2009. február 20. péntek

febr. 20
5:51
"A 13. havi nyugdíj nem ajándék, jutalom vagy kegydíj, hanem az idősek megélhetéséhez szükséges jogos járandság" (Alternatív Energia)
A nyugdíjas szervezetek képviselői értik a kormány nyugdíjakat érintő változtatásait és tudomásul is veszik - közölte az Idősügyi Tanács tegnapi ülése után a miniszterelnök. Az idősek viszont nem értik, miért feledkezik meg a kormány arról, hogy a 13. havi nyugdíj nem ajándék vagy kegydíj.
febr. 20
5:53
Orbán tisztában van azzal, hogy történjen bármi, a beszédet nem lehet tovább halasztani (Alternatív Energia)
Orbán Viktor maga döntött úgy, hogy Donald Tusk lengyel miniszterelnök meghívását elfogadva éppen ma utazik Varsóba - értesültünk fideszes körből. A pártelnök számára állítólag nem volt kötelező ezt az időpontot választani, így ha akarja, elmondhatta volna szokásos országértékelő beszédét a Millenáris Park Teátrumában, ám mert ezt nem akarta megtenni, jól jött számára a találkozó. A látogatásról a…
febr. 20
5:55
Összeférhetetlenségük miatt Hunvald György új ügyvédeket kereshet (Alternatív Energia)
Napirendre vehetik az erzsébetvárosi képviselőtestület önfeloszlatását célzó indítványt március 5-én, ám a megszavazása erősen kétséges. Az ezzel korábban kísérletező MDF a KDNP és a Fidesz közötti politikai alkuról beszél. Eközben az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármesternek várhatóan új ügyvédeket kell keresnie, eddigi védői megbízatása önkormányzati megbízatásuk miatt…
febr. 20
6:27
Változtak a munkahely-megőrző támogatás szabályai (Alternatív Energia)
Egyebek mellett a keresetpótló juttatás és a munkahelymegőrző támogatás szabályait is módosította a szociális és munkaügyi miniszter abban a rendeletében, amely a foglalkoztatást elősegítő támogatásokat szabályozó 1996-os alaprendeletet szabta újra - a jogszabály a Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 20
7:03
Százmilliók a baloldali holdudvarnak (Infostart)
Sok százmillió forintot osztott ki a kancellária a baloldali holdudvarnak - írja a Magyar Nemzet. Kétszázötvenmillió forint "demokráciakutatásra", kilencvenmillió Göncz Kinga külügyminiszter roma-nem roma konfliktussal foglalkozó volt alapítványának, 39 millió a gazdasági visszaélésekkel gyanúsított Kolompár Orbán szervezetének, tízmillió az idei élet menetére - néhány tétel azokból a…
febr. 20
7:03
Megerőszakolta saját ötéves kisfiát a baranyai férfi (168 Óra Online)
Kisfiát zaklatta szexuálisan egy férfi egy Szigetvár melletti településen, a rendőrség vádemelést javasol ellene az ügyészségnek - közölte a szigetvári rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője az MTI-vel.
febr. 20
7:21
Békesi Gyurcsány javaslatairól: "Épeszű ember ilyet nem mond" (Infostart)
Békesi László volt pénzügyminiszter szerint nyilvánvaló butaságok vannak a miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedések között. A Horn-kormány tárcavezetője a Liberális Gazdasági Konferencián azt mondta: nevetséges arról beszélni 2009-ben, amikor a csőd a nyakunkon van, hogy 2014-től milyen bátor lépéseket tesz a kabinet.
febr. 20
7:21
15 milliós autóval jár Molnár Csaba (Metropol)
Új Audi 6-os személygépkocsival jár Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energetikai miniszter, amelyet azt követően szereztek be, hogy Gyurcsány Ferenc takarékosságra szólította fel a minisztériumokat a válság kapcsán - írja a Blikk.
febr. 20
7:39
Erre bulizik az egyház (Metropol)
Átadták az egyházi könnyűzenei díjakat csütörtök este Budapesten; a Szent István Rádió, az Európa Rádió és az erdélyi, a szabadkai, illetve a magyarországi Mária Rádió elismeréseit hat kategóriában 15 szerző és előadó kapta - tájékoztatott Osvay Péter, a pályázat koordinátora.
febr. 20
7:41
Egy emléktábla margójára (Metropol)
A Liszt Ferenc tér tavasztól a kiülős éttermek vendégeié, akik valószínűleg nem tudják, kinek az emléktáblája alatt üldögélnek.
