2009. február 17. kedd

febr. 17
5:33
Gyurcsány Ferenc ismertette a válság miatt szükséges változtatásokat (Népszava)
A 2010-es választásoknál is fontosabb az ország sorsa. A hitelesség egyetlen fokmérője az, kinek van mondanivalója arról, mit csináljon ebben a helyzetben az ország. Erről is beszélt a parlamentben Gyurcsány Ferenc, amikor ismertette a gazdasági válság miatt szükséges változtatások tervezetét. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője újabb megszorító csomagot emlegetett, Semjén Zsolt a KDNP…
febr. 17
5:35
Gyurcsány: három éve elkövettem egy súlyos hibát, nem álltam ki önök elé (Népszava)
Sajnos egyre többen érzik saját bőrükön is, hogy válság van. Gazdasági világválság. Válságtól hangos Amerika, Németország, Oroszország – az egész világ nyugattól keletig. Mi is veszélyben vagyunk. Igen, mi, magyarok is. Három éve elkövettem egy súlyos hibát, nem álltam ki önök elé, hogy elmondjam: nem mehetnek tovább úgy a dolgok, mint korábban. Megtanultam a leckét. Az én dolgom most az, hogy…
febr. 17
5:51
Amikor már Gyurcsány is a bukásról beszél (Infostart)
"Reform vagy bukás" - ezzel a szlogennel kampányol a Gyurcsány-kormány 2006 óta. S bár eddig reformot nem nagyon láthatott a választó, a jobboldal óhajának megfelelő bukás sem következett be. A szocialisták második ciklusa folyamatosan arról szól, hogy miért kell még egy kicsit várni a gazdaság fellendülésére, az életszínvonal javulására, az adó- és a munkát terhelő járulékok csökkentésére. A…
febr. 17
5:51
Adó alatt a családi pótlék és a szocpol (Népszava)
A nagyobb társadalmi igazságosság érdekében a mindenkinek járó szociális támogatások, például a családi pótlék, adó alá kerül (növeli az adóalapot, de adót fizetni utána nem kell). Az átlagot meghaladó jövedelműek esetében havi néhány ezer forintos kiadást jelenthet, hogy az összeadandó jövedelmek miatt a munkajövedelem egy része a 19 százalékos sávból „felcsúszik” a 38 százalékos sávba. (E…
febr. 17
6:09
Vidéki bevetési egységeket hoznak létre (Népszava)
Tavaly a bűncselekmények száma alig haladta meg a 400 ezret, ami az elmúlt tíz évben a legalacsonyabb érték. Kimagaslóan jó az emberölésekben és a rablásokban a felderítés eredményessége – állítja Bencze József altábornagy. Ugyanakkor növekedett az erőszakos bűncselekmények száma, ami az országos rendőrfőkapitány szerint visszavezethető a 2006-os őszi eseményekre, és az ezt követő időszakra. A…
febr. 17
6:27
Teljes üzemben takarítják a főutakat a hótól (Infostart)
Mintegy 80 járművel takarítják Budapesten főutakat a Fővárosi Közterület-fenntartó speciális járművei, így az intenzív havazás ellenére a főutak járhatók, de a járdák tisztításához hómunkások jelentkezését várják - közölte Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője kedden kora reggel.
febr. 17
6:27
Őszöd emléke nem halványul... (Népszava)
A fideszes és a KNDP-s képviselők újra kivonultak. Hiszen Gyurcsány Ferenc napirend előtt és előre bejelentett beszédet mondott. És hiába válság, nehéz helyzet, Őszöd emléke nem halványul.
