2009. február 26. csütörtök

febr. 26
0:06
Oltás halál ellen (HáziPatika)
Beoltott ember évek óta nem halt meg Magyarországon influenza miatt - mondta dr. Berencsi György virológus. Az oltás az egyetlen eszköz, mellyel kivédhetünk egy borzalmasan kellemetlen, rosszabb esetben súlyos, halálos szövődményt...
febr. 26
0:10
A műanyag palackok miatt leszünk cukorbetegek? (HáziPatika)
Egy, a műanyag palackok és ételes dobozok készítésében elterjedten alkalmazott vegyi anyag nem az ételekből származik, és hosszabb ideig marad a szervezetben, mint azt korábban gondolták, derül ki egy szerdán közzétett vizsgálat...
febr. 26
1:03
Már egy kisebb túlsúly is megrövidítheti az élettartamot (Metropol)
Nem csupán az elhízás, de a fiatalon felszedett kisebb túlsúly is megrövidíti a várható élettartamot, ám az alultápláltság is ugyanezt a kockázatot hordozza. Világszerte legalább egymilliárd ember túlsúlyos.
febr. 26
5:33
Világrekord: ezer ablak egy épületen (Infostart)
Ezer ablaka van egy épülő irodaháznak a kínai Csinhuában: egy szobára 21 ablak jut. Belülről az épület egy labirintus.
febr. 26
5:33
Figyelj, ezek már a májrák tünetei! (Életforma)
Anatómiai helyzetének köszönhetően más szervek daganatai gyakran okoznak áttétet: sok esetben a májban található áttét okoz először tüneteket, ami a beteget orvoshoz viszi, majd a részletes kivizsgálás során derül fény az elsődleges daganatra.
febr. 26
5:51
Börtönévekért könyörgött az egykori gyújtogató (Infostart)
Egy munkanélküli tajvani férfi, akit két éve engedtek ki a börtönből, arra kérte a rendőröket, hogy vigyék vissza a rács mögé, mert ott legalább enni kapott.
febr. 26
6:00
Az orvos teendői a halottszemle során (WebBeteg)
Egy rendőrségi halottszemle során a kiérkező orvosnak - mint a szemlebizottság tagjának - mindent dokumentálni kell, amit a halotton észlel, ehhez az elhunytat általában meztelenre kell vetkőztetni, amihez a bűnügyi technikus segítséget nyújt - mondta el a Magyar Orvosi Kamara elnöke az MTI érdeklődésére szerdán.
febr. 26
7:21
A jó mell és a kerek popsi - neked is tetszik? (Életforma)
Vajon szexuális tartalmú képekkel tényleg mindent el lehet adni? Egy, a Journal of Consumer Research című lapban megjelent cikk szerint igenis vannak olyan módszerek, amelyek segítségével a férfi és női vásárlókat is el lehet szédíteni.
febr. 26
8:06
Kisfokú túlsúly is megrövidítheti az élettartamot (WebBeteg)
Nem csupán az elhízás, de a fiatalon felszedett kisebb túlsúly is megrövidíti a várható élettartamot, ám az alultápláltság is ugyanezt a kockázatot hordozza - jelentették be a stockholmi Karolinska Intézet kutatói a British Medical Journal című szaklap szerdán megjelent számában.
febr. 26
8:15
Öt trükk, amivel elcsábíthatsz egy férfit (Életforma)
A férfiak és a nők közötti veszekedéseknek általában az az oka, hogy elbeszélnek egymás mellett. Egyszerűen nem értik meg egymást. Most eláruljuk, mit kell mondani egy pasinak, ha le szeretnénk venni a lábáról.
febr. 26
8:51
Óvatosan a játékkonzollal: bőrbetegséget okozhat! (Infostart)
Egy új bőrbetegséget diagnosztizáltak azoknál, akik rendszeres használnak játékkonzolokat. Svájci kutatók egy 12 éves lánynál fedezték fel a tüneteket.
febr. 26
9:09
Miért őszülünk? (WebBeteg)
Európai orvosok egy csoportja végre megoldotta a rejtélyt, mely régóta izgatja az embereket: miért őszülünk? A régi nézettel ellentétben, miszerint az ősz halánték a bölcsesség jele, a kutatások szerint az őszülésnek semmi köze a bölcsességhez.
