2009. január 15. csütörtök

jan. 15
4:48
Cigányok ellen uszít a Jobbik ferencvárosi kampánya? (Népszava)
Immár cigányellenes plakáttal is kampányol a ferencvárosi időközi választásokon a Jobbik jelöltje, aki a múlt vasárnapi, érvénytelen első fordulóban a harmadik helyet érte el a kerületben. Szegedi Csanád plakátján az olvasható, hogy „megtisztítjuk Budapestet a cigánybűnözéstől, a korrupciótól, az élősködő politikusoktól, a szennytől!” A Roma Polgárjogi Alapítvány tiltakozott a plakát ellen, a…
jan. 15
5:15
Tízméteres aknába zuhant, szörnyethalt (168 Óra Online)
Meghalt egy férfi, aki egy tíz méter mély aknába zuhant egy budapesti építkezésen szerdán a késő esti órákban, holttestét a tűzoltók fogják kiemelni.
jan. 15
5:17
Különös kegyetlenség: polgárőr dobta a Molotovot a cigányok közé? (168 Óra Online)
A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a romák ellen tavaly nyáron elkövetett pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében a nyomozást. A gyanúsított három helybeli polgárőr - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
jan. 15
5:24
Nehezen akar megszületni a dossziétörvény! De miért? (Népszava)
Március végére elkészülhet egy alternatív, SZDSZ-es „dossziétörvény”-javaslat; erre akkor kerülhet sor, ha a liberálisok nem lesznek elégedettek a kormány munkájával. Jelenleg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dolgozik egy, a Kenedi-bizottság jelentésén alapuló szabályozás koncepcióján, ám ennek tartalmáról egyelőre keveset tudni. A lapunk által megkérdezett alkotmányjogász szerint már…
jan. 15
5:42
Bármikor elveszíthetjük állásunkt? Folyamatosan emelkedik az elbocsátottak száma (Népszava)
A gazdasági recesszió hatása már a statisztikai adatokból is kitűnik: a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) legfrissebb jelentése szerint egy hónap alatt 80 százalékkal nőtt a csoportos létszám-leépítési bejelentések száma. A legtöbb munkavállalót a Közép-dunántúli régióban bocsáthatják el, az álláskeresők száma viszont Győr-Moson-Sopronban emelkedett kirívóan. A negatív folyamatnak még…
jan. 15
6:03
Amerikai diákok Diósdon (PestMost.hu)
A diósdi Eötvös József ÁMK Általános Iskolája a tavaly csatlakozott egy Európai Uniós ACES-projekthez, melynek célja, hogy az általános iskolás korú tanulók a nyelvi különbségek ellenére megismerjék egymás kultúráját. A közös “nyelv” ebben az esetben a zene és a dal. E pályázat keretében január 16-án (pénteken) 15 bécsi amerikai iskolás érkezik a községbe, hogy az ÁMK tornacsarnokában [...]
jan. 15
6:05
EKG-készülék a gyermekosztálynak (PestMost.hu)
Csaknem két és fél millió forint értékű adományt vehetett át a váci kórház gyermekosztálya A Szív Hangja Alapítvány jóvoltából. Az átadáson az alapítvány kuratóriumának elnöke, Németh Valéria elmondta, hogy a műszereket, berendezéseket a városban és környékén szervezett gyűjtés eredményeként vásárolhatták meg a kórház gyermekosztálya számára.
jan. 15
6:07
Kétszereplős Stanton Warriors parti (PestMost.hu)
A Hypnosis vérbõ decks and effects a seggrezgetést prezentál a breakbeat ma létezõ legnagyobb formációjával. A Stanton Warriors harmadik Stanton Sessions mixalbumát repteti hozzánk, és ez alkalommal végre Mark Yardley, a duó eddig ritkán turnézó, nálunk még nem járt másik fele is színpadra lép Dominic B oldalán. Csajok, beatek, love juice...
