2009. január 15. csütörtök

jan. 15
5:15
Az izraeliek belelőttek az ENSZ-kocsijába (168 Óra Online)
Az ENSZ egyik gépkocsiját találta el egy izraeli lövedék szerda este Gáza városban; a támadásban megsebesült az autó vezetője - közölte a világszervezet egyik tisztségviselője.
jan. 15
5:24
Oszama bin Laden szent háborút hirdet (Kripto Akadémia)
Miközben a közel-keleti körutat kezdő Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Kairóból tartós tűzszünetre szólította fel a gázai háborúban szembenálló feleket, magában az övezetben változatlan hevességgel tombol az izraeli haderő és a szélsőséges Hamász szervezet háborúja. A harci eseményekben életüket vesztett palesztinok száma immár meghaladja az ezret. A Hamász ugyanakkor kedvezően reagált egy egyiptomi…
jan. 15
5:42
Ezt akarja a cseh uniós elnökség (Kripto Akadémia)
A Gázában dúló erőszak megállítását és egy tartós tűzszünet elérését, továbbá a nemzetközi gazdasági válság és az orosz–ukrán gázvita következményeinek elhárítását nevezte a cseh uniós elnökség fő céljának Mirek Topolánek cseh miniszterelnök abban a tegnapi beszédében, melyet Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén tartott. A politikus borúlátásának adott hangot a Lisszaboni Szerződés…
jan. 15
6:09
Érseki intelem: ne menj férjhez muzulmánhoz (168 Óra Online)
A lisszaboni érsek óva intette a túlnyomórészt katolikus Portugália leányait a muzulmánokkal való házasságtól.
jan. 15
6:36
Putyin szerint csökkenni fog a gáz ára! (Kripto Akadémia)
A gáz ára óhatatlanul csökkeni fog az év folyamán - közölte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, határozottan cáfolva azokat a nyugati véleményeket, hogy Oroszország diktálja a gázárakat.
jan. 15
6:54
A gázvita igazi tétje (Kitekintő)
Megállapodás, majd visszakozás. Újabb egyezség, de gáz még mindig nincs. A vita eddigi legnagyobb nyertese Oroszország.
jan. 15
7:39
Fico: Gyurcsány nem földgázt, hanem áramot ajánlott Szlovákiának (Infostart)
Nem földgázt, hanem villanyáramot ajánlott fel Gyurcsány Ferenc Szlovákiának, hogy kisegítse azt jelenlegi energetikai problémáiban - jelentette ki a szlovák kormányfő szerdán késő este Pozsonyban sajtóértekezleten.
jan. 15
7:48
Kiátkozással a drogkereskedelem ellen? (Kitekintő)
A katolikus egyház aggódik a mexikói kábítószer-kereskedelem növekvő hatásai miatt.
jan. 15
7:48
20 napja tart Gáza ostroma (Kripto Akadémia)
Az izraeli tüzérség és a harckocsik lankadatlanul lőtték Gáza várost csütörtökre virradóra, a húsz napja tartó offenzívának legalább 1024 halálos áldozata van palesztin források szerint.
jan. 15
8:06
Helységnévtáblák magyar feliratait festették át Vajdaságban (Kitekintő)
Ezúttal az óbecsei helységnévtábla magyar felirata vált a gyűlölködők célpontjává Vajdaságban - tájékoztatott a szenttamási Emberi Jogi Központ.
jan. 15
8:06
Az Európai Központi Bank kamatot csökkent? (Kripto Akadémia)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön eséssel kezdhetnek a világgazdasági aggodalmak és a pénzpiaci válság hatásai miatt. A befektetők várják az Európai Központi Bank kamatdöntését, amely 13.45 h-kor esedékes, és az elemzők szerint 50 bázispontos csökkentést fog jelenteni a mostani 2,5 százalékról.
jan. 15
8:15
Gázmizéria: felteszik a csizmákat az asztalra (168 Óra Online)
Moszkvában szombaton összeülnek az orosz és az ukrán kormány képviselői
jan. 15
8:24
Menekültáradat indult meg Gázából (Kripto Akadémia)
Több ezer gázai lakos menekül otthonából, mert az izraeli hadsereg katonái csütörtökön elkezdték a behatolást sűrűn lakott városrészekbe.
