2009. február 20. péntek

febr. 20
8:30
Több ezer oldalnak okoz gondot az Internet Explorer 8 (transindex.ro)
Eddig leginkább saját utakon járt az Internet Expl ...
febr. 20
9:33
Ejtette a Google-t perelõ pár ügyét a bíróság (transindex.ro)
Ejtette egy szövetségi bíró a pittsburghi Boring h ...
febr. 20
9:35
Botrány a Facebook adatkezelése miatt (transindex.ro)
A Facebook üzemeltetõi még február 4-én a felhaszn ...
febr. 20
10:36
Lépre csalják a rákos sejteknek (Startlap)
A sugárkezelésnek ellenálló rákos sejtek becsapására alkalmas, és azokat önmegsemmisítésre késztető molekulákat állítottak elő francia kutatók - a felfedezés növelheti a daganatos betegségek kezelési hatékonyságát. A...
febr. 20
10:48
Lépre csalják a rákos sejteket (Startlap)
A sugárkezelésnek ellenálló rákos sejtek becsapására alkalmas, és azokat önmegsemmisítésre késztető molekulákat állítottak elő francia kutatók - a felfedezés növelheti a daganatos betegségek kezelési hatékonyságát. A...
febr. 20
10:50
Egymillió sörösüvegből építettek templomot (Startlap)
Egymillió újrahasznosított sörösüveget használtak a szerzetesek Tájföld észak-keleti részén, hogy megépítsék templomuk falát és tetőzetét. A Wat Lan Kuad, azaz "a millió üveg temploma" a kambodzsai határtól nem messze...
febr. 20
10:52
Mégse halál a homoszexuálisokra? (Startlap)
Kitiltották Nagy-Britanniából a homoszexuálisok megölésére felhívó amerikai egyház két tagját. A Daily Telegraph beszámolója szerint a 79 éves Fred Phelps, a Westboro Baptista Egyház vezető lelkipásztora és 51 éves lánya azért...
febr. 20
11:00
Bizonyították: a szinglik agya másképp működik (Startlap)
A magányos emberek agyának jutalmazással összefüggő területén kisebb aktivitás figyelhető meg társasági helyzetekre válaszul. Ezt bizonyították be amerikai pszichológusok, bár az még nem egyértelmű, hogy a szociális...
febr. 20
11:03
Megtalálták az 1917-ben megtorpedózott Danton roncsait (Múlt-kor)
Megtalálta az 1917-ben a Földközi-tengeren egy német tengeralattjáró által elsüllyesztett francia páncélos hajó, a Danton roncsait egy holland geotechnikai vállalat; a hajóroncs igen jó állapotban konzerválódott.
febr. 20
12:06
Pereskedés Geronimo ellopott csontjaiért (Múlt-kor)
Geronimo földi maradványainak feltételezett elrablásáért perelték be az egykori apacs vezető leszármazottai a Yale Egyetem falain belül működő - tagjai között elnököket és más nagy hatalommal bíró személyeket is felvonultató - Koponya és Csontok elnevezésű titkos társaságot.
febr. 20
12:08
Hollywoodi film a világhírű magyar fotósról (Múlt-kor)
Robert Capa világhírű magyar származású fotóművészről készít filmet Hollywoodban Pierce Brosnan színész produkciós cége. Az életrajzi film rendezésével a Hollywood Reporter értesülése szerint Paul McGuigant (Push, Alvilági játékok, Gengszterek gensztere) bízzák meg.
febr. 20
13:09
Elnapolták a német-lengyel vitát (Múlt-kor)
A megbékélés és a megértés szellemének megőrzését hangsúlyozta a német kancellár a második világháború után elüldözöttek, illetve kitelepítettek tervezett emlékműve kapcsán, amely az elmúlt napokban heves lengyel diplomáciai tiltakozást váltott ki.
febr. 20
14:42
Filmklub a Magyar Tudományos Akadémián (168 Óra Online)
Filmklub az Akadémián címmel indít vetítéssorozatot a Magyar Tudományos Akadémia. A rendezvény célja az elmúlt években a Magyar Filmszemlén bemutatott kiemelkedő ismeretterjesztő alkotások bemutatásán túl a bennük felvetett társadalmi, ökológiai problémák szélesebb körben való megismertetése.
febr. 20
14:48
Jogsértéssel vádolják a torrentkezelõt a showbiz nagyágyúi (transindex.ro)
A ThePirateBay.org-ot büntetni olyan, mintha a gyorshajtásért fizethetnének az autógyártók is bírságot, mert õk építették olyanra a gépet, hogy átléphesse a sebességhatárt.
febr. 20
15:06
A túlélő felfedező lánya meghalt (Startlap)
Pár nappal célja elérése előtt, szerdán meghalt az a 93 éves nő, aki felfedező apja 1912-es útját követve indult el az Antarktiszra. Barbara Johns, a biológus Edward Nelson lánya már csak pár napra volt apja egykori...
febr. 20
15:45
A prosztatarákszűrés idős korban elhagyható (Infostart)
A hetvenöt év fölötti férfiak többsége számára nem kockázatos, ha nem vesznek részt prosztatarákszűrésen - közölték amerikai kutatók.
febr. 20
15:51
A Symantec és az IHT oldalát is feltörte az Unu álnevû román hacker? (transindex.ro)
Az Unu álnevû román hacker, aki a hét elejé ...
febr. 20
15:54
Atlantisz Afrika miatt süllyedt el (Startlap)
Afrika partjainál süllyedhetett el a legendás Atlantisz - állítja egy angol mérnök, aki a virtuális mélytengeri "búvárkodást" lehetővé tévő Google Ocean segítségével az Atlanti-óceán fenekén "utcák rácsozatát" vélte...
febr. 20
16:51
Jönnek az Androidos netbookok? (transindex.ro)
Több forrás is azt állítja, hogy a Google netbooko ...
febr. 20
17:21
Afrika partjainál süllyedhetett el Atlantisz (Múlt-kor)
Afrika partjainál süllyedhetett el a legendás Atlantisz - állítja egy angol mérnök, aki a virtuális mélytengeri "búvárkodást" is lehetővé tévő Google Föld műholdas képkezelő segítségével az Atlanti-óceán fenekén "utcák rácsozatát" vélte felfedezni.
febr. 20
17:33
Afrika partjainál süllyedhetett el Atlantisz? (Infostart)
Afrika partjainál süllyedhetett el a legendás Atlantisz - állítja egy angol mérnök, aki a virtuális mélytengeri "búvárkodást" lehetővé tévő Google Ocean segítségével az Atlanti-óceán fenekén "utcák rácsozatát" vélte felfedezni.
febr. 20
18:24
Örökségvédelmi vita Badacsonyban (Múlt-kor)
Badacsonytomaj tiltakozó levelet írt a KÖH-nek, mert az a Badacsony hegyre tervezett kilátó megépítésére elnyert uniós támogatás odaítélése után kezdeményezte a hegytető fokozottan védett régészeti lelőhellyé nyilvánítását.
febr. 20
21:18
Az új módszerrel mindent feltörhetnek a hackerek (168 Óra Online)
Nem csak az email címeket, de akár a bankkártya számokat is meg tudják szerezni a hackerek egy újfajta technológia segítségével. A legtitkosabb adatokhoz - tehát például gmail, PayPal és Facebook információkhoz is - az SSL encryption nevű védőrendszer feltörésével tudnak könnyedén hozzáférni az adattolvajok.

Keresés