2009. január 18. vasárnap

jan. 18
5:15
Putyin egész éjjel keményen nyomta a csinos hölggyel (168 Óra Online)
Folytatódtak Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tárgyalásai szombat este Moszkvában a 2009-re szóló kétoldalú gázszállítási szerződésről - közölte Putyin sajtótitkára.
jan. 18
5:17
Ez a hirdetmény sértheti az erkölcs és vallási meggyőződését (168 Óra Online)
A konzervatív pártok erélyes tiltakozásukkal megtorpedózták, hogy az olasz ateisták városi buszok oldalán hirdethessék meggyőződésüket, miszerint Isten nem létezik.
jan. 18
6:27
Íme, a kitárulkozott Madonna (168 Óra Online)
Egy harminc évvel ezelőtt készült fotót árvereztek el, amelyen az énekesnő látható anyaszült meztelenül és széttárt lábakkal. A kép ára most 10,000 dollár.
jan. 18
6:45
Hirtelen beállt a csend (168 Óra Online)
Egyoldalú gázai övezeti tűzszünetet hirdetett ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szombat este az izraeli biztonsági kabinet ülése után.
jan. 18
7:39
A kínai nők több gyereket akarnak (Infostart)
A kínai hatóságok szerint a legtöbb nő a szigorú törvény ellenére egynél több gyereket szeretne.
jan. 18
8:15
"Fidel Castro már csak olyan, mint egy köztéri szobor" (Infostart)
Nem jelent meg a tévében és nem írt cikket a kubai kommunista forradalom ötvenedik évfordulóján Fidel Castro. Az elemzők között akadnak, akik szerint a kubai kommunista párt vezetője már csak szimbólum, aki olyan "mint egy köztéri szobor". Hugo Chavez pedig implicite barátja halálára utalt vasárnapi interjújában.
jan. 18
8:15
Amikor a graffitiseket akasztják (168 Óra Online)
Festékfújkálókat fújtak be festékkel rendőrök Mexikóban, ami nagyon nem tetszett a vandáloknak.
jan. 18
8:24
Megfenyegette Németországot az Al-Kaida (Startlap)
Megtorlással fenyegette meg Németországot az ak-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik feltételezett tagja az afganisztáni német katonai szerepvállalás miatt. A ma virradóra a terrorista és szélsőséges internetes oldalak figyelésére...
jan. 18
8:33
Izrael egyoldalú tűzszünetet hirdetett (HVG)
Egyoldalú gázai övezeti tűzszünetet hirdetett ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szombat este az izraeli biztonsági kabinet ülése után. A Gázai övezetet uraló Hamász palesztin radikális szervezet úgy reagált, hogy folytatja a harcot.
jan. 18
8:51
Hétfőtől várhatóan felújulnak az európai gázszállítások (HVG)
Hétfőn várhatóan felújulnak az orosz gázszállítások Európának, miután vasárnapra virradó éjszaka Vlagyimir Putyin és Julija Timosenko orosz és ukrán államfő tíz órás tárgyalás után megállapodásra jutott az Ukrajna gázellátását 2009-re biztosító kétoldalú szerződés feltételeiről - jelentette be Moszkvában késő éjszaka a két kormányfő.
jan. 18
8:51
A gyerek éppen elszabadult - vérző nyelvvel (168 Óra Online)
Megvalósult egy mozifilm, méghozzá épp abban a városkában, ahova kitalálták: fémrudat nyalt egy 10 éves fiú és hozzáfagyott a nyelve.
jan. 18
9:18
"Veszélyes eltávolítani a hajóskapitányt az út felénél" (Kitekintő)
A venezuelai Nemzetgyűlés elfogadta azt az alkotmánymódosítási javaslatot, mely a népszavazási megerősítés esetén lehetőséget nyújthat Hugo Cháveznek az újraválasztásra.
jan. 18
9:36
Újabb brit veszteség Afganisztánban (Startlap)
Újabb brit NATO-katonát öltek meg Afganisztán déli részén - közölte a vasárnap afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) és a brit védelmi minisztérium. A katona szombaton egy járőrt ért támadásban esett el. Az ISAF kommünikéje...
