2009. február 1. vasárnap

febr. 1
0:51
Vizsgálat a halált okozó soproni plasztikai műtét ügyében (Metropol)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtét után.
febr. 1
5:30
Fának ütközött egy rendőrautó a X. kerületben (168 Óra Online)
Fának ütközött vasárnap hajnalban egy rendőrautó Budapesten a X. kerületben a Gergely utca és a Sibrik Miklós utca kereszteződésében lévő felüljárónál.
febr. 1
6:24
A tettrekész rendőrök kiállnak a cigányozó főrendőr mellett (168 Óra Online)
Írásban kér részletes szakmai és jogszabályi információkat az igazságügyi és rendészeti minisztertől a miskolci rendőrkapitány ügyének vizsgálatával kapcsolatban a Rendészeti Védegylet (RV) - tájékoztatta Kovács Iván, az érdekvédelmi szervezet szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 1
6:42
A tettrekész rendőrök kiállnak a cigányozó kapitány mellett (168 Óra Online)
Írásban kér részletes szakmai és jogszabályi információkat az igazságügyi és rendészeti minisztertől a miskolci rendőrkapitány ügyének vizsgálatával kapcsolatban a Rendészeti Védegylet (RV) - tájékoztatta Kovács Iván, az érdekvédelmi szervezet szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 1
8:30
Úton a forradalom felé (Infostart)
A nemzetközi sajtóban élénk visszhangot váltott ki Pozsgay Imrének, az MSZMP KB történelmi albizottsága elnökének húsz évvel ezelőtti rádiónyilatkozata, amely egyebek között arról szólt, hogy az albizottság népfelkelésnek látja azt, ami 1956-ban történt. A nyugati elemzések egy része felhívta a figyelmet arra is, hogy a múlt tisztázása kapcsán a jelen és a jövő a tét, pontosabban az, vajon az…
febr. 1
8:57
Ötmilliárddal tartozik az APEH-nek egy budapesti magánszemély (Metropol)
Az APEH 2008 negyedik negyedévében 197 adózónál összesen 39,4 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 31,7 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul.
febr. 1
9:24
„Kussoljatok, tótok!” (168 Óra Online)
A Budapest és Pozsony közötti késő őszi, állami szintű hidegháború éreztette hatását a hazai szlovákság legnagyobb lélekszámú településén, Békéscsabán és a megyében is. A város határán álló szlovák helységnévtáblák lefestése, az anya-, de inkább nagyanya-nyelvükön megszólaló gyerekek esetenkénti utcai molesztálása megdöbbenést váltott ki a helyiek körében. Sokan attól tartottak, hogy a csabaiak…
febr. 1
9:42
Nem kispálya: 5 milliárddal tartozik az APEH-nek (168 Óra Online)
Az APEH 2008 negyedik negyedévében 197 adózónál összesen 39,4 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 31,7 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság által nyilvánosságra hozott adatokból. A 197 nagy adósból 101 vállalkozás, 96 pedig magánszemély.
febr. 1
10:18
Maradhat a miskolci rendőrkapitány (Infostart)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány - értesült az MTI.
febr. 1
10:27
Jelezzen, mert nem áll meg a villamos! (Metropol)
Egyelőre kísérleti jelleggel, a BKV Zrt. leszállásjelzővel felszerelt villamosai csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszálló utas várakozik, vagy a járművön előre jelezte valaki leszállási szándékát.
febr. 1
10:29
Ezrek tüntettek a miskolci rendőrkapitányért (Metropol)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány - a rendészeti miniszter jóváhagyásával - megszüntette.
febr. 1
10:54
Visszajönnek a szocialista utcanevek? Népszavazás dönt (168 Óra Online)
Két időközi polgármester-választást és két népszavazást tartanak ma az ország négy településen.
febr. 1
11:12
Új irányítás a Fidesznél (Infostart)
Február elsejétől megtörténik az új irányítási rendszer bevezetése a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnél - adta hírül a párt sajtóirodája.
febr. 1
12:15
Szijjártó vezeti a Fidesz elnöki stábját (Metropol)
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Orbán Viktor pártelnök felkérésére veszi át az elnöki stáb vezetését.
febr. 1
12:42
Csonkolják az Országgyűlést (Infostart)
A kormány 199 fős parlamentet javasol, a kisebb Országgyűlést egyfordulós listás szavazáson lehetne megválasztani. 176 képviselő országos listáról jutna be, 23 pedig megyei választott volna. Az egyfordulós szavazással a választás a felébe, 8 milliárd helyett 4 milliárd forintba kerülne.
febr. 1
12:42
Visszakozott Draskovics, marad a cigányozó főrendőr (168 Óra Online)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.
febr. 1
12:51
Összeesett a kormányszóvivő (Metropol)
Budai Bernadett valószínűleg influenzás.
