2009. január 19. hétfő

jan. 19
5:48
Cipőt dobott Bush-ra, most menedékjogot kér Svájctól (168 Óra Online)
Politikai menedékjogot akar kérni Svájctól Muntaszir az-Zaidi iraki újságíró, aki a múlt hónapban George Bush amerikai elnök felé hajította cipőjét egy bagdadi sajtótájékoztatón - közölte egy svájci ügyvéd hétfői lapnyilatkozatában.
jan. 19
6:42
Egyiptom tárgyalni hívta Izraelt és a palesztinokat (Kripto Akadémia)
Kairóba hívta külön-külön tárgyalásokra Izrael és a palesztin csoportok képviselőit Egyiptom, amely a tartós gázai övezeti tűzszünet érdekében próbál közvetíteni a szembenálló felek között - közölte hétfőn egy egyiptomi diplomáciai forrás.
jan. 19
7:00
Gáza: megvan a nevető harmadik? (Kitekintő)
Szakértők szerint egyre aggasztóbb, hogy az arab államok azon kívül, hogy elítélik az akciót, semmiféle alternatívát nem nyújtanak Izrael gázai offenzívájával kapcsolatban.
jan. 19
7:00
Katasztrófa: istentiszteletre mentek, rájuk omlott a templom (168 Óra Online)
Hét ember életét vesztette, további ötvenhét pedig megsérült, miután rájuk omlott egy templom teteje a brazíliai Sao Paulóban - közölték a mentőalakulatok.
jan. 19
7:18
Az al-Kaida autóbombákkal gyakorol nyomást a németekre (Infostart)
A Bild című német lap információi szerint Oszama bin Laden most a németeket nézte ki magának. Az internetre egy olyan német nyelvű videót tettek fel, amelyen a német hadsereget és német politikusokat fenyegettek meg.
jan. 19
7:36
A hazai és nemzetközi energia szektor sajtószemléje - 2009. január 19. (Kitekintő)
Az energia szektor magyar és angol nyelvű sajtójának szemléje.
jan. 19
7:54
Előretörtek a szabad demokraták (Infostart)
Németországban a hesseni tartományi választással megnyílt a szavazások éve. Eredetileg közel egy évvel ezelőtt már választott a tartomány, az addig egyedül kormányzó Kereszténydemokrata Párt azonban tavaly csaknem ugyanannyi mandátumra tett szert a wiesbadeni törvényhozásban, mint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt, és miután egyik sem tudott kormányzásképes koalíciót alakítani, új választást…
jan. 19
8:12
Savanyú képpel ünnepli a győzelmét a CDU (Kitekintő)
A várakozásoknak megfelelően a CDU győzelmét hozta a vasárnapi hesseni tartományi parlamenti választás. A párt jelöltje, Roland Koch a Szabad Demokrata Párttal (FDP) koalícióra lépve alakíthat majd kormányt.
jan. 19
8:12
Elvitték a 11 millió eurót a szlovákiai lottóban (Metropol)
Megvan a gazdája a rekordnagyságú több mint 11 millió eurós (3,1 milliárd forint) főnyereménynek a szlovákiai lottóban.
jan. 19
8:30
Bush: Szerződéskötés az utolsó pillanatban (Kitekintő)
Mindössze négy nappal George Bush amerikai elnök hivatali idejének lejárta előtt írták alá az USA és Peru közti gazdasági kapcsolatok fellendülését elősegíteni hivatott szabadkereskedelmi megállapodást.
jan. 19
8:48
Kivonulhat Gázából az izraeli hadsereg (Infostart)
Az izraeli hadsereg az új amerikai elnök keddi beiktatásáig kivonul a Gázai övezetből - közölték hétfőn nevük elhallgatását kérő izraeli tisztségviselők.
jan. 19
9:06
Románia: Áprilisig nem tér magához az autóipar (Kitekintő)
Felére csökkenhet Romániában az új személygépkocsik eladása, ha a kormány eltörli a használt autókra vonatkozó környezetszennyezési adót.
jan. 19
9:06
Izrael engedélyezte egy segélyszállítmány bevitelét (Kripto Akadémia)
Izrael engedélyezte hétfőt kétszáz kamionnyi humanitárius segély, illetve 400 ezer liter üzemanyag bevitelét a Gázai övezetbe két nappal az egyoldalú tűzszünet kihirdetése.
