjuk, eközben a munkaügyi tárcánál azt vizsgálják: szükséges-e…
jan. 6
5:26
A rendőrség a politika kedvenc „játékszerének” tűnik időnként… (Alternatív Energia)
A rendszerváltozás óta a rendőrség is sokat változott; olykor botladozva, de azért halad a polgárbarátság felé – állítja Németh Zsolt. A Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa szerint ugyanakkor a testület civil kontrollja lényegében nem működik. A fiatalok is gyorsan „bedarálódnak” a rendőrség őskonzervatív szemléletébe.
jan. 6
5:42
A Fidesz kérdez, a kormány válaszol-de mire jó ez? (Alternatív Energia)
Határidőre elkészültek azon miniszteri válaszok, amelyeket a Fidesz és a KDNP két ünnep közt megválaszolandó és azóta elhíresült több mint 1300 kérdésére kellett megadni. A javarészt december 19-én és 20-án érkezett megkeresések miatt a minisztériumi dolgozók egy jelentős része karácsony és szilveszter között is dolgozott. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő szerint ez normális, és csak a rossz…
jan. 6
6:45
Képriport: porig égett két ház Dunakeszin (Infostart)
Teljesen leégett két egymás melletti ház Dunakeszin hétfő este, miután öt propán-bután gázpalack felrobbant az egyik épületben. A balesetben személyi sérülés nem történt - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
jan. 6
6:54
Középpontban a keresztféléves képzések (Alternatív Energia)
Január 15-én születik döntés a keresztféléves képzések ponthatárairól, a jelentkezők besorolásáról az Oktatási Hivatal értesíti a diákokat - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa az MTI-vel.
jan. 6
7:12
Az MSZP mégis belement (Alternatív Energia)
Az MSZP mégis támogatja az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását, hogy meghallgassák a kormány álláspontját az orosz-ukrán gázvitáról tartandó rendkívüli uniós külügyminiszteri találkozó előtt. Erről Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt az MTI-nek.
jan. 6
7:21
Tovább drágulhatnak a támogatott lakáshitelek (Infostart)
Tovább drágulhatnak a közeljövőben a támogatott lakáshitelek, mivel folyamatosan emelkedik az ügyfeleket terhelő kamat mértékéül szolgáló állampapír-piaci hozam, így könnyen lehet, hogy hamarosan az októberi kamatnövelés hatása is tükröződik a kondíciókban - számol be róla a Világgazdaság. A Budapest Bank és az Erste már megkezdte a kamatok emelését, és hamarosan a többi piaci szereplő is léphet.
jan. 6
7:30
Gaskó: "Nem kaptam miniszterségre felkérő ajánlatot a Fidesztől" (Alternatív Energia)
Gaskó István a VDSZSZ elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy nem kapott miniszterségre felkérő ajánlatot a Fidesztől.
jan. 6
7:39
Folytatódhat a sztrájk Ferihegyen (Infostart)
Szerdától folytatódhat a korábban felfüggesztett sztrájk Ferihegyen.
jan. 6
7:57
Török: Az "őszödi korszaknál" is rosszabb helyzetbe kerülhet a kormány (Infostart)
2008 paradigmaváltást hozott a magyar politikában; az őszi világválság kialakulása óta már nem az a kérdés, hogy hiteles-e a kormány vagy sem, hanem hogy melyik politikai erő tudja legjobban kezelni a válságot - véli a Vision Consulting igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus azt mondta: rosszabb helyzetbe kerülhet a kormány, mint az őszödi beszéd kiszivárgásának…
jan. 6
10:30
"Orbán Viktor nyíltan összekacsint a londoni elemzőkkel?" (Alternatív Energia)
A következőkben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcivezetőjének internetes blogjegyzetét olvashatják el.
jan. 6
10:48
Száz állattartó tiltakozott Nyíregyházán (Alternatív Energia)
Mintegy száz állattartó tartott demonstrációt Nyíregyházán kedden, tiltakozva a térségi feladatokat ellátó állatkórház december 31-ei bezárása ellen.
