2009. február 11. szerda

febr. 11
0:03
Orvosi szemmel: a vesemedence-gyulladás (HáziPatika)
Akinek már volt vesemedence-gyulladása, ismeri az ezzel járó kínokat. Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen fajtái vannak, mi okozza, és milyen kezelési lehetőségek állnak az orvosok rendelkezésére.
febr. 11
0:07
Miért születik valakinek csak fia? (HáziPatika)
Néhány családban a matematikai valószínűséget meghazudtolva egymás után három, négy, néha öt, hat fiú vagy leány is születik. Hiába próbálkoznak a szülők ellenkező nemű gyermekkel megszakítani a sort. Véletlenek pedig nincsenek...
febr. 11
5:51
A milliomos focistafeleségnek is fáj a válság (Infostart)
Már csak hetente kétszer jár fodrászhoz a válság miatt a hetente 39 millió forintnak megfelelő összeget kereső liverpooli focista, Steven Gerrard felesége.
febr. 11
6:09
Korszakváltás a Citroënnél (Blikk)
Újraélesztik a Citroën DS sorozat modelljeit
febr. 11
6:27
Antibébi vagy antivágy tabletta? (Életforma)
A nemi aktust biztonságosabbá tevő gyógyszernek érdekes módon olyan mellékhatásai is lehetnek, mint a frigiditás, a hisztéria vagy a homoszexualitás.
febr. 11
6:51
A szem a lélek, a nyelv a test tükre! - Az ízérzékelés zavarai (WebBeteg)
Hogyan érezzük az ízeket? Megváltozott az ízérzésünk? Ég a nyelvünk? Az utóbbi évek kutatási eredményei bizonyították, hogy a nyelv ízek iránti képessége egyrészt öröklött, másrészt bizonyos betegségek hatására változik.
febr. 11
7:03
Megindultak a sószórók (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerda éjszaka megkezdte Budapest 1200 kilométer hosszú fő- és tömegközlekedési útvonalainak, hidaknak, felüljáróknak a tisztítását, síkosság-mentesítését - közölte a társaság helyettes szóvivője szerda hajnalban; a BKV tájékoztatása szerint járataik rendben elindultak hajnalban.
febr. 11
7:21
Hogy a bölcsőben ne legyen halál (Életforma)
A váratlan és tragikus bölcsőhalál által veszélyeztetett csecsemők kiszűréséhez szükséges professzionális diagnosztikai készülék megvásárlásához nyújtott több mint 1 millió háromszázezer forintos támogatást a Henkel Magyarország a Bókay János Gyermekalapítványnak. A berendezést a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemőosztályán fogják használni.
febr. 11
8:15
Mert lógni jó! (Életforma)
A "mozgalomnak", amit elindítottunk "Emeld ki a gyermeked a szmogból!" lett a szlogenje...
febr. 11
8:33
Gyermekkori allergia (Blikk)
Sajnálatos tény, hogy az allergiás megbetegedések száma – különösen a gyermekek és fiatalok között – évről-évre nő. Asztma, pollenallergia, ételallergia – sok kisgyerekes szülő már igen korán szembe találja magát a 21. század népbetegségének valamelyikével.
febr. 11
8:39
Luxuslakások a köröndön (Metropol)
Az év végére régi pompájában tündökölhet a budapesti Kodály Körönd egyik épületegyüttese. A fekete vakolat alól előtűnik az arany mintázat.
febr. 11
8:57
A szem öregedése: megvan a gyógymód? (WebBeteg)
Az úgynevezett "öregszeműség" kezelésére egy speciális kontaktlencsét fejlesztettek ki, amellyel vissza lehet állítani a 40-45 éves kortól jelentkező romló éleslátást.
febr. 11
9:09
Ezrek használják a horvát imaoldalt (Infostart)
Egyre több horvát hívő imádkozik az interneten keresztül, amióta egy eszéki pap a jezsuiták honlapján Megszentelt tér címmel menüpontot indított. Az oldalon számos nyelven - így magyarul is - talál imát az érdeklődő.
febr. 11
9:27
A világ leghíresebb szerelmespárjai (Életforma)
A filmes boldogságot csak egyvalami múlhatja felül: a hollywoodi boldogság. Valentin-nap alkalmából - a teljesség igénye nélkül - összegyűjtöttük a vörös szőnyeg szerelmeseit.
febr. 11
9:36
Eperkavalkád akár egész évben (Édenkert)
Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept!
febr. 11
9:45
Jegenyetölgyek utaznak Budapesten (Infostart)
Hat védett jegenyetölgyet emeltek ki a helyéről és szállítottak a XVIII. kerületbe a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljának fejlesztési munkái miatt - közölte a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport szóvivője.
febr. 11
10:00
Az anyát ért fiatalkori hatások befolyásolják gyermeke memóriáját (WebBeteg)
A Journal of Neuroscience februári számában megjelent kutatási eredmény szerint a gyermek memóriájára és tanulási képességeire nagymértékben hat mindaz, amit az anya gyerekkorában csinált.
febr. 11
10:39
Csak óvatosan az E-vitaminnal! (Infostart)
Érdemes odafigyelni az újdonsült kismamának az E-vitamin bevitelére, ha ugyanis túl sokat fogyaszt ebből a tápanyagból, az árthat a születendő gyermeknek.
febr. 11
10:45
Ma nyitja meg kapuit az építőipari szakkiállítás a SYMA csarnokban (Metropol)
Kibővült tematikával és számos újdonsággal nyit ma a Tetők-Falak-Homlokzatok + Épület-energetika szakkiállítás.
