2009. január 26. hétfő

jan. 26
5:12
Berlusconi megint bunkó beszólással sokkol (168 Óra Online)
- Ismét felháborodást keltett egy kijelentésével vasárnap Silvio Berlusconi olasz kormányfő; azt mondta, az olasz nők olyan szépek, hogy katonai kíséretre van szükségük, nehogy megerőszakolják őket.
jan. 26
5:48
A világ megpróbálja megakadályozni a Hamász újrafelfegyverzését (Népszava)
Barack Obama új amerikai elnök nem késlekedik: alig egy héttel közelkeleti különmegbízottjának kinevezése után máris a helyszínre küldte John Mitchellt, aki a tervek szerint szerdán érkezik a térségbe. Az Egyesült Államok és Franciaország hadihajókat kíván a térségbe küldeni, így akadályozva meg a Hamász fegyverutánpótlását. Ez a tegnap ismertetett német béketerv egyik célja is.
jan. 26
5:50
"A nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen"-Megbüntetve? (Népszava)
Franciaország büszke múltjára, az országban nem tűrik a szélsőséges kijelentéseket. Egy fellebbviteli bíróság a napokban megerősítette azt a Jean-Marie Le Pen ellen korábban hozott ítéletet, amellyel felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. A szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke egy ízben azt találta mondani, hogy a nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen.
jan. 26
6:42
Sarkozyné: "Egy elnökfeleség ilyenről nem beszélhet" (168 Óra Online)
- Visszautasította Carla Bruni, a francia államfő hitvese azokat az olasz sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint közbenjárt a brazil elnöknél a dél-amerikai országba menekült valamikori olasz szélsőbaloldali aktivista, Cesare Battisti ügyében.
jan. 26
6:44
Elsüllyedt egy bárka, negyven halott (168 Óra Online)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség.
jan. 26
6:48
Obama és Chávez máris összekaptak (Kitekintő)
Obama egyik beiktatása előtti interjúja során hátráltató tényezőként utalt Hugo Chávezre. A venezuelai kormányzat helyesbítést kért.
jan. 26
7:00
Legkevesebb negyven ember fulladt vízbe Vietnamban (Népszava)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség. A halottak kétharmada nő, s hét gyerek is van a halálos áldozatok között.
jan. 26
7:18
Az Obama-lányokat fegyelmezné Anne Hathaway (168 Óra Online)
Neveletlenből lesz a legjobb nevelő. A bűbájos Anne Hathaway-t neveletlen hercegnőként ismerte meg a világ, azóta számos nagy sikert tudhat a magáénak, idén még talán az Oscar-díjat is besöpri, miközben éppen A csajok háborúja című vígjátékkal (The Bride Wars, hazai bemutató: január 29.) hódít.
jan. 26
7:24
Két napos tárgyalás a Lisszaboni Szerződésről (Kitekintő)
Két napon keresztül fogja vizsgálni a Lisszaboni Szerződést a német alkotmánybíróság februárban.
jan. 26
8:00
Bolívia ismét válaszút előtt (Kitekintő)
Alig fél évvel az Evo Morales elnök visszahívását célzó referendum 67%-os elutasítása után január 25-én az új alkotmány sorsáról döntenek a bolíviai választók.
jan. 26
8:12
Brüsszel vizsgálja a pápai húsüzemnek adott állami hitelt (HVG)
Brüsszel a Pápai Hús Zrt. megvételéhez nyújtott állami hitelgarancia ügyében vizsgálódik - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 26
8:14
Elsüllyedt egy bárka, negyven halott (HVG)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség.
jan. 26
8:18
Kerékpárra szerelt pokolgép robbant Pakisztánban (Startlap)
Az első jelentések szerint öt embert ölt meg és többeket megsebesített az a kerékpárra szerelt pokolgép, amely az északnyugat-pakisztáni Dera Iszmáil Hánban robbant fel - közölte a helyi rendőrség. A város a vazirisztáni törzsi...
jan. 26
8:30
Rohamosan nő a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában (HVG)
Gyorsan növekszik a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában, ahol havonta ezerhatszáz új esetet regisztrálnak.
jan. 26
8:32
Letartóztatták az ETA új vezetőit (HVG)
Elrendelte hétfőre virradóra a betiltott baszk Batasuna, a Baszkföld Haza és Szabadság (ETA) szakadár fegyveres szervezet politikai szárnyának feltételezett új vezetőinek előzetes letartóztatását Baltasár Garzón, a spanyol legfelsőbb bíróság tagja.
jan. 26
8:36
Fából földgázt! (Kitekintő)
Egy újfajta eljárás elérhetőbbé teszi a környezetbarát energiaforrásokat.
jan. 26
8:36
Ámokfutó lövöldözött egy diákklub előtt (Startlap)
Két diáklányt lelőtt és hét hallgatót megsebesített hétfőre virradóra egy férfi egy diákklubnál az egyesült államokbeli Oregon államban. A bűncselekmény Portlandban történt, egy éjszakai diákklub előtt. Egy 24 éves férfi lövöldözni...
