2009. február 19. csütörtök

febr. 19
0:03
Óvatosan a szív-CT-vel! (HáziPatika)
Bár az ionizáló sugárzás okozta rák kockázata nem számottevő, az Amerikai Kardiológusok Szövetsége (AHA) szerint nem árt óvatosnak lenni a szív-CT-vel, jelent meg a Circulation februári számában.
febr. 19
0:07
Náthás munkamániások, beteg rabszolgák? (HáziPatika)
Betegen dolgozni: tapintatlanság, felelőtlenség, súlyos vétek a kollégák és a magunk egészsége ellen. Akkor is, ha "ez csak egy kis nátha".
febr. 19
5:15
Leggyakoribb tévhitek - a merevedési zavarról (Életforma)
A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.
febr. 19
5:15
A szeretőjével csókolózott, mikor a gyermekei a jeges tengerbe estek (Infostart)
A szeretőjével váltott csókot a tragédia pillanatában az a férfi, akinek a gyermekei a tengerbe zuhantak az angliai Folkestone közelében. A kislány meghalt, az öccse még kórházban van.
febr. 19
5:51
Pihentessük vagy mozgassuk fájós térdünket? (WebBeteg)
15 éves vagyok, 172 cm magas 65 kg. Elég gyorsan nőttem, a múlt nyáron körülbelül 5 cm-t és valószínüleg ezért fájnak a térdeim, de szeretnék erről bebizonyosodni. Jó a könnyített tesi vagy majd kinövöm? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 19
6:09
Templomot építettek - sörösüvegekből (Infostart)
Az újrahasznosítás jegyében sörösüvegekből építettek maguknak templomot buddhista szerzetesek Thaiföld északi részén. Az építmény falaihoz és tetejéhez is ezt az "építőanyagot" használták fel.
febr. 19
7:21
Megéli-e szabadlábra helyezését a nagy vonatrabló? (Infostart)
Nyolcvanadik születésnapja előtt szabad ember lesz Ronnie Biggs, minden idők leghíresebb vonatrablója. Kérdés, hogy a férfi életben lesz-e még, ugyanis három agyvérzésen és két szívrohamon van túl.
febr. 19
7:57
Vonat elé ugrott a szökésben lévő gyilkos (Infostart)
Vonat gázolt halálra egy brit férfit, akit gyilkosság miatt ítéltek el, de megszökött.
febr. 19
7:57
Edzéstervek: lapos has, normál testsúly (WebBeteg)
Az életkor előrehaladtával élettani, testalkati változások sorozatával vagyunk kénytelenek szembenézni. Negyven év felett már sokkal jobban oda kell figyelni az elfogyasztott ételek mennyiségére és minőségére, valamint a rendszeres testedzésre a normál testsúly, lapos has elérése, illetve megőrzése érdekében.
febr. 19
8:15
Utcára kerülhet a nyolcas ikreket szülő nő (Infostart)
Amerikai lapértesülések szerint a nyolcas ikrek anyukája hamarosan elveszítheti az otthonát, mivel már hónapok óta nem fizeti a banknak a ház törlesztőrészleteit.
febr. 19
8:15
Petefészekrák vagy ciszta? Íme a tünetek... (Életforma)
Ha nőgyógyászati vizsgálat alkalmával, vagy ultrahang- illetve CT-vizsgálat során a petefészekben valamilyen elváltozásra derül fény, általában csak műtéttel dönthető el biztosan, hogy ártalmatlan cisztáról, vagy valódi - jó-, illetve rosszindulatú - daganatról van szó.
febr. 19
8:33
Egy kisgyereket rejtett a krokodil gyomra (Infostart)
Egy ötéves kisfiú maradványai kerültek elő egy krokodil gyomrából - közölte az ausztrál rendőrség.
febr. 19
8:51
Inkább élnek szex, mint zene nélkül a tizenévesek (Infostart)
A zene fontosabb a fiataloknak, mint a szex: a tizenévesek kétharmada az aktusról könnyebben mond le, mint kedvenc dalairól - derül ki egy friss kutatásból.
febr. 19
8:51
Védd a géped a Blikk.hu-val! (Blikk)
Miután megvettük a számítógépünket, az operációs rendszer feltelepítése után az első legfontosabb teendő, hogy megóvjuk azt a támadásoktól.
febr. 19
9:00
Az "Év orvosa" szerint egy díj nem képes a változtatásra (WebBeteg)
Az elismerésben részesülő doktorok többsége általában azt mondja: „csak a munkámat végeztem”. Dr. Vástyán Attila gyermeksebész szakorvos, az Év Orvosa 2008 pályázat egyik díjazottja még ennél is szerényebb. Interjú.
