2009. január 18. vasárnap

jan. 18
5:15
Putyin egész éjjel keményen nyomta a csinos hölggyel (168 Óra Online)
Folytatódtak Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tárgyalásai szombat este Moszkvában a 2009-re szóló kétoldalú gázszállítási szerződésről - közölte Putyin sajtótitkára.
jan. 18
5:17
Ez a hirdetmény sértheti az erkölcs és vallási meggyőződését (168 Óra Online)
A konzervatív pártok erélyes tiltakozásukkal megtorpedózták, hogy az olasz ateisták városi buszok oldalán hirdethessék meggyőződésüket, miszerint Isten nem létezik.
jan. 18
6:27
Íme, a kitárulkozott Madonna (168 Óra Online)
Egy harminc évvel ezelőtt készült fotót árvereztek el, amelyen az énekesnő látható anyaszült meztelenül és széttárt lábakkal. A kép ára most 10,000 dollár.
jan. 18
6:45
Hirtelen beállt a csend (168 Óra Online)
Egyoldalú gázai övezeti tűzszünetet hirdetett ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szombat este az izraeli biztonsági kabinet ülése után.
jan. 18
7:39
A kínai nők több gyereket akarnak (Infostart)
A kínai hatóságok szerint a legtöbb nő a szigorú törvény ellenére egynél több gyereket szeretne.
jan. 18
8:15
"Fidel Castro már csak olyan, mint egy köztéri szobor" (Infostart)
Nem jelent meg a tévében és nem írt cikket a kubai kommunista forradalom ötvenedik évfordulóján Fidel Castro. Az elemzők között akadnak, akik szerint a kubai kommunista párt vezetője már csak szimbólum, aki olyan "mint egy köztéri szobor". Hugo Chavez pedig implicite barátja halálára utalt vasárnapi interjújában.
jan. 18
8:15
Amikor a graffitiseket akasztják (168 Óra Online)
Festékfújkálókat fújtak be festékkel rendőrök Mexikóban, ami nagyon nem tetszett a vandáloknak.
jan. 18
8:51
A gyerek éppen elszabadult - vérző nyelvvel (168 Óra Online)
Megvalósult egy mozifilm, méghozzá épp abban a városkában, ahova kitalálták: fémrudat nyalt egy 10 éves fiú és hozzáfagyott a nyelve.
jan. 18
9:18
"Veszélyes eltávolítani a hajóskapitányt az út felénél" (Kitekintő)
A venezuelai Nemzetgyűlés elfogadta azt az alkotmánymódosítási javaslatot, mely a népszavazási megerősítés esetén lehetőséget nyújthat Hugo Cháveznek az újraválasztásra.
jan. 18
9:36
Célba ért az Obama-vonat (Metropol)
Megérkezett Washingtonba a Barack Obamát szállító különvonat helyi idő szerint szombat este, a történelmi hagyományokat felelevenítő út során a városokban ünneplő tömeg fogadta a megválasztott amerikai elnököt.
jan. 18
9:45
Hétfőtől újra kap orosz gázt Európa (Infostart)
Hétfőn várhatóan újra érkezik orosz gáz Európába, miután vasárnapra virradó éjszaka Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tízórás tárgyalás után megállapodásra jutott az Ukrajna gázellátását 2009-re biztosító kétoldalú szerződés feltételeiről.
jan. 18
9:54
Hajnaltól tűzszünet Gázában (Kitekintő)
Egyoldalú gázai övezeti tűzszünetet hirdetett ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szombat este az izraeli biztonsági kabinet ülése után. A Hamasz addig harcol, amíg ki nem vonulnak.
jan. 18
10:21
Törékeny az egyoldalú izraeli tűzszünet (Infostart)
Vasárnapra virradó éjszaka tiszteletben tartották az Izrael által egyoldalúan kihirdetett és életbe léptetett gázai övezeti tűzszünetet a szembenálló felek, később azonban - sajtóértesülések szerint - izraeli helikopterekből lőtték a területet, ahonnan rakétákkal támadták a dél-izareli Szderót városát.
jan. 18
10:39
Lebukott: apuka ült be vizsgázni a gyerek helyett (168 Óra Online)
A szülők biztosak akartak lenni benne, hogy a gyerek jól teljesít a suliban. Ezért az apuka beült a vizsgára a fia helyett.
jan. 18
11:06
Végső búcsú a koronától (Kitekintő)
"A régi, koronás okmánybélyegek érvényességi ideje péntekkel lejárt" - mondta Michal Jurči, az igazságügyi minisztérium szóvivője.
jan. 18
12:18
Bushnál csak Nixon és Truman volt népszerűtlenebb (Kitekintő)
Az amerikai nemzet csupán 34 %-a elégedett George W. Bush munkájával, akinek távozása nem várat már sokat magára: Barack Obama január 20-i beiktatásával a volt elnök hivatalosan is elhagyja a Fehér Házat. A legújabb közvéleménykutatások alapján ennek az amerikaiak többsége örül.
jan. 18
12:27
Do You Really Want To Hurt Me? Boy George-ot elítélték! (168 Óra Online)
A nyolcvanas évek popikonja, Boy George kemény időszakon van túl: pénteken meg kellett jelennie a bíróság előtt, mert jogtalanul tartott fogva egy férfi escortot.