jan. 18
9:45
Hétfőtől újra kap orosz gázt Európa (Infostart)
Hétfőn várhatóan újra érkezik orosz gáz Európába, miután vasárnapra virradó éjszaka Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tízórás tárgyalás után megállapodásra jutott az Ukrajna gázellátását 2009-re biztosító kétoldalú szerződés feltételeiről.
jan. 18
9:54
Hajnaltól tűzszünet Gázában (Kitekintő)
Egyoldalú gázai övezeti tűzszünetet hirdetett ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szombat este az izraeli biztonsági kabinet ülése után. A Hamasz addig harcol, amíg ki nem vonulnak.
jan. 18
9:54
Gázai: izraeli légitámadás gázai rakétakilövő állás ellen (Startlap)
Izraeli harci gépek csapást mértek vasárnap egy gázai rakétakilövő állásra, miután hat palesztin rakéta csapódott be dél-izraeli területre a helyi idő szerint vasárnap 2 órától meghirdetett egyoldalú izraeli tűzszünetet követően...
jan. 18
10:03
Gáza: a palesztinok továbbra is rakétáznak (HVG)
Öt rakétát lőttek ki vasárnap reggel a Gázai övezetből a dél-izraeli Szderót városára - közölte egy izraeli katonai szóvivő. Izrael válaszolt.
jan. 18
10:21
Törékeny az egyoldalú izraeli tűzszünet (Infostart)
Vasárnapra virradó éjszaka tiszteletben tartották az Izrael által egyoldalúan kihirdetett és életbe léptetett gázai övezeti tűzszünetet a szembenálló felek, később azonban - sajtóértesülések szerint - izraeli helikopterekből lőtték a területet, ahonnan rakétákkal támadták a dél-izareli Szderót városát.
jan. 18
10:30
Megállapodtak, jöhet a gáz (Startlap)
Éjszakába nyúlt a tárgyalás, de a tízórás diplomáciai maraton végül eredménnyel zárult. Bár Putyin nem mondott konkrét dátumot, elhangzott a hétfői gázcsapnyitás lehetősége.
jan. 18
10:39
Lebukott: apuka ült be vizsgázni a gyerek helyett (168 Óra Online)
A szülők biztosak akartak lenni benne, hogy a gyerek jól teljesít a suliban. Ezért az apuka beült a vizsgára a fia helyett.
jan. 18
10:48
Kétmilliárd ember indult útnak - Nagykép (Startlap)
A kínai holdújév eljövetele mozgásra késztet a Földön közel kétmilliárd embert. A kínaiul Chunjie (tavaszünnep) nevet viselő ünnep ugyanis a világ népességének több mint egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. Kínában és...
jan. 18
11:06
Végső búcsú a koronától (Kitekintő)
"A régi, koronás okmánybélyegek érvényességi ideje péntekkel lejárt" - mondta Michal Jurči, az igazságügyi minisztérium szóvivője.
jan. 18
11:24
Gázában a tűzszünet ellenére lőnek (Startlap)
Vasárnapra virradó éjszaka tiszteletben tartották az Izrael által egyoldalúan kihirdetett és életbe léptetett gázai övezeti tűzszünetet a szemben álló felek. Reggel azonban a Gázai övezetből öt rakétát lőttek ki a dél-izraeli Szderót városára, válaszul Izraeli harci gépek csapást mértek egy rakétakilövő állásra.
jan. 18
12:18
Bushnál csak Nixon és Truman volt népszerűtlenebb (Kitekintő)
Az amerikai nemzet csupán 34 %-a elégedett George W. Bush munkájával, akinek távozása nem várat már sokat magára: Barack Obama január 20-i beiktatásával a volt elnök hivatalosan is elhagyja a Fehér Házat. A legújabb közvéleménykutatások alapján ennek az amerikaiak többsége örül.
jan. 18
12:27
Obama színrelépése: a csalódás borítékolható (HVG)
Kiábrándulás követheti Barack Obama hivatalba lépését, a megválasztott elnök kampányígéreteinek nagy részét nem lehet betartani, már most is hallani elégedetlen hangokat - mondta Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet szakértője.