febr. 26
9:27
Egymilliós pornógázsi a nyolcas ikrek anyjának (Infostart)
Nadya Sulemannak bizonyítania kell a gyerekvédelmi szolgálatoknál, hogy el tudja látni a gyerekeit, különben nem viheti haza a kórházból nyolcas ikreit. A 14 gyereket nevelő asszonynak időközben nem várt helyről érkezett felajánlás - a pornóipartól.
febr. 26
9:45
A géneken múlik a jókedv (Infostart)
Vajon félig tele van a pohár vagy félig üres? A válasz a génektől függ, ezektől függ ugyanis az, hogy valaki képes-e derűsen szemlélni a dolgokat, vagy mindig pesszimista.
febr. 26
9:48
Főnemesi hóbort az orchideatartás? (Édenkert)
Kevesen tudják, de az orchideák nem csak a huszadik század óta díszítették tavaszainkat. A kecses növények szeretete már a 18-19. században elterjedt hazánkban - eleinte azonban csupán a főnemesek hóbortja volt a növények szaporítása, termesztése.
febr. 26
10:03
A kövérség épp olyan veszélyes, mint a dohányzás (Infostart)
A túlsúlyosság vagy éppen a tinédzserkori alultápláltság pont annyival rontja az életkilátásokat, mint napi 10 szál cigaretta.
febr. 26
10:12
A tüdőfibrózis és tünetei (WebBeteg)
A tüdőfibrózis egy ritkábban előforduló tüdőbetegség. Napjainkban azonban a jelentőségét az adja, hogy a gyakorisága egyre nő, ami a különböző környezeti ártalmaknak köszönhető.
febr. 26
10:21
Napi 3 csésze tej elég a daganat megelőzéséhez? (Életforma)
A kalciumban gazdag étrend csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, főként nőknél, ám más daganattípusokra nincs hatással, olvasható az Amerikai Nemzeti Onkológiai Intézet új tanulmányában. Ennek talán hormonális vagy az anyagcserével összefüggő okai vannak.
febr. 26
10:39
Sokat dolgozik? Katasztrofális következményekre kell felkészülnie (Infostart)
A sok túlóra jelentősen növeli a demencia, azaz az időskori leépülés kialakulásának esélyét. Nem árt tehát számolni a túlórákat, mert azok számával egyenes arányban nő a leépülés kockázata.
febr. 26
11:15
"Légy boldog Mónika!" - üzente Mukli Gyula (Életforma)
Tegnap többszörösen is "leverte" Mónikát Joshi barat. Miközben szakításukról faggatta (volt) társát Gyulát, bizonyára nézettségben is felülmúlta a konkurens csatorna kibeszélő show-ját.
febr. 26
11:16
Edzéstervek: tartásjavító és mellerősítő gyakorlatok (WebBeteg)
A mellizmok edzését a hátizomzattal együtt érdemes végezni, mivel egyik a másiknak antagonistája (ellentétes funkciót tölt be). Az alábbiakban a mell-, ill. hátizomzat erősítését célzó gyakorlatokat mutatjuk be.
febr. 26
11:51
Drasztikus hízókúrán a fitneszedző (Infostart)
Föl akarja magát hízni 127 kilóra egy ausztrál edző, majd le akar fogyni, hogy megmutassa túlsúlyos ügyfeleinek: minden lehetséges, csak akarni kell.
febr. 26
12:27
A legegyszerűbb fogyókúrás módszer a leghatásosabb (Infostart)
Az Atkins-diétához hasonló alacsony szénhidrátú fogyókúramódszerek semmivel sem hatékonyabbak, mint a régi, jól bevált módszer: a kalóriaszámlálás.
febr. 26
12:45
Tűzoltók mentették ki az autó alól a férfit - képekkel (Infostart)
Autója alól kellett kimenteni egy férfit, miután egy balesetben ráborult a kocsi csütörtök reggel a főváros XXIII. kerületében.
febr. 26
13:03
"Kaja nem, de szex az volt bőven Klapkánál!" (Életforma)
Tegnap este sem hazudtolta meg önmagát az "aranyos" Gyuri bácsi. Egyszerű menüjével mindenkit meglepett, majd beetetett, aztán mulatott és becsajozott...