jan. 15
8:33
Rossz hír: nincs isten, jó hír: nem baj (168 Óra Online)
London, Barcelona és Madrid után Genovát is eléri az ateista autóbuszkampány. A liguriai fővárosban február 4-én indul el két autóbusz, amelyeknek oldalán a következő felirat olvasható: "A rossz hír, hogy Isten nem létezik. A jó hír, hogy nincs is rá szükséged".
jan. 15
8:42
Elkerülni Európa kettészakadását (Kitekintő)
„Felmerült a lehetősége, hogy Európa gazdaságilag és politikailag is újra kettészakad,” állapítják meg Jean Pisani-Ferry, a Bruegel kutatóintézet igazgatója, és Darvas Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa, 2008. decemberi elemzésükben.
jan. 15
9:00
Bin Laden is megszólalt Gázával kapcsolatban (Kitekintő)
A gázai helyzetről annyit mondott, hogy mivel hiányzik az arab országok összefogása - amely elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy az "ellenséget megállítsák Gázában" -, ezért dzsihádot hirdet és felszólítja a muzulmánokat, hogy közös erővel állítsák meg az izraeli offenzívát.
jan. 15
9:18
Egyiptom is a Hamász kudarcában bízik (Kitekintő)
Izrael délnyugati szomszédja már régóta szeretne tető alá hozni egy tűzszüneti megállapodást, mely lezárja Izrael és a Hamász iszlamista szervezet között dúló háborút.
jan. 15
9:18
A Hamasz elfogadná a tűzszünetet (Kripto Akadémia)
A gázai Hamász-kormány miniszterelnöke csütörtökön felszólította a nyugati országokat, hogy gyakoroljanak nyomást Izraelre a Gázai övezet elleni offenzíva beszüntetéséért, emlékeztetve egyúttal az iszlamista mozgalom tűzszüneti feltételeire.
jan. 15
9:45
Gázaváros sűrűn lakott körzeteibe nyomul be az izraeli hadsereg - képek (Infostart)
Az izraeli szárazföldi erők mélyen benyomulnak Gázaváros sűrűn lakott övezeteibe, ahonnan szemtanúk beszámolói szerint a rettegő lakosok ezrei menekülnek.
jan. 15
9:54
Újabb csatát vesztettek a tamil tigrisek (Kitekintő)
A Srí Lanka-i hadsereg elfoglalta az északi Jaffna-félszigetet, amely újabb sorsdöntő győzelmet jelent a tamil tigrisekkel szemben.
jan. 15
9:54
Kairóban tárgyal az egyiptomi tűzszüneti javaslatról Izrael képviselője (Kripto Akadémia)
Egyiptomban folytat megbeszélést csütörtökön az izraeli főtárgyaló a gázai övezeti harcok leállítását célzó egyiptomi tűzszüneti javaslatról.
jan. 15
10:03
Fájdalomcsillapítót vett, 15 évet húztak rá (168 Óra Online)
Csempészés vádjával tizenöt év börtönbüntetésre ítélt egy kambodzsai bíróság csütörtökön egy dán nőt, aki postai úton akart Amerikába juttatni nagy mennyiségű, codeint tartalmazó fájdalomcsillapító készítményt - tudatta az MTI.
jan. 15
10:12
Kétkerekű klímavédelmi misszió Indiában (Kitekintő)
Kalkuttából indul útjára az a két fiatalember, akik a klímaváltozás és a széntüzelés kibocsátásának összefüggésére szeretnének rávilágítani, s az alternatív megoldásokat népszerűsíteni. Természetesen pusztán izomerővel hajtott kerékpárral, s nem kétütemű motorú riksával.
jan. 15
10:12
A katari emír palesztin segélyalapot javasol (Kripto Akadémia)
A katari emír 250 millió dollárt ajánl fel egy palesztin újjáépítési alap javára.
jan. 15
10:30
Az iráni elnök szerint a háttérből támogatják a Gázai harcokat (Kripto Akadémia)
Az iráni elnök csütörtökön élesen bírálta az arab vezetőket, mert véleménye szerint néhányan közülük csendben a háttérbe húzódnak, sőt támogatják a Gázai övezet elleni izraeli támadásokat.