jan. 26
8:48
A Harley-Davidsonhoz is begurult a válság (Napi)
jan. 26
8:48
Lövöldözés egy oregoni diákklub előtt, két hallgató meghalt (HVG)
Két diáklányt lelőtt és hét hallgatót megsebesített hétfőre virradóra egy férfi egy diákklubnál az egyesült államokbeli Oregon államban.
jan. 26
8:50
Osztrák bevándorlási kártya szakembereknek (HVG)
Piros-fehér-piros kártya kibocsátására készül Ausztria, az amerikai zöld kártya mintájára. A kártyát, magyarán az ausztriai bevándorlási engedélyt azok a külföldiek kapnák, akiknek végzettsége, szakmája a leginkább megfelel az osztrák gazdaságnak.
jan. 26
9:06
Pokolgép robbant Északnyugat-Pakisztánban: öt halott (HVG)
Az első jelentések szerint öt embert ölt meg és legalább tízet megsebesített az a kerékpárra szerelt pokolgép, amely az északnyugat-pakisztáni Dera Iszmáil Hánban robbant fel hétfőn - közölte a helyi rendőrség.
jan. 26
9:12
Egyre rémisztőbb adatok jönnek a gazdaságról (Kitekintő)
A mérések kezdete óta soha nem látott mértékben, 26,2 százalékkal zuhant az eurózóna ipari rendelésállománya novemberben az egy évvel korábbi szinthez képest – közölte az Eurostat. Az EU makrogazdasági helyzetének romlásáról folyamatosan újabb és újabb hírek érkeznek. Az elmúlt napokban csupán egyetlen apró reménysugár csillant fel: a beszerzői menedzserindex hajszállal javult.
jan. 26
9:24
Két embert megölt, majd főbe lőtte magát (168 Óra Online)
Két diáklányt lelőtt és hét hallgatót megsebesített hétfőre virradóra egy férfi egy diákklubnál az egyesült államokbeli Oregon államban.
jan. 26
9:26
Szörnyű pedofil botrány az egyház berkeiben (168 Óra Online)
Több tucatnyi siketnéma gyermeket és kamaszt molesztáltak és erőszakoltak meg egy veronai egyházi intézményben 1984-ig. A volt növendékek évtizedes szenvedés után összeszedték a bátorságukat, és nyilvánosságra hozták az átélt borzalmakat. Több megvádolt egyházi ember még mindig az intézményben dolgozik.
jan. 26
9:48
Időzített bomba: A törökök nem akarnak integrálódni (Kitekintő)
Egy német bevándorláskutató intézet friss tanulmánya ijesztő eredményeket mutat a németországi törökök helyzetét illetően.
jan. 26
10:00
Azért sem kell állami pénz a Fordnak (Napi)
jan. 26
10:02
Melyek a legmegbízhatóbb használt autók? (Napi)
jan. 26
10:06
Árleszállítások éve Romániában (Kitekintő)
Minden rosszban van valami jó, tartja a régi bölcsesség, mely még a súlyos pénzügyi-gazdasági válság idején is beigazolódni látszik.
jan. 26
10:18
Végleg bezárják a bölcsödei mészárlás helyszínét (HVG)
Végérvényesen bezárják azt a bölcsődét Belgiumban, ahol múlt pénteken egy ámokfutó késsel meggyilkolt három embert, további tizenkettőt pedig megsebesített - jelentette a helyi sajtó hétfőn.
jan. 26
10:24
Bezárják a bölcsődei mészárlás helyszínét (Startlap)
Végérvényesen bezárják azt a bölcsődét Belgiumban, ahol múlt pénteken egy ámokfutó késsel meggyilkolt három embert, további tizenkettőt pedig megsebesített - jelentette a helyi sajtó. Nyilvánosságra hozták a gyanúsított nevét,...
jan. 26
10:36
Parancs az izraelieknek: inkább a halál, mint a fogság (HVG)
Az izraeli katonák parancsot kaptak a gázai övezeti offenzívában arra, hogy "mindenáron" kerüljék el a fogságba esést, ne ismétlődhessen meg a 2006-ban palesztin harcosok által elhurcolt és azóta is fogságban tartott Gilád Salit tizedes esete - közölték hétfőn meg nem nevezett katonai források.
jan. 26
10:42
Oroszországnak bocsánatot kell kérnie Ukrajnától (Kitekintő)
Az Egyetlen Centrum párt elnöke, Igor Krily úgy véli, Julija Timosenko kormányfőnek kötelessége rábírnia orosz kollégáit arra, hogy kérjenek publikusan elnézést Ukrajnától az alaptalan rágalmazásokért.
