2009. január 14. szerda

jan. 14
0:21
Nem mindegy, hogyan nyeli le! (HáziPatika)
Tabletták szedésekor gyakran nem törődünk az orvos vagy gyógyszerész utasításával a bevétel módját illetően, ezzel pedig árthatunk a terápia hatékonyságnak. A legnagyobb problémát a tabletták törése, porítása okozhatja.
jan. 14
0:25
Gyomorgyűrű: a hosszabb élet titka? (HáziPatika)
Friss tanulmányok alapján kiderült, a gyomorbypass-műtét meghosszabbítja az elhízottak életét, így a népszerűség miatt a sebészeknek szigorúan kell dönteniük arról, ki kerülhet kés alá és ki nem.
jan. 14
5:03
Szagminták az interneten? Hamarosan lehetséges lesz (Infostart)
Különböző szagokat írhatunk körül - akár a költészet magasságába is emelkedve - egy új japán honlapon. A fejlesztők azon dolgoznak, hogy a leírásokhoz szagminták is tartozhassanak.
jan. 14
5:21
Eltűnt egy lezuhant repülő milliomos pilótája (Infostart)
Lezuhant repülőjéhez hívta a mentőket egy indianai üzletember, ő azonban nem volt ott, mikor megtalálták a gépet. Az illető állítólag él és jól van. Ugyanakkor pénzügyi tanácsadással foglalkozó cége anyagi gondokkal küszködik, és ő maga is tartozik a biztosítójának.
jan. 14
5:57
Hat tipp, hogyan kerüljük el a megfázást (Infostart)
Több száz vírus okozhat megfázást - ezek cseppfertőzéssel terjednek, így bármikor és bárhol elkaphatja őket az ember. A jó hír, hogy a gyakori kézmosás mellett egy sor módszerrel erősíthetjük az immunrendszerünket, és elkerülhetjük a megfázást.
jan. 14
6:09
Világjárvány - pánikkeltés vagy jogos félelem? (WebBeteg)
Mostanában elég sokat cikkeztek egy világméretű mutáns influenzajárvány kitöréséről, ami hónapokon/heteken belül lecsap a világra. Vajon nem csak szenzációhajhász pánikkeltésről van szó? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 14
7:27
Pörögj fel ma egy forró-jeges kávéval! (Életforma)
Forró is, jeges is... Hogyis van ez? A Nespresso kávéja Téged is felpörget. Elkészíteni nagyon egyszerű, próbáld ki!
jan. 14
9:18
Fiatalok betegsége: a reumás láz (WebBeteg)
A reumás láz nevű súlyos megbetegedés a szívet, az ízületeket, az idegrendszert és a bőrt érintheti. Napjainkban szerencsére egyre ritkábban fordul elő. A betegség leggyakrabban fiatal gyermekkorban és kamaszkorban - 6-15 év körül - lép fel, mindkét nemben egyforma gyakorisággal.
jan. 14
9:33
Fáj a dereka? Van megoldás! (Infostart)
Izomlazító krémek, akupunktúrás kezelés, forró borogatás, érzéstelenítő injekció - sokféle gyógymódot ismerünk a derék- és hátfájásra, azonban nehéz megtalálni azt, amelyik igazán működik. Most megtudhatja, hogy a szakemberek szerint mi az, ami valóban használ, és mi az, amit végleg elfelejthet.
jan. 14
9:45
Féltve óvjuk növényeinket a mérgező sótól (Édenkert)
A kerti utak és a közhasznú járdák sózása halálos mérgezés a környezetben levő növények számára.
jan. 14
9:51
Minőségben saját magával versenyez az új Golf (Blikk)
Európa legnépszerűbb autója a VW Golf, amelyet most teljesen átterveztek
jan. 14
10:21
Jól teljesítő háziorvosok, gyenge osztályzat a kormánynak (WebBeteg)
Minden negatív hír ellenére az egészségügyi ellátás megítélése az egyik legkedvezőbb az állami intézményrendszerek között a felnőtt magyar lakosság körében. Többek között ez derül ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. 2008 szeptemberében, 1000 fő bevonásával lebonyolított lakossági kutatásából.
