2009. február 25. szerda

febr. 25
4:03
Tatárszentgyörgy: feljelentik a rokonok a rendőröket, tűzoltókat és a mentősöket (Alternatív Energia)
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
febr. 25
5:15
Innentől bérgyilkossal vadásszák le a romákat? (168 Óra Online)
Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a romák, akiknek családtagjait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.
febr. 25
5:33
Külföldön növelné a hitelét Orbán (Alternatív Energia)
Angela Merkel német kancellárral találkozik a hét második felében Orbán Viktor. A Fidesz elnöke csütörtökön utazik Berlinbe, ahol két napon át a CDU-CSU-frakció vezető politikusaival a gazdasági válságra adandó közép-európai válaszokról tárgyal majd. Szijjártó Péter, a párt szóvivője a látogatással kapcsolatban kijelentette, azért különösen fontos, mert Németország gazdaságának alakulása jelentős…
febr. 25
5:51
Csődöt mondtak a hatóságok a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínelésekor (Alternatív Energia)
Csődöt mondtak a hatóságok a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínelésekor, és kiderült: egyesek számára a "faluvégi cigány emberek életének nincs akkora értéke", hogy szakszerűen intézkedjenek. A Roma Polgárjogi Alapítvány szerint "a rendőrség, a tűzoltóság és az ügyeletes orvos még akkor is fenntartotta az elektromos tűzről, füstmérgezésről szóló verziót, amikor már fél napja mindenki…
febr. 25
6:09
Szili Katalin hazamegy (168 Óra Online)
Szili Katalint egyhangúlag, feltétel nélkül választotta kedden pécsi polgármesterjelöltjének az MSZP városi szervezetének küldöttértekezlete, az Országgyűlés elnöke pedig úgy döntött, vállalja a megmérettetést.
febr. 25
6:09
Parázs vita a nagyköveti kinevezésekről (Alternatív Energia)
Nagymértékben gyengíti a magyar nagyköveteknek az ország érdekében kifejtett érdekérvényesítő képességét, ha a Fidesz nem támogatja a kormány hátralévő hivatali idejében a jelölteket - mondta Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár a parlament külügyi bizottságának ülésén. Az eredetileg zártnak meghirdetett ülést rövid időre nyilvánossá tették, miután parázs vita bontakozott ki a képviselők…
febr. 25
6:11
Sólyom a gyilkosságról (Alternatív Energia)
Sólyom László fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. A köztársasági elnök megdöbbenését és felháborodását fejezte ki a héfőn történt kettős gyilkosság és gyújtogatás miatt.
febr. 25
6:13
Jogerős Hunvald György letartóztatása (Alternatív Energia)
Jogerőssé vált az erzsébetvárosi szocialista polgármester előzetes letartóztatása - Hunvald György fellebbezését a bíróság elutasította. Eközben a nyomozati bíró - nem jogerősen - arról is döntött, hogy az ingatlanpanamában való bűnrészességgel vádolt politikus ügyvédeit összeférhetetlenségük miatt kizárja az ügyből.
febr. 25
6:45
A magyar társadalmat folyamatosan félretájékoztatják (168 Óra Online)
A gyűlöletbeszéd ellen a társadalom megvetése jelenti a leghatékonyabb fellépést, de ez az, ami időnként ordítóan hiányzik - vélekedett a szabad demokrata Gusztos Péter az Európa Tanács kedden közzétett jelentéséről; a Kereszténydemokrata Néppárt viszont úgy véli, a jelentés készítői olyanoktól szerzik információikat, akik a magyar társadalmat is folyamatosan félretájékoztatják ezekben az…
febr. 25
6:45
Kigyulladt a józsefvárosi piac (Metropol)
A lángok egy raktárépületben kialakított üzletsoron csaptak fel, a tűzoltók kilenc autóval érkeztek a helyszínre, hat vízsugárral oltották a több mint 400 négyzetméteren felcsapó lángokat. A mintegy 40 tűzoltó több, mint másfél óra alatt tudta eloltani a tüzet.
febr. 25
6:45
A felújítási hitelt is garantálhatja az állam (Alternatív Energia)
A bankok javaslatára nem csupán a lakásvásárlási hiteleket, hanem a felújításra felvett jelzálogkölcsönöket is garantálhatja két évre az állam, ha az adós munkanélküli lett és kéri ezt a segítséget - tudta meg a szerdai Napi Gazdaság.