jan. 15
6:18
Még egy hétig nem kell hozzányúlnunk a biztonsági tartalékokhoz (Népszava)
Még egy hétig biztosan nem lesz szükség új, gázkorlátozó intézkedésekre – jelentette be Molnár Csaba. Az energiaügyi miniszter szerint ehhez az is kell, hogy az időjárás továbbra is enyhe maradjon. Ha jövő hét közepéig továbbra se jön gáz Ukrajnán keresztül, akkor új korlátozó intézkedések bevezetésére kerülhet sor. Az orosz és ukrán fél között délelőtt még folytatódott a nyilatkozatháború;…
jan. 15
6:27
Ónos eső, havazás - országszerte csúszósak az utak (Infostart)
Több helyen ónos eső esik az országban csütörtökön kora reggel; az előrejelzések szerint arra kell számítani, hogy ónos eső elsősorban a keleti országrészben fog esni, majd a délutáni órákban már csak havazás és eső lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Országszerte csúszósak a fő- és mellékútvonalak.
jan. 15
6:27
Jégpálya az ország (168 Óra Online)
Több helyen ónos eső esik az országban csütörtökön kora reggel; az előrejelzések szerint arra kell számítani, hogy ónos eső elsősorban a keleti országrészben fog esni, majd a délutáni órákban már csak havazás és eső lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI érdeklődésére csütörtökön.
jan. 15
6:36
Műsorváltozás! Módosítani kell a költségvetést! (Népszava)
A kormányfő szerint idén valószínűleg nagyobb lesz a gazdasági visszaesés és kisebb az infláció, mint amire a költségvetés tervezésekor számítottak. Ezért módosítani kell a büdzsét. Abban, amit a miniszterelnök elmondott, nem volt semmi különös, semmi újdonság, hiszen szakmai körökben már hetek óta arról beszélnek, hogy idén többször is sor kerülhet erre a változó világgazdasági helyzet miatt.…
jan. 15
6:36
Pénteken zárva lesz az uszoda (PestMost.hu)
A kiegészítő munkálatok elvégzése miatt 2009. január 16-án (pénteken) a százhalombattai Szalai János Fedett Uszoda nem üzemel.
jan. 15
6:45
Tagrevíziót követelnek pécsi MSZP-sek (168 Óra Online)
A Magyar Nemzet szerint egyes pécsi MSZP-sek a városi pártszervezetben tagrevíziót sürgetnek, ugyanis különösnek tartják, hogy a baranyai megyeszékhelyen 1800 párttagot tartanak nyilván.
jan. 15
7:03
Takarékosság? Van minisztérium, ahol ketten dolgoznak 60 négyzetméteren (Infostart)
Takarékosságra hivatkozva fújták le a minisztériumok területhasználatának ésszerűsítését célzó programot, így a tárcák idén sem fizetnek az általuk használt irodákért, viszont gyakorta bérbe adják azokat - írja a Népszabadság.
jan. 15
7:09
Tizenötmillióval zsarolták albérlőjüket (PestMost.hu)
A saját és a lánya életéért cserébe 15 millió forintot követeltek egy pénzkísérőtől a főbérlői Mogyoródon, azt akarták, hogy a pénzkísérő a munkahelyéről lopja el az összeget.
jan. 15
7:11
Kitüntették a dabasi tűzoltókat (PestMost.hu)
A lánglovagok Dabas város és a környező tizenöt település lakóinak érdekében végzett kiemelkedő, segítőkész tevékenységük, odaadó ismeretterjesztő munkájuk elismeréseként kapták meg a kitüntetést.
jan. 15
7:12
Nem érkeztek meg karácsonyra a digitális táblák (Népszava)
Hiába várták a gyerekek, mégsem érkeztek meg karácsonyra a digitális táblák az iskolákba, a programot bonyolító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) ugyanis már sokadszorra képtelen teljesíteni az általa tervezett szállítási időpontot - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 15
7:13
Több volánbusz nem tudott elindulni (PestMost.hu)
Több Volán-járat nem tudott elindulni a jeges utak miatt. Nem járnak a távolásági buszok Budakeszi, Bicske, Biatorbágy, Etyek, Páty, Perbál, Telki és Zsámbék között. A BKV és a MÁV egyelőre nem jelentett fennakadást.
jan. 15
7:15
Újra indulnak a HPV oltások Százhalombattán (PestMost.hu)
Ezen a héten postázta a Polgármesteri Hivatal azokat az értesítő leveleket, amelyekben a HPV elleni védőoltás fontosságára hívja fel az érintettek figyelmét a polgármester.
jan. 15
7:42
Sértetteket keres a rendőrség (PestMost.hu)
A Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás vétsége miatt L. Rudolf 45 éves székesfehérvári lakos ellen, aki Gödöllőn és Veresegyházon többször is pénzt emelt el emberektől.
