2009. február 11. szerda

febr. 11
5:51
Pár forintért fosztogatnak (168 Óra Online)
A Pet-palackok és az alumínium italosdobozok áruházi visszaváltása jó ötlet, de nem járul hozzá jelentősen az újrahasznosítható csomagolóanyagok mennyiségének növeléséhez - mondta Gerencsér Miklós, nyolc hazai nagyváros közszolgáltatója által létrehozott lakossági hulladékhasznosítást koordináló szervezet, a Collect Hungária Kht. ügyvezetője az MTI-nek.
febr. 11
8:03
Hétezer éves hardver Örményországban (168 Óra Online)
Jerevántól 200 kilométerre található az örmény Stonehenge - Carahunge; a megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik, vagyis két és fél évezreddel idősebb angliai társánál.
febr. 11
8:39
Nyolcvan éve garantálták a pápa szellemi hatalmát (Múlt-kor)
Nyolcvan éve, 1929. február 11-én írták alá a pápa és az olasz állam képviselői azt a megállapodást, amely véget vetett a két fél "római kérdés" miatti fél évszázados vitának. A lateráni szerződésben Olaszország elismerte a független Vatikánvárosi Államot egy jelképes nagyságú területen, az Apostoli Szentszék viszont elismerte Rómát Olaszország fővárosának.
febr. 11
9:42
Trák borászatot tártak fel a bolgár régészek (Múlt-kor)
Háromezer éves trák borászatot tártak fel bolgár régészek. A Jagnevo község melletti ókori létesítmény öt négyzetkilométeres területet foglalt el, s közel 180 kőkádat foglal magában.
febr. 11
10:24
Angliai szoftvereladási-lista (Február 2-9) (Startlap)
Wii lázban ég Anglia, legalábbis a szoftvereladási-lista erre enged következtetni.
febr. 11
10:45
Öt évet kapott a tatai sortűz vádlottja (Múlt-kor)
Jogerősen öt év börtönre ítélte hétfőn a Legfelsőbb Bíróság Korbely János nyugdíjas ezredest, mert az 56-os forradalom alatt tatai forradalmárokat ölt meg.
febr. 11
10:47
Szürkén könnyezik a kínai Mona Lisa (Múlt-kor)
Mona Lisa könnyekkel a szemében, szürkén, színes festékcsíkokkal szabdalva - a sajátos festmény annak a Mona Lisa temetése címet viselő sorozatnak a része, amelyet a héten állítanak ki a Louvre-ban, az eredeti festménynek helyet adó terem szomszédságában.
febr. 11
11:48
Csillagkalauz lehetett az örmény Stonehenge (Múlt-kor)
Jerevántól 200 kilométerre található az örmény Stonehenge - Carahunge; a megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik, vagyis két és fél évezreddel idősebb angliai társánál.
febr. 11
12:51
Kamarakiállítás egy erdélyi diplomatáról (Múlt-kor)
Időszaki kiállítás keretében mutatja be legújabb szerzeményeit, a Kakas István erdélyi diplomatát és feleségét, Römer Zsuzsannát ábrázoló, 1601-ből származó portrépárt szerdától a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).
febr. 11
13:00
Tücsök vagy hangya: tökmindegy (168 Óra Online)
Tudományosan kisebb a különbség a tücsök és a hangya között, mint azt a mese sugallja: a hangyák a "lusta" tücskökhöz hasonló hangokkal kommunikálnak - állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói.
febr. 11
13:33
Jaj a lógós diákoknak! Bevezetik az elektronikus ellenőrzőt (168 Óra Online)
Mostantól SMS-ben értesülhetnek gyermekeik előmeneteléről az Ungvári 5. sz. Középiskola tanulóinak szülei - írja a Kárpátinfo.net hírportál.
febr. 11
13:54
Ahol csupán az ember számított (Múlt-kor)
Emléktáblát avattak a budai Vár gyomrában lévő Sziklakórház bejáratánál, a kórház megnyitásának 65. évfordulója alkalmából kedden.
febr. 11
14:57
Frusztrált biztosítási ügynök érdeme a töltőtoll (Múlt-kor)
A maga korában forradalmi találmánynak számított, ma pedig már alig használják a töltőtollat, amelyet 125 éve, 1884. február 12-én szabadalmaztatott Lewis Edson Waterman amerikai feltaláló.
febr. 11
16:00
Kalapács alatt az évszázados héber gyűjtemény (Múlt-kor)
Egy igen ritka leletet, egy héber könyvekből és kéziratokból álló 11 ezer darabos gyűjteményt mutatott be a Sotheby's aukciósház. A vevőre váró kollekciót a legnagyobb magánkézben lévő judaisztikai gyűjteményként tartják számon.
febr. 11
17:03
Mégis emléktáblát kap Csehszlovákia utolsó köztársasági elnöke (Múlt-kor)
Mégiscsak emléktáblát kap az idén szülőhelyén Pozsonyhidegkúton (Dúbravka) Gustáv Husák, a szocialista Csehszlovákia utolsó köztársasági elnöke.
febr. 11
17:24
Öt napos ingyenes multi a Live-on! (Startlap)
Az Xbox Live egy fizetős szolgáltatás. Előfizetése után lehetőségük van az Xbox360 tulajdonosoknak multiplayerben játszani. Sokan szidták már ezt, mivel a konkurens konzolon, a PS3-on, ingyenesen lehet multizni. A Microsoft most megtörni látszik, ugyanis bejelentette azt, hogy 5 napon keresztül mindenki ingyenesen használhatja a Live-ot, aki megvásárolja a GTAIV The Lost & Damned DLC-t.
febr. 11
17:24
Vigyázzon: országos az influenza-járvány (168 Óra Online)
Harminckét százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzás panaszokkal február 2. és 8. között, mint az előző héten - olvasható az ÁNTSZ honlapján közzétett szerdai jelentésben.
febr. 11
18:10
64 gigás flashkártyát fejleszt a SanDisk (transindex.ro)
A SanDisk, a világ legnagyobb flashkártyagy ...
febr. 11
19:04
Idősen szült, depis lett (168 Óra Online)
Gyakrabban lép fel szülés utáni depresszió az idősebben szülő nőknél, mint a fiatal anyáknál. Az első gyermeküket 35 év fölött szülő nőknél kétszer nagyobb a betegség kialakulásának esélye - derül ki a Karolinska Intézet tanulmányából.
febr. 11
19:12
Gyorsan terjed a Bálint-napi vírus (transindex.ro)
Vírust tartalmaznak az ismeretlen címrõl érkezõ on ...
febr. 11
19:14
Hétmilliárd dolláros fejlesztésbe kezdett az Intel (transindex.ro)
Az ázsiai gyárak bezárása után az amerikaiakat ala ...
febr. 11
19:36
Nem vicc: Aszpirint rák ellen? (168 Óra Online)
A napi aszpirinbevitel meggátolhatja a vastagbélben a polipok kialakulását, amit a kolorektális (vastag- és végbél-) daganatot megelőző állapotnak tekintenek.
febr. 11
20:06
Beköszöntek a háborús idők (Startlap)
Kár volt amiatt aggódni, hogy a válság állóvízzé változtatja a játékszoftverpiacot, mert ez még idehaza sem jött be. LEhet sajnálni, hogy a Crysis lebukott a legjobbak közül, de annak, hogy a gépet és embert egyaránt próbára tevő Grand Theft Autó 4. része felkúszott a listákra, mi legalábbis nagyon örülünk.

Keresés