febr. 19
9:36
Ékesítsd magad virágokból készült ékszerekkel! (Édenkert)
Egy virágból készült nyaklánc igazán stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. A virágból készült ékszerek bárkiből elegáns manökent varázsolnak.
febr. 19
9:45
A munkaidő lejártával nem megyünk haza (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Hová tűnik a szabadidőnk? A „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás” alapelvet már csak az ismert slágerszöveg őrzi. A valóságban egy hétköznapon jó, ha 5 órányi szabadidővel gazdálkodunk. Ezt támasztja alá a GfK Hungária Piackutató Intézet kutatása, amelyben kétezer embert kérdeztek szabadidejükről. Kiderült, hogy a munkahelyünk a ludas, amiért évről évre egyre…
febr. 19
9:45
Angela Merkel meztelenül a fesztiválon - nézze meg! (Infostart)
Marilyn Monroe-i pózban, meztelenül ábrázolja a németországi The Rose Monday fesztivál egyik figurája Angela Merkel kancellárt. A várható reakciókat megelőzendő lehet, hogy legalább egy bikinit adnak a bábura.
febr. 19
10:03
A Gaucher-kór és tünetei (WebBeteg)
A Gaucher-kór egy nagyon ritka lipidtárolási betegség, amely recesszív módon öröklődik. Ez azt jelenti, hogy mindkét szülőből hibás gént kell kapnia az utódnak ahhoz, hogy a betegség kialakuljon. Az egyébként ritka betegség sokkal nagyobb gyakorisággal fordul elő bizonyos zártabb közösségekben.
febr. 19
11:06
Továbbtanulás, pályaválasztás: szemészeti szempontok (WebBeteg)
A pályaválasztás szempontjából főleg az örökletes színlátás zavarok (színtévesztés, színvakság) a fontosak, mert bizonyos foglalkozások körében nem megengedett a legkisebb eltérés sem. Bizonyos munkahelyeken a rossz látás is kizáró okot jelent, hiszen némely szakma esetében az éleslátás elengedhetetlen a megfelelő vagy biztonságos munkavégzéshez.
febr. 19
11:08
Fizethet a Philip Morris - 8 millió dollár büntetés egy tüdőrákért (WebBeteg)
Nyolc millió dollár kártérítést ítélt meg Floridában a bíróság egy tüdőrákban elhunyt dohányos férfi özvegyének és fiának a Philip Morris cigarettagyárral szemben. Az ítélet precedens lehet 8 ezer hasonló kártérítési kereset számára.
febr. 19
11:15
Kihívta a rendőrséget, mert elfogyott a limonádé (Infostart)
Nem kapott limonádét a Burger Kingben, ezért kihívta a rendőrséget egy floridai férfi. A rendőrség azonban őt tartóztatta le, mivel feleslegesen rabolta a hatóság idejét.
febr. 19
11:15
Karda Bea sokkolta a vendégeit! - Ez aztán tömény volt... (Életforma)
Még rémálmaimban se jöjjön elő, hogy valaha is Karda Bea vacsoravendége legyek. Pedig tegnap mindent bevetett a jó hangulatért: még a szívét is odarakta - a levesbe.
febr. 19
12:09
Miért jó a közös étkezés? (Blikk)
Az emberek egymás közötti kapcsolatai a folyton inkább rohanó világban egyre felszínesebbé válnak, ami miatt egyre kevesebbet étkezünk közösen családtagjainkkal, barátainkkal. Ez egy öngerjesztő folyamat, hiszen ha nem ülünk közös asztalhoz, kevesebbet is beszélünk egymással.
febr. 19
12:10
Golyóval a fejében, fejfájással fordult orvoshoz - Fotóval (WebBeteg)
Egy 7,62 milliméteres golyót operáltak ki annak a kijevi ügyésznek a koponyájából, aki fejfájásos panaszokkal kereste fel a háziorvosát. A férfi csak arra emlékezett, hogy előző nap elesett az egyik parkolóban és erősen beütötte a fejét.
febr. 19
12:27
Csak nyalakodjatok fiúk! Az jót tesz nekünk...! (Életforma)
A tudósok, akik kezdik megérteni a csók biokémiáját, azt állítják, hogy a nyál növeli a szexuális vágyat.
febr. 19
13:12
Fizethet a Philip Morris - 8 millió dollár büntetés egy tüdőrákért (WebBeteg)
Nyolc millió dollár kártérítést ítélt meg Floridában a bíróság egy tüdőrákban elhunyt dohányos férfi özvegyének és fiának a Philip Morris cigarettagyárral szemben. Az ítélet precedens lehet 8 ezer hasonló kártérítési kereset számára.