febr. 26
13:21
Veszít, ha nem ébreszti föl időben a pénzügyminisztert! (Infostart)
Ha nem ébreszti föl időben a japán pénzügyminisztert, aki alszik, amikor egy újságíró kérdésére kellene válaszolnia, elveszíti az új japán mobiltelefonos játékot. A fejlesztő cég híreken alapuló játékokkal fog előállni a jövőben.
febr. 26
13:22
Mégsem szívvédő a zöld tea? (WebBeteg)
A zöld tea legfontosabb hatóanyagai nem javították a koszorúér-betegség kockázati tényezőit, de ez semmit nem von le a teázás élvezeti értékéből. A fontos kérdéssel foglalkozó nemzetközi vizsgálat eredményeit a Journal of Nutrition közölte.
febr. 26
14:15
Népszerű, de hatástalan ránctalanító trükkök - Ezt ne! (Életforma)
A gyümölcsmaszktól az anti-agening krémekig a nők nagy része sok mindent kipróbál annak érdekében, hogy megőrizze fiatalságát, ám a bőrgyógyászok szerint - derül ki a Newsweek összeállításából - ezek nagy többsége nem használ.
febr. 26
14:24
Hajhullás és a hormonok (WebBeteg)
A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes folyamat. Akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű (naponta több mint 60-100 hajszálat veszítünk el), és hiányzik a normál visszanövekedés.
febr. 26
15:27
Alakformálás kényelmesen? - Van ilyen... (Életforma)
A makacs, mozgással nehezen vagy egyáltalán nem eltüntethető zsírpárnák vagy az esztétikai népbetegségként is emlegetett cellulit, azaz narancsbőr kezelésére többfajta módszer ismert. A legdrasztikusabbak a műtéti beavatkozások, de léteznek sokkal "humánusabb" és veszélytelen megoldások is.
febr. 26
16:12
Éghajlatrombolók Klímacsúcsa lesz holnap? (Édenkert)
Nem vesz részt a négy legfontosabb magyar éghajlatvédelmi szervezet a Klímacsúcson. Szerintük a pénteki rendezvény a beharangozott széleskörű társadalmi összefogás helyett a támogató erőművek és energiacégek PR eseményévé sekélyesedik.
febr. 26
16:21
Szívtipró sztárok kényeztették a hölgykoszorút (Életforma)
Három szívtipró látott vendégül közel egy tucat szép hölgyet, ugyanis elő-nőnapi sztárvacsorát tartottak a Calabria étteremben. Müller Attila, Leó és Babicsek Bernát finom falatokkal várta, majd meglepetésekkel halmozta el a hölgykoszorút.
febr. 26
16:30
A kalcium csökkentheti a vastagbélrák kockázatát (WebBeteg)
A kalcium feltehetően csökkenti a vastagbélrák és az emésztőszervi daganatok kockázatát férfiak és nők esetében egyaránt egy kiterjedt amerikai tanulmány szerint, amelynek eredményeit az Archives of Internal Medecine című amerikai folyóiratban tették közzé.
febr. 26
18:36
Új centrum a májbetegségek kiszűrésére (WebBeteg)
Új hepatológiai központ nyílt csütörtökön Budapesten, amely évente 1000-2000 beteg szűrését és kezelését teszi lehetővé. A Májbetegekért Alapítvány közreműködésével létrejött Új Budai Hepatológiai Centrum megalakulása azért is fontos, mert jelenleg Magyarország vezeti Európa májbeteg-halálozási listáját.
febr. 26
19:21
Egy 6 éves román fiút lőtt le 14 éves barátja (Infostart)
Olt megyében játék közben okozott halálos sérülést egyik gyermek a másiknak.
febr. 26
20:15
"Magyarországnak van a legnagyobb szíve!" (Életforma)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezekben a napokban ünnepli magyarországi szolgálata megkezdésének 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból támogató partnerei segítségével - ünnepi kampánysorozatot indított: "Magyarországnak van a legnagyobb szíve!" címmel.
febr. 26
20:33
Másfél milliárdos kártérítés herpeszért (Infostart)
Közel hétmillió dolláros (1,58 milliárd forintos) kártérítést ítéltek meg egy nőnek az Egyesült Államokban, mivel partnere az aktus előtt nem figyelmeztette, hogy szexuális úton terjedő betegsége van.

Keresés