2009. január 14. szerda

jan. 14
5:15
Botrány! Egy kukában találták meg Marilyn Monroe utolsó meztelen fotóit! (168 Óra Online)
Megállapodás született arról a hét megkerült meztelen fotóról, amelyeket Bert Stern sztárfotós készített Marilyn Monroe halála előtt, és amelyről azt hitte, ellopták tőle.
jan. 14
5:17
Ne adjunk fegyvert az izraelieknek! (168 Óra Online)
Tekintettel a Gázai övezet elleni izraeli offenzívára a görög kormány megakadályozta, hogy az Egyesült Államok lőszerszállítmányt küldjön Izraelbe egy görög kikötőn keresztül.
jan. 14
5:19
Bocsi, minden gyerek elkelt! (168 Óra Online)
- Nem maradt Ukrajnában nevelőszülőkre vagy befogadócsaládra váró, három évesnél fiatalabb árva vagy elhagyott gyermek az örökbefogadás évének nyilvánított 2008-as esztendőben.
jan. 14
6:45
"A világ nem nélkülözheti Amerikát, de Amerika sem a világot" (Infostart)
Az Egyesült Államok vezető szerepének megújítását ígérte a kijelölt amerikai külügyminiszter a Szenátus külügyi bizottsága előtti meghallgatásán. Hillary Clinton azt mondta, a világ nem nélkülözheti Amerikát, de Amerika sem nélkülözheti a világot.
jan. 14
6:45
Kalandos fogócska: a szennyvízcsatornán lépett le a maffiafőnök! (168 Óra Online)
A csatornahálózaton keresztül lépett meg a rendőrségtől egy körözött nápolyi maffiafőnök a testőreivel együtt.
jan. 14
6:47
Erőszakba torkollott a parlament előtti tüntetés (168 Óra Online)
Megpróbált behatolni a lett parlament épületébe és összecsapott a rohamrendőrökkel kedd este Rigában a kormány gazdaságpolitikáját bíráló tüntetők egy csoportja - jelentették hírügynökségek.
jan. 14
7:12
Európaiak millióit fagyasztják meg (Kitekintő)
Bulgária 7,3 milliós lakossága együtt vacog a januári hidegben: nem ritka, hogy a szobahőmérséklet alig haladja meg a fagypontot a lakásokban. A gázszállítás leállítása negatívan befolyásolhatja az eddig virágzó bolgár-orosz kapcsolatokat.
jan. 14
7:39
Évekig nem fizetett adót Obama kiszemelt pénzügyminisztere (Infostart)
Évekig nem fizetett adót Timothy Geithner, akit Barack Obama megválasztott amerikai elnök kormánya egyik legfontosabb posztjára, a pénzügyminisztérium élére szemelt ki.
jan. 14
7:48
Fico marasztalja a külügyminisztert (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő arra kéri Ján Kubis távozó külügyminisztert, maradjon posztján a gázszállítás újraindulásáig és normalizálódásáig.
jan. 14
8:06
Hamid Karzai szolidaritásból utazott Indiába (Kitekintő)
Hamid Karzai afgán elnök Indiába látogatott, hogy a terrorellenes harcban támogatásáról biztosítsa az ország vezetését.
jan. 14
8:15
Szmogriadó Európa-szerte (Infostart)
Európa-szerte másképp kezelik a nagyvárosok légszennyezettségét. Nem csak a károsanyag-koncentráció alapján kialakított határértékek, de a szmogriadó esetén hozott intézkedések is különböznek.
jan. 14
8:15
Rendőrségi blama: üres pajtát ostromoltak meg (168 Óra Online)
Három órán át tartott szigorú ostromgyűrűben a rendőrség egy üres pajtát az Egyesült Államokban.
jan. 14
8:17
"Teljes mértékben nevetséges" vádak az angol trónörökösről - tényleg rasszista? (168 Óra Online)
Kisebbik fia után Károly brit trónörökös is "rasszista" ügybe keveredett, miután kiderült, hogy lovaspólóklubjának egyik ázsiai származású tagját rendszeresen "kormosnak" szólítja. A BBC keddi beszámolója szerint a 60 éves walesi herceg évek óta illeti klubbeli barátját, az Indiából elszármazott Kuldip Singh Dhillont a "sooty" jelzővel ("soot" angolul: korom). A Gloucestershire grófságbeli…
jan. 14
8:19
Megkínozták őket a szabadság hazájában - most újra harcolhatnak! (168 Óra Online)
Egyre több olyan volt fogoly harcol ismét az Egyesült Államok ellen a terrorizmus oldalán, akit korábban szabadon engedtek a guantánamói börtöntáborból - közölte az amerikai védelmi minisztérium kedden.