jan. 15
10:32
Oroszország továbbra is Ukrajnát vádolja (Kripto Akadémia)
Ukrajna már a harmadik napja akadályozza az Európába irányuló orosz gázszállításokat - bírálta Kijevet a Gazprom orosz vállalat.
jan. 15
10:48
Genf, egy csipetny Svájc (Kitekintő)
Nézegessen képeket Genf városáról!
jan. 15
10:48
"Hiba volt a terror elleni háború" (Kripto Akadémia)
Hibásnak nevezte csütörtökön megjelent cikkében a terror elleni háború alapgondolatát a brit külügyminiszter.
jan. 15
10:50
Freedom House: Ukrajna - szabad ország (Kitekintő)
A nemzetközi Freedom House nevű szervezet idén is publikálta éves beszámolóját a szabadság helyzetéről a világban - olvasható a Korrespondent.net-en. Ukrajnát idén is "szabad" országként ismerte el a szervezet.
jan. 15
11:24
EP: Az anyanyelvi oktatás a legalapvetőbb jogok egyike (Kitekintő)
"Az anyanyelv használatához és az anyanyelvi oktatáshoz való jog a legalapvetőbb jogok közé tartozik" - áll az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentésben.
jan. 15
11:42
Amíg Moszkva és Kijev vitázik, Európa fázik (Kitekintő)
Szerdán sem indult újra az Európába irányuló orosz gázszállítás. José Manuel Barroso bizottsági elnök arra bátorítja az európai gázipari cégeket, hogy bíróságon keressenek jogorvoslatot a gázszállítási szerződések megszegése miatt.
jan. 15
11:51
Farkasordító hideget és hatalmas havat jósolnak Obama beiktatására (Infostart)
Az amerikai történelem eddig bővelkedett az olyan elnöki beiktatási ünnepségekben, amelyekre rányomta a bélyegét az időjárás. Sokan szimbolikusnak tartják, hogy milyen időjárási körülmények között esküszik fel az Egyesült Államok elnöke. Vajon milyen időre számíthat Barack Obama január 20-án?
jan. 15
12:00
Újabb részletek! A pénztáros beszél a Flórián téri bankrablásról (Kripto Akadémia)
Délután jött be egy fegyveres figura, rögtön hadonászott, hogy mindenki a földre. Én személy szerint fel sem fogtam, mi történt, ketten még kiszaladtak a fiókból, közben mindenki a földön, a biztonsági őr meg a rabló dulakodni kezdtek, de ezt a faltól nem láttam jól. Lövéseket hallottam, többet is, utána nagy csend, megijedtem, azt hittem, több embert is lelőtt.
jan. 15
12:09
Botrány: orvvadásztak a lezuhant Gazprom-fejesek (168 Óra Online)
Az Altáj-hegységben múlt pénteken lezuhant és vasárnap megtalált Gazprom-helikopter magas rangú utasai a hivatalos közléssel ellentétben nem hivatalos úton, hanem vadászaton, pontosabban orvvadászaton voltak, és a WWF (Természetvédelmi Világalap) oroszországi irodája az ügyészséghez fordult az ügyben, büntetőeljárás megindítását kérve - írták az orosz lapok csütörtökön.
jan. 15
12:18
Bosznia utolsó esélye (Kitekintő)
A nemzetközi közösség boszniai főmegbízottja arra hívja fel a figyelmet, hogy 2009. döntő fontosságú év lesz Bosznia-Hercegovina történetében. Az országnak utoljára van esélye felgyorsítani az EU-csatlakozás folyamatát, mielőtt a 2010-es választások végzetesen megosztják a politikai vezetést.
jan. 15
12:18
"Hiba volt a terror elleni háború" (Metropol)
Hibásnak nevezte csütörtökön megjelent cikkében a terror elleni háború alapgondolatát a brit külügyminiszter, aki egyenes utalást tett arra, hogy az emberi jogok megsértésének tartja az amerikaiak által fenntartott guantánamói börtöntábort.