febr. 17
6:45
Mi van Gyurcsány csomagjának mélyén? (HVG)
A parlamentben hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette azokat a gazdasági intézkedéseket, amelyekkel a kormány a válság hatásait szeretné mérsékelni, illetve el kívánja indítani az országot a kiegyensúlyozott fejlődés irányába. A csomag segítségével kellene kitörni (hivatalos megfogalmazás szerint) a gazdasági válság és a struktúraátalakítási kényszer kettős szorításából. (47…
febr. 17
6:45
Súlyos baleset: a tűzoltók csak félórás munkával tudták kiszabadítani (168 Óra Online)
A havas csúszós utakon három súlyos baleset is történt Budán hétfőn este - közölte Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
6:45
Horn Gábor: "valamelyik MSZP-s odaszólt nekem, hogy nem mi írtuk-e ezeket a javaslatokat" (Népszava)
A liebrális ellenzéki párt nem támogatná a kormány változtatási javaslatait, mondta Horn Gábor a közszolgálati televízió reggeli műsorában
febr. 17
7:03
Súlyos baleset: a tűzoltók félórás munkával szabadították ki (168 Óra Online)
A havas csúszós utakon három súlyos baleset is történt Budán hétfőn este - közölte Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
7:21
Nem szokás emberkísérleteket végezni - pláne nyugdíjasokon (168 Óra Online)
Bokros Lajos javaslataira azt mondja, nem szokás emberkísérleteket végezni. Úgy véli, a korábbinál nagyobb empátiával, több egyeztetéssel kell eljutni a reformokig, hogy legalább egy szeletét érezze mindenki a magáénak. A gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos Gyurcsány Ferenc, Kiss Péter, Szűcs Erika, Bajnai Gordon és Veres János mellett tagja a múlt héten megalakult…
febr. 17
7:39
Tavasszal jöhet az áremelkedés (Infostart)
A Napi Gazdaság írása szerint tavasszal jöhet az áremelkedés. Néhány hónapon belül csökkennek ugyanis a gépjármű kereskedők készletei, ezután a vásárlók egy időre elbúcsúzhatnak az akciós áraktól.
febr. 17
7:57
Súlyos balesetek a csúszós utakon - képekkel (Infostart)
A havas csúszós utakon három súlyos baleset is történt Budán hétfőn este - közölte Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Az M1-esen tegnap este és ma reggel is keresztbe fordult egy-egy kamion.
febr. 17
7:57
Nyugdíjasokon nem szokás emberkísérletet végezni (168 Óra Online)
Bokros Lajos javaslataira azt mondja, nem szokás emberkísérleteket végezni. Úgy véli, a korábbinál nagyobb empátiával, több egyeztetéssel kell eljutni a reformokig, hogy legalább egy szeletét érezze mindenki a magáénak. A gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos Gyurcsány Ferenc, Kiss Péter, Szűcs Erika, Bajnai Gordon és Veres János mellett tagja a múlt héten megalakult…
febr. 17
7:57
Dávid Ibolya: az összevissza beszéd a háttértanulámányok hiányát mutatják (Népszava)
Dávid Ibolya az MDF elnöke a Nap Kelte című müsroban értékelte a miniszterelnök beszédét
febr. 17
7:59
Az MSZP jövő héten sem szavazza meg a főbírót (Infostart)
Jövő hétfőn szavaz az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára újrajelölt Havasiné Orbán Máriáról. A Győri Ítélőtábla elnöke legutóbb nem kapta meg a kétharmados többségű támogatást, és információink szerint az MSZP továbbra sem látná szívesen a jelöltet a főbírói székben. A Fidesz - ahogy decemberben - most is igennel szavaz majd.
febr. 17
8:15
Szili Katalin: Nem pártutasításra vállalnám el a polgármester-jelöltséget (Infostart)
Minél hamarabb végre kell hajtani azokat a reformokat, amelyek már a rendszerváltáskor szükségesek lettek volna, de mindez idáig elmaradtak - mondta Szili Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy még nem döntötte el, indul-e Pécs megüresedett polgármesteri posztjáért.