jan. 14
8:33
Nem vesz már a világ annyi kínai terméket (Infostart)
Csökkent az amerikai kereskedelem deficitje, minthogy visszaesett a belföldi fogyasztás és az olajárak is alacsonyabbak voltak novemberben. Ráadásul a kínai termékek iránt sem olyan jelentős az érdeklődés - ahogy Európa sem vesz már annyi kínai árut, ezért aztán le is lassult a kínai gazdaság.
jan. 14
8:42
Továbbra sem folyamatos az orosz gázszállítás (Kitekintő)
A gázszállítások teljes felújítására tett ígérettel szemben kedden délelőtt egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben áramlott az orosz gáz Európába, amiért Moszkva és Kijev ismét egymásra mutogat. Közben az EU vezette nemzetközi megfigyelők számára az orosz és az ukrán fél sem enged teljes hozzáférést a rendszerirányító központhoz.
jan. 14
8:51
Elfogyott a pénz, veszélyben a vancouveri téli olimpia (Infostart)
Nemrég még jó üzletnek tűnt beszállni a kanadai Vancouverben a 2010-es téli olimpiai játékok előkészületeibe, mára azonban a válság következményei miatt elment a beruházók kedve a rendezvénytől. Így a város kénytelen lesz maga befejezni az olimpiai falu építését - polgárai pénzéből.
jan. 14
9:09
Obama is beszáll az űrversenybe (Infostart)
Az űrverseny nem ért véget, de megváltozott a hidegháborús rivalizáláshoz képest - írja a Wall Street Journal egy iparági tanulmány nyomán.
jan. 14
9:18
Oroszország bekebelezi a délkelet-ukrajnai megyéket? (Kitekintő)
Az Orosz Állami Duma képviselője Konsztantin Zatulin nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Oroszország a szerinte megfelelő pillanatban meg fogja adja a jelet a délkelet-ukrajani megyéknek a csatlakozáshoz. És abban is biztos, hogy az ottani lakosság nem fog ellenállást tanúsítani.
jan. 14
9:27
Símaszkban állt sorban a bankrabló - aztán vitte a pénzt! (168 Óra Online)
Símaszkban állta végig a sort egy bankrabló egy pénzintézetben az Egyesült Államokban, de nem rablók között - ami még érthető lett volna -, hanem normális ügyfelek sorában.
jan. 14
9:36
Erdélyi magyarok: minek együtt, ha külön is lehet? (Kitekintő)
Tőkés László nemzeti lista állítását kezdeményezte a júniusi európai parlamenti választásokra. Markó Béla azonban egyelőre nem hajlandó együttműködésre, mondván: az RMDSZ számára nem prioritás a Tőkés Lászlóval való esetleges párbeszéd.
jan. 14
10:03
Ez az igazán borzasztó: betette a gyereket a centrifugába (168 Óra Online)
Tényleg jól olvasta és tényleg megtörtént: tegnap Arielle Smith, egy tizenkilenc éves babysitter azért állt a new orleans-i bíróság előtt Louisiana államban, mert betette az öt hónapos Andre Jenkinst a centrifugába. Az ok: a gyerek nem hagyta abba a sírást. Igazából a csecsemő zavarta a babysitert a tévézésben, akinek elvileg a saját egy éves fiára és Andre bátyára kellett volna vigyáznia.
jan. 14
10:12
Díjalapítás a kárpátaljai magyar újságírók számára (Kitekintő)
Díjat alapít a közeljövőben a kárpátaljai magyar újságírás kiemelkedő teljesítményeinek elismeréseként a Kárpátaljai Református Egyház.
jan. 14
10:48
EU: Az európai gázszállítás újraindítását Ukrajna akadályozza (Kitekintő)
Az Ukrajna területén keresztülhaladó európai gázszállítást ellenőrző nemzetközi bizottság szakemberei megerősítették azt az információt, miszerint az európai gázszállítás újraindítását Ukrajna akadályozza - közölték a Gazpromnál.
jan. 14
11:06
Háborús bűnök Gázában? (Kitekintő)
A gázai támadások 17. napján, amikor a palesztin áldozatok száma meghaladta a kilencszázat, Izraelt az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésével vádoló határozat született az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában (UNHRC).