febr. 11
11:03
Az idősebb kismamáknál gyakoribb a szülés utáni depresszió (WebBeteg)
Azoknál a nőknél, akik 35 év felett szülnek először, 2,4-szer gyakoribb a szülés utáni pszichózis, mint a 19 év alattiaknál, állapították meg svéd kutatók.
febr. 11
11:15
Pénzügyi ABC (Blikk)
Életünk számos területén, akár egy banki vagy biztosítási ügyintézés közben is találkozunk olyan szavakkal, kifejezésekkel, amelyek folyamatosan beépültek a hétköznapi szóhasználatba, pedig sokszor nem tudjuk pontosan, csak sejtjük jelentésüket. Összeállításunkkal hétről hétre segítünk a tájékozódásban.
febr. 11
12:09
Visszatér a régi divat az Oscar-gálán (Infostart)
A szürke a platina és a fehér árnyalatai jelennek meg az idei Oscar-gála váll nélküli ruhakölteményeiben, amelyeket gyémánt ékszerek varázsolnak még elegánsabbá Hollywood Grace Kelly-korszakát idézve vissza a vörös szőnyegre.
febr. 11
12:27
Még egy ok arra, hogy csokit együnk (Infostart)
Újabb jó hír a csokiról: egy friss kutatás szerint a keserű csokoládé csökkenti a vérben egy olyan fehérje szintjét, amely összefüggésbe hozható a cukorbetegséggel, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel.
febr. 11
13:09
17 év kóma után halál: emberölés, vagy "kegyes" vég? (WebBeteg)
Jogi és politikai vitát váltott ki az 1992-es autóbalesete óta kómában fekvő Eluana Englaro ügye, akinek vegetatív állapotát az orvosok már tíz éve visszafordíthatatlannak nyilvánították, és mesterséges életben tartását családja kérésére egy udinei klinikán megszüntették.
febr. 11
13:21
Új csillagok az égen (Életforma)
Kerek jubileumot ünnepelt szombaton a hazai sztárvilág. Egy évtizede kaphatunk bepillantást a sztárok életébe a Story hasábjain, és immár tizedik alkalommal ünnepelték meg az év legragyogóbb csillagait a Story Ötcsillag Díjátó Gálán.
febr. 11
13:57
Betiltotta a miniszter a miniszoknyát és a dekoltázst (Infostart)
Betiltotta a miniszoknyát és a mély dekoltázst a guatemalai belügyminiszter: a tárca dolgozóinak a jövőben jobban oda kell figyelniük öltözékükre.
febr. 11
14:15
"Obama halott! Mi lesz az országgal?" (Életforma)
A Valentin napi pajzánkodás mellett a levélszemetelők kínai szerencsejátékban utaznak februárban, és persze politizálnak. Olyan álcímeket használtak, mint "Friss hír: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy "Obama halott, mi lesz az országgal" - derül ki a Symantec februári jelentéséből.
febr. 11
15:15
Súlyosbítja-e a mellrákot a terhesség? (WebBeteg)
Korábbi feltételezésekkel szemben egy új tanulmány szerint a terhes, mellrákos nőknek nem romlanak a túlélési esélyeik betegtársaikhoz képest - adta hírül a Cancer című orvosi lap.
febr. 11
15:17
Ha szívritmuszavarom van, miért jók a leleteim? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Volt egy szívritmuszavarom pár hónapja, mégis jók a leleteim. Az orvosok azt mondják egészséges vagyok, pedig rosszul érzem magam. Hogyan lehetséges ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 11
15:18
Liliom, az évelőágyak királynője (Édenkert)
A csábitó illatú liliom a tisztaság és az ártatlanság jelképe, talán ezért tűzték zászlajukra az egyiptomi fáraók, a kereszteslovagok, majd a francia királyi család is.
febr. 11
15:27
Hogy csábító légy a szerelem napján (Életforma)
Szervezetünk egyik legösszetettebb feladatot ellátó szerve bőrünk, mely megvéd bennünket a külvilág hatásaitól, így a hidegtől, a melegtől, illetve az egyre szaporodó kémiai ártalmaktól is.
febr. 11
16:18
Az orvos válaszol: Rosszul érzem magam - Miért jók mégis a leleteim? (WebBeteg)
Kihez forduljak? Az orvosok azt mondják, hogy egészséges vagyok, pedig rosszul érzem magam. Hogyan lehetséges ez? Mit tegyek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 11
18:24
A fiatal felnőtteket támadja az influenza - Eddig 300 ezer beteg (WebBeteg)
Az idei influenzaszezonban egyébként összesen körülbelül 300 ezren fertőződtek meg a vírussal az országban, a múlt héten több mint 40 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.
febr. 11
20:15
Állati erotika Valentin-napra (Infostart)
Egy michigani állatkert különleges, erotikus programot kínál Valentin-napra: a felnőtt látogatók megnézhetik a vadállatok párzását.
febr. 11
20:33
A kávé és a közösségi portál okoz leggyakrabban függőséget (Infostart)
A kávé, a csokoládé és a Facebook nevű internetes közösségi portál okoz függőséget a leggyakrabban Nagy-Britanniában egy tanulmány szerint.
febr. 11
21:09
Diáklánnyal randizik Ronaldo - képpel (Infostart)
Tizennyolc éves diáklánnyal randevúzik Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál labdarúgója.

Keresés