jan. 6
10:50
Miért mondott le a sármelléki repülőtér vezetője? (Alternatív Energia)
Lemondott megbízatásáról Gubicza Ágoston, a sármelléki FlyBalaton repülőteret üzemeltető Cape Clear Aviation Kft. ügyvezető igazgatója - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
jan. 6
11:15
A fővárosban 500-600 ezer karácsonyfát gyűjtenek össze (Infostart)
Az ünnepek után 500-600 ezer karácsonyfát gyűjt össze a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
jan. 6
11:33
Megszorító intézkedések a tűzoltóknál (Infostart)
Megszorító intézkedéseket rendelt el a Fővárosi Tűzoltóságnál a testület parancsnoka.
jan. 6
11:42
A Fidesz visszavág a Jobbiknak (Alternatív Energia)
A Fidesz a Jobbik alaptalan rágalmai miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője azokra a kijelentésekre reagált, amelyek szerint pártja ajánlószelvényeket adott a IX. kerületben a MIÉP-nek, hogy így gyengítsék a Jobbikot.
jan. 6
12:18
MSZP: 127 milliárd az Új Tudás programra (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint, bár az ország nehéz gazdasági helyzetben van, az oktatás idei pozíciói nem rosszak - közölte Tatai-Tóth András, a szocialista párt oktatási munkacsoportjának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 6
12:27
MSZP: nem rosszak az oktatás idei pozíciói (Infostart)
Az MSZP szerint az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére sem rosszak az oktatás idei pozíciói. A szocialista párt oktatási munkacsoportjának vezetője azt mondta: a költségvetésből 27 milliárd, uniós forrásokból pedig mintegy 100 milliárd forintot fordíthatnak az Új Tudás programban megfogalmazott célokra.
jan. 6
12:36
Parragh: "Adócsökkentést!" (Alternatív Energia)
Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden.
jan. 6
12:45
Nincs telt ház a budapesti hajléktalanszállókon (Infostart)
Nincs telt ház a budapesti hajléktalanszállókon, a kihasználtság 87 százalékos, mindenkit fogadni tudnak - közölte Buzás Endre, a Menhely Alapítvány munkatársa.
jan. 6
12:54
Elképesztő! Ötezer dolgozó elbocsátását jelezték a Közép-Dunántúlon (Alternatív Energia)
A múlt év végéig csaknem ötezer dolgozó csoportos létszámleépítésének szándékát, illetve az arra vonatkozó döntést jelentették be a Közép-dunántúli vállalkozások a regionális munkaügyi központnak - közölte a régiós munkaügyi szervezet főigazgatója az MTI-vel.
jan. 6
13:03
Több gyógyszertár zárhat be idén (Infostart)
Több kis forgalmú gyógyszertár zárhat be idén a 2008-as évhez képest - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke. Hankó Zoltán szerint a gyógyszertárak a tavalyinál nagyobb támogatásra szorulnak.
jan. 6
13:05
Parragh: Adócsökkentésre lenne szükség (Infostart)
Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez pedig együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
jan. 6
13:12
Újra bíróság előtt a XII. kerületi turulszobor bontásának ügye (Alternatív Energia)
A XII. kerületi turulszobor bontása ügyében indult perben a Fővárosi Bíróság kedden arra kötelezte az alperes Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalt, hogy igazolja a fennmaradási engedély elutasításáról szóló határozat aláírójának jogosultságát.
jan. 6
13:21
Bizonytalan a helyzet Ferihegyen (Infostart)
Nincs döntés arról, hogy folytatják-e szerdától a reptéri munkavállalók a sztrájkot Ferihegyen - mondta az InfoRádiónak a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke. Csorba Attila hozzátette: az elmúlt napokban semmiféle megállapodás nem született.
jan. 6
13:30
"Minél többet vagyunk az utcákon, annál jobb lesz a közbiztonság" (Alternatív Energia)
Beiktatták hivatalába Uzonyi Attilát, a Debreceni Városi Rendőrkapitányság december 18-i hatállyal kinevezett vezetőjét kedden a cívisvárosban.
jan. 6
13:48
A Fidesz szerint nagy veszélyben van a csepeliek ivóvize (Alternatív Energia)
A csepeli csápos kutak vízkészletét veszélyeztető, vélhetően illegálisan lerakott építési és kommunális hulladékhegy haladéktalan felszámolását kezdeményezi Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője.
jan. 6
13:57
Márciusra napolták a turulügy tárgyalását (Infostart)
A XII. kerületi turulszobor bontása ügyében indult perben a Fővárosi Bíróság kedden arra kötelezte az alperes Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalt, hogy igazolja a fennmaradási engedély elutasításáról szóló határozat aláírójának jogosultságát.