jan. 14
10:27
Az arc és kéz veszélyben van! Védekezzünk a hideg ellen (Életforma)
Megérkezett az extrém hideg hazánkba is. A lefagyott lábak és piros orrok csupán kellemetlenségek a komoly bajokhoz képest, amiket a mínuszok okozhatnak. A levegő száraz, nehezebben vesszük a levegőt, a bőrünk kiszárad.
jan. 14
11:03
Hogyan kezeljük a fagyási sérüléseket? (Életforma)
A fagyási sérülés elsősorban a lábakat, kezeket, orrot, füleket veszélyezteti, ám komolyabb lehűlés esetén külső segítség nélkül nincs esély a fagyhalál elkerülésére.
jan. 14
11:18
Az interneten árulják a legtöbb hamis gyógyszert (Infostart)
A gyógyszerhamisítás elleni küzdelem hatékonyabbá tételét szorgalmazza a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület. A szervezet közleménye szerint egy naprakész adatbázis létrehozására, valamint a jogszabályok felülvizsgálatára lenne szükség.
jan. 14
11:24
100 milliószorosra javított MRI képfelbontás (WebBeteg)
Az IBM 100 milliószorosra javította az MRI képfelbontóképességét egy olyan mikroszkóp létrehozásával, mely akár egyetlen molekuláról is 3-dimenziós képet tud majd alkotni. Ezzel új út nyílik a vírusok, baktériumok, fehérjék vizsgálata előtt.
jan. 14
12:18
Nem elég biztonságosak a bébikompok (Metropol)
Bébikomppal évente több ezer gyermekbaleset történik az EU-ban.
jan. 14
12:27
Dohányzásellenes törvény: sokan felhagytak a dohányzással Franciaországban (WebBeteg)
Franciaországban a közelmúltban szigorú intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megpróbálják rávenni a lakosságot a cigarettázásról való leszokásra. Ennek egyik része volt, hogy magasra emelték a dohánytermékek árát, de emellett betiltották a dohányzást a közterületeken (2007 elején) valamint a bárokban és a kávézókban (2008 elején).
jan. 14
13:30
A petefészek eltávolítása után is marad rákkockázat (Metropol)
Nyolcvan százalékkal csökken a rák kialakulásának esélye a nagy kockázatú genetikai mutációt hordozó nőknél, ha eltávolítják petefészküket és petevezetéküket, ám veszélyeztetettségük így sem szűnik meg - közölték amerikai kutatók.
jan. 14
14:21
Belénk van programozva a hűtlenség? (Blikk)
Hormonok tehetnek a hűtlenségről, ezt állítja legalábbis egy amerikai tanulmány. Azok a nők, akikben túlteng az ösztrogén, hajlamosabbak arra, hogy időnként mással is ágyba bújjanak.
jan. 14
14:33
Nem hatnak a klimaxra a gyógynövények (WebBeteg)
Nincs klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott bizonyíték arra, hogy a gyógynövények enyhítenék a klimaxos tüneteket. Ráadásul a gyógynövények különböző gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásának nem várt mellékhatásai is lehetnek.
jan. 14
14:36
Zsanett-ügy: súlyosbította a bíróság a rendőrök büntetését (Infostart)
Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében szerdán; a bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat hivatali visszaélés vádjában és súlyosította mind az öt rendőr büntetését.
jan. 14
15:00
A csodaszép kertet most kell megalapoznunk (Édenkert)
A kertészkedő ember elsőszámú termelőeszköze a föld. A talajvizsgálat hozzásegít ahhoz, hogy mesterien bánjunk vele.
jan. 14
15:18
A petefészek eltávolítása után is marad rákkockázat (Metropol)
Nyolcvan százalékkal csökken a rák kialakulásának esélye a nagy kockázatú genetikai mutációt hordozó nőknél, ha eltávolítják petefészküket és petevezetéküket, ám veszélyeztetettségük így sem szűnik meg - közölték amerikai kutatók.
jan. 14
15:21
Szilva tavaszi betegsége: a bábaszilva (Édenkert)
Tavasszal a virágszirmok hullása után a növekedésnek indult szilvatermések között szokatlan méretű és alakú termések is fejlődnek.