febr. 19
13:21
Miért zuhan a kokain ára? (Infostart)
Új útvonalon, a Balkánon keresztül csempészik a kokaint, ezért csökken a kábítószer ára jelentősen Nagy-Britanniában - állítja az ENSZ kábítószer-ellenőrzési hivatala.
febr. 19
13:21
Süssünk sonkás - káposztás rétest! Egyszerű... (Életforma)
Akik sosem próbáltak még "igazi" rétest nyújtani, azok se aggódjanak. Ez a változat kész réteslapokból is nagyon finom!
febr. 19
14:15
Válaszok a leggyakoribb szülői kérdésekre (Életforma)
Vannak kérdések, amik minden szülőt izgatnak. Miért nem mászik a gyerekem? Miért pisil be? Kivetessem a manduláját? A leggyakoribb aggodalmakra kerestünk válaszokat.
febr. 19
14:16
Szívgyógyszerrel a rossz emlékek ellen? (WebBeteg)
Holland kutatók úgy vélik, egyes szívgyógyszerek képesek kitörölni a félelmet keltő, rossz emlékeket az agyból.
febr. 19
15:09
Íme a nők és a férfiak főbűne az egyház szerint (Blikk)
Más a bűnük a nőknek és más a férfiaknak – legalábbis a katolikus egyház szerint. A Vatikán most hozta nyilvánosságra, hogy mely bűnöket vallják be leggyakrabban a két nem képviselői a papoknak.
febr. 19
15:15
Frissen reszelt tormával az egészségért - piaci körkép (Édenkert)
Az elmúlt két évhez képest az idén a legolcsóbb az Idared alma és a torma is a Nagybanin. A zöldségek, gyümölcsök árára nincs hatással a forint romlása? Piaci árles 2009. február közepén.
febr. 19
15:18
Kell-e szünetet tartani fogamzásgátló szedésében? Az orvos válaszol (WebBeteg)
Hallottam arról, hogy háromévente ajánlott 2-3 hónapos szünetet tartani a fogamzásgátló szedésében. Ön mit ajánl? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 19
15:45
Itt kapott tüdőgyulladást Nemecsek - megújul a Füvészkert (Infostart)
Felújítja a Füvészkertet az ELTE. Az egyetem az Európai Unió 400 millió forintos pályázati támogatásából nemcsak az épületeket korszerűsíti, hanem a gyűjteményt is bővíti a nyolcadik kerületi Illés utcában található létesítményben - mondta az InfoRádiónak a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
febr. 19
16:57
A magányosok agya másként működik (Metropol)
A magányos emberek agyának jutalmazással összefüggő területén kisebb aktivitás figyelhető meg társasági helyzetekre válaszul.
febr. 19
16:59
Génmutációval függ össze az agytumor, de a hosszabb túlélés is (Metropol)
Amerikai kutatók két genetikai mutációt azonosítottak, melyek a különösen nehezen kezelhető és nagy arányban halált okozó agydaganat, a glióma növekedését, kialakulását felügyelik.
febr. 19
20:06
Babamasszázs: jó a mamának, jó a babának (WebBeteg)
Az apukákat és az anyukákat az elkényeztetéstől, a gyermek "elrontásától" való félelmük gyakran visszatartja attól, hogy megfelelően szeressék, szeretgessék gyermekeiket. Pedig a csecsemőjüket ösztönösen gondozó, ápoló anyák érzik, tudják, hogy a gyakori ölelgetés, simogatás a baba testi-lelki fejlődését szolgálja. Ennek egyik formája a babamasszázs, mely nyugtatja, ellazítja a csecsemőt, s az…
febr. 19
20:15
Tönkreteszik egészségünket a közösségi oldalak (Infostart)
Az olyan internetes oldalak, mint a Facebook, a MySpace vagy az iwiw jelentősen leronthatják azon netezők egészségi állapotát, akik emiatt egyre kevesebbszer létesítenek egymással személyes kapcsolatot - állítja egy brit pszichológus.
febr. 19
20:33
Az utazás izgalma végzett a tinédzserrel (Infostart)
Az utazás felett érzett izgalom végezhetett egy brit turistával Thaiföldön: a fiú agyvérzést kapott, miközben vonattal Bangkok felé tartott.
febr. 19
22:03
Illegális kísérleteket végeznek fiatal nőkön Romániában? (Infostart)
Egy romániai kereskedelmi csatorna híre szerint egy aradi magánrendelőben 700 euró ellenében végeznek veszélyes kísérleteket fiatal nőkön - számolt be a NyugatiJelen.com.

Keresés