2009. január 6. kedd

jan. 6
5:24
Figyelem! Készülhet az újabb sztrájkra (Népszava)
Hamarosan újabb sztrájkok kezdődhetnek több ágazatban is: szinte biztosra vehető, hogy a VDSZSZ ismét a nyomásgyakorlás eszközéhez nyúl, s mérlegeli a munkabeszüntetés lehetőségét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is. A PDSZ egyébként egyedül maradhat a közszféra 13. havi illetményének megvonása elleni akciójával. Úgy tudjuk, eközben a munkaügyi tárcánál azt vizsgálják: szükséges-e…
jan. 6
5:26
A rendőrség a politika kedvenc „játékszerének” tűnik időnként… (Népszava)
A rendszerváltozás óta a rendőrség is sokat változott; olykor botladozva, de azért halad a polgárbarátság felé – állítja Németh Zsolt. A Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa szerint ugyanakkor a testület civil kontrollja lényegében nem működik. A fiatalok is gyorsan „bedarálódnak” a rendőrség őskonzervatív szemléletébe.
jan. 6
5:42
A Fidesz kérdez, a kormány válaszol-de mire jó ez? (Népszava)
Határidőre elkészültek azon miniszteri válaszok, amelyeket a Fidesz és a KDNP két ünnep közt megválaszolandó és azóta elhíresült több mint 1300 kérdésére kellett megadni. A javarészt december 19-én és 20-án érkezett megkeresések miatt a minisztériumi dolgozók egy jelentős része karácsony és szilveszter között is dolgozott. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő szerint ez normális, és csak a rossz…
jan. 6
6:36
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthat január 6-án, kedden traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 6
6:36
Sólyom nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt (Zoom)
Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvényt. Az államfő a jogszabályt hétfőn véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak. A hozzátartozók...
jan. 6
6:38
Becsületes hóhányók (szon)
Boszorkányos ügyességgel suhogtak a cirokköltemények és a vesszőcsodák, most aztán végre megkapták a magukét – a takaróként elnyújtózó havat. Ladányi Tóth Lajos jegyzete
jan. 6
6:40
Lippai Melinda, kedd szépe (szon)
Az idén érettségiző Lippai Melinda szerint: „egyszer mindent ki kell próbálni, persze, csak bizonyos határokig”, ezért is jelentkezett nap szépének.
jan. 6
6:42
Nyíregyházán mikor csilingel? (szon)
Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország december 30-i számában olvashattuk: „előkészítettségének és a kormány gyorsító intézkedéseinek köszönhetően az Unió Bizottsága jóváhagyta hazánk első nagyprojektjét, a debreceni villamoshálózat fejlesztését.
jan. 6
6:45
Képriport: porig égett két ház Dunakeszin (Infostart)
Teljesen leégett két egymás melletti ház Dunakeszin hétfő este, miután öt propán-bután gázpalack felrobbant az egyik épületben. A balesetben személyi sérülés nem történt - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
jan. 6
6:45
Választások idén és jövőre – mit üzennek a pártok? (HVG)
Jó lenne, ha a júniusi EP-választások az Unió jövőjéről, a Lisszaboni Szerződés ügyéről, a föderalizáció mikéntjéről szólnának, a 2010-es parlamenti választás pedig az euró bevezetéséről, a közjogi kiigazításokról, reformkoncepciók versenyéről. De erre csekély az esély, egymás szapulása valószínűleg folytatódik – véli Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője.
jan. 6
6:54
Középpontban a keresztféléves képzések (Népszava)
Január 15-én születik döntés a keresztféléves képzések ponthatárairól, a jelentkezők besorolásáról az Oktatási Hivatal értesíti a diákokat - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa az MTI-vel.
jan. 6
6:54
Árvíz 1970-ben: emlékszik? (szon)
Fábián Ferencné egy az 1970-es, hatalmas májusi árvizet megörökítő felvételt juttatott el szerkesztőségünkbe. Ön emlékszik? Nem? Nézze meg a képet!
