2009. január 15. csütörtök

jan. 15
5:15
Az izraeliek belelőttek az ENSZ-kocsijába (168 Óra Online)
Az ENSZ egyik gépkocsiját találta el egy izraeli lövedék szerda este Gáza városban; a támadásban megsebesült az autó vezetője - közölte a világszervezet egyik tisztségviselője.
jan. 15
5:24
Oszama bin Laden szent háborút hirdet (Népszava)
Miközben a közel-keleti körutat kezdő Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Kairóból tartós tűzszünetre szólította fel a gázai háborúban szembenálló feleket, magában az övezetben változatlan hevességgel tombol az izraeli haderő és a szélsőséges Hamász szervezet háborúja. A harci eseményekben életüket vesztett palesztinok száma immár meghaladja az ezret. A Hamász ugyanakkor kedvezően reagált egy egyiptomi…
jan. 15
5:42
Ezt akarja a cseh uniós elnökség (Népszava)
A Gázában dúló erőszak megállítását és egy tartós tűzszünet elérését, továbbá a nemzetközi gazdasági válság és az orosz–ukrán gázvita következményeinek elhárítását nevezte a cseh uniós elnökség fő céljának Mirek Topolánek cseh miniszterelnök abban a tegnapi beszédében, melyet Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén tartott. A politikus borúlátásának adott hangot a Lisszaboni Szerződés…
jan. 15
6:09
Érseki intelem: ne menj férjhez muzulmánhoz (168 Óra Online)
A lisszaboni érsek óva intette a túlnyomórészt katolikus Portugália leányait a muzulmánokkal való házasságtól.
jan. 15
6:36
Putyin szerint csökkenni fog a gáz ára! (Népszava)
A gáz ára óhatatlanul csökkeni fog az év folyamán - közölte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, határozottan cáfolva azokat a nyugati véleményeket, hogy Oroszország diktálja a gázárakat.
jan. 15
6:54
A gázvita igazi tétje (Kitekintő)
Megállapodás, majd visszakozás. Újabb egyezség, de gáz még mindig nincs. A vita eddigi legnagyobb nyertese Oroszország.
jan. 15
6:54
Büntetőbíróság elé vinné Izraelt Chávez (Startlap)
Bolívia után Venezuela is megszakította diplomáciai kapcsolatait Izraellel, tiltakozva a zsidó állam gázai övezeti offenzívája ellen, s bejelentette azt is, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elé akarja citálni Izraelt. A...
jan. 15
7:39
Fico: Gyurcsány nem földgázt, hanem áramot ajánlott Szlovákiának (Infostart)
Nem földgázt, hanem villanyáramot ajánlott fel Gyurcsány Ferenc Szlovákiának, hogy kisegítse azt jelenlegi energetikai problémáiban - jelentette ki a szlovák kormányfő szerdán késő este Pozsonyban sajtóértekezleten.
jan. 15
7:48
Kiátkozással a drogkereskedelem ellen? (Kitekintő)
A katolikus egyház aggódik a mexikói kábítószer-kereskedelem növekvő hatásai miatt.
jan. 15
7:48
20 napja tart Gáza ostroma (Népszava)
Az izraeli tüzérség és a harckocsik lankadatlanul lőtték Gáza várost csütörtökre virradóra, a húsz napja tartó offenzívának legalább 1024 halálos áldozata van palesztin források szerint.
jan. 15
7:48
Obama autója egy pánikszoba (Startlap)
Rövidesen beiktatják az amerikai elnök új kocsiját. Ez nem vicc, ugyanis hagyományosan az elnökkel együtt debütál a fehér házi fekete autó is.
jan. 15
8:06
Helységnévtáblák magyar feliratait festették át Vajdaságban (Kitekintő)
Ezúttal az óbecsei helységnévtábla magyar felirata vált a gyűlölködők célpontjává Vajdaságban - tájékoztatott a szenttamási Emberi Jogi Központ.