jan. 19
9:08
A Hamász "győzelmét" hírdette az iráni elnök (Kripto Akadémia)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök úgy értékelte hétfőn, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet legyőzte Izraelt a gázai övezeti háborúban, és üdvözölte "sikerét".
jan. 19
9:24
Jól érezték az égett madár szagát az utasok (168 Óra Online)
A Hudson folyóra leszállt Airbus feketedobozainak első vizsgálata megerősítette, hogy az amerikai utasszállító repülőgép két hajtóműve madarakkal történő ütközés következtében állt le - közölték a hatóságok.
jan. 19
9:42
A gazdaság a lejtőn, az ellenzék vérszagot szimatol (Kitekintő)
A decemberben kezdődött utcai zavargások lendülete nem csillapodott januárban sem. De vajon mennyire ingathatja meg ez a görög kormány hatalmát?
jan. 19
9:42
A gázvita fő vesztes Viktor Juscsenko? (Kripto Akadémia)
Oroszország alapvetően jogosan lépett fel a gázháborúban és látszólag győzött. Európa a nyugatbarát Ukrajnát tekinti "saját kölykének", de az orosz igyekezet ellenére nem figyelmeztette Kijevet, hogy tegyen le törekvéseiről. Moszkva a kialkudott árban nyerni látszik, de anyagi és erkölcsi vesztességei hatalmasak, és nem tudni, Ukrajna tartja-e magát az elért megállapodáshoz. Nyertesek nincsenek, a…
jan. 19
10:00
Putyin hétfőre ígéri a gázszállítások felújítását (Kitekintő)
Az Európai Unió óvatos hangú közleményben üdvözölte a vasárnapra virradóra tető alá hozott orosz-ukrán megállapodást, amely kilátásba helyezte az Európába irányuló gázszállítás hétfői felújítását. Az EU azonban annyi betartatlan megállapodás után már csak a tényeknek hisz.
jan. 19
10:00
A miniszter asszony zuhanyzós fotója kering a neten - befürdött (168 Óra Online)
Ellenzéki vezetők exhibicionistának nevezték Uruguay belügyminiszterét, amiiért egy zuhany alatti képet csatolt profiljához a Facebook-on, egy, az iwiw-hez hasonló nemzetközi közösségi portálon.
jan. 19
10:18
Van még reménye a baloldalnak (Kripto Akadémia)
Az egykori baloldali gerillaszervezetből alakult Farabundo Martí Nemzeti Felszabadítási Front (FMLN) vezet a salvadori parlamenti választáson az első nem hivatalos részeredmények szerint - közölte hétfőn a központi választási bizottság.
jan. 19
10:36
Illegális a letöltések 95 százaléka (Infostart)
Alig 5 százaléka volt legális az internetes zeneletöltésnek 2008-ban - jelentette a zeneipar nemzetközi szervezete, az IFPI. 2008-ban negyvenmilliárd zenei fájlt osztottak meg illegálisan a torrentoldalakon, jogszerűen csak 1,4 milliárdot töltöttek le tavaly.
jan. 19
10:36
Törékeny tűzszünet Gázában (Kitekintő)
Izrael szombat este tűzszünetet jelentett be Gázában, melyre a Hamász vasárnap szintén egyhetes fegyvernyugvás bejelentésével reagált, ennek ellenére további támadásokról számolt be a sajtó.
jan. 19
10:36
Sínen van a megegyezés aláírása (Kripto Akadémia)
Julia Timosenko ukrán miniszterelnök hétfőn Moszkvába utazott az Európába irányuló orosz gázszállításokról szóló megállapodás aláírására.
jan. 19
10:54
A nap idézete: Bush legjobb elszólásai III. (Kitekintő)
George W. Bush
jan. 19
10:54
Új rekordok a dél-koreai bűvöskocka-versenyen (Metropol)
Több ázsiai rekordot is felállítottak a dél-koreai Anjang városban vasárnap megrendezett Rubik-kocka verseny országos döntőn.
jan. 19
11:12
Dzurinda bízik a szorosabb ellenzéki együttműködésben (Kitekintő)
"Sajnálom, hogy az idei évben az első próbálkozásunk az ellenzéki találkozóra sikertelen volt. De bízom abban, hogy csak idő kérdése, hogy ismét találkozzunk" - mondta Dzurinda.
