2009. február 10. kedd

febr. 10
0:03
Tornagyakorlatok, amelyeknek örülni fog a tüdeje (HáziPatika)
A krónikus légúti betegeknek úgy kell ismerniük a tüdejüket, mint másnak a kezét vagy a lábát - fogalmazott egy gyógytornász. A gyógyszeres kezelés mellett ugyanis más módszerek elsajátításával és gyakorlásával maguk is sokat...
febr. 10
0:07
Babát várva még kevés kávét se! (HáziPatika)
Időről időre ellentmondó vélemények jelennek meg arról, milyen hatással van a kávé a magzatra. Egy újabb vizsgálat eredménye azt sugallja, jobb, ha a kismamák egy csészével sem isznak.
febr. 10
5:21
Két kezem csuklótól lefelé egyszerre mozog. Van megoldás? (WebBeteg)
34 éves nő vagyok, olyan problémánk van a fiammal, hogy a két kezünk - csuklótól lefelé - egyszerre mozog. Nem tudjuk másképpen mozgatni. Van-e erre valamilyen gyógymód? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 10
6:09
Így lesz otthon biztonságban (Blikk)
Kisebb anyagi ráfordítással is számtalan olyan átalakítást elvégezhetünk otthonunkban, amelyekkel elkerülhetővé teszszük az esetleges baleseteket.
febr. 10
7:21
Vigyázat! Ezek a mélyvénás trombózis jelei (Életforma)
A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.
febr. 10
7:39
Így lesz biztonságban az otthonunk (Blikk)
Kisebb anyagi ráfordítással is számtalan olyan átalakítást elvégezhetünk otthonunkban, amelyekkel elkerülhetővé tesszük az esetleges baleseteket.
febr. 10
8:51
Ötéves kisgyerek halt meg a lakástűzben - képekkel (Infostart)
Életét vesztette egy öt éves gyerek egy lakástűzben, a Józsefvárosban, két másik gyereket füstmérgezéssel szállítottak kórházba. A gyerekek egyedül voltak otthon, amikor a szoba-konyhás lakásban kitört a tűz - mondta el az InfoRádiónak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 10
8:53
Átsegítették a halálba a kómában fekvő nőt? (Infostart)
Négy nappal azután, hogy befejezték a mesterséges táplálását, meghalt a 17 éve kómában fekvő Eluana Englaro. Édesapja csaknem tíz éven át küzdött azért, hogy az olasz nő, aki 1992-es autóbalesete után került vegetatív állapotba, meghalhasson.
febr. 10
9:27
Sörből csinálnak benzint Nevadában (Infostart)
Sörből készít az év közepétől üzemanyagot egy nevadai sörgyár. A cél a felesleges anyagok felhasználása és az olajtól való függőség csökkentése. Ezért aztán házilag is használható gépeket is készítenek az üzemanyag előállításához.
febr. 10
9:33
Zavar az alacsonyságom. Nőhetek még? Az orvos válaszol (WebBeteg)
Nagyon zavar az alacsonyságom, Ön szerint fogok-e még nőni vagy nem? Hallottam a növekedési hormon létezéséről. El tudná nekem mondani, hogy tulajdonképpen mi is ez? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 10
10:03
Bemutatkoztak a világnak a nyolcas ikrek - nézze meg őket! (Infostart)
A nyolcas ikreket szült amerikai nő most először mutatta meg "kis csodáit" a világnak. A büszke anya bevallotta: a szülőszobában a nyolcadik gyerek születésénél sírva fakadt. Közben kiderült, hogy Nadya Suleman segélyekből tartja fenn családját.
febr. 10
10:03
Így lesznek az idősek biztonságban otthonukban (Blikk)
Kisebb anyagi ráfordítással is számtalan olyan átalakítást elvégezhetünk otthonunkban, amelyekkel elkerülhetővé tesszük az esetleges baleseteket.
febr. 10
10:05
Trükkök a gyönyörű dekoltázsért (Blikk)
A Blikk Nők szerdán megjelenő számából megtudhatja, hogyan óvhatja, ápolhatja a mell érzékeny bőrét
febr. 10
10:21
Kokainbáró-emléktúra Kolumbia turisztikai slágere (Infostart)
A kolumbiai Medellín városában, ahol minden idők leghíresebb kokaincsempésze, Pablo Escobar született - és meghalt -, a közhit azt tartja, hogy a 45-94 számkombináció szerencsét hoz. Ez annak a ma elhanyagolt, befalazott ablakú épületnek a házszáma, ahol 1993. december 2-án a rendőrség lecsapott rá.
febr. 10
10:21
Nem csak undorító, de betegséget is okozhat (Életforma)
Fekete foltok a fürdőszobában, az ablakkeret csücskében, dohos szag: a gomba télen támad, mikor a pára lecsapódik a fűtött lakásban. Hogyan védekezzünk ellene?