jan. 18
12:27
Do You Really Want To Hurt Me? Boy George-ot elítélték! (168 Óra Online)
A nyolcvanas évek popikonja, Boy George kemény időszakon van túl: pénteken meg kellett jelennie a bíróság előtt, mert jogtalanul tartott fogva egy férfi escortot.
jan. 18
12:36
Washingtonban az Obama-különvonat (Startlap)
Megérkezett Washingtonba a Barack Obamát szállító különvonat helyi idő szerint szombat este. A történelmi hagyományokat felelevenítő út során a városokban ünneplő tömeg fogadta a megválasztott amerikai elnököt. Az CNN multmédiás...
jan. 18
12:45
Messze még a török EU-csatlakozás (HVG)
Törökország messze van még az európai uniós csatlakozástól, a belépésre még legalább 15-20 évet várnia kell - mondták szakértők, akiket az MTI azzal összefüggésben kérdezett, hogy hétfőn Brüsszelbe látogat Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök.
jan. 18
12:54
A NATO-főtitkár elégedetlen az afgán kormánnyal (Startlap)
Tehetetlennek nevezte és élesen bírálta az afgán kormányt a NATO főtitkára a The Washington Post című amerikai napilap által vasárnap közölt levelében. Jaap de Hoop Scheffer szerint Afganisztánban nem a rendszerrel szemben ellenséges...
jan. 18
13:12
Orosz támaszpontok külföldön (Kitekintő)
Haditengerészeti bázisok létesülhetnek Líbiában, Szíriában és Jemenben
jan. 18
13:12
Minicsúcs Egyiptomban a gázai tartós tűzszünetért (Startlap)
Egyiptom a házigazdája vasárnap, az Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet első napján annak a nemzetközi minicsúcsnak, amelynek célja a gázai tartós tűzszünet és az övezet újjáépítésének ösztönzése. A csúcs a délutáni...
jan. 18
13:21
Gázegyezség: az EU üdvözöli, de csak a szemének hisz (HVG)
Az Európai Bizottság üdvözölte a gázvita megoldását célzó szombat éjjeli orosz-ukrán megállapodást, de arra is emlékeztet, hogy párszor bedőltünk már ennek.
jan. 18
13:23
Megérkezett Washingtonba Obama különvonata (HVG)
Megérkezett Washingtonba a Barack Obamát szállító különvonat helyi idő szerint szombat este, a történelmi hagyományokat felelevenítő út során a városokban ünneplő tömeg fogadta a megválasztott amerikai elnököt.
jan. 18
14:06
Bálnavadászok elűzése: egy magyar a helyszínről! (Kitekintő)
Vannak akik hátradőlve keseregnek természeti kincseink pusztulásán és akadnak olyanok, akik akár életük árán is védelmeznek egyes fajokat.
jan. 18
14:06
A Hamász és szövetségesei is tűzszünetet jelentettek be (Startlap)
Azonnali, egy hétre szóló tűzszünetet jelentettek be vasárnap a Hamász palesztin iszlamista szervezet és gázai övezetbeli fegyveres szövetségesei.
jan. 18
14:15
Egy hétre szóló tűzszünetet hirdetett a Hamász (Infostart)
Azonnali, egy hétre szóló tűzszünetet jelentettek be vasárnap a Hamász palesztin iszlamista szervezet és gázai övezetbeli fegyveres szövetségesei - ezt az egy hetet adva Izraelnek, hogy kivonja csapatait a területről.
jan. 18
14:24
Gázában reggel lőttek (Startlap)
Vasárnapra virradó éjszaka tiszteletben tartották az Izrael által egyoldalúan kihirdetett és életbe léptetett gázai övezeti tűzszünetet a szemben álló felek. Reggel azonban a Gázai övezetből öt rakétát lőttek ki a dél-izraeli Szderót városára, válaszul Izraeli harci gépek csapást mértek egy rakétakilövő állásra.
jan. 18
14:26
A Hamász azonnali tűzszünetet hirdetett (Startlap)
A Hamász azt szeretné, hogy Izrael nyissa meg a Gázai övezett összes határátkelőjét.