jan. 19
11:12
Megszűnnek a hagyományos papírjegyek (Kripto Akadémia)
Névre szóló mágneskártyás bérletekkel is lehet utazni vasárnap óta a temesvári városi buszokon, villamosokon és trolibuszokon. A hagyományos papírjegyek és bérletek még egy ideig kaphatóak lesznek - közölte a Nyugati Jelen aradi napilap.
jan. 19
11:30
Kormányválságot okozhat a rendbontás (Infostart)
A hétvégén mintegy 200 bosnyák muzulmán támadt egy rivális muzulmán párt irodájára Nyugat-Szerbiában. Az esetből kormányválság is lehet, mert az összetűző csoportokat a szerb kormány egy-egy minisztere vezette. Az összecsapásban négyen sérültek meg, és több embert letartóztattak.
jan. 19
11:30
Egy év alatt 200 katona lett öngyilkos Oroszországban (Kitekintő)
Az Orosz Hadseregben 2008-ban 471 katona vesztette életét. Közülük több mint 200-an önkezűleg vetettek véget az életüknek- közölték az orosz honvédelmi minisztériumnál. Ez 7-el több, mint 2007-ben.
jan. 19
12:06
Százmilliókról mondanak le a bankárok az államfő "ajánlására" (Infostart)
Lemond a 2008-as vállalati eredmények után járó teljesítményarányos mozgóbéréről a legnagyobb francia bank, a BNP Paribas két csúcsvezetője. Michel Pébereau elnök és Baudouin Prot vezérigazgató azt követően jelentette be elhatározását, hogy a múlt héten Nicolas Sarkozy elnök a gazdasági élet szereplőihez intézett újévi beszédében arra szólította fel a francia pénzintézetek vezetőit, idén ne vegyék…
jan. 19
12:06
Jön a 3 ütemű motor? (Kitekintő)
A szakavatottak a cím láttán már valószínűleg el is kezdték csóválni a fejüket. Az angol Ricardo cég mérnökei egy olyan hibridmegoldással álltak elő, mely az eddigi konstrukciókkal ellentétben nem az elektromos és a mechanikus hajtást ötvözi.
jan. 19
12:06
A Hamászt hirdette "győztesnek" Izraellel szemben (168 Óra Online)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök úgy értékelte hétfőn, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet legyőzte Izraelt a gázai övezeti háborúban, és üdvözölte "sikerét".
jan. 19
12:25
Izrael belebukott a háborúba? (Kripto Akadémia)
Az európai vezető lapok hétfői számukban egyhangúan úgy vélik, hogy az izraeli offenzíva nem ért célt, már csak azért sem, mert nem is volt világos célja.
jan. 19
12:42
Kevesebbet söröznek a szlovákok (Infostart)
Rossz évet zártak tavaly a szlovákiai sörgyárak: a fogyasztás tovább csökkent, a szlovák lakosság is egyre kevesebb sört iszik.
jan. 19
12:42
Katasztrófa volt a külügyminiszter útja: mindenkit megbántott (Kitekintő)
David Miliband brit külügyminiszter dél-ázsiai körútja több kárt hozott, mint hasznot. A legnagyobb eredmény, amit elért, hogy kivételesen egyetért India és Pakisztán: mindketten elhatárolódnak szavaitól.
jan. 19
12:44
Elvitték minden idők legnagyobb szlovák lottónyereményét (Infostart)
Szlovákiában befejeződött a hónapok óta tartó lottóláz. Vasárnap este gazdára talált az ország eddigi legnagyobb nyereménye: a szerencsés tippelő több mint 11 millió eurót zsebelhet be.
jan. 19
13:00
Az RMDSZ fel fogja vetni a nyelvi kérdést (Kitekintő)
Amennyiben Romániában radikálisan változtatni akarnak az alkotmányon, akkor az RMDSZ egyértelműen és keményen fel fogja vetni a nyelvi kérdést - jelentette be Markó.
jan. 19
13:36
Ma írják alá a megállapodást: az EU-nak vannak kétségei (Kitekintő)
Az orosz és az ukrán fél tegnap megállapodásra jutott Moszkvában az Ukrajnának szállítandó gáz áráról. Kijev eben az évben még kedvezménnyel juthat az orosz gázhoz, de jövőre már az „európai árak” fognak érvényesülni. Bár a gázvita sokat ártott az ukrán belpolitika stabilitásának, egyes elemzők szerint a három hetes gázvita vesztese elsősorban az orosz fél lehet.