jan. 18
13:12
Orosz támaszpontok külföldön (Kitekintő)
Haditengerészeti bázisok létesülhetnek Líbiában, Szíriában és Jemenben
jan. 18
14:06
Bálnavadászok elűzése: egy magyar a helyszínről! (Kitekintő)
Vannak akik hátradőlve keseregnek természeti kincseink pusztulásán és akadnak olyanok, akik akár életük árán is védelmeznek egyes fajokat.
jan. 18
14:15
Egy hétre szóló tűzszünetet hirdetett a Hamász (Infostart)
Azonnali, egy hétre szóló tűzszünetet jelentettek be vasárnap a Hamász palesztin iszlamista szervezet és gázai övezetbeli fegyveres szövetségesei - ezt az egy hetet adva Izraelnek, hogy kivonja csapatait a területről.
jan. 18
14:33
Most próbálják elkerülni a katasztrófát Kárpátalján (168 Óra Online)
Egy termékvezeték meghibásodása következtében gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai Nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében. A Prikarpattya Zahid-Transz vállalat 534 milliméter átmérőjű gerincvezetéke Kosztrino (Csontos) község határában hibásodott meg.
jan. 18
14:42
A romániai alkotmánymódosítás veszélyei (Kitekintő)
Szerinte Traian Băsescu államfő szándéka, hogy az őszi elnökválasztással egy időben kerüljön sor az alkotmánymódosító népszavazásra.
jan. 18
14:51
Kiemelték a folyón landoló repülőgépet - nézze meg! (Infostart)
Az Egyesült Államokban kiemelték a vízből azt az amerikai utasszállító repülőgépet, amely csütörtökön hajtott végre kényszerleszállást a Hudson folyón.
jan. 18
15:27
Érezték a becsapódást és égett madarak szagát (168 Óra Online)
Kiemelték a jeges vízből szombat éjjel a Hudson folyóra leszállt amerikai utasszállító repülőgépet.
jan. 18
15:36
Kiemelték a Hudson folyóra leszállt utasszállítót (Metropol)
Az Airbus A320-as típusú gép két feketedobozát - a repülési adatokat és a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő berendezéseket - vasárnap Washingtonba szállították, hogy a szakértők elemezzék az adatokat, és megállapítsák a hajtóművek leállásának okát.
jan. 18
15:38
Hétfőn már sztrájk az új Alitaliánál (Metropol)
Máris sztrájkra készülnek az alig egy hete hivatalosan újraindult Alitalia dolgozói: hétfőn délelőtt 10 órától négy órán keresztül munkabeszüntetéssel tiltakoznak amiatt, hogy az új tulajdonosok nem átlátható munkaszerződésekkel és feltételekkel foglalkoztatják a régi Alitaliától - illetve az Air One légitársaságtól - átvett dolgozókat.
jan. 18
16:03
Máris sztrájkra készülnek az új Alitalia dolgozói (Infostart)
Máris sztrájkra készülnek az alig egy hete hivatalosan újraindult Alitalia dolgozói: hétfőn délelőtt 10 órától négy órán keresztül munkabeszüntetéssel tiltakoznak amiatt, hogy az új tulajdonosok nem átlátható munkaszerződésekkel és feltételekkel foglalkoztatják a régi Alitaliától - illetve az Air One légitársaságtól - átvett dolgozókat.
jan. 18
16:21
Gázolaj kerülhet az Ungba az ukrajnai csőtörés miatt (Infostart)
Felkészült az esetleges beavatkozásra az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, ha az ukrán olajszennyeződés mégis bekerülne a folyóba - közölte az igazgatóság szóvivője azt követően, hogy egy vezeték meghibásodása miatt gázolaj jutott a környezetbe szombat este a kárpátaljai nagybereznai járás területén, az Ung folyó közelében.
jan. 18
16:39
Rémisztő hideg kúszott be északról (168 Óra Online)
Dideregnek az emberek Thaiföldön, s a szokatlan hideghullámnak már legalább két halálos áldozata is van.
jan. 18
16:48
Hétfőn megindulhat az orosz gáz (Kitekintő)
Létrejött az orosz-ukrán megállapodás
jan. 18
17:24
Miért idén van a kreativitás éve? (Kitekintő)
Az Európai Bizottság 2008. december 5-én indította el a kreativitás és innováció európai évének (2009) információs kampányát, amelynek mottója: ?Álmodj, alkoss, újíts!?. Az európai év célja, hogy előmozdítsa az alkotó és újító hozzáállást az emberi tevékenység különböző területein, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az Európai Unió felkészültebben nézzen szembe a globalizált világ kihívásaival.
jan. 18
19:30
Kulcspozíciókból vonultak ki az izraeli erők (Kripto Akadémia)
Gáza városán belüli és akörüli kulcspozíciókból vonultak ki vasárnap az izraeli erők, a Gázai övezet és Izrael határtérségébe húzódva vissza a tűzszünet életbe lépése nyomán - közölték szemtanúk, majd a hadsereg bejelentette, hogy fokozatos visszavonulás kezdődött.

Keresés