febr. 20
7:57
Ma adják ki az osztrák hatóságok Raffaelt és Némethet (Metropol)
Ma adják át az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt.
febr. 20
7:57
200 önkormányzat csődközelben? (Alternatív Energia)
Gyenesei István önkormányzati miniszter a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a körjegyzőségek létrehozásával valóban újításról van szó.
febr. 20
8:51
Baleset miatt villamospótló jár az Oktogon és a Moszkva tér között (Infostart)
Összeütközött az amerikai nagykövetség egyik autója egy villamossal pénteken reggel a Jászai Mari térnél; az Oktogon és a Moszkva tér között autóbuszok szállítják a 4-es és a 6-os villamosok utasait.
febr. 20
9:27
"De cigány az is, aki javainkra, életünkre tör" (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc letiltotta a Magyar Hírlap állami reklámjait, mire a Bayer Zsolt-szimpatizánsok sajtószabadságért kiáltottak az Igazságügyi Minisztérium előtt. A Széles Gábor médiavállalkozó által összetoborozott fagyos tüntetésen a jobbos szpíkerek kiálltak a cigány kifejezés használatáért, s szokás szerint melegebb égtájakra küldék a kormányfőt is. A „cigánybarát, romaellenes” tüntetésen…
febr. 20
9:27
Egy oltás nem elég a bárányhimlő ellen (Metropol)
Két oltásra van szükség a bárányhimlő elleni tökéletes védelemhez több éves hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint.
febr. 20
9:45
Életfogytiglanra ítélt fiatalok: kevesebben vallják romának magukat (Infostart)
Nőtt a 30 év alatti életfogytiglanra ítélt súlyos bűncselekményt elkövetők száma az Országos Kriminológiai Intézet kutatása szerint. Solt Ágnes elmondta: az elkövetők jó anyagi körülmények között élők, szakképzett emberek voltak. A vizsgált 149 életfogytiglanra ítélt személy közül a legtöbben mégis az anyagi haszonszerzés miatt követték el a gyilkosságot. A magukat romának való elkövetők száma…
febr. 20
9:45
Gyenesei: 12 ezer embert fogunk elküldeni (Metropol)
Nem az önkormányzatokból, hanem a hivatalokból van sok; az önkormányzati képviselők számát 26 ezerről 14 ezerre csökkentenék, de a települések önállósága megmaradna.
febr. 20
10:03
Csaba László: Senki sem hiszi el, hogy Gyurcsány képes végrehajtani, amit ígér (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint szinte mindegy, milyen a miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedések tartalma, ha a változásokról sokféle szempontból hiteltelennek mondható személyek beszélnek. Az egyetemi tanár kiemelte: leghamarabb 2013-ra lehet a magyar gazdaságban élénkülés.
febr. 20
10:03
Rendőrök is dolgozhattak a Providentnek (Metropol)
Rendőrök is dolgoztak, dolgoznak Baranyában a gyorskölcsöneiről ismert Provident Zrt.-nek Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szerint. Úgy véli, mindez etikai problémákat vet fel, mert hogyan intézkedhet egy faluban az a rendőr, aki néhány nappal azelőtt még pénzbeszedőként járt ugyanott.
febr. 20
10:03
Békesi László: "A csőd itt van a nyakunkon" (Alternatív Energia)
Békesi László szerint a miniszterelnök "alibicsomagot" mutatott be, amelynek semmi köze a bizalomerősítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához; a volt pénzügyminiszter erről a Liberális Gazdasági Fórumon beszélt.
febr. 20
10:05
Veszprémi gyilkosság: átadták Raffaelt és Némethet - képek (Infostart)
Átadták az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt pénteken kora délelőtt. A két zárt kisbusz Hegyeshalomnál lépte át a határt, a gyanúsítottakat a veszprémi rendőr-főkapitányságra szállították.
febr. 20
10:21
Villamossal ütközött az amerikai nagykövetség autója (Metropol)
Aeggel a Jászai Mari térnél; az Oktogon és a Moszkva tér között autóbuszok szállítják a 4-es és a 6-os villamosok utasait.
febr. 20
10:57
Azonnali megállapodást akar a válságkezelésről Gyurcsány Ferenc (Infostart)
Az állam kiadásainak és a munkára rakodó terhek csökkentésének, valamint a szociális-jóléti rendszer átalakításának három pontjában kért közmegegyezést a konzultációk után a munkaadói és munkavállalói oldaltól Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.
febr. 20
10:57
Gyurcsány: "segélyből és szociális juttatásból nem lehet egy országot talpon tartani" (Alternatív Energia)
A világgazdasági válságban meg kell őrizni az ország működőképességét és javítani kell a versenyképességet, mindkét célhoz munkahelyeket kell megtartani, illetve létrehozni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.