jan. 19
13:54
Istentagadó buszt nem vezet a keresztény (168 Óra Online)
Egy meggyőződéses keresztény buszsofőr nem hajlandó azt a járművet vezetni, melynek oldalán öles betűkkel ateista szlogen hirdeti: „Valószínűleg nincs Isten.”
jan. 19
13:54
Irán felszámolt egy amerikaiak támogatta kémhálózatot (Kripto Akadémia)
A teheráni kormány felszámolt egy amerikaiak támogatta kémhálózatot, amely az ország iszlám rendszerének megdöntésére tört - közölte hétfőn az iráni állami televízió egy meg nem nevezett hírszerzési tisztségviselőre hivatkozva.
jan. 19
14:12
Hírek a szlovák elnöki szorítóból (Kitekintő)
Egyelőre egyetlen jelölt sem nyújtotta be jelentkezési lapját Pavol Paška parlamenti elnöknek az idei elnökválasztásra.
jan. 19
14:30
Háromszék 150 évre van az Európai Uniótól (Kitekintő)
Egy friss felmérés szerint Kovászna megye gazdasági fejlettsége 150 évvel marad el az Európai Unió átlagától
jan. 19
14:31
Egymilliárd dollár a Gázai övezet újjáépítésére (Kripto Akadémia)
Csúcstalálkozót kezdtek hétfőn Kuvaitvárosban az arab vezetők, hogy megvitassák Izrael - soraikat megosztó - gázai övezeti offenzívájának következményeit, a terület újjáépítési szükségleteit a harcok megszűnése után, valamint az arabközi gazdaság kérdéseit.
jan. 19
14:48
"Nincs esélyük a táliboknak a hatalom visszaszerzésére" (Kripto Akadémia)
Nincs esélyük a táliboknak, illetve az al-Kaidának arra, hogy visszaszerezzék hatalmukat, illetve befolyásukat Afganisztánban - vélekedett a z atlanti szervezet főtitkára hétfőn Brüsszelben, a NATO-hoz akkreditált tudósítóknak adott újévi fogadáson.
jan. 19
14:50
Majd az EU rendet rak a Gázai övezetben! (Kripto Akadémia)
A gázai tűzszünet után az Európai Unió meghatározó szerepet fog vállalni a békefenntartó misszióban - jelentette ki hétfőn az Európai Bizottság külügyi biztosa.
jan. 19
14:52
"Magyarországon hiányzik a politikai akarat a felelősségre vonására" (Kripto Akadémia)
A politikai akarat hiányával magyarázza a holokauszt bűnöseit üldöző Efraim Zuroff azt, hogy a háborús bűnökkel vádolt Képíró Sándort nem állítják bíróság elé Magyarországon, és ki sem adják azoknak, akik készek lennének őt felelősségre vonni.
jan. 19
14:54
Hihetetlen! 1 millió embert fenyeget a szegénység veszélye Ausztriában (Kripto Akadémia)
Hozzávetőleg egymillió embert fenyeget egy szociográfiai felmérés szerint a szegénység veszélye Ausztriában, miközben évről évre gyarapodik a gazdagok száma.
jan. 19
15:06
Újabb felvonás a Microsoft és az EU közti „háborúban” (Kitekintő)
Az Európai Bizottság piaci erőfölényével való visszaéléssel vádolja a redmondi szoftveróriást, mivel az saját böngészőjét, az Internet Explorert a Windows operációs rendszerének elválaszthatatlan részéve tette.
jan. 19
15:06
Van remény! Fokozatosan javulhat a magyar gazdaság (Kripto Akadémia)
Az év második fele előtt kevéssé valószínű, hogy fokozatosan javulóra fordulna a magyar gazdaság növekedése - vélte hétfőn Brüsszelben kiadott előrejelzésében az Európai Bizottság.
jan. 19
15:42
Boc irányt mutatott (Kitekintő)
Emil Boc kormányfő kijelentette, az állami költségvetés, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, az európai alapok és a monitoring feloldása képezik a kormány prioritásait.

Keresés