febr. 10
10:36
A 10 leggyakoribb nőgyógyászati tévhit (WebBeteg)
"Az óvszerrel nem kapható el semmi" - ehhez hasonló tévhitekről kérdezte a WEBBeteg Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász szakorvost. Gyakori nőgyógyászati hiedelmek és az orvos válasza.
febr. 10
10:39
Készülj, hamarosan indul a tavaszi madárles! (Édenkert)
Hivatalosan 2009. február 1-jén indult a BirdLife International Tavaszi madárles programja. Magyarországra március első napjaiban érkeznek meg az első gólyák.
febr. 10
10:57
Kínzásként élte meg, hogy ki kell takarítania (Infostart)
Kínzás miatt jelentette fel anyját egy lengyel fiatal, ugyanis a nő arra szólította fel gyermekét, hogy fürödjön meg és takarítsa ki szobáját.
febr. 10
10:59
A Dunába zuhant egy helikopter - képekkel (Infostart)
Kiemelték azt a helikoptert, amely délelőtt zuhant a Dunába az épülő csepeli szennyvíztisztítónál. A balesetben egy ember meghalt, ketten viszont gyakorlatilag karcolás nélkül megúszták.
febr. 10
11:15
Milyen kandallót válasszunk az otthonunkba?- Sok képpel! (Életforma)
Az otthon tüze a mai ember számára is hívogató, megnyugtató, s ezt a hatást az elektromos gépek uralma mellett gyertyákkal, kandallóval lehet megteremteni.
febr. 10
11:39
Fogyással csökkenthető az inkontinencia (WebBeteg)
Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a fogyásnak számos előnye van, többek között csökken a vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának az esélye is kisebb. Amerikai szakemberek azt tapasztalták, hogy az inkontinencia gyógyításában is jelentős szerepe van.
febr. 10
12:09
Újabb rossz hír a vitaminokról (Infostart)
Sem a rákot, sem a szívbetegségeket nem segítenek megelőzni a multivitaminok az ötven év feletti nőknél - derült ki az eddigi legátfogóbb tanulmányból, amelynek eredménye összecseng azzal a vizsgálattal, amely ugyanezt állapította meg a férfiakkal kapcsolatban.
febr. 10
12:27
Az orvosok helyett a szülők gyógyították meg a beteg fiút (Infostart)
Még az orvosokat is meglepték azok a brit szülők, akik a különös betegségben szenvedő gyereküket saját módszerükkel gyógyították meg.
febr. 10
13:03
Ufó vette üldözőbe az utasszállítót (Infostart)
Több repülőgép pilótája és az athéni repülőtér, valamint egy közeli katonai légi bázis alkalmazottai is látták azt az azonosítatlan repülő tárgyat, amelyik "üldözőbe vett" egy utasszállítót.
febr. 10
13:39
Jobb a gyereknek az óvodában, mint a nagyinál? (Infostart)
Nehezebben jönnek ki a kortársaikkal, de a számokat és betűket is kevésbé ismerik azok a gyerekek, akikre a nagyszüleik vigyáznak, nem pedig óvodába járnak - állapították meg szakértők egy csaknem ötezer család részvételével készült kutatás eredményeképpen.
febr. 10
13:45
Az influenza a hideg és száraz levegőt szereti (WebBeteg)
Az influenzavírus tovább marad életképes a levegőben akkor, ha az abszolút páratartalom alacsony, állapították meg amerikai tudósok. Ezzel tudományosan bebizonyosodott az az ősi tapasztalat, hogy a hideg téli hónapokban több ember betegszik meg influenzában, mint máskor.
febr. 10
13:57
A háziorvosok kezében az alultápláltság megoldásának kulcsa? (Infostart)
A kórházakban, idősotthonokban és a szociális gondozás alatt állók körében millió számra találhatók olyanok, akik nem jutnak megfelelő mennyiségű vagy minőségű ételhez, tehát alultápláltság veszélyének vannak kitéve - állítja egy brit táplálkozástudományi szervezet.
febr. 10
14:15
Híres férfiak, észbontó hajviseletei - Képekkel! (Életforma)
Az ápolt, dús haj már az ókortól kezdve az erőteljes egyéniséggel rendelkező férfiak szimbólumává vált. A világtörténelem során a híres férfiaknak gyakran a hajviselete is híressé vált viselőjével együtt.
febr. 10
15:15
A lopótök csodálatos világa - látványos kiállítás a Vajdahunyadvárban (Édenkert)
Látványos, tudományos-ismeretterjesztő kiállítását láthatunk február 11-től a lopótökről a Mezőgazdasági Múzeumban.
febr. 10
15:51
Ivan Pesics - Fél vesével sincs vége a sportkarriernek? (WebBeteg)
A Veszprémben történt, kézilabdások elleni támadásban megsérült Ivan Pesics egyik veséjét el kellett távolítani. Felmerül a kérdés, mindez milyen változásokkal jár sportkarrierjére, és mindennapi életére nézve.