febr. 20
11:15
Bojár Gábor: A bonyolult adórendszer csak még bonyolultabb lett (Infostart)
Az adócsökkentést világos és ésszerű egyszerűsítéssel kellett volna összekötni - nyilatkozta az InfoRádiónak a világ egyik vezető szoftverfejlesztő cége, a Graphisoft társalapítója, a cég igazgatóságának elnöke. Bojár Gábor szerint vissza kellene állítani a magyar gazdaság hitelességét.
febr. 20
11:16
Gyurcsány: "egyből injekciót kaptam a térdízületbe" (Alternatív Energia)
Az alábbiakban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjegyzetét olvashatják el.
febr. 20
11:18
Magyarországon a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjai (Alternatív Energia)
Átadták az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt pénteken kora délelőtt. A két zárt kisbusz Hegyeshalomnál lépte át a határt, a gyanúsítottakat a veszprémi rendőr-főkapitányságra szállították.
febr. 20
11:33
Megkéselt kézilabdázók - Átadták az osztrák hatóságok Raffaelt és Némethet (168 Óra Online)
Átadták az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt pénteken kora délelőtt. A két zárt kisbusz Hegyeshalomnál lépte át a határt, a gyanúsítottakat a veszprémi rendőr-főkapitányságra szállították.
febr. 20
11:33
Magyarországon a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjai (Metropol)
Átadták az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt pénteken kora délelőtt. Eközben előzetes letartóztatásba helyezték B. Csabát, Ivan Pesic pedig elhagyhatta a veszprémi kórházat.
febr. 20
11:33
Két tűz közé kerülhet az ország (Alternatív Energia)
Nemzeti megállapodás hiányában Magyarország "két tűz közé kerülhet", ezért a kormánynak az a határozott szándéka, hogy széles alapokon nyugvó megállapodás jöjjön létre az ország jelenéről, jövőjéről - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén a Parlamentben.
febr. 20
11:51
Gyurcsány: fenn kell tartani a társadalmi békét (Alternatív Energia)
Az állam kiadásainak és a munkára rakodó terhek csökkentésének, valamint a szociális-jóléti rendszer átalakításának három pontjában kért közmegegyezést a konzultációk után a munkaadói és munkavállalói oldaltól Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.
febr. 20
11:53
Oláh Istvánt nevezték ki az informatikai elnökhelyettesi posztra (Alternatív Energia)
Hétfőtől Oláh István tölti be a Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatói posztját. Mint ismeretes az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető állami tulajdonú részvénytársaság korábbi vezérigazgatója, Krupanics Sándor nem régiben mondott le posztjáról, az Ügyfélkapu február 7-ei rendszerében keletkezett meghibásodás miatt.
febr. 20
12:09
Miért nem háborodott fel senki Zuschlag keddi vallomásán? (Alternatív Energia)
Döbbenetes, hogy senki nem háborodott fel Zuschlag János keddi vallomásán, amelyben a pártok ifjúsági szervezeteinek finanszírozásáról is beszélt - jelentette ki Léderer András, az SZDSZ ügyvivője, az Új Generáció elnöke párttársával, Gusztos Péterrel tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 20
12:11
A kormány nem veszi figyelembe a társadalmi rétegek teherbíró képességét? (Alternatív Energia)
Kivétel nélkül szót emeltek az adómentes béren kívüli juttatások, köztük az üdülési csekk és az étkezési hozzájárulás tervezett megadóztatása ellen a munkavállalói érdekképviseleti szövetségek az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén.
febr. 20
12:13
Ön hogyan döntene? Adózzanak a képviselők a költségtérítésük után? (Alternatív Energia)
A képviselők költségtérítésének rendezésére nyújt be törvényjavaslatot a személyi jövedelemadóról szóló törvényhez az MDF pénteken - közölte Hock Zoltán, a párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 20
12:27
Már 11 millió forintos nyomravezetői díj a kiskunlacházi gyilkosság ügyében (Metropol)
Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel pénteken annak, aki érdemi információval szolgál a kiskunlacházi gyilkosság ügyében; Kiskunlacháza polgármestere már korábban felajánlott egymillió forintot a nyomravezetőnek.
febr. 20
12:29
Tizenhárom év a szerelemféltésből gyilkoló börtönőrnek (Metropol)
Több mint harminc késszúrással gyilkolta meg barátnőjét az az egykori fegyőr, akit jogerősen tizenhárom év börtönbüntetéssel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla.