jan. 14
15:30
Mentőautót törtek fel Budapesten (Infostart)
Feltörték a Samaritanus Mentőszolgálat egyik kocsiját szerda délután Budapesten, és a járműből elvitték a navigációs készüléket - közölte a szolgálat kommunikációs vezetője.
jan. 14
15:36
Két nappal halála után adott életet gyermekének (WebBeteg)
Két nappal halála után adott életet gyermekének Jayne Soliman, korábbi brit korcsolyázónő. Az orvosok mesterségesen tartották életben a nő szívét, hogy császármetszéssel világra segíthessék a csak 25 hetes magzatot.
jan. 14
16:06
"Bulgária, mint WC, Lengyelország, mint a meleg papok hazája" - képek (Infostart)
Bulgária, mint WC, Lengyelország, mint a meleg papok hazája - Salvador Dalihoz hasonló szemtelen szürrealista, vagy egyszerűen csak pofátlan tolvaj? Ezen töpreng az európai elit, miután kiderült, hogy a cseh EU-elnökség által rendelt installációt 27 különböző európai művész helyett a cseh modern művészet fenegyereke készítette el társaival, a többi alkotó nevét pedig kitalálta.
jan. 14
16:27
Kalóznőt fogtak a moziban! (Életforma)
Kalóznőt fogtak a napokban a Palace Mammut moziban, aki videokamerával kezdte rögzíteni a Mamma Mia című nagysikerű filmet. A mozi személyzete fülön csípte, s a teremből kivezette a jogsértőt.
jan. 14
17:54
A Biblia nem túl egészséges receptkönyv (Infostart)
Az ókori Izrael távolról sem volt az a tejjel-mézzel folyó Kánaán, amilyennek hisszük: az emberek táplálkozása rendkívül egészségtelen volt - állítja egy brit teológus.
jan. 14
18:45
Az orvos válaszol: A microalbuminuria (fehérjevizelés) (WebBeteg)
Cégünknél voltak különféle szűrővizsgálatok, melyek közül az egyik microalbuminuria vizsgálat volt. Továbbküldtek 24 órás gyűjtött vizeletből laboros kontrollra. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 14
18:48
Elvették a szüleitől Adolf Hitlert és Árja Nemzetet (Infostart)
Elvette szüleitől az illetékes amerikai gyámhatóság a hároméves Adolf Hitler Campbellt, valamint két húgát, akik közül az egyiket Árja Nemzetnek kereszteltek el. Indoklás nincs, a gyerekeket ugyanis nem bántalmazták.
jan. 14
19:42
Két héten belül itt az influenzajárvány (Infostart)
Egyre keletebbre vonul az influenzajárvány, amely hazánkban a korábbi éveknél is több megbetegedést okozhat. Magyarországon jelenleg még nincs veszély, de néhány héten belül akár félmillió megbetegedés is lehet.
jan. 14
20:54
Sokkolóval lőtték meg az alzheimeres aggastyánt (Infostart)
Elektromos sokkolóval lőttek meg egy 89 éves férfit a rendőrök Walesben. Az idős ember egy otthonból csatangolt el és öngyilkossággal fenyegetőzött. Az egyenruhások állítják: a legjobb megoldást választottak, a férfi családja azonban vizsgálatot szeretne.
jan. 14
21:12
Sok kávét iszik? Ne csodálkozzon, ha hallucinál! (Infostart)
Nagyobb eséllyel kezd hallucinálni, aki túl sok kávét fogyaszt - figyelmeztetnek kutatók. Ennek oka az lehet, hogy a koffein hatására megemelkedik a szervezetben a kortizol nevű hormon szintje.
jan. 14
22:06
Ön éppen szén-dioxiddal szennyezi a világot! (Infostart)
Ahogy ön bekapcsolja a számítógépet, megnyitja a böngészőt és honlapokat tölt be, esetleg videókat nézeget az interneten, most pedig épp ezt a cikket olvassa, igencsak hozzájárul a világ szén-dioxid-kibocsátásához. Az internethasználat már többet árt a környezetnek, mint a repülőipar. Vajon miként lehetséges ez?

Keresés