jan. 18
14:33
Most próbálják elkerülni a katasztrófát Kárpátalján (168 Óra Online)
Egy termékvezeték meghibásodása következtében gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai Nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében. A Prikarpattya Zahid-Transz vállalat 534 milliméter átmérőjű gerincvezetéke Kosztrino (Csontos) község határában hibásodott meg.
jan. 18
14:42
A romániai alkotmánymódosítás veszélyei (Kitekintő)
Szerinte Traian Băsescu államfő szándéka, hogy az őszi elnökválasztással egy időben kerüljön sor az alkotmánymódosító népszavazásra.
jan. 18
14:51
Kiemelték a folyón landoló repülőgépet - nézze meg! (Infostart)
Az Egyesült Államokban kiemelték a vízből azt az amerikai utasszállító repülőgépet, amely csütörtökön hajtott végre kényszerleszállást a Hudson folyón.
jan. 18
15:27
A Hamász és szövetségesei azonnali tűzszünetet jelentettek be (HVG)
Azonnali, egy hétre szóló tűzszünetet jelentettek be vasárnap a Hamász palesztin iszlamista szervezet és gázai övezetbeli fegyveres szövetségesei, ezt az egy hetet adva Izraelnek, hogy kivonja csapatait a területről.
jan. 18
15:27
Érezték a becsapódást és égett madarak szagát (168 Óra Online)
Kiemelték a jeges vízből szombat éjjel a Hudson folyóra leszállt amerikai utasszállító repülőgépet.
jan. 18
15:36
Szabadul a Nagy Vonatrabló (Startlap)
Hamarosan szabad ember lesz minden idők leghíresebb vonatrablója, aki 1963-ban 2,6 millió akkori fontot emelt el. Mai árfolyamon ez acsaknem 12 milliárd forintnak felel meg.
jan. 18
15:45
Gerhard Schröder orosz-brit olajcég igazgatója lett (HVG)
Gerhard Schröder volt német kancellárt nevezték ki a héten a TNK-BP orosz-brit vegyes vállalat egyik igazgatójává, de a hír elsikkadt az orosz-ukrán gázháború közepette.
jan. 18
16:03
Ukrán gázolaj-szennyezés: a vízügy felkészült a beavatkozásra (HVG)
Felkészült az esetleges beavatkozásra az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, ha az ukrán olajszennyeződés mégis bekerülne a folyóba - mondta az igazgatóság szóvivője vasárnap azt követően, hogy egy vezeték meghibásodása miatt gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében.
jan. 18
16:03
Máris sztrájkra készülnek az új Alitalia dolgozói (Infostart)
Máris sztrájkra készülnek az alig egy hete hivatalosan újraindult Alitalia dolgozói: hétfőn délelőtt 10 órától négy órán keresztül munkabeszüntetéssel tiltakoznak amiatt, hogy az új tulajdonosok nem átlátható munkaszerződésekkel és feltételekkel foglalkoztatják a régi Alitaliától - illetve az Air One légitársaságtól - átvett dolgozókat.
jan. 18
16:21
Gázolaj kerülhet az Ungba az ukrajnai csőtörés miatt (Infostart)
Felkészült az esetleges beavatkozásra az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, ha az ukrán olajszennyeződés mégis bekerülne a folyóba - közölte az igazgatóság szóvivője azt követően, hogy egy vezeték meghibásodása miatt gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében.
jan. 18
16:30
Négy olasz hegymászó halt meg Franciaországban (Startlap)
Négy olasz hegymászó vesztette életét szombaton a Mont Blanc hegység franciaországi oldalán. Vasárnapi olasz sajtóbeszámolók szerint a baleset 3600 méteres magasságban, 242 méterrel az Aguille du Midi hegycsúcs alatt. Valószínűleg...
jan. 18
16:32
Bekeményítenek a kínai kommunisták (Startlap)
Kínának védvonalrendszert kell kialakítania "a hibás" eszmék, köztük a nyugati stílusú demokrácia-felfogás ellen - jelentette ki vasárnap egy magas rangú pekingi kormányzati tisztségviselő, visszautasította ezzel azt a felhívást, amelyben...

Keresés