jan. 6
6:54
GÁZVITA - Visszarendelték a magyar nagyköveteket (boon)
Visszarendelte a magyar nagyköveteket Kijevbe és Moszkvába a Külügyminisztérium, hogy diplomáciai szinten képviseljék a magyar érdekeket az orosz-ukrán gázvitával kapcsolatos kérdésekben.
jan. 6
7:12
Az MSZP mégis belement (Népszava)
Az MSZP mégis támogatja az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását, hogy meghallgassák a kormány álláspontját az orosz-ukrán gázvitáról tartandó rendkívüli uniós külügyminiszteri találkozó előtt. Erről Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt az MTI-nek.
jan. 6
7:12
Beperelte a szigetvári kórházat egy beteg, akinek szívét átszúrta egy benne felejtett tű (boon)
10 millió forint kártérítés kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban. A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta. A férfi a szerencsének köszönheti az életét, az orvosok szerint ugyanis ha fél órával később veszik ki a tűt, akkor meghalt volna.
jan. 6
7:12
Nem szórakozhattak romák a Jam Pubban (Zoom)
Félmillió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a budapesti Jam Pub üzemeltetőjét, mert a szórakozóhelyre nem engedtek be roma fiatalokat. Annak ellenére sem, hogy egyikük már fellépett ott.
jan. 6
7:14
Szerdán bizottsági ülést tartanak a gázhelyzetről (Zoom)
Az MSZP mégis támogatja az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását, hogy meghallgassák a kormány álláspontját az orosz-ukrán gázvitáról tartandó rendkívüli uniós külügyminiszteri találkozó előtt. Erről Mesterházy...
jan. 6
7:16
Ma eldől, mi lesz a turulszoborral (Zoom)
Ma hoz döntést a Fővárosi Bíróság abban a vitában, amelytől a hegyvidéki turulszobor fennmaradása függ, írja a Népszava. A bíróságnak a XII. kerület, illetve a közigazgatási hivatal között kell igazságot tennie. Arról kell határoznia,...
jan. 6
7:21
Tovább drágulhatnak a támogatott lakáshitelek (Infostart)
Tovább drágulhatnak a közeljövőben a támogatott lakáshitelek, mivel folyamatosan emelkedik az ügyfeleket terhelő kamat mértékéül szolgáló állampapír-piaci hozam, így könnyen lehet, hogy hamarosan az októberi kamatnövelés hatása is tükröződik a kondíciókban - számol be róla a Világgazdaság. A Budapest Bank és az Erste már megkezdte a kamatok emelését, és hamarosan a többi piaci szereplő is léphet.
jan. 6
7:21
Ma dönt a bíróság a turulszobor fennmaradásáról (ma.hu)
Ma hoz döntést a Fővárosi Bíróság (FB) abban a vitában, amelytől a hegyvidéki turulszobor fennmaradása függ - a bíróságnak a műalkotást állító XII. kerület, illetve a közigazgatási hivatal között kell igazságot tennie.
jan. 6
7:30
Gaskó: "Nem kaptam miniszterségre felkérő ajánlatot a Fidesztől" (Népszava)
Gaskó István a VDSZSZ elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy nem kapott miniszterségre felkérő ajánlatot a Fidesztől.
jan. 6
7:30
V@rosvita: Nagy csoda a „kis Balaton” (szon)
Internetes levelezőnk egyetért a terület megszépítésével, de nem mindenáron. A V@rosvita előző cikke:
jan. 6
7:30
Szexhoroszkóp 2009-re (boon)
Megtudhatja, hogy melyik jegyre mi vár szexualitás terén. Az elmúlt évi teljesítmény nem számít, idén is meg kell mutatni, hogy ki és mire képes az ágyban
jan. 6
7:39
Január 15-én döntenek a keresztféléves képzésekről (ma.hu)
Január 15-én születik döntés a keresztféléves képzések ponthatárairól, a jelentkezők besorolásáról az Oktatási Hivatal értesíti a diákokat - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa az MTI-vel.