febr. 25
7:21
Milliárdos jutalom és dicséret a rendőrségnek, minisztériumnak (Infostart)
Néhány cím a szerda reggeli újságokból: Buszajánlat a BKV-nak egy hónapra; Dicséret és milliárdos jutalomeső; A válság miatt inkább tévézünk.
febr. 25
7:21
Van gyanusított a tatárszentgyörgyi ügyben? (Alternatív Energia)
Rendőrségi források szerint két-három embert keresnek a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - írta szerdai számában a Népszabadság. A lap szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint Nagycsécsen.
febr. 25
7:39
Újabb SZDSZ-es ingatlanbotrány Budapesten (168 Óra Online)
Huszonnégy ingatlan pályázat nélküli értékesítését készíti elő a józsefvárosi önkormányzat - írta szerdai számában a Magyar Hírlap.
febr. 25
8:15
Reformok: meddig tűr a magyar? (168 Óra Online)
Eltérően értékelik a Reformszövetség javaslatainak társadalmi rétegekre gyakorolt hatását a politológusok. Míg Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatásvezetője szerint a csomagban a terheket megpróbálják szétteríteni, addig Magyar Kornélia, a Progresszív Intézet igazgatója úgy látja, hogy azok elsősorban az alacsonyabb keresetűeket érintenék hátrányosabban.
febr. 25
8:15
Újraindíthatnák a diósgyőri kohászatot? (Alternatív Energia)
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter javasolja és támogatja, hogy a válság után a diósgyőri kohászat termelése induljon újra - írta az Észak-Magyarország szerdán.
febr. 25
8:17
Draskovics jutalmai: egymilliárd forint (168 Óra Online)
Egymilliárd forint jutalmat osztottak ki tavaly a rendőrségnél és a szervezetet irányító Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál (IRM) - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
febr. 25
8:17
Tatárszentgyörgy: Feljelentik a rendőröket a mentőket és a tűzoltókat! (Alternatív Energia)
A tatárszentgyörgyi gyikosság áldozatainak hozzátartozói feljelentik a rendőröket a mentőket és a tűzoltókat-adta hírül az m1.
febr. 25
8:33
Képriport a sárkeresztesi baromfitelepen pusztító tűzről (Infostart)
Leégett egy 500-600 négyzetméter alapterületű baromfitelep Sárkeresztesen kedden; a tűzben jelentős, több millió forintos anyagi kár keletkezett - közölte a tűzoltóság és a katasztrófavédelem.
febr. 25
8:51
Lelkészi és világi elnököt választ a református zsinat (Infostart)
Ma tartja alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház új zsinata, amelyen megválasztják a testület lelkészi és világi elnökét, valamint helyetteseiket és a jegyzőket.
febr. 25
8:51
Tatárszentgyörgyi gyilkosság: "A kiérkező nyomozó megpróbálta eltüntetni a nyomokat!" (Alternatív Energia)
A Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete /ÉKE/ nyilt levele a tatárszentgyörgyi ügy kapcsán, melyet a romnet tett közzé.
febr. 25
8:53
Semjén: A kormánynak nincs épeszű ötlete arra, mit kellene tenni (Infostart)
A KDNP elnöke szerint "a kormánynak semmilyen épeszű ötlete" nincs a válság kezelésére. Semjén Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a legtisztességesebb megoldás az Országgyűlés feloszlatása lenne. A Fidesz-KDNP erre vonatkozó javaslatát azonban hétfőn nem szavazta meg a parlament.
febr. 25
9:09
Zuschlag újabb tényekről vall (Alternatív Energia)
Még számos témát kíván érinteni vallomásában - közölte Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerdán reggel.
febr. 25
9:27
Saját magát lőtte meg a kommandós (Infostart)
A román hírszerzés terrorista-elhárítója a Henri Coandă reptéren helytelenül használta fegyverét. A tenyerén sérült meg.
febr. 25
9:45
Amikor a mentőst gázolják (168 Óra Online)
A személyautója tükrével sodort el egy mentőápolót egy sofőr szerda reggel a főváros II. kerületében, az Áldás és az Eszter utca sarkán - közölte az MTI-vel a Országos Mentőszolgálat ügyeletese.
febr. 25
10:03
"Porból vagy és porrá leszel!" - miről szól Hamvazószerda? (Infostart)
"Emlékezz, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!" - így beszél a pap a hamvazószerdai misén, amikor hamuval keresztet rajzol a hívek homlokára. Tegnap, húshagyókedden véget ért a farsang, mától nagyböjt van a népszokások és a katolikus vallás szerint. XVI. Benedek pápa üzenetében arra figyelmeztetett, a böjt és az önmegtartóztatás elsősorban nem terápiás eszköz, hanem lelki gyógymód.