febr. 1
14:12
A cigány vajda is védi a miskolci főrendőrt (Infostart)
Figyelmeztetésben részesítette, majd visszahelyezte posztjára Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt Bencze József országos rendőrfőkapitány. Pásztor Albert egy pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Miskolcon az utóbbi időben kizárólag cigányok követnek el rablásokat. Az ügyből országos botrány lett. A nyilvánosan véleményt mondók többsége politikai és nemzetiségi hovatartozásától…
febr. 1
14:21
Gyurcsányt "aggasztja" a 300 forintos euróárfolyam (Metropol)
Rendkívül aggasztó a háromszáz forint körüli euróárfolyam - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a vasárnapi soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
febr. 1
14:30
Kórházban a kormányszóvivő (Infostart)
Rosszul lett a kormányszóvivő vasárnap a soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint Budai Bernadett valószínűleg influenzás.
febr. 1
15:06
Újabb hatalmas pofon az önkormányzatoknak (Infostart)
A kormány azt is javasolja, hogy országosan csökkenjen a felére az önkormányzati képviselők száma. A tervek szerint a parlamenti választásokon megmaradna az 5 százalékos választási, és az ötvenszázalékos érvényességi küszöb - mondta el a kormányfő.
febr. 1
15:06
Gyurcsány elébe megy a népszavazásnak (168 Óra Online)
A kormány azt javasolja, hogy 199 fős parlament, valamint egyfordulós és arányos választási rendszer legyen a jelenlegi helyett - mondta a miniszterelnök a soron kívüli kormányülés után.
febr. 1
15:24
Draskovics Tibort lemondásra szólítja fel a Fidesz (Infostart)
Draskovics Tibor rendészeti miniszter lemondását sürgeti a Fidesz, mivel szerintük a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatának ügyével kapcsolatban a tárca vezetője "ismét bebizonyította alkalmatlanságát".
febr. 1
15:24
Horoszkóp alapján döntik el, melyik pályázó kapja az állást (168 Óra Online)
Változatosak ám a hazai munkaalkalmassági vizsgálatok. Van, ahol horoszkóp alapján döntik el, melyik pályázó kapja az állást, máshol elavult, személyiségi jogokat sértő módszerekkel végzik a vizsgálatot. Némelyik szakértő szerint azonban a legmodernebb eszközökkel sem lehet kiszűrni a korrumpálható jelentkezőket.
febr. 1
15:33
Kisebb parlament, kevesebb önkormányzati képviselő (Metropol)
A kormány azt javasolja, hogy 386 helyett 199 fős legyen a parlament, a parlamenti képviselők tiszteletdíját rögzítsék a mindenkori átlagbér háromszorosában, szűnjön meg a számla nélküli költségtérítés, csökkenjen a felére az önkormányzati képviselők száma.
febr. 1
15:42
A miskolci kapitány figyelmeztetése ellen demonstrálnak (Infostart)
Simon Gábor (MSZP), Miskolc egyéni országgyűlési képviselője tart attól, hogy a miskolci városi kapitány mellett vasárnap délutánra meghirdetett, és szerinte okafogyottá vált szimpátiatüntetést egyesek az eredetitől eltérő célra használhatják fel. A szervezők bejelentették, hogy a demonstrációt megtartják, mert Pásztor Albertet úgy helyezték vissza posztjára, hogy figyelmeztetést kapott.
febr. 1
16:45
Emlékhelye lehet Kijevben az elesett magyar katonáknak (Metropol)
A második világháborúban Kijevben elesett magyar katonák emlékjelének felállításáról tárgyalnak az ukrán főváros vezetésével.
febr. 1
16:54
Kisebb parlament: a Fidesz már 67-szer megmondta (Infostart)
A Fidesz szerint a kormánynak nincs válasza a válságra, ezért hiteltelen közjogi javaslatokkal próbálja elterelni a figyelmet - mondta Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Fidesznek a kisebb parlamentre vonatkozó javaslatát az Országgyűlésben korábban 67-szer szavazta le az MSZP.
febr. 1
17:21
A hatoson sem volt telitalálatos (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 1, 8, 23, 24, 33, 36
febr. 1
17:30
Háromezer demonstráló a miskolci rendőrkapitány mellett - képgaléria (Infostart)
A miskolci Városház téren mintegy két és fél, háromezer ember vett részt a Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány mellett szervezett szimpátiatüntetésen vasárnap késő délután, a rendezvényen politikusok, volt rendőrök, civilszervezetek képviselői, magánemberek szólaltak fel, a demonstráción rendbontás nem történt.
febr. 1
17:40
Tüntetnek Miskolcon (Metropol)
Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghírdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő.