jan. 15
7:44
Fórum a nagyvízi meder besorolásról (PestMost.hu)
Levélben kérte a szakminisztert dr. Bóth János polgármester, országgyűlési képviselő a nagyvízi meder jogi jelleg megállapításának és ingatlan-nyilvántartási bejegyzésének felfüggesztésére.
jan. 15
7:46
Értékes óragyűjtemény tűnt el (PestMost.hu)
2008.12.08-án 21:00 óra és 2008.12.09. 04:30 közötti időben ismeretlen tettes ablakbetörés módszerével behatolt egy Bugyin lévő családi házba és onnan készpénzt, személyes iratokat, mobiltelefonokat, ékszert, és egy rendkívül értékes óragyűjteményt, tulajdonított el.
jan. 15
7:48
Idén sem fizetnek irodáikért a tárcák (Népszava)
Takarékosságra hivatkozva fújták le a minisztériumok területhasználatának ésszerűsítését célzó programot, így a tárcák idén sem fizetnek az általuk használt irodákért, viszont gyakorta bérbe adják azokat - írta a csütörtöki Népszabadság.
jan. 15
7:57
Patai Mihály: Az IMF-hitel nélkül nagy bajba kerültünk volna (Infostart)
Az IMF-hitel nélkül sokkal nagyobb bajba került volna az ország - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Értéktőzsde elnöke. Patai Mihály hozzátette: ezzel a probléma nincs megoldva, a válságkezelő intézkedések nem építették újra a bizalmat. Az Unicredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója szerint a válság rákényszerítheti a kormányt egy adóreform mihamarabbi bevezetésére.
jan. 15
8:33
Reggeli országos jéghelyzet: balesetek, fennakadások, ónos eső (HVG)
Fennakadásokat okozott az országban a közúti tömegközlekedésben a csütörtökre virradóra leesett ónos eső - országszerte csúszósak az utak, emiatt több baleset is történt.
jan. 15
9:09
Kádár János szelleme tovább kísért (HVG)
Eredetileg a néptől idegen hatalom operált a paternalizmussal. A pártállamnak lassacskán húsz éve bevégeztetett, de a társadalom már hozzászokott az állami gyámolításhoz. Miközben a lakosság a politikai elitet en bloc kárhoztatja, mondván, hogy „ezek” lopnak, csalnak, hazudnak, továbbra is tőle várja a csodát.
jan. 15
9:11
Állambiztonsági múlt: tavasszal dossziétörvény (HVG)
Március végére elkészülhet egy alternatív, SZDSZ-es "dossziétörvény"-javaslat. Erre azonban csak akkor kerül sor, ha a liberálisok nem lesznek elégedettek a kormány munkájával - írja a Népszava.
jan. 15
9:13
Molotov-koktélos polgárőrök: a rendőrség vádemelést javasol (HVG)
A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a romák ellen tavaly nyáron elkövetett pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében a nyomozást. A gyanúsított három helybeli polgárőr - írja a Népszabadság.
jan. 15
9:27
Ónos eső helyett eső meg hó, nincs már piros riasztás (HVG)
Csütörtök délutántól már csak elvétve várható ónos eső az országban - közölte Tóth Tamás meteorológus.
jan. 15
9:27
Hol lesz a Zámbó Jimmy sugárút? (168 Óra Online)
A Somogy megyei Szólád lehet Magyarországon az első település, amely utcát nevez el a 2001. január 2-án elhunyt előadóművészről, Zámbó Jimmy-ről. A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom (HAJ) legalábbis elkötelezetten küzd e cél megvalósításáért – erről Lantos Gábor, a kezdeményezés szóvivője tájékoztatta a 168óra.hu-t.
jan. 15
9:45
Hosszabb lesz a vizsgaidőszak a Pécsi Tudományegyetemen (HVG)
Két nappal meghosszabbította a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vizsgaidőszakát az intézmény rektora a rendkívüli időjárási helyzet és a közlekedési nehézségek miatt szerdán - közölte a PTE szóvivője.
jan. 15
9:54
"Az embereknek elegük van a korrupt parlamenti pártokból" (Népszava)
A Humanista Párt a harmadik helyért indul a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, január 25-én. A szervezet jelöltje szerint az első forduló eredményei azt igazolták: az embereknek elegük van a korrupt parlamenti pártokból, és a szélsőjobboldal bűnbakkeresése csak tovább súlyosbítja a problémákat.