febr. 25
10:05
Kétséges Gyurcsány euró-elképzeléseinek sikere (Infostart)
Kétséges, hogy az eurózónába tartozó tagállamok áldásukat adnák arra, hogy egy ország az előírt két évnél kevesebbet töltsön el az ERM II árfolyamrendszerben - mondta az InfoRádiónak a BruxInfo vezető munkatársa Gyurcsány Ferenc javaslata kapcsán. A miniszterelnök kedden arról beszélt: a várakozási időt közös elhatározással le lehetne rövidíteni.
febr. 25
10:21
Gyurcsány: Miért kell feltétlenül "előszobázni"? (Infostart)
Lerövidítené a kormányfő az euróbevezetést megelőző kétéves türelmi időszakot. Gyurcsány Ferenc ezt az Európai Bizottság elnökének is jelezte, aki viszont erre egyelőre nem mutatott hajlandóságot. A miniszterelnök az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta, közgazdászként ő maga is radikálisabb válságkezelést szeretne, de kormányfőként figyelembe kell vennie az ország teherbíró-képességét és a…
febr. 25
10:39
Zuschlag-per - Eltüntetett dokumentumok! (Alternatív Energia)
Eltüntetett dokumentumokról, így többek között mintegy ötezer 2002-es kopogtatócédula másolatáról, s üres ajánlószelvényekről is beszélt szerdán délelőtt Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 25
10:57
KSH: Több születés, kevesebb házasság és halál 2009-ben (Infostart)
Tavaly 99200 gyermek született Magyarországon, 1,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 130 ezren haltak meg, ez 2,2 százalékos csökkenést jelent 2007-hez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A természetes fogyás 30800 fő volt, 4525-tel kevesebb az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén tízmillió 31 ezer fő volt.
febr. 25
10:57
Mintha egy kicsit felszedtünk volna magunkra (168 Óra Online)
Az előzetes adatok szerint 2008-ban 99.200 gyermek született Magyarországon, 1,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 130 ezren haltak meg, ez 2,2 százalékos csökkenést jelent 2007-hez képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal szerdán az MTI-t.
febr. 25
11:15
Képriport: tűz pusztított a józsefvárosi piacon (Infostart)
Tűz ütött ki szerda hajnalban a budapesti józsefvárosi piacon, a lángok egy raktárépületben kialakított üzletsoron csaptak fel - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A tűzoltók kiemelt fokozattal érkeztek a helyszínre.
febr. 25
11:33
Eltüntetett dokumentumokról beszélt Zuschlag (Metropol)
Többek között mintegy ötezer 2002-es kopogtatócédula másolatáról, s üres ajánlószelvényekről is beszélt Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben.
febr. 25
11:33
Magyarország minden gázellátási út fejlesztésében érdekelt (Alternatív Energia)
Magyarország minden olyan programban részt vesz, ami növeli gázellátási biztonságát, de uniós országként elsősorban a Nabucco-projekt megvalósításában érdekelt - mondta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter szerdán Budapesten.
febr. 25
11:51
Két kisgyereknek kellett meghalnia, hogy Sólyom László megszólaljon (168 Óra Online)
Civil szervezetek elégtelennek tartják a köztársasági elnök megszólalását a romákat ért támadásokkal kapcsolatban - az öt tömörülés állásfoglalását szerdán a Társaság a Szabadságjogokért szervezet juttatta el az MTI-hez.
febr. 25
11:51
Kevesebb közúti baleset történt tavaly (Metropol)
A halálos balesetek száma jelentősen, 19 százalékkal csökkent. Az elhunyt gépjárművezetőknek csaknem háromnegyede nem használta biztonsági övét. Vasúti és közúti jármű viszont többet ütközött tavaly, mint egy évvel korábban.
febr. 25
11:51
Szili Katalin nem pártpolitikusnak "jövök haza"-pécsi polgármesterválasztás (Alternatív Energia)
Új várospolitikára van szükség Pécsett, ennek alapja az együttműködés és az összefogás - jelentette ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az MSZP pécsi polgármesterjelöltje szerdán a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
febr. 25
11:53
Magánbörtön épülhet Komádiban? (Metropol)
Egy jelentős külföldi befolyással rendelkező cég azzal kereste fel Komádi önkormányzatát, hogy üzleti alapon börtönberuházást valósítana meg a bihari kisvárosban – írta szerdán a Hajdú-bihari Napló.
