2009. január 29. csütörtök

jan. 29
0:30
Veszélyesek az új antipszichotikumok is? (HáziPatika)
A skizofrénia, demencia és más pszichiátriai betegségek kezelésére használt új generációs antipszichotikumok megduplázzák a hirtelen szívelégtelenség kialakulásának rizikóját, derül ki a egy nemrégen megjelent New England Journal...
jan. 29
0:34
Cukorbetegség - itt a hatékonyabb kezelés titka? (HáziPatika)
A cukorbetegek életminőségének javítása, a kezelési költségek csökkentése fontos szakmai kérdés. Az inzulingyártásban élen járó Novo Nordisk "Együtt változtathatunk!" programja erről is szól. A részletekről Lise Kingo alelnököt...
jan. 29
5:30
Krikettmeccs a Himaláján (Infostart)
Jótékonysági célokra gyűjt az a krikettcsapat, amely a Himalájára indul, hogy ott április 21-én meccset játsszon. A mérkőzést Londonban élőben nézhetik az adományozók.
jan. 29
5:30
Senki sem bújna ágyba egy sírásóval!? (Életforma)
Valószínűleg nincs olyan nő a földön, aki ne bújna ágyba James Bonddal, vagyis egy igazán szexi titkosügynökkel. Olyan hivatás ez, amitől mindenki beájul. A sírásó viszont senkinek sem kell. Mik a legkevésbé vonzó hivatások?
jan. 29
5:30
Nem véd meg a ráktól sem a C-, sem az E-vitamin (WebBeteg)
Sokan úgy vélik, a daganatos megbetegedések idején szedett nagy mennyiségű C- vagy E-vitaminnal a daganat növekedését meg lehet állítani. Egy amerikai orvosi folyóirat (Journal of the American Medical Association) nemrég egy nagy, átfogó, szintetikus vitaminokkal végzett vizsgálat eredményéről számol be.
jan. 29
5:48
Halál az álomnyaraláson: leukémia végzett a 26 éves lánnyal (Infostart)
Élete álomnyaralásán halt meg az a 26 éves lány, akivel a leukémia végett. Halála azért is megdöbbentő, mert Gemma korábban egyáltalán nem tudott arról, hogy beteg lenne.
jan. 29
6:06
Itt a legújabb böngésző (Blikk)
jan. 29
8:30
Egészségesen akar élni? Sprinteljen! (Infostart)
Mindössze fél perc rendszeres sprintelés javítja az egészséget és az anyagcserét - legalábbis ezt állítják skót kutatók.
jan. 29
8:39
Az interneten terjednek a vágyfokozók: vannak veszélyei (WebBeteg)
Aki gyakran internetezik, már bizonyára találkozott olyan spam hirdetéssel, amelyben valamilyen szexuális ajzószert, antidepresszánst, táplálékkiegészítőt reklámoznak vagy ezek megrendelésére biztatnak.
jan. 29
8:48
Újabb Hitler-albumot árvereznek el (Infostart)
Újabb, Adolf Hitler képeivel teleragasztott matricás albumot árvereznek el Nagy-Britanniában. A 138 képet tartalmazó kötetet egy brit katona vitte a szigetországba a II. világháború után.
jan. 29
9:24
Kevesebb folyadék fogyasztása ajánlott a vajúdó nőknek (Infostart)
Azok a terhes nők, akik túl sok vizet isznak vajúdás közben, a merevgörcsöt és a kómát kockáztatják - állítják svéd kutatók, akik szerint a sok folyadék ugyanolyan kártékony lehet, mint a kevés.
jan. 29
9:39
Kígyóuborka, a nők legjobb barátja (Édenkert)
Vágta rá nyomban szakértőnk a: mire jó az uborka kérdésre. A somolygás láttán pontosított: nem csak élelmiszer, hanem elterjedt házi kozmetikum is!
jan. 29
9:42
Árokba borult autó miatt teljes útzár a 8-as főúton (Infostart)
Súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba azt a román férfit, aki autójával a vizes úton megcsúszott és az árokba borult csütörtökön a 8-as főúton, a Veszprémhez közeli Márkó községnél - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 29
9:42
Balesetveszélyes mobil - A gyerekekre is (WebBeteg)
Még az átlagon felül figyelmesebb gyerekekre is komoly veszélyt jelent a mobiltelefon használata, ha úttesten való átkeléskor telefonálnak. Csak ötödannyiszor néznek körül, nem becsülik fel a közeledő autók távolságát, az életveszélyes helyzetek száma pedig majdnem megduplázódik.