febr. 1
18:06
Gárdisták is gyülekeznek a miskolci tüntetésen (168 Óra Online)
Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghirdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
febr. 1
18:15
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a február 1-jei KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták: 9 10 18 30 37 39 44 45 50 55 57 60 61 64 66 67 68 69 78 80
febr. 1
18:24
Winnetou szorongatja a fándlit (168 Óra Online)
Még pluszpénzért sem volt hajlandó közmunkásnak állni néhány szociális segélyen élő munkanélküli a Dombóvárnak és tizenöt környékbeli kistelepülésnek szánt negyvenmillió forintos program keretében. Azt sem bánták, hogy büntetésből egy évig megvonják tőlük a segélyt. Néhányuknak a sepregetés derogált, mások jól fizető feketemunkájukat nem voltak hajlandóak feladni pár hónap járdalapozásért. LAMPÉ…
febr. 1
18:33
Megalakul a kormányzati válságkezelő központ (Metropol)
A hét elején megalakul a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ, amely első ülését a hét elején tartja.
febr. 1
18:42
Gyurcsány és a válságkezelők asztalhoz ülnek (168 Óra Online)
A hét elején megalakul a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK) - tudta meg az MTI kormányzati politikusoktól vasárnap.
febr. 1
19:55
Olcsóbb lesz a parlament - a nap legfontosabb információi (Infostart)
Mintegy felére csökkentené az országgyűlési és az önkormányzati képviselők számát a kormány; a Fidesz szerint hiteltelenek a közjogi javaslatok. Mégsem helyezik más beosztásba a miskolci rendőrkapitányt. Kemény válaszlépéseket ígért Izrael az újabb palesztin rakétatámadásokra. - A nap legfontosabb hírei.
febr. 1
20:03
Nem bízunk jobban a magán-nyugdíjpénztárakban, mint az államban (Metropol)
Tavaly kis mértékben ugyan, de emelkedett a nyugdíjpénztári tagok száma, de a magánkasszák tagsága még így is alig haladja meg az állami nyugdíjellátásra számítókét - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet tanulmányából.
febr. 1
20:21
Ezrek tüntettek Miskolcon (Metropol)
A miskolci Városház téren mintegy két és fél, háromezer ember vett részt a Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány mellett szervezett szimpátiatüntetésen vasárnap késő délután, a rendezvényen politikusok, volt rendőrök, civilszervezetek képviselői, magánemberek szólaltak fel, a demonstráción rendbontás nem történt.
febr. 1
20:39
Folytathatja munkáját a felfüggesztett miskolci rendőrkapitány (Metropol)
Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette.
febr. 1
20:41
Összefügg a XVII. kerületi autó-gyújtogatás és a lakástűz (Metropol)
Családi vitából eredő gyújtogatás okozta azt a két tűzeset, amely vasárnap történt a főváros XVII. kerületében, s amelyben egy autó, illetve egy családi ház egyik szobája égett.
febr. 1
21:24
Lángolt autó, lakás: elfajult a családi vita (168 Óra Online)
Családi vitából eredő gyújtogatás okozta azt a két tűzeset, amely vasárnap történt a főváros XVII. kerületében, s amelyben egy autó, illetve egy családi ház egyik szobája égett.
febr. 1
21:33
Listás választást, kevesebb képviselőt javasol a kormány (Metropol)
Kisebb parlamentre, az önkormányzati képviselők létszámának csökkentésére, valamint tisztán listás választásra tett javaslatot vasárnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Fidesz hiteltelennek, az SZDSZ helyesnek tartotta a javaslatok többségét.
febr. 1
22:18
Gyurcsány: minél előbb be kell vezetni az eurót (168 Óra Online)
Rendkívül aggasztó a háromszáz forint körüli euróárfolyam - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a soron kívüli kormányülés után.
febr. 1
22:54
Kazánrobbanásban súlyosan megsebesült egy férfi a fővárosban (168 Óra Online)
A XVIII. kerületi Gyergyó utca egyik családi házában felrobbant a fatüzelésű kazán - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 1
23:30
Nem olyan megegyezős típusok ezek a fiúk (168 Óra Online)
Politológusok szerint nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz meg tud egyezni abban, hogy a parlament létszáma 2010-től a mainak közel a felére csökkenjen, és a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként válasszanak meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján.
febr. 1
23:32
Kínai tőke építi az országot - ha engedik... (168 Óra Online)
Zöld lámpát adtak a váti lakosok a repülőtér építésének, érvényes és eredményes volt a vasárnap tartott népszavazás - tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője. A Vas megyei község lakóinak arra a kérdésre kellett választ adnia: "Akarja-e Ön, hogy Vát község önkormányzata képviselő-testülete, Vát község településszerkezeti és szabályozási tervében megtiltsa Vát község közigazgatási területén…

Keresés