jan. 14
11:15
Nagy mennyiségű indiumra bukkantak (Infostart)
A szászországi Freiberg bányászati főiskolájának kutatói nagy mennyiségű indiumra bukkantak az Érchegységben. A rendkívül ritka nyersanyag nélkülözhetetlen a mikrochipek és a napelemek gyártásánál, így a kutatók feltételezik, hogy Németország számára az indium kibányászása komoly anyagi bevételt jelent majd.
jan. 14
11:42
Az EU segít Obamának bezárni Guantánamót (Kitekintő)
Az Európai Unió külügyminiszterei január 26-án tárgyalnak róla, hogyan támogassák az Egyesült Államok új elnökét, Barack Obamát a - legitimitásában gyakran vitatott - guantánamói támaszpont bezárásában, erősítette meg a Tanács. A miniszterek azt fontolgatják, engedélyezik, hogy a fegyenctábor az Unió területére kerüljön át.
jan. 14
11:51
Szóljon be az orosz elnöknek! (Infostart)
Interaktívvá vált Dmitrij Medvegyev orosz államfő blogja: a megújított felületen két napja megjelent rovatban az állampolgárok is szóhoz jutnak.
jan. 14
12:18
Hűtés a csatornából (Kitekintő)
Egy elképzelés szerint Nagy-Britannia kiterjedt vízi útjai mentén fekvő vállalatok a csatornák vizét használnák fel irodáik légkondicionálására. Az elképzelés mára valósággá érett: A GlaxoSmithKline élen jár a technológia alkalmazásában.
jan. 14
12:27
Ahol az állam finanszírozná a jogosítvány megszerzését (Infostart)
Franciaországban megreformálják a vezetői engedélyek megszerzésének feltételeit. A képzés várhatóan rövidebb és olcsóbb lesz, de sokkal biztonságosabb, és a vezető viselkedésére is hangsúlyt fektetnek majd. Létrehoznak egy jogosítvány-ösztöndíjat, és a munkanélküliek számára kedvezményeket biztosítanak.
jan. 14
12:27
Mariska Hargitay tüdeje összeesett (168 Óra Online)
Összeesett a magyar származású amerikai színésznő tüdeje. Ez már a második eset volt egy hónapon belül, utoljára karácsonykor történt hasonló. A sorozat ennek ellenére nem áll le és a Law and Order: SVU-t tovább forgatják.
jan. 14
12:36
Gázvitában a világ másik vége is (Kitekintő)
A múlt heti tokiói tárgyalást követően még mindig nincs egyetértés a kelet-kínai-tengeri gázmezők hovatartozását illetően.
jan. 14
13:39
Végül odavágott a válság a légitársaságoknak (Infostart)
A gazdasági válság ellenére a múlt évet rekorddal zárta a német légi közlekedés. Az előző évhez képest több mint egy százalékkal emelkedett az ország légterét használó utasszállítógépek száma és a legnagyobb német légiforgalmi társaság, a Lufthansa is közel másfél százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított.
jan. 14
13:48
EP: globális élelmiszertartalékkal az éhínség ellen (Kitekintő)
A világ élelmezésbiztonsága érdekében globális élelmiszertartalék-hálózatot hozna létre és készletezési kötelezettséget írna elő az EP. A képviselők növelnék a mezőgazdaságra szánt fejlesztési segélyek összegét, és biztosítanák a fejlődő országok kistermelői számára a mikrohitelekhez és hitelgarancia-programokhoz való hozzáférést.
jan. 14
14:06
Madoff luxuslakása kényelmében várja a tárgyalást (Kitekintő)
Nem megy börtönbe az évszázad csalásával vádolt Bernard Madoff. Legalábbis egyelőre.
jan. 14
14:06
Friss: Libanonból rakétákat lőttek Izraelre (Kripto Akadémia)
Libanonból kilőtt rakéták hullottak szerdán Izrael északi részére.
jan. 14
14:08
Brazília megvédi a "fegyveres proletárt" - nem bíznak az olasz hatóságokban (Kripto Akadémia)
A brazil igazságügy-miniszter azt javasolta szerdán, hogy kapjon politikai menedékjogot Brazíliától Cesare Battisti egykori olasz szélsőbaloldali aktivista, akinek kiadatását követelik az olasz hatóságok négy gyilkosságban való részvétele miatt. Tarso Genro igazságügy-miniszter szerint fennáll a veszély, hogy Battistit üldöznék az olasz hatóságok, ha Brazília kiadná őt Rómának.