jan. 29
9:44
Ne akarjunk mindenáron napbarnítottak lenni! (Infostart)
Egy engedély nélküli szer, amely a bőrbe fecskendezve napbarnított színt ad, nagy riadalmat okozott Angliában, ahol a kezelés után többen orvoshoz fordultak, mert aggasztó változást fedeztek fel anyajegyeiken.
jan. 29
10:00
Egyre gyakrabban öl az alkohol (Infostart)
Nagy-Britanniában megduplázódott a szeszesital fogyasztásából eredő halálozások száma az elmúlt 16 évben. A hazai statisztikák sem adnak okot bizakodásra, Magyarország az alkoholfogyasztási statisztikák éllovasa.
jan. 29
10:18
Tobzódhatnak az utókarácsonyozók (Blikk)
Nálunk is egyre inkább hódít a divat, amely szerint december végén csak jelképesen ünnepelnek a családok. Nincs felhajtás, nincs elkeseredett vásárlási roham. Az ajándékokra szánt pénzt inkább félreteszik. Az „utókarácsonyozóknak” – mert így hívják magukat – most jött el az idejük! Üresen kongó boltok csábítgatnak 30, 50, sőt 70 százalékos engedményekkel. Szétnéztünk mi is, mit érdemes most…
jan. 29
10:45
Évtizedekig tarthat az agyrázkódás hatása (WebBeteg)
Akár harminc év elteltével is a sportoló emlékezetének, figyelmének és reakcióidejének romlását okozhatja egyetlen, a pályafutás kezdetén elszenvedett agyrázkódás - állítják kanadai kutatók
jan. 29
10:54
Abszolút kegyetlenség: ledobta a hídról a kislányát az apa (Infostart)
Egy négyéves kislány holttestére bukkantak a melbourne-i rendőrök, akik azt gyanítják, hogy a gyereket az apja lökte le a hídról, több mint 50 méteres magasságból.
jan. 29
11:12
A fura nevű fiúkból lesznek a bűnözők (Infostart)
Minél furább és szokatlanabb egy fiú neve, annál valószínűbb, hogy bűncselekményt követ el kamaszként - derül ki egy új kutatásból. A szakértők szerint ennek oka az lehet, hogy a fiatalok utálják a saját nevüket.
jan. 29
11:30
Ez az élet legtitkosabb és legnemesebb ajándéka - Őrizd meg! (Életforma)
Ők azok, akik jóban, rosszban melletted vannak, örömödben és bánatodban osztoznak. A kezedet fogják, és a szívedet simítják. Róluk szólnak ezek a bölcs gondolatok...- a barátokról.
jan. 29
11:48
A nyolcas ikreket szülő nőnek már hat gyereke van (Infostart)
Összesen 14 gyerekről kell gondoskodnia annak a "szuperanyának", aki hétfőn nyolcas ikreket szült az Egyesült Államokban. A családról keveset lehet tudni, de azt igen, hogy a nyolcasikrek jól vannak - és még nem kaptak nevet.
jan. 29
12:24
Mi legyen a báli menü? Segítünk... (Életforma)
A jó kétszáz éve felszolgált báli menük egyikéről Gvadányi József gróftól szerezhetünk tudomást, aki 1790-ben, az Egy falusi nótárius budai utazásában leír egy bált a Hétválasztó Fejedelem (a mai Váci utcában volt) termeiben. Nótárius uram a hosszú út után először enni-inni szeretett volna.
jan. 29
12:42
Nyolc gyerek, három gól, két válás - 5 perc alatt (Infostart)
Egy amerikai nő a napokban nyolc gyermeknek adott életet, 5 perc alatt. Most megtudhatja, mi mindenre lehet még elég háromszáz másodperc.
jan. 29
13:18
Villanydúc kapta el az idióta rabokat - videóval (Infostart)
A Megbilincseltek című amerikai filmdráma rövidített vígjátékváltozatát produkálta "élőben" két őrizetes Új-Zélandon: egy villanyoszlopot két oldalról kerültek meg, mire a túloldalon összecsapódva leterítették egymást.
jan. 29
13:18
Mondd ki! - " Ede, te de bedezodoroztál!" (Életforma)
Nem hazudtolta meg magát Bereczki Zoltán a tegnap esti Vacsoracsatában. Vendégeit nem csak a menüjével tette próbára, hanem még jól meg is izzasztotta.
jan. 29
13:54
A homlokán hagyott lábnyom az árulkodó bűnjel (Infostart)
Egy lábnyom alapján próbálják elkapni azokat, akik megtámadtak és kiraboltak egy férfit Angliában - az árulkodó bűnjelet az áldozat homlokán "hagyták".