jan. 15
8:06
Az Európai Központi Bank kamatot csökkent? (Népszava)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön eséssel kezdhetnek a világgazdasági aggodalmak és a pénzpiaci válság hatásai miatt. A befektetők várják az Európai Központi Bank kamatdöntését, amely 13.45 h-kor esedékes, és az elemzők szerint 50 bázispontos csökkentést fog jelenteni a mostani 2,5 százalékról.
jan. 15
8:15
"Isten nem létezik" - "nincs is rá szükséged" (HVG)
London, Barcelona és Madrid után Genovát is eléri az ateista autóbuszkampány. A liguriai fővárosban február 4-én indul el két autóbusz, amelyeknek oldalán a következő felirat olvasható: "A rossz hír, hogy Isten nem létezik. A jó hír, hogy nincs is rá szükséged."
jan. 15
8:15
Gázmizéria: felteszik a csizmákat az asztalra (168 Óra Online)
Moszkvában szombaton összeülnek az orosz és az ukrán kormány képviselői
jan. 15
8:17
Izraeli katonák már a sűrűn lakott részeken, ezrek menekülnek (HVG)
Több ezer gázai lakos menekül otthonából, mert az izraeli hadsereg katonái csütörtökön elkezdték a behatolást sűrűn lakott városrészekbe.
jan. 15
8:24
Menekültáradat indult meg Gázából (Népszava)
Több ezer gázai lakos menekül otthonából, mert az izraeli hadsereg katonái csütörtökön elkezdték a behatolást sűrűn lakott városrészekbe.
jan. 15
8:24
Ágyútűz terhe mellett közelíthetnek a segélyszállítók Gázához (Startlap)
Izraeli hadihajók ismét visszafordulásra kényszerítették a Free Gaza Movement nevű, amerikai székhelyű, palesztinbarát mozgalom egy hajóját, amely segélyt szállított volna a gázai övezeti palesztinoknak - közölték csütörtökön a...
jan. 15
8:33
Rossz hír: nincs isten, jó hír: nem baj (168 Óra Online)
London, Barcelona és Madrid után Genovát is eléri az ateista autóbuszkampány. A liguriai fővárosban február 4-én indul el két autóbusz, amelyeknek oldalán a következő felirat olvasható: "A rossz hír, hogy Isten nem létezik. A jó hír, hogy nincs is rá szükséged".
jan. 15
8:42
Elkerülni Európa kettészakadását (Kitekintő)
„Felmerült a lehetősége, hogy Európa gazdaságilag és politikailag is újra kettészakad,” állapítják meg Jean Pisani-Ferry, a Bruegel kutatóintézet igazgatója, és Darvas Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa, 2008. decemberi elemzésükben.
jan. 15
8:42
Gázárcsökkenést jósol Putyin (Startlap)
A gáz ára óhatatlanul csökkeni fog az év folyamán - közölte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, határozottan cáfolva azokat a nyugati véleményeket, hogy Oroszország diktálja a gázárakat. Putyin az ARD német televíziónak adott interjút,...
jan. 15
8:51
IMF: Közép-Európa gyorsabban magához tér (HVG)
Közép-Kelet-Európa feltörekvő gazdaságaiban a lassulás mély lesz, de a régió jobban és gyorsabban magára fog találni, mint Nyugat-Európa sok fejlettebb gazdasága - nyilatkozott Marek Belka, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai osztályának új vezetője.
jan. 15
8:53
Putyin: csökkenni fog a gáz ára (HVG)
A gáz ára óhatatlanul csökkeni fog az év folyamán - közölte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. Egyben határozottan cáfolta azokat a nyugati véleményeket, hogy Oroszország diktálja a gázárakat.
jan. 15
8:55
Hugo Cháveznek mindent lehet (HVG)
A venezuelai parlament elfogadta csütörtökön a korlátlan elnöki mandátumról szóló alkotmánymódosítást.
jan. 15
9:00
Bin Laden is megszólalt Gázával kapcsolatban (Kitekintő)
A gázai helyzetről annyit mondott, hogy mivel hiányzik az arab országok összefogása - amely elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy az "ellenséget megállítsák Gázában" -, ezért dzsihádot hirdet és felszólítja a muzulmánokat, hogy közös erővel állítsák meg az izraeli offenzívát.