febr. 17
8:15
Kamion fordult keresztbe az M1-esen (HVG)
Kamion fordult keresztbe az M1-es autópálya 134 kilométerszelvényében a börcsi pihenőnél kedd reggel, ezért Hegyeshalom felé csak egy sávon közlekedhetnek a járművek.
febr. 17
8:33
OVB: a kitöltetlen ajánlószelvényeket sem lehet fénymásolni (168 Óra Online)
Hivatalos ajánlószelvénynek csak a helyi választási iroda által biztosított ajánlószelvény minősül.
febr. 17
8:33
Gyurcsány: az Egyesült Államokban is tudják hogy én vagyok a felelős a válságért (Népszava)
A miniszterelnök szemlátomást elemében volt a hétfői ülésnapon. Időnként görbe tükröt is állított. A kormány cselekvési tervéről szólva kijelentette: „hát, ez nem egy választási program”, igaz, e nélkül az állam olyan helyzetbe kerülne, mintha „zsákban kéne táncolnia”.
febr. 17
9:27
Dvd-n terjesztették az iskolaigazgató pornóképeit Kenderesen (HVG)
Önmagáról készített pornófelvételeket tett fel egy kenderesi iskolaigazgató munkahelyi számítógépére, amelyet illetéktelenek feltörtek, az ott látható képeket letöltötték és dvd-n sokszorosítva szétterítették a városban - adja hírül a szoljon.hu.
febr. 17
9:27
Több tucat újságjró és hat tévéstáb Zuschlag tárgyalásán (Népszava)
A havazás miatt fél óra késéssel kezdődik a Zuschlag-per tárgyalása, a bíróság az első rendű vádlottat, Zuschlag Jánost hallgatja meg a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kedden.
febr. 17
9:45
Már húsz centis a hó a Pilisben és a Börzsönyben, készültség a Dunántúlon (Infostart)
Folyamatosan takarítják, sózzák az utakat Pest megyében, ahol 5-10, a Pilis és a Börzsöny környékén pedig már 20 centiméteres hó nehezíti a közlekedést - közölte Erdész Tamás, Közút Kht. regionális ügyeletese. A havazás miatt országszerte 10-20 perces késéssel közlekedhetnek a vonatok - mondta az InfoRádiónak Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A havazás miatt hármas fokozatú készültséget rendeltek…
febr. 17
9:45
Országszerte késnek a vonatok a hó miatt (HVG)
Országszerte 10-20 perces késésekre kell számítaniuk a vonattal közlekedőknek a havazás miatt - értesült a HavariaPress.
febr. 17
9:47
Megoldódhat három, évtizedes gyilkosság rejtélye (HVG)
Tíz éve történt gyilkosságok felderítésén fáradoznak a Pest megyei rendőrök, úgy tűnik, sikerrel. Terjék István felrobbantása és Csóka István eltűnése ugyanahhoz a társasághoz kötődik, a tettesek ráadásul egy baráti körbe, a százhalombattai Bátor Buldogok nevű rögbicsapathoz tartoztak.
febr. 17
10:03
Újabb gyanúsított a Cozma-gyilkosság ügyében (HVG)
A megyei főkapitányság nyomozói Budapesten hétfőn őrizetbe vették P. Gábort, akit kedden a Marian Cozma gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgatnak ki.
febr. 17
10:03
OKM: a középiskolai írásbeli jó mérce (168 Óra Online)
Megfelelően differenciáltak a tanulók között és lehetőséget adnak a felvételi rangsorolásra a középiskolai továbbtanuláshoz tartott írásbelik az oktatási tárca szerint.
febr. 17
10:21
Nincs fennakadás az utakon a havazás miatt (HVG)
Nincs nagyobb fennakadás az ország útjain és a szokásosnál több baleset sem történik - közölte az Útinform és a mentőszolgálat kedden.