jan. 15
12:18
A katolikus egyház még mindig köti az ebet a karóhoz (Kripto Akadémia)
Ismét bírálták az egyneműek házasságát, a fogamzásgátlást és az abortuszt a Mexikóvárosban a Családok VI. Világtalálkozójára összegyűlt katolikus vezetők.
jan. 15
12:27
Kim Dzsong Il harmadik fiát jelölte utódjának (Infostart)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető harmadik fiát jelölte ki utódjának, és erről értesítette a kommunista pártot - írta csütörtöki jelentésében a Yonhap dél-koreai hírügynökség.
jan. 15
12:29
Európai áldozatai is vannak a történelem egyik legnagyobb csalásának (Infostart)
Szervezkednek a Madoff-ügy francia károsultjai. Egy hónappal az amerikai csaló lebukása után ugyanis Franciaországban sorra jelentkeznek azok az aránylag kispénzű befektetők, akik tudtukon kívül kerültek kapcsolatba a Madoff-termékekkel, és buktak több ezer, akár több tízezer eurót.
jan. 15
12:36
Tűz ütött ki egy gázai kórházban (Kripto Akadémia)
Tűz ütött ki csütörtökön egy gázai kórházban, miután egy izraeli lövedék eltalálta az épületet - közölték szemtanúk és az intézmény vezetői.
jan. 15
12:38
Kim Dzsong Il harmadik fiát jelölte utódjának (Kripto Akadémia)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető harmadik fiát jelölte ki utódjának, és erről értesítette a kommunista pártot - írta csütörtöki jelentésében a Yonhap dél-koreai hírügynökség.
jan. 15
12:54
Kevesebb az illegális bevándorló Spanyolországban (Kitekintő)
A tavalyi év illegális bevándorlási mérlege szerint csökkent a Spanyolországba törvénytelenül belépők száma.
jan. 15
13:03
Kiszabadult a börtönből a kétéves aktivista (Infostart)
Egy kétéves kisfiút aktivista szüleivel együtt közel 80 napig tartottak fogva egy zimbabwei börtönben. Az afrikai országban nem ritka, hogy az ellenzékkel szimpatizálókat koholt vádak alapján zárják rács mögé.
jan. 15
13:12
A kereszténydemokraták farizeussága miatt hiúsult meg a szlovák ellenzéki találkozó? (Kitekintő)
A mára tervezett ellenzéki pártvezetői találkozást lefújta a legkisebbik ellenzéki párt, azaz a Pavol Hrušovský vezette Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH).
jan. 15
13:12
Az EU is ott lesz az orosz-ukrán csúcson? (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió kész csatlakozni a hét végén tartandó orosz-ukrán csúcstalálkozóhoz, amely a gázválság megoldását célozza - közölte csütörtökön Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője.
jan. 15
13:21
Tartozását akarta törleszteni a pancser bankrabló (Infostart)
Nem mindennapi bankrablás történt egy dél-szerbiai sí- és üdülőközpontban: az elkövető, röviddel azután, hogy kifosztotta a pénzintézetet, visszatért ugyanoda, hogy befizesse hitele törlesztőrészletét. Végül a cipője buktatta le.
jan. 15
13:21
Leégtek a tűzoltók, a hóhért meg akasztják (168 Óra Online)
Egy német tűzoltóság érdemli ki a világ legrosszabb tűzoltósága címet, miután porig égett. Másodszor.
jan. 15
13:48
Nicaragua: választások tüzében (Kitekintő)
2009. január 18-án, vasárnap hét északi körzetben tartanak helyhatósági választásokat Nicaraguában, miután a Felix hurrikán 2007 őszén súlyos károkat okozott az országban.
jan. 15
13:48
Vicces, vagy szomorú? Botrányos cseh kiállítás (Kripto Akadémia)
Bocsánatot kért a cseh kormány csütörtökön mindazoktól, akiket megbántott az a kiállítás, amelyet az Európai Unió cseh elnöksége szervezett az unió egyik brüsszeli központi épületében.
jan. 15
14:24
Szlovákia lecseréli magyarországi nagykövetét (Kitekintő)
A szlovák kormány több nagykövet, köztük a budapesti magyar nagykövet, Juraj Migaš leváltásáról is döntött a január 14-ei ülésén.

Keresés