jan. 15
10:12
Akadozik a postai szolgáltatás a Dunántúlon (Népszava)
Akadozik a postai szolgáltatás a jeges utak miatt a Dunántúl több pontján, de egyik postahivatal sincs zárva - közölte a Magyar Posta Zrt. csütörtök délelőtt az MTI-vel.
jan. 15
10:30
GYORSHÍR - Kopits György a Költségvetési Tanács elnökjelöltje (Népszava)
Sólyom László közzétette jelöltje nevét.
jan. 15
10:39
Nyoma veszett a Flórián téri bankrablónak (HVG)
Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás tettesét. A nyomravezetői díjat még nem tűztek ki.
jan. 15
10:39
Jég: a szórós autó is beszánkázott a kertbe (168 Óra Online)
Járhatók az utak, de csütörtök hajnal óta több megcsúszásos, személyi sérüléssel nem járó baleset történt Fejér megyében - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 15
10:41
Hatósági dobálózás a Zogaj-gyerekekkel (HVG)
Jogilag a senki földjén címmel ad hírt a bécsi Kurier csütörtöki száma a debreceni menekülttáborból eltávozott koszovói gyerekek ausztriai megpróbáltatásairól. A Zogaj családról van szó, egy ötgyermekes menekültcsaládról, amelyet öt évi jogi procedúrát követően 2007-ben kitoloncoltak Ausztriából.
jan. 15
10:48
A Magyar Villamos Művek segítséget ajánl Szlovákia (Népszava)
Kisegíti a válsághelyzetbe került szlovák villamosenergia-rendszert a Magyar Villamos Művek,
jan. 15
10:57
Rumbatök és maláj szoknya Károly herceg ajándéklistáján (Infostart)
A brit trónörökös és felesége nyilvánosságra hozta, milyen ajándékokat kaptak tavalyi külföldi útjaikon. A diplomáciai kedveskedések között akadnak meglepőek is.
jan. 15
10:57
Gereblyével verekedett, halált okozott, börtönt kapott (HVG)
Két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság első fokon azt a balástyai nőt, aki tavaly tavasszal egy gereblyével és egy faággal úgy megverte a szomszédját, hogy az a helyszínen meghalt.
jan. 15
11:06
Sólyom meghozat döntését (Népszava)
Kopits Györgyöt jelöli a Költségvetési Tanács elnökének Sólyom László köztársasági elnök, a tanács tagjelöltjei: Török Ádám és Oblath Gábor.
jan. 15
11:08
Feloldották a gázkorlátozást! (Népszava)
Feloldás.
jan. 15
11:15
Advertum: médiabirodalom állami kölcsönből (HVG)
Vidéki rádióállomások felvásárlására alkudozik az állami garanciás kölcsönök felvételében bízó Advertum Kft. A jelek szerint senkit sem zavar, hogy egyik – ma már csak volt – cége több mint 100 milliós tartozást halmozott fel a médiahatóságnál. (2 hozzászólás)
jan. 15
11:17
Szántód pert nyert Zamárdi ellen (HVG)
A települések szétválása óta zajló vagyonvitában a Legfelsőbb Bíróság (LB) 75 millió forint megfizetésére köztelezte Zamárdit - tájékoztatta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.
jan. 15
11:19
Nem jön a gáz, de feloldották a korlátozást (HVG)
Feloldották délelőtt 10 órától az I-es kategóriába tartozó ipari fogyasztókra vonatkozó gázkorlátozást - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter.
jan. 15
11:24
Kövér: kinyírjanak bennünket a saját hazánkban (Népszava)
Dominique Strauss-Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak – mondta egy makói lakossági fórumon Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke szerint az volt a rendszerváltás óta az első négy igazán jó esztendő, amikor ők voltak hatalmon - számolt be az elhangzottakról a Népszabadság helyi tudósítója.
jan. 15
11:26
Navracsics ma levelet ír a többi parlamenti párt frakcióvezetőjének (Népszava)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten. sajtótájékoztatóján.
jan. 15
11:33
A Fidesz egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről (Infostart)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt a párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 15
11:33
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampányról (HVG)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

Keresés