febr. 17
10:21
Zuschlag szerint 1998-tól változott meg a politikai ifjúsági szervezetek támogatása (Népszava)
Zuschlag János szerint 1998-ban változott meg a politikai ifjúsági szervezetek pályázati támogatási rendszere; az egykori szocialista politikus a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kedden tett vallomásában azt mondta, hogy a pályázatokon azt megelőzően egyaránt nyertek a bal- és a jobboldali ifjúsági szervezetek.
febr. 17
10:23
Tiltakoznak a balatonalmádiak az új reptér ellen (HVG)
Demonstrációval egybekötött nagygyűlésen követelték az almádiak, hogy a Budawest Zrt. tervezett szentkirályszabadjai polgári repülőterének le-és felszállási útvonalait megváltoztassák, azok ne a város és a Balaton fölött legyenek - írja a Napló.
febr. 17
10:23
"Semmit sem tesznek ma Magyarországon Heródes törvényei ellen" (Népszava)
"Össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni" – hangzott el egy rajkai képviselő szájából a legutóbbi – falutévében is leadott – testületi ülésen. Nem utasították rendre. Megkeresésünkre a polgármester azt mondta: a képviselő nem tudta magában tartani politikai meggyőződését - adja hírül a kisalfold.hu internetes portál.
febr. 17
10:39
Tállai: A csomag csak a kormány túléléséről szól (Infostart)
Tétlenség és rossz helyzetfelmérés jellemezte a kormányt az elmúlt négy hónapban - fogalmazott az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában a Fidesz szakpolitikusa. Tállai András azt mondta: a gazdaságban egy későn meghozott döntés sokkal nagyobb károkat tud okozni, mint a válság elején egy nem teljesen kidolgozott program.
febr. 17
10:39
Zuschlag szerint 1998 és 2002 között a Fidesz is benne volt a támogatási döntésekben (Népszava)
Zuschlag János szerint 1998-ban változott meg a politikai ifjúsági szervezetek pályázati támogatási rendszere; az egykori szocialista politikus a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kedden tett vallomásában azt mondta, hogy a pályázatokon azt megelőzően egyaránt nyertek a bal- és a jobboldali ifjúsági szervezetek.
febr. 17
10:41
A Fidesz szerint a kormány csak késve ismerte fel az adócsökkentés szükségességét (Népszava)
Csak a válság hatására beszél a kormány arról, hogy szükség van adó- és járulékcsökkentésre - mondta Tállai András fideszes képviselő a napirend előtti felszólalások sorában kedden.
febr. 17
10:43
Veres: a változtatások összege nulla (Népszava)
A bejelentett adóváltoztatások összege mind 2009-ben, mind 2010-ben a költségvetés szempontjából lényegében nullszaldós - mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.
febr. 17
10:57
Újabb gyanúsított a Cozma-gyilkosság ügyében (Infostart)
A rendőrség újabb gyanúsítottat vett őrizetbe Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával kapcsolatban - erősítette meg az Index értesülését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 17
11:16
Zuschlag: "Nálam csengettek, ha valamire pénzt kellett szerezni" (Népszava)
Az Ifjú Szocialisták Mozgalmának (ISZM) gazdasági, finanszírozási kérdéseivel Zuschlag János foglalkozott - hangzott el az egykori MSZP-s politikus és tizenöt társa ellen folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság előtt kedden.
febr. 17
11:33
Vezetékszakadás bénítja a miskolci vasútvonalat (HVG)
A havazás mellett egy vezetékszakadás is bénítja a vonatforgalmat a Budapest-Miskolc vasútvonalon, emiatt az itt utazóknak újabb jelentős késésekre kell számítaniuk.