febr. 10
19:39
Célpont a szkizofrénia (Metropol)
A szkizofrénia előfordulási gyakorisága világviszonylatban elérheti a lakosság 1,5%-át is. A betegség általában tizenévesen vagy fiatal felnőtt korban kezdődik, az alábbi három csoportba sorolható főbb tünetekkel: pozitív tünetek, mint hallucinációk és téveszmék; negatív tünetek, mint az indítékszegénység és a társadalmi visszahúzódás; továbbá a kognitív tünetek, mint a figyelem és a memória…
febr. 10
19:41
Mindig a szakember segítségét kell kérni (Metropol)
Amikor úgy két évtizede kezdték idehaza is meghonosítani a Valentin-napot, sokan bosszankodtak: újabb kiadás! De gyorsan gyökeret vert ez az ünnep, és február 14. közeledtével ma már egyre többen törik a fejüket azon, mivel szerezhetnének örömöt a párjuknak.
febr. 10
19:43
Fontos akció indult (Metropol)
Felvilágosító kampányt indított útjára az Országos Alap ellátási Intézet Antibiotikum Aranyszabályok elnevezéssel. Erre azért volt szükség, mert bár a világon a leggyakrab ban felírt gyógyszerek közé tartoznak az antibiotikumok, sokan nem ismerik használatuk alapvető szabályait.
febr. 10
19:45
A napsugárzás meg is véd minket káros hatásaitól (Metropol)
Az intenzív ibolyántúli fény bőrrákot okozhat. A tartós napozás a strandon vagy a szoláriumban tehát nem ajánlható. Az azonban szintén hiba lenne, ha ki sem mernénk menni a napra. Amerikai és skandináv kutatók ugyanis meglepő dologra bukkantak: az ibolyántúli fénynek létezik egy bőrt erősítő és a nyirokszervi ráktól védő hatása.
febr. 10
19:57
Kampány indult a honvédségnél is (Metropol)
A Honvédelmi Minisztérium fővédnökségével a Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár február 1-től társadalmi célú méhnyakrák-megelőző programot hirdetett, amelynek keretében a pénztártagok, illetve azok közeli hozzátartozói különböző szűrőprogra mokon vehetnek részt, valamint igényelhetik a méhnyakrák elleni védőoltásokat.
febr. 10
19:59
Terjed a vírus (Metropol)
A mostani napokra jellemző enyhe és párás idő kifejezetten kedvező táptalaj az észrevétlenül és hirtelen támadó, levegőben terjedő vírusos megbetegedések – így az influenza – számára is. A betegség magas lázzal, gyengeséggel jár. De hogyan kerüljük el a megbetegedést?
febr. 10
20:21
Ízületi bántalmak: a kiegészítő szerek semmit sem érnek? (WebBeteg)
Azok a készítmények, amelyeket sokan használnak reumás ízületi bántalmakra kiegészítésképpen, az esetek többségében semmit sem érnek, mutatta ki egy brit kutatás, adja hírül kedden a BBC brit közszolgálati portál.
febr. 10
20:33
Bűnözők helyett zebrákat üldöztek a rendőrök (Infostart)
Órákig kergettek négy cirkuszi zebrát az augsburgi rendőrök. Az egyik állatot csak azután sikerült befogni, hogy altatólövedékkel lelőtték.
febr. 10
20:51
Miért éppen a téli hidegben terjed az influenza? (Infostart)
Igaza volt a nagymamának, amikor télidőben egy kanna vizet hagyott mindig a tűzhelyen, hogy párásítsa a levegőt; az influenza vírusa ugyanis valóban jobban terjed, ha alacsony a levegő abszolút páratartalma - állapították meg az Oregoni Állami Egyetem kutatói.
febr. 10
21:06
Zöldtetőkkel a klímaváltozás ellen – az élhető városért (Metropol)
Az egyre csökkenő városi zöldfelületek nagyban hozzájárulnak a globális felmelegedéshez. A romló tendencia lassítására azonban van megoldás – hozzunk létre a tetőn kertet, azaz zöldtetőt.
febr. 10
21:08
Emerging Identities (Metropol)
Nemzetközi szimpóziummal nyílt meg pénteken a Német Építészeti Központ (DAZ) Emerging Identities – EAST! című, 90 közép-európai építész munkáit bemutató vándorkiállítása a budapesti Gödör Klubban, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében.
febr. 10
21:45
Focilabdányi daganatot távolítottak el a nő arcáról - képek (Infostart)
Negyedszázada nőtt egy indiai asszony arcán az a kétkilós, focilabdányi daganat, amelyet most távolítottak el az orvosok. Azt állítják, ez az orvostörténet legnagyobb tumora.

Keresés