jan. 15
9:09
Június végéig vezér nélkül az Apple (Napi)
jan. 15
9:18
Egyiptom is a Hamász kudarcában bízik (Kitekintő)
Izrael délnyugati szomszédja már régóta szeretne tető alá hozni egy tűzszüneti megállapodást, mely lezárja Izrael és a Hamász iszlamista szervezet között dúló háborút.
jan. 15
9:18
A Hamasz elfogadná a tűzszünetet (Népszava)
A gázai Hamász-kormány miniszterelnöke csütörtökön felszólította a nyugati országokat, hogy gyakoroljanak nyomást Izraelre a Gázai övezet elleni offenzíva beszüntetéséért, emlékeztetve egyúttal az iszlamista mozgalom tűzszüneti feltételeire.
jan. 15
9:45
Gázaváros sűrűn lakott körzeteibe nyomul be az izraeli hadsereg - képek (Infostart)
Az izraeli szárazföldi erők mélyen benyomulnak Gázaváros sűrűn lakott övezeteibe, ahonnan szemtanúk beszámolói szerint a rettegő lakosok ezrei menekülnek.
jan. 15
9:54
Újabb csatát vesztettek a tamil tigrisek (Kitekintő)
A Srí Lanka-i hadsereg elfoglalta az északi Jaffna-félszigetet, amely újabb sorsdöntő győzelmet jelent a tamil tigrisekkel szemben.
jan. 15
9:54
Kairóban tárgyal az egyiptomi tűzszüneti javaslatról Izrael képviselője (Népszava)
Egyiptomban folytat megbeszélést csütörtökön az izraeli főtárgyaló a gázai övezeti harcok leállítását célzó egyiptomi tűzszüneti javaslatról.
jan. 15
10:03
Fájdalomcsillapítót vett, 15 évet húztak rá (168 Óra Online)
Csempészés vádjával tizenöt év börtönbüntetésre ítélt egy kambodzsai bíróság csütörtökön egy dán nőt, aki postai úton akart Amerikába juttatni nagy mennyiségű, codeint tartalmazó fájdalomcsillapító készítményt - tudatta az MTI.
jan. 15
10:12
Kétkerekű klímavédelmi misszió Indiában (Kitekintő)
Kalkuttából indul útjára az a két fiatalember, akik a klímaváltozás és a széntüzelés kibocsátásának összefüggésére szeretnének rávilágítani, s az alternatív megoldásokat népszerűsíteni. Természetesen pusztán izomerővel hajtott kerékpárral, s nem kétütemű motorú riksával.
jan. 15
10:12
A katari emír palesztin segélyalapot javasol (Népszava)
A katari emír 250 millió dollárt ajánl fel egy palesztin újjáépítési alap javára.
jan. 15
10:21
Izraeli csapatok benyomultak Gáza városába (HVG)
A Gázai övezet elleni izraeli offenzíva huszadik napján, csütörtökön izraeli alakulatok mélyen benyomultak Gáza városába.
jan. 15
10:30
Az iráni elnök szerint a háttérből támogatják a Gázai harcokat (Népszava)
Az iráni elnök csütörtökön élesen bírálta az arab vezetőket, mert véleménye szerint néhányan közülük csendben a háttérbe húzódnak, sőt támogatják a Gázai övezet elleni izraeli támadásokat.
jan. 15
10:32
Oroszország továbbra is Ukrajnát vádolja (Népszava)
Ukrajna már a harmadik napja akadályozza az Európába irányuló orosz gázszállításokat - bírálta Kijevet a Gazprom orosz vállalat.
jan. 15
10:39
Egyedül evezné körül egy brit a Földet az Antarktisz mentén (HVG)
Az angol Oliver Hicks szeretné elsőként magányosan körbeevezni a Földet, méghozzá az Antarktisz mentén.