febr. 17
11:33
Szanyi Tibor: Válság idején a gazdaság kifehérítése másodlagos (Infostart)
Az MSZP eltörölné azt a február 1-jétől érvényben lévő korlátozást, amely szerint a vállalatok 250 ezer forint felett nem fizethetnek egymásnak készpénzben. A párt képviselője, Szanyi Tibor úgy véli: válság esetén a gazdaság fehérítése másodlagossá válik. Szerinte komplett iparágak vannak, amelyek csak a készpénzt használják, például a műkincs-kereskedelem. Úgy véli: a banki forgalom is…
febr. 17
11:33
Halálra gázolt a vonat egy 15 éves fiút Tatabányánál (168 Óra Online)
Feltehetőleg a fülében lévő zenelejátszó hallgatása miatt nem észlelte hétfő este a közeledő szerelvényt.
febr. 17
11:35
Zsidózás a rajkai testületi ülésen (HVG)
„Össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni" – hangzott el egy rajkai képviselő szájából a legutóbbi testületi ülésen – írja mai számában a Kisalföld.
febr. 17
11:51
Összeroppan a háziorvosi szolgálat? (Népszava)
Egyre több településen tehetik fel manapság a kérdést: ki lesz a háziorvosunk? Ki jön maga után doktor úr, ha nyugdíjba megy? - teszi fel a kérdést a bama.hu internetes portál.
febr. 17
11:53
A Fidesz kiterjesztené a pécsi önkormányzat jogait (Népszava)
A tubesi lokátorállomás ügyében nyújt be törvénymódosítást a Fidesz, annak érdekében, hogy a pécsi önkormányzat visszakapja jogorvoslati lehetőségeit - jelentette be Bánki Erik, az ellenzéki párt baranyai országgyűlési képviselője és Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP pécsi polgármesterjelöltje kedden sajtótájékoztatón.
febr. 17
12:09
Hazájukban kínzás vagy halál várna a Magyarországra érkező foglyokra (Infostart)
Megkezdődtek a magyar-amerikai tárgyalások a guantánamói foglyok jövőjéről, elvben Magyarország is fogadhat be egykori rabokat, konkrétumokról azonban még nem állapodtak meg - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő.
febr. 17
12:09
Megszeppent a Provident, beperelnék a céget - videó (HVG)
Hétfőn kora délután a Karsai József által vezetett Antiprovident Akciócsoport szervezett tüntetést a Provident hitelezési gyakorlata ellen. A megjelent polgármesterek szerint a hatalmas THM-ekkel dolgozó cég nyomorba taszítja a kölcsönvevő "sértetteket". Ivád polgármestere pert fontolgat. Mikola Gergey szóvivő szerint törvényesen működnek, s jobb útra térnek. Tekintse meg videónkat!
febr. 17
12:09
Mától tárgyalunk arról, jönnek-e guantanamoi foglyok Magyarországra (Népszava)
Megkezdődtek a magyar-amerikai tárgyalások a guantánamói foglyok jövőjéről, elvben Magyarország is fogadhat be egykori rabokat, konkrétumokról azonban még nem állapodtak meg - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő kedden az MTI-nek.
febr. 17
12:27
Gyurcsány-csomag: Tölgyessy már látja a gát falán pergő vízcseppeket (HVG)
Tölgyessy Péter politikai elemző a MR1-Kossuth Rádió "180 perc" című műsorában beszélt a tegnap ismertetett Gyurcsány-csomaggal kapcsolatos benyomásairól. Nem használ és nem árt sokat, de a felkeltett hatalmas várakozásoknak könnyen lehet, hogy a kormány és szocialisták nem lesznek képesek megfelelni.
febr. 17
12:27
A Cozma-gyilkosság újabb gyanúsítottját vették őrizetbe (168 Óra Online)
Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával kapcsolatban a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.
febr. 17
12:46
"2000-ig a mozgalom finanszírozásában többségben voltak a hivatalos csatornákon keresztül befolyó összegek" (Népszava)
A civil szervezetek döntően a baloldali ifjúsági mozgalmak egyesülését követően, a Fiatal Baloldal (FIB) működésének idején töltöttek be finanszírozási feladatokat - közölte Zuschlag János, az ellene és tizenöt társa ellen folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság előtt kedden.

Keresés