febr. 20
12:45
Hétfőig lehet hitelesíteni az e-felvételiket (Infostart)
Hétfőig van lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy postára adják a jelentkezésüket hitelesítő adatlapot vagy elektronikusan hitelesítsenek az Ügyfélkapu segítségével; a jelentkezési szándék csak ezután válik érvényessé - hívta fel a figyelmet az Educatio kht.
febr. 20
13:03
"Akár hat százalékos is lehet a gazdasági visszaesés Magyarországon" (Infostart)
Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelo Zrt. vezérigazgatója nem tartja kizártnak, hogy idén 6 százalékos gazdasági visszaesés lesz Magyarországon. Heim Péter az InfoRádiónak azt mondta: nagyon nehéz lesz visszaszerezni az elmúlt években elvesztett bizalmat, amire csak egy hiteles gazdaságpolitika és/vagy egy új kormány lenne képes.
febr. 20
13:03
A sajtó a rendőrség hátán táncol? (168 Óra Online)
Összességében rend van az országban, állítja Bencze József. És örül neki, ha sokan kiáltanak rendőrért, mert ez azt jelenti: bíznak bennük. Az országos rendőrfőkapitány beszél a balatoni bandaháborúról, az ügyészséggel és a bírósággal való vitáról, a média felelősségéről. KRUG EMÍLIA interjúja.
febr. 20
13:04
"Sommásan lehülyézte a miniszterelnököt az eddigi egyik legodaadóbb híve" (Alternatív Energia)
Az alábbiakban Navracsics Tibor, a Fidesz frakcivezetőjének blogjegyzetét olvashatják el.
febr. 20
13:21
Botrányos jegyváltás Madonna koncertjére (Infostart)
Már szinte valamennyi gold kategóriájú jegy elfogyott Madonna augusztus 22-re meghirdetett budapesti koncertjére - közölte a szervező Live Nation Hungary Kft.
febr. 20
13:21
SZDSZ: döbbenetes a Zuschlag-vallomás utáni csend (Metropol)
Döbbenetes, hogy senki nem háborodott fel Zuschlag János keddi vallomásán, amelyben a pártok ifjúsági szervezeteinek finanszírozásáról is beszélt - jelentette ki Léderer András, az SZDSZ ügyvivője, az Új Generáció elnöke párttársával, Gusztos Péterrel tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 20
13:21
A kormány "előbb vág, aztán talán mér" (Alternatív Energia)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint az integrált oktatás csődje nem hárítható az oktatási intézményekre, pedagógusokra, és az integráció nem csak oktatási, hanem egészségügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai kérdés is - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke pénteken az MTI-vel.
febr. 20
13:23
A magyar cigányság a bűnbak a válság idején (Metropol)
Gyorsan terjed a magyar cigányság által elszenvedett diszkrimináció, ahogy a "nacionalisták bűnbakra vadásznak" az álláshiány és a bűnözés miatt - írta pénteki magyarországi tudósításában a Financial Times.
febr. 20
13:39
Veszprémi gyilkosság: előzetes letartóztatásban az 5. gyanúsított - galéria (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság pénteken B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost, akit a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a zalai megyeszékhelyen - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
febr. 20
13:39
Mikrobusz és autó ütközött frontálisan (168 Óra Online)
Ketten életveszélyesen, hárman súlyosan megsérültek egy frontális autóütközésben a Nógrád megyei Bátonyterenyén pénteken - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem.
febr. 20
13:39
Gyurcsány: "azon dolgozunk, hogy a forint erősödjön" (Alternatív Energia)
Jó hírnek nevezte a miniszterelnök a forint csütörtöki erősödését, és azt mondta: "azon dolgozunk, hogy tovább is erősödjön".
febr. 20
13:57
Újabb tanárverés (168 Óra Online)
Önkényesen akart távozni az iskolájából egy szentesi diák: a fiú az ezt megakadályozni próbáló pedagógusra támadt, hátracsavarta karját, majd félrelökte - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
febr. 20
13:57
A Világbank 3 százalékos visszaesést jósol Magyarországnak (Alternatív Energia)
Az idén körülbelül 3 százalékkal eshet vissza a magyar gazdaság a Világbank pénteken Varsóban közzétett előrejelzése szerint. Hat másik közép-kelet-európai országnak, Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának, Romániának, Szlovéniának és Bulgáriának zéró és 2 százalék közötti növekedést, a balti államoknak 5-7 százalék közötti GDP-csökkenést jósol a nemzetközi pénzintézet. Egyszersmind…

Keresés