jan. 6
14:15
Nő a magyar EP-képviselők fizetése, de nem mi álljuk (Infostart)
Jelentősen megnő ősztől a magyar európai parlamenti képviselők fizetése a júniusi választásokat követően: a mostani 4200 euróról mintegy 7500 euróra, azaz kétmillió forintra. Az EP egy korábbi döntése értelmében a képviselők már nem a küldő országtól, hanem Brüsszeltől kapják majd a járandóságukat, és nem lesznek eltérések az egyes tagállamok képviselői között.
jan. 6
14:24
2008-as árakon autózhatunk a pályákon (Alternatív Energia)
Az elektronikus autópálya matricák ára és kínálata nem változik az idén, a két évvel korábbi szinten marad a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium döntése értelmében - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) kedden az MTI-vel.
jan. 6
14:26
A fideszes "Nyitrai Zsolt is lehet lemezlovas" (Alternatív Energia)
Hozzávetőleg 700 ember dolgozott a minisztériumokban azon, hogy a kormány határidőre választ adjon a Fidesz és a KDNP több mint 1.300 írásbeli kérdésére - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján. A szóvivő elmondta: hétfő estig, a határidő lejártáig postára adták a válaszokat, amelyek az Országgyűlés honlapján is olvashatóak lesznek.
jan. 6
14:33
Hogyan spórolhatunk meg 40 százalék energiát? (Infostart)
Szerdától a kihalással fenyegetett állatok méteres jégszobrait állítja ki a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Budapest forgalmas pontjain takarékossági üzenetekkel társítva. A tárca idén lakossági szinten is támogatást ad a kisebb-nagyobb életmódbeli változtatások érdekében.
jan. 6
15:00
Betámadja a Fideszt a Jobbik (Alternatív Energia)
A Fidesz a Jobbik szavazótáborát megosztva akart egy MIÉP-es jelöltet "felépíteni" - mondta a hétvégi időközi parlamenti képviselő-választás kapcsán Szegedi Csanád, a Jobbik országos elnökhelyettese, a párt ferencvárosi képviselőjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 6
15:18
Gyurcsány: láttam rokont Pápától Budapestig menekülni (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint úgy tűnik, mintha a köztársasági elnök - aki nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt - "a családot fenyegető, bántalmazó vagy rettegésben tartó férj jogait erősebbnek tartaná, mint azokét, akiket fenyeget, bántalmaz vagy rettegésben tart". A kormányfő keddi blogjában kitért arra is: a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény megsemmisítése beavatkozás abba a…
jan. 6
15:36
Még nem döntöttek a ferihegyi sztrájk folytatásáról (Alternatív Energia)
Még nem döntöttek a ferihegyi sztrájk folytatásáról a munkabeszüntetést hirdetett, majd azt felfüggesztő szakszervezetek, a felek kedden vagy szerdán egyeztetnek.
jan. 6
15:38
Ferihegyi sztrájk - Közvetítői segítséget kérnek (Alternatív Energia)
Közvetítői segítséget kér a közlekedési minisztertől a ferihegyi sztrájkot hirdetett két szakszervezet annak érdekében, hogy Molnár Csaba segítsen a repteret üzemeletető, Budapest Airport Zrt. (BA) menedzsmentje és az érdekképviseletek között az elmúlt hetekben elmérgesedett munkaügyi konfliktus megoldásában.
jan. 6
15:40
Fidesz: a gazdasági helyzet napról napra romlik (Alternatív Energia)
A Fidesz elnöksége azt javasolja az MNB monetáris tanácsának, hogy minél előbb és minél nagyobb mértékben csökkentse a jegybanki alapkamatot - közölte Szijjártó Péter szóvivő a párt elnökségének ülése után kedden Budapesten.
jan. 6
15:42
"A Jobbik most újra átlépett egy határt" (Alternatív Energia)
Jóri András adatvédelmi biztoshoz fordult a szabad demokrata Léderer András azért, mert véleménye szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom delegáltja visszaélt a IX. kerületben több választó adataival. Erről az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezet elnöke beszélt kedden Budapesten újságírók előtt.