jan. 26
11:12
Schwarzenberg: az EU aligha értékeli át energiapolitikáját (HVG)
Az orosz-ukrán gázkonfliktus legfőbb tanulságaként az Európai Uniónak mindenképp egyfajta biztonsági elemet kell beépítenie energiapolitikájába - hangsúlyozta Karel Schwarzenberg, az unió soros elnöki tisztét betöltő Csehország külügyminisztere.
jan. 26
11:18
Hazárdjáték folyik a Pátria Rádióval (Kitekintő)
A középhullámon való sugárzás megszűntetésével Szlovákia némely régiójában a Pátria rádió nem lesz fogható. Az átállás okozta problémák megoldást igényelnek.
jan. 26
11:30
EU-biztos: a Hamászt terheli a felelősség túlnyomó része (HVG)
A felelősség túlnyomó része a Hamászt terheli a gázai övezeti háborúért - jelentette ki az Európai Unió fejlesztéspolitikai biztosa hétfőn Dzsabalíjában.
jan. 26
11:36
Hírek a kolozsvári választásokról (Kitekintő)
Ma véglegesen eldől, hogy lesz-e magyar polgármester-jelölt Kolozsváron.
jan. 26
11:48
Még nagyobb lett a gyógyszerpiaci megafúzió (Napi)
jan. 26
11:48
Halálos vihar után áradás fenyeget (Infostart)
Kilencen vesztették életüket a hét végi ítéletidőben dél-nyugat Franciaországban, és bár hétfőre a német meteorológusok által Klausnak nevezett vihar elcsitult, közel 700 ezer háztartásban továbbra sincs áram, emiatt mintegy 300 ezer előfizetőnél szünetel a telefonszolgáltatás, a közel negyedmilliós Bordeaux-ban és környékén pedig zárva vannak az iskolák. A kárelhárítás nagy erőkkel zajlik, ám a…
jan. 26
11:54
Tucatnyi sérült a tűzijátékok miatt Pekingben (Startlap)
A holdújévi tűzijáték következtében eddig összesen 46 ember sérült meg Pekingben. A kínai holdújév előestéjén a várható tűzesetekre és balesetekre Pekingben összesen 70 mentőautót állítottak szolgálatba, a tűzoltókat 75 tűzesethez...
jan. 26
12:12
Ne hallgassunk a kisebbségi problémákról! (Kitekintő)
Ez év június 6-án tartják az Európai parlamenti választásokat. A Magyar Koalíció Pártja képviselőjelöltjeinek listáját csakúgy mint 5 évvel ezelőtt, Bauer Edit vezeti.
jan. 26
12:24
Bankfúziós hullám indul Franciaországban? (Napi)
jan. 26
12:30
Két amerikai helikopter zuhant le Irakban (Startlap)
Lezuhant két amerikai repülőgép Irak északi részén, négy katona meghalt - közölte az amerikai hadsereg. Az eset helyi idő szerint hajnali negyed háromkor történt. A szövetséges erők négy tagja életét vesztette. Egyelőre nem tudni,...
jan. 26
12:42
Gyenge karácsonyt zárt a Philips (Napi)
jan. 26
12:42
Már a hatvanas években dúlhatott volna az űrháború (HVG)
A Pentagon beismerte: a DARPA két titkos mikroműholdjával figyelt meg egy hibásnak gondolt szatellitet. Az Egyesült Nemzetek leszerelési intézete szerint ez számos komplikációt okozhat, írja a New Scientist.
jan. 26
12:48
Mindenki Obama akar lenni (Kitekintő)
Irak nem sokban különbözik bármely más, demokratikus választásokra készülő országtól: az egész ország a kampány lázában ég és a jelöltek, pártok stratégiáját, taktikáját elemzi.
jan. 26
13:00
Ausztria nem kér a guantanamói foglyokból (HVG)
Ausztria nem vesz fel guantanamói foglyokat – jelentette be már a hétfői uniós külügyminiszteri csúcs előtt az osztrák külügyminiszter.
jan. 26
13:00
A nagybank visszautasította a mentőövet (Napi)
jan. 26
13:03
Markó lemondatásáról tárgyaltak (Kitekintő)
"Tisztázó jellegű” találkozó jött létre a hétvégén Markó Béla szövetségi elnök és a Bihar megyei RMDSZ vezetői között.  Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere nem kívánt részleteket elárulni "a belső megbeszélésről”.
jan. 26
13:18
Új külügyminiszterük van a szlovákoknak (HVG)
Miroslav Lajcák az új szlovák külügyminiszter - a nemzetközi közösség eddigi boszniai főmegbízottját hétfőn Pozsonyban nevezte ki Ivan Gasparovic köztársasági elnök.
jan. 26
13:18
Miroslav Lajcák az új szlovák külügyminiszter (Infostart)
Miroslav Lajcák az új szlovák külügyminiszter - a nemzetközi közösség eddigi boszniai főmegbízottját hétfőn Pozsonyban nevezte ki Ivan Gasparovic köztársasági elnök. Jan Kubist egy szintén tapasztalt diplomata váltja fel, Lajcák eddig a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai megbízottja volt.

Keresés