jan. 29
13:54
Influenza és madárinfluenza ellen is jó lehet az új japán oltás (WebBeteg)
Japán kutatók csütörtökön bejelentették, hogy olyan védőoltást fejlesztenek ki, amely a mutálódó influenzavírus ellen is jó. Sőt, a vakcina hatásos lehet a rettegett H5N1-es madárinfluenza-vírus esetleges új variánsai ellen is.
jan. 29
14:12
Milyen lenne az élet, ha semmit sem tudnánk elfelejteni? (Infostart)
Előny-e vagy hátrány, ha valaki semmit sem tud elfelejteni? Legutóbb egy kaliforniai férfiról derült ki, hogy képtelen felejteni: élete szinte minden napjára emlékszik, és arra is, milyen napra és dátumra estek a fontosabb ünnepnapok, társadalmi események.
jan. 29
14:30
5 top-tipp - Hozd ki a maximumot a hajadból! (Életforma)
Egyéniséged kifejezésének egyik legjobb módja a jó frizura kiválasztása. Ben Skervin, nemzetközi mesterfodrász 5 lépcsőben bemutatja, hogyan hozhatod ki a legtöbbet hajadból, ha az vékony szálú, és persze, hogy hogyan fejezheted ki igazán a saját stílusodat.
jan. 29
15:15
500-ról startol a babár (Édenkert)
A fehér- és a tarkabab is magasabb áron indította a 2009-es évet, 10-25%-os a drágulás. Piaci árles 2009. január végén.
jan. 29
17:03
Általánossá vált az internethasználat az orvosok körében (WebBeteg)
Az internet az orvosok munkájának és életének szerves része, mára az idősebb generáció jelentős többsége is megbarátkozott vele. Mindössze minden tizennegyedik orvos állítja, hogy hatékonyan tud dolgozni internet nélkül. Többek között ez derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. közös kutatásából.
jan. 29
17:12
Vécékefével erőszakoltak meg egy kilencéves kislányt (Infostart)
Két 10-12 éves lány bántalmazott egy kilencévest a fábiánházai általános iskola vécéjében, majd több diák szeme láttára erőszakkal egy vécékefe nyelét a hüvelyébe dugták.
jan. 29
17:15
„A rák nem a halálos betegség szinonímája” (Metropol)
A nem túl rózsás képet mutató statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonímája, a páciensek fele ma már meggyógyul.
jan. 29
18:06
"Beleőrülök! Rajtakaptam a fiam, amint a barátjával szeretkezett!" (Életforma)
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. Okai közül sem az örökletesség, sem a hormonális, sem a kromoszomális eltérések nem bizonyítottak egyértelműen.
jan. 29
20:12
Batman pornóbotrányba keveredett (Infostart)
A gyermekeket érő pornográf hatások ellen kidolgozott új amerikai jogszabályok szerint már a keményebb képregények birtoklása is illegálisnak számíthat. Az is elképzelhető, hogy hamarosan a Batman vagy a Dredd bíró olvasásáért is börtön jár majd.
jan. 29
20:12
A rákos betegek fele ma már meggyógyul (WebBeteg)
A nem túl rózsás képet mutató statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonimája, a páciensek fele ma már meggyógyul - hangsúlyozta Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója a Kor Kontroll Társaság és az intézet által csütörtökön rendezett, szűrővizsgálatokkal és előadásokkal egybekötött nyílt napon.
jan. 29
20:30
Hagyma- és sajtszagú az emberi izzadság (Infostart)
A nők hagyma-, a férfiak sajtszagúak - állapították meg svájci kutatók a két nem képviselőinek izzadtságából vett minták vizsgálatai során.
jan. 29
21:06
Kiadják a sorozatgyilkos lakását (Infostart)
Valószínűleg kiadják azt a lakást, ahol Steve Wright, az "ipswichi rém" élt. A helyiek örülnek a hírnek, mert szerintük ezzel minden a normális kerékvágásba térhet vissza.
jan. 29
21:09
Egészség: nincs kifogás (Metropol)
Egyéni felelősségvállalás az egészség megőrzésének érdekében: ez az első téma, amelyben a Médiaunió több mint 200 hazai médium összefogásával a magyar társadalomban változást akar elérni.
jan. 29
21:42
Már nem harcol a rák ellen Patrick Swayze (Infostart)
Nem tudnak segíteni Patrick Swayze-n, a színész ezért úgy döntött, hogy nem kezelteti tovább hasnyálmirigyrákját. Az 56 éves sztár szervezetében egy évvel ezelőtt fedezték fel a rosszindulatú daganatot.
jan. 29
22:18
Fogyókúrával az inkontinencia ellen (Infostart)
Világszerte nők milliói szenvednek inkontinenciában. Egy tanulmány szerint azonban fogyókúrával hatékonyan csökkenthető a vizeletvesztéssel járó tünetek gyakorisága.

Keresés