jan. 6
15:44
Fidesz: kritikus a gázhelyzet (Alternatív Energia)
A kormány egyeztessen az ukrán gázszolgáltatásnak kiszolgáltatott európai uniós tagállamokkal annak érdekében, hogy a csütörtöki uniós csúcstalálkozón a szervezet határozott, karakteres magatartást tanúsítva vállalja fel a közvetítő szerepét az orosz-ukrán gázvitában - mondta Németh Zsolt, aki arra is felszólította a kormányt, hogy ne hallgassa el a valóságot a gázhelyzetről.
jan. 6
15:54
Vége! Már biztosan nem lesz titoktörvény 2010-ig (Alternatív Energia)
Amíg Szilvásy György irányítja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, a Fidesz nem hajlandó tovább tárgyalni a titoktörvény módosításáról – jelentette be kedden délután Balog Zoltán, a párt parlamenti képviselője, a Közép Európai Egyetem, és a Társaság a Szabadságjogokért szervezésében tartott fórumon.
jan. 6
15:56
"Egészség-érettségi" - 16 évesek komplex egészségi felmérése (Alternatív Energia)
Várhatóan a szeptemberi iskolakezdés után minden 16 éves fiatal átesik az úgynevezett "egészség-érettségin", ami egy komplex egészségiállapot-felmérést jelent - mondta az egészségügyi miniszter kedden. A vizsgálatokat a gyermek iskolájában, az iskolaorvos végzi majd el, azon részt venni nem lesz kötelező, de Székely Tamás szerint aligha fognak tartani a vizsgálattól, így évente közel 90-100 ezer…
jan. 6
15:58
Több mint három milliárd forintra pályázhatnak az egészségügyi intézmények (Alternatív Energia)
Több mint három milliárd forintra pályázhatnak márciustól az egészségügyi intézmények a hiányszakmák beltöltésére - mondta el lapunknak Vojnik Mária. Az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint az uniós pályázat azonban nem csupán az állandó létszámhiányra megoldás, de az egészségügyi struktúra átalakítását is elősegíti.
jan. 6
16:12
Holnap már nappal is mínuszra lehet számítani (Metropol)
Gyenge, elszórt havazásra lehet számítani, és szerda virradóra valószínűleg a hőmérő higanyszála nem emelkedik fagypont fölé.
jan. 6
16:30
Gyorshír! Leállt a gázszállítás Ukrajnából! (Alternatív Energia)
Kedden 15.30 órakor leállt a gázszállítás Ukrajnából - jelentette be Molnár Csaba energiaügyekért felelős miniszter.
jan. 6
17:24
Nyári gumik okozhatták a 4-es úton történt tragédiát (Metropol)
Kopott nyári gumik voltak azon a gépkocsin, mely megcsúszott, s egy szembejövő autóval karambolozott Kisvárdánál, a balesetben ketten életüket vesztették.
jan. 6
17:42
Az elnöki hivatal reagált Gyurcsány blogbejegyzésére (Alternatív Energia)
Ha az államfő meggyőződik egy törvény alkotmányellenességéről, akkor azt nem írhatja alá, hanem köteles az Alkotmánybírósághoz fordulni - mondta Wéber Ferenc az MTI megkeresésére. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtófőnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi blogbejegyzésére reagált.
jan. 6
17:44
Magyarország diplomáciai offenzívát indított (Alternatív Energia)
Az elmúlt napok diplomáciai tevékenysége után Magyarország diplomáciai offenzívát indított, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy az orosz-ukrán kereskedelmi vita áldozatai az európai gázfogyasztók legyenek - közölte Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára kedden. Hozzátette: a diplomáciai lépéssorozat részleteiről a következő napokban nem kívánnak további tájékoztatást adni, mert nem…
jan. 6
17:46
Nem sztrájkol a PDSZ (Alternatív Energia)
"A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány közötti decemberi megállapodást alá nem író Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).
jan. 6
17:48
Konzultáció a MÁV-START-nál a próbaidős sztrájkolók elbocsátásáról (Alternatív Energia)
A MÁV-START és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) január 9-én, pénteken folytatja a konzultációt a 11 elbocsátott próbaidős sztrájkoló munkavállaló munkaviszonyának visszaállításáról - mondta Halasi Zoltán, a VDSZSZ MÁV-START vezetője kedden, a témában folytatott megbeszélést követően. Elmondta: a VDSZSZ ragaszkodik hozzá, hogy vegyék vissza az elbocsátott kollegákat.
jan. 6
17:51
Nem kezd sztrájkba a PDSZ január 12-én (Infostart)
"A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány közötti decemberi megállapodást alá nem író Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Keresés