jan. 15
10:41
Hatósági dobálózás a Zogaj-gyerekekkel (HVG)
Jogilag a senki földjén címmel ad hírt a bécsi Kurier csütörtöki száma a debreceni menekülttáborból eltávozott koszovói gyerekek ausztriai megpróbáltatásairól. A Zogaj családról van szó, egy ötgyermekes menekültcsaládról, amelyet öt évi jogi procedúrát követően 2007-ben kitoloncoltak Ausztriából.
jan. 15
10:48
Genf, egy csipetny Svájc (Kitekintő)
Nézegessen képeket Genf városáról!
jan. 15
10:48
"Hiba volt a terror elleni háború" (Népszava)
Hibásnak nevezte csütörtökön megjelent cikkében a terror elleni háború alapgondolatát a brit külügyminiszter.
jan. 15
10:50
Freedom House: Ukrajna - szabad ország (Kitekintő)
A nemzetközi Freedom House nevű szervezet idén is publikálta éves beszámolóját a szabadság helyzetéről a világban - olvasható a Korrespondent.net-en. Ukrajnát idén is "szabad" országként ismerte el a szervezet.
jan. 15
11:15
Másfél évtizedes mélypontra zuhant Európa autópiaca (Napi)
jan. 15
11:24
EP: Az anyanyelvi oktatás a legalapvetőbb jogok egyike (Kitekintő)
"Az anyanyelv használatához és az anyanyelvi oktatáshoz való jog a legalapvetőbb jogok közé tartozik" - áll az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentésben.
jan. 15
11:42
Amíg Moszkva és Kijev vitázik, Európa fázik (Kitekintő)
Szerdán sem indult újra az Európába irányuló orosz gázszállítás. José Manuel Barroso bizottsági elnök arra bátorítja az európai gázipari cégeket, hogy bíróságon keressenek jogorvoslatot a gázszállítási szerződések megszegése miatt.
jan. 15
11:51
Farkasordító hideget és hatalmas havat jósolnak Obama beiktatására (Infostart)
Az amerikai történelem eddig bővelkedett az olyan elnöki beiktatási ünnepségekben, amelyekre rányomta a bélyegét az időjárás. Sokan szimbolikusnak tartják, hogy milyen időjárási körülmények között esküszik fel az Egyesült Államok elnöke. Vajon milyen időre számíthat Barack Obama január 20-án?
jan. 15
11:51
Bhumibol király és a blogok (HVG)
Betiltottak 2300, az uralkodó személyét sértő internetes oldalt Thaiföldön – írja a HVG.
jan. 15
12:00
Újabb részletek! A pénztáros beszél a Flórián téri bankrablásról (Népszava)
Délután jött be egy fegyveres figura, rögtön hadonászott, hogy mindenki a földre. Én személy szerint fel sem fogtam, mi történt, ketten még kiszaladtak a fiókból, közben mindenki a földön, a biztonsági őr meg a rabló dulakodni kezdtek, de ezt a faltól nem láttam jól. Lövéseket hallottam, többet is, utána nagy csend, megijedtem, azt hittem, több embert is lelőtt.
jan. 15
12:09
Botrány: orvvadásztak a lezuhant Gazprom-fejesek (168 Óra Online)
Az Altáj-hegységben múlt pénteken lezuhant és vasárnap megtalált Gazprom-helikopter magas rangú utasai a hivatalos közléssel ellentétben nem hivatalos úton, hanem vadászaton, pontosabban orvvadászaton voltak, és a WWF (Természetvédelmi Világalap) oroszországi irodája az ügyészséghez fordult az ügyben, büntetőeljárás megindítását kérve - írták az orosz lapok csütörtökön.
jan. 15
12:18
Bosznia utolsó esélye (Kitekintő)
A nemzetközi közösség boszniai főmegbízottja arra hívja fel a figyelmet, hogy 2009. döntő fontosságú év lesz Bosznia-Hercegovina történetében. Az országnak utoljára van esélye felgyorsítani az EU-csatlakozás folyamatát, mielőtt a 2010-es választások végzetesen megosztják a politikai vezetést.

Keresés