jan. 6
7:39
Folytatódhat a sztrájk Ferihegyen (Infostart)
Szerdától folytatódhat a korábban felfüggesztett sztrájk Ferihegyen.
jan. 6
7:57
Török: Az "őszödi korszaknál" is rosszabb helyzetbe kerülhet a kormány (Infostart)
2008 paradigmaváltást hozott a magyar politikában; az őszi világválság kialakulása óta már nem az a kérdés, hogy hiteles-e a kormány vagy sem, hanem hogy melyik politikai erő tudja legjobban kezelni a válságot - véli a Vision Consulting igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus azt mondta: rosszabb helyzetbe kerülhet a kormány, mint az őszödi beszéd kiszivárgásának…
jan. 6
8:06
A hideg idő miatt 30 százalékkal is többet fizethetünk a távfűtésért (Zoom)
Az ilyenkor megszokottnál 5-6 fokkal volt hidegebb az új év eddigi napjaiban, ami azt jelenti, hogy 25-30 százalékkal több energiát igényelt a távhőszolgáltatás. Ez forintban kifejezve átlagosan heti kétezer forintos többletkiadást jelent...
jan. 6
8:33
A köztársasági elnöktől kért kegyelmet a sajókazai áramlopó (ma.hu)
A köztársasági elnöktől kért kegyelmet az a sajókazai hatgyermekes roma férfi, akit még az elmúlt évben áramlopás miatt letöltendő büntetésre ítéltek. "Nem azért lopom az áramot, mert tolvaj vagyok, hanem mert nincs állásom, nem tudom fizetni a számlát."
jan. 6
8:35
Folytatódik a kemény tél! (ma.hu)
Kedden reggel foltokban sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek, nagyobb eséllyel az északnyugati és az északkeleti tájakon. Napközben erősen felhős, vagy borult lesz az ég, főleg az északi megyékben szakadozhat fel a felhőzet és lehet némi napsütés.
jan. 6
8:42
Továbbra is 30 millió köbméterre számít a Földgázszállító Zrt. (boon)
A kedd reggeli - negyed nyolcas - adatok szerint továbbra is napi 30 millió köbméter gáz érkezik Magyarországra Ukrajnából - közölte a Földgázszállító Zrt. (FGSz)
jan. 6
8:42
Közgyűlés Fehérgyarmaton (szon)
Fehérgyarmat - 2008. december 30-án délelőtt a helyi polgármesteri hivatal tanácstermében tartotta évzáró közgyűlését a Fehérgyarmati Önkéntes Tűzoltóság.
jan. 6
8:51
Gyurcsány beszólt Sólyomnak (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy az ország túlnyomó része támogatja majd intézkedéseket, és kezelni fogják a válságot - a miniszterelnök erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt hétfőn.
jan. 6
9:18
Sólyom nem írta alá a távol tartásról szóló törvényt (Zoom)
Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható, távol tartásról szóló törvényt. Az államfő a jogszabályt hétfőn véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak. A hozzátartozók...
jan. 6
9:20
Holnaptól újra megbénulhat Ferihegy (Zoom)
A szakszervezet szerint akár szerdától folytatódhat a karácsony idejére felfüggesztett sztrájk Ferihegyen, amennyiben továbbra sem sikerül megállapodásra jutni a munkáltató Budapest Airport Zrt. vezetőségével. Erről Terebesi Péter a...
jan. 6
9:36
Átlépte a 4 milliót az iWiW felhasználók száma! (boon)
December 24-én délelőtt az iWiW aktív regisztrált tagjainak száma elérte a 4 milliót, ami csaknem lefedi a hazai internetezők táborát.
jan. 6
9:45
Kik lesznek a befutók a Fidesz EP-listáján? (HVG)
A Magyar Nemzet információi szerint a Fidesznél rövidesen szentesítik a párt európai parlamenti jelöltlistáját, amelyen helyet kap Szőcs Géza erdélyi magyar költő is. A Magyar Nemzet és a Népszabadság egybehangzóan azt írja, a lista véglegesítésére január 17-én, a Fidesz választmányi ülésén kerül sor.