jan. 14
14:10
A Naftogaz már nem követel, csak kér-vajon ez segít? (Kripto Akadémia)
Az orosz-ukrán gázviszályban szerdán délelőtt úgy tűnt, megváltozott a hangnem: az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára azt hangsúlyozta, hogy Oroszország mennyire fontos partner Ukrajna számára, Oleh Dubina Naftogaz-vezérigazgató pedig már nem követelt, hanem kérte a Gazpromot, hogy "adjon kölcsön" - későbbi fizetés ellenében - 140 millió köbméter gázt a vezetékrendszer nyomásának növelése…
jan. 14
14:12
Leállt a tömegközeledés Marseille-ben! (Kripto Akadémia)
Teljesen leállt a tömegközeledés szerdán Marseille-ben, Franciaország második legnagyobb városában, miután egy buszsofőr előző esti bántalmazását követően a busz-, a metró- és a villamosvezetők egész napos spontán sztrájkot hirdetettek.
jan. 14
14:24
Szófiában lázong a nép! - Összecsaptak a rendőrökkel (Kripto Akadémia)
Összecsapások robbantak ki szerdán Szófiában a parlament épülete előtt rendőrök és tüntetők közül, akik közül többen házilag készített robbanószerkezetekkel érkeztek a helyszínre - közölte a bolgár belügyminisztérium.
jan. 14
14:26
Meghalt három labdarúgó! (Kripto Akadémia)
Az elmúlt 72 órában három válogatott palesztin labdarúgó is életét vesztette a gázai övezet elleni izraeli offenzíva során.
jan. 14
14:42
Megkezdi a felkészülést az EP-választásra az RMDSZ (Kitekintő)
Az RMDSZ februárban elkezdi a felkészülést a júniusi európai parlamenti választásokra, beindul a jelöltválogatás és -állítás folyamata. Winkler Gyula és Sógor Csaba ismét listavezetők lehetnek.
jan. 14
14:42
Oszama bin Laden is beszáll az Izrael elleni háborúba? (Kripto Akadémia)
Izrael elleni szent háborúra szólította fel a muzulmánokat a gázai övezeti offenzíva miatt Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat feje szerdán közzétett, legújabb hangfelvételében.
jan. 14
15:09
Írország is az IMF pénzügyi támogatására szorul? (Infostart)
Az ír miniszterelnök, aki éppen Japánban tartózkodik, cáfolta, hogy országának az IMF pénzügyi támogatására lenne szüksége. A kormányzó Fianna Fáil párt illetékese azt közölte, hogy az IMF az állami költségvetés kiadásainak megnyirbálását írhatja elő a nyugat-európai országnak. Az IMF szóvivője ugyanakkor ez idő szerint nem látja okát annak, hogy Írország a nemzetközi szervezet pénzügyi…
jan. 14
15:09
Amy Winehouse férjének is elege lett - válnak! (168 Óra Online)
A brit popénekesnő és botrányhős férje megbízta az ügyvédjét, hogy készítse elő válásukat. Ezt az ügyvéd jelentette be.
jan. 14
15:18
Szankciók a pakisztáni atomtitok szivárogtatója ellen (Kitekintő)
Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be mindazon személyekkel és vállalatokkal szemben, akik kapcsolatban álltak Abdul Kadír Khan hálózatával.
jan. 14
15:36
Több elnöki hatalmat szeretne Basescu (Kitekintő)
Traian Basescu román államfő elmondta, hogy Romániának félelnöki köztársaságnak kellene lennie, mivel nem tudja elképzelni azt, hogy a román állampolgárok lemondanának elnökválasztási jogukról.
jan. 14
15:36
Izrael bekeményített! 60 célpontot bombáztak (Kripto Akadémia)
Izrael folytatta a Gázai övezet elleni támadásait: szerdára virradó éjszaka összesen hatvan célpontra mért légicsapást - jelentette az izraeli média.
jan. 14
15:45
Szlovákiában már hamisítják az eurót (Infostart)
Két szlovákiai városban is találtak hamis euróbankjegyeket, alig egy héttel az új pénznem bevezetése után. Északi szomszédunknak ettől függetlenül is gondokat okoz az átállás: az emberek nehezen barátkoznak meg az új pénznemmel, ráadásul jobban érzik a hazai és külföldi árak közötti különbséget.
jan. 14
15:45
Az egész országot behálózta a netes drogkereskedő hálózata (168 Óra Online)
A norvég rendőrség őrizetbe vett 63 embert egy interneten működtetett kábítószer-kereskedő hálózat elleni razzia során - jelentették be szerdán.

Keresés