febr. 25
11:53
Tatárszentgyörgy: újabb részleteket kerültek szerdán reggel nyilvánosságra (Alternatív Energia)
Rendőrségi források szerint két-három embert keresnek a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - írta szerdai számában a Népszabadság. A lap szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint Nagycsécsen. A Blikk úgy tudja: az apával öt, fiával tizennyolc sörét végzett.
febr. 25
11:55
Fónagy: hogy meri megtenni a MÁV! (Alternatív Energia)
A Fidesz megmagyarázhatatlannak tartja a MÁV-székház tervezett eladását, és azt követeli a közlekedési minisztertől, hogy sürgősen vizsgálja felül az elképzelést - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján.
febr. 25
12:09
Koszovói szerb gyerekeket vettek őrizetbe Tiszaszigeten (Infostart)
Tizenhét, okmányokkal nem rendelkező határsértőt, köztük tizenegy gyereket vettek őrizetbe a határrendészek.
febr. 25
12:09
Romákat ért támadások: "Mélységesen csalódást keltő" az államfő megszólalása (Alternatív Energia)
Civil szervezetek elégtelennek tartják a köztársasági elnök megszólalását a romákat ért támadásokkal kapcsolatban - az öt tömörülés állásfoglalását szerdán a Társaság a Szabadságjogokért szervezet juttatta el az MTI-hez.
febr. 25
12:27
Tizenegy gyerekkel, éjszaka a határon át (168 Óra Online)
Tizenhét határsértőt, köztük tizenegy gyermeket vett őrizetbe a szegedi határrendész járőr Tiszaszigeten szerda hajnalban - mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.
febr. 25
12:27
Zuschlag-per - Az adományok egy része"zsebbe megy" (Alternatív Energia)
A kiskunhalasi MSZP-szervezet valós működtetése öt-hétszeresébe, a kampány tízszeresébe került a hivatalos könyvelésben rögzítetteknek - mondta Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben szerdán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 25
12:29
Hogyan felejtettek el nevetni a magyarok? (168 Óra Online)
A gazdasági válság keményebben sújtja Magyarországot, mint a többi uniós tagállamot: mintha csak az ország most aratná le tízévi semmittevés gyümölcsét - írta a Der Standard liberális napilap szerdai számában megjelent elemzésében Rásky Béla történész.
febr. 25
12:45
Szent-Iványi: Az RMDSZ a liberális frakcióban jobban érvényesülhetne (Infostart)
Hiába tagja az RMDSZ az Európai Parlament néppárti frakciójának, mivel számos párt belpolitikai okok miatt idegenkedik a kisebbségi kérdéstől, nem tud hatékonyan fellépni a határon túli magyarokért - vélekedik a Transindexnek adott interjújában Szent-Iványi István SZDSZ-es EP-képviselő. A politikus beszélt a magyar képviselők alkotta Intergroupról, az érdekérvényesítésről, a hazai liberálisok…
febr. 25
12:45
Sikkasztások, korrupció Kiskunhalason (Metropol)
A kiskunhalasi MSZP-szervezet valós működtetése öt-hétszeresébe, a kampány tízszeresébe került a hivatalos könyvelésben rögzítetteknek - mondta Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben.
febr. 25
12:45
Rossz a helyzet? Itt a tízévi semmittevés gyümölcse (Alternatív Energia)
A gazdasági válság keményebben sújtja Magyarországot, mint a többi uniós tagállamot: mintha csak az ország most aratná le tízévi semmittevés gyümölcsét - írta a Der Standard liberális napilap szerdai számában megjelent elemzésében Rásky Béla történész.
febr. 25
12:47
Nem fordították magáncélra a támogatásokat (Metropol)
Nem fordítottak magáncélra a civil szervezetek által elnyert pályázati támogatásokból - közölte Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerdán.
febr. 25
13:03
Giró-Szász: Az MDF és az SZDSZ számára élet-halál kérdés az EP-választás (Infostart)
A hatalomban való megmaradásért olyan alkukra kényszerülnek a kispártok, mely elvekkel korábban szemben álltak - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója annak kapcsán, hogy az MDF Bokros Lajost szeretné megnyerni európai parlamenti listájának vezetésére.

Keresés