jan. 6
9:54
Állatbarátok demonstrálnak Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - Január 6-ára békés tüntetést szerveztek az állatbarátok a Keleti U. 1. szám elé: az épület melletti parkolóban demonstrálnak. Fotók a tüntetésről: Ott gyógyultak meg:
jan. 6
10:03
Rakétát lőttek egy kiskunfélegyházi házba (ma.hu)
Közveszély-okozás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki egy családi ház ablakán egy tűzijáték rakétát lőtt be még január 1-én a hajnali órákban Kiskunfélegyházán - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
jan. 6
10:03
A 2008-as keretnél több pénz lesz a cigánytelepek felszámolására (C-Press)
Az idén egymilliárd forinttal több támogatás jut a célzott romaprogramokra, mint 2008-ban - mondta Teleki László, az MSZP országgyûlési képviselõje hétfõn.
jan. 6
10:05
Amit nem tudunk a cigányságról (C-Press)
A cigány nyelvet hónapok alatt elsajátíthatjuk, a tánchoz egy élet is kevés lenne. A roma képzõmûvészet kincseinek pedig legjobb esetben is csak a töredékrészét láthatjuk. Néhány tipp a cigány kultúrával való ismerkedéshez.
jan. 6
10:07
Félmilliós bírság a romákat kizáró szórakozóhelynek (C-Press)
Félmillió forintos büntetést szabott ki az Egyenlõ Bánásmód Hatóság egy fõvárosi szórakozóhelyre, mert a biztonsági emberek nem engedtek be roma fiatalokat.
jan. 6
10:09
Közösség elleni izgatás miatt nyomoznak Rakamazon (C-Press)
Közösség elleni izgatás miatt nyomozást indított a rendõrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon kihelyezett romaellenes plakátok miatt. Szombaton a helyi romák demonstráltak is az állítólag a Magyar Gárda nevében kirakott plakátok miatt. Atrocitás nem történt.
jan. 6
10:11
Sólyom László nem írt alá (C-Press)
Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a hozzátartozók közötti erõszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvényt. Az államfõ a jogszabályt hétfõn véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak - közölte az elnöki hivatal.
jan. 6
10:12
Még bizonytalan mikor folytatódik a vasutassztrájk (boon)
Kedden délután ülnek újra tárgyalóasztalhoz a MÁV és a korábban sztrájkot hirdető Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) vezetői.
jan. 6
10:30
"Orbán Viktor nyíltan összekacsint a londoni elemzőkkel?" (Népszava)
A következőkben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcivezetőjének internetes blogjegyzetét olvashatják el.
jan. 6
10:30
Erdélyi költővel erősít a Fidesz (Zoom)
A Fidesznél rövidesen szentesítik a párt európai parlamenti jelöltlistáját, amelyen helyet kap Szőcs Géza erdélyi magyar költő is. A lista élén Schmitt Pál áll majd.
jan. 6
10:32
Állatkert télen (Zoom)
Ezeken a hideg téli napokon egy kis meghitt, fagyos sétára érdemes betérni az állatkertbe, csend és nyugalom jellemzi, néha töri meg a csendet egy-egy jószág hangja, vagy egy-két olyan látogató, aki a meghittséget kevésbé éli meg.
jan. 6
10:39
Folytatódik a kemény tél, repkednek a mínuszok! (ma.hu)
Kedden reggel foltokban sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek, nagyobb eséllyel az északnyugati és az északkeleti tájakon. Napközben erősen felhős, vagy borult lesz az ég, főleg az északi megyékben szakadozhat fel a felhőzet és lehet némi napsütés.
jan. 6
10:41
A fideszesek átszabnák Budapestet? (ma.hu)
A Fidesz négy különböző modellt vizsgál az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban - írja a Magyar Hírlap.
jan. 6
10:48
Száz állattartó tiltakozott Nyíregyházán (Népszava)
Mintegy száz állattartó tartott demonstrációt Nyíregyházán kedden, tiltakozva a térségi feladatokat ellátó állatkórház december 31-ei bezárása ellen.

Keresés