2009. február 3. kedd

febr. 3
0:12
Van mit tanulnunk a szarvasoktól! (HáziPatika)
Döbbenetes! A szarvas képes arra, hogy agancsfejlődés időszakában saját magának ideiglenesen csontritkulást okozzon, majd azt visszafordítsa, és újból megerősítse csontjait. Hogy is van ez? Mi emberek nem tudunk ilyen?
febr. 3
0:16
Mi élénkíti a férfiakat? (HáziPatika)
Másképp hat a koffein a nőkre és a férfiakra...
febr. 3
5:12
Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek (WebBeteg)
A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.
febr. 3
5:21
Vigyázat! Szívbetegséget is jelezhet a merevedési zavar (Életforma)
Tudta? A szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) megbetegedések a boldog együttlét örömét tehetik tönkre. A korán észlelt esetek 90 százalékában azonban a probléma kezelhető, vagy a tünetek jelentős mértékben csökkenthetők.
febr. 3
5:57
Megdöbbentő film Budapestről - Nézze meg! (Infostart)
A közszolgálati televíziók archívuma sok izgalmat rejt. Így van ez Svédországban is, ahol egy különleges alkotásra bukkantak. Az 1936-ban készült turisztikai propagandafilm fantasztikus felvételekkel mutatja be a magyar fővárost - földön, vízen és levegőben. A mintegy 70 éves, de ma is nagyon élvezetes film mellett nézze meg azt is, milyen arcát mutatja Budapest most az interneten!
febr. 3
6:15
Tavaszi divatkörkép (Blikk)
Bár az időjárás még kissé szomorkás, az üzletekben színes és vidám kínálat vár ránk!
febr. 3
6:17
„Fogyókúrás a gyümölcs?” (Blikk)
A túlsúly és az elhízás korunk népbetegsége, a fogyókúra pedig világszerte össznépi tevékenységgé vált. Napjainkban fogyókúrás diéták és tanácsok tömkelegével találják szemben magukat a fogyni vágyók. Sokan a kalóriák számolgatásával szeretnék a kívánt karcsúságot elérni. De vajon a számolgatásnál mennyit nyomnak latba a gyümölcsök?
febr. 3
7:09
Négytonnányi aranypénzt találhatnak a kincskeresők (Infostart)
Négy tonnányi aranypénzt rejthet a Victory nevű brit hadihajó roncsa, amely 265 éve hever a La Manche-csatorna fenekén - közölték azok az amerikai kincskeresők, akik tavaly májusban bukkantak a hajó maradványaira.
febr. 3
7:27
Horoszkóp 2009 februárjára - Amitől még Te is fejre állhatsz! (Életforma)
Február a tavaszváró, téltemető farsang ideje. A bálokkal, vígasságokkal, az eszem-iszom dínomdánomokkal valósággal fejre áll a világ. Vajon a februári jóslatoktól a Te életed is...?
febr. 3
8:22
Kevesebb kalória, jobb memória? (WebBeteg)
Kutatók azt tapasztalták, hogy azok az idősek, akik csökkentett kalóriatartalmú diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken, mint azok a társaik, akik nem változtattak táplálkozási szokásaikon.
febr. 3
8:57
A kórházsorozatok segítenek az újraélesztésben (Infostart)
Az olyan népszerű TV-sorozatok, mint a Vészhelyzet, vagy a Grace klinika segítenek abban, hogy egyre többen alkalmazzák magabiztosan az újraélesztési technikákat. Egy felmérés szerint azonban csak minden negyedik ember ismeri a baleseti elsősegélynyújtás módjait.
febr. 3
9:24
Ízületi gyulladás: atomi technika a korai diagnosztizálásra (WebBeteg)
Egy új eljárással, az úgynevett atomi erő mikroszkópia használatával lehetőség nyílik az oszteoartiriszben szenvedők korai diagnosztizálására. A fejlesztést a Nature Nanotechnology szaklap legutóbbi számában ismertették.
febr. 3
9:48
A gyermekkori szociális körülmények hatással vannak a testsúlyra? (Édenkert)
Ha a testtömegről, túlsúlyról, elhízásról van szó, akkor gyakran keressük az okokat valahol a múltban, családunkban. Gondoltad volna, hogy a szociális körülmények is szoros összefüggésben vannak az elhízással?
febr. 3
10:09
Százmillió kínai halálát okozhatja a dohányzás (Infostart)
Ha Kínában továbbra is a mostanihoz hasonlóan erősen cigarettáznak, tudósok számításai szerint az évszázad közepéig mintegy 100 millió kínai halálát okozhatja a dohányzás.
febr. 3
11:21
Elárulom, miért csaltam meg a férjemet (Életforma)
Úgy hisszük, a férfiak akkor lépnek félre, ha testileg nem stimmel valami a kapcsolatban. A nők ezzel szemben akkor, ha érzelmi téren nincs minden rendben. De vajon mi az igazság?
febr. 3
11:30
Európai tanácskozás az izomsorvadásban szenvedő betegekről (WebBeteg)
Izomsorvadásban szenvedő betegek adatbázisát hozza létre a TREAT-NMD nemzetközi konzorcium, a szövetkezésben részt vevő klinikák orvosai, kutatói, valamint a betegszervezetek képviselői hétfőtől négy napon át Budapesten tanácskoznak.
febr. 3
12:34
Stresszhormon felel a szülés utáni depresszióért (WebBeteg)
A várandós nőt a szülés megterhelésére felkészítő hormon szintjének változása adhat választ arra, melyik nőnél alakul ki szülés utáni depresszió - közölték hétfőn amerikai kutatók.
febr. 3
12:51
Megharapta a mormota a polgármestert (Infostart)
Beleharapott Michael Bloomberg New York-i polgármester kezébe egy mormota, pedig Bloomberg csak azt szerette volna megtudni tőle, hogy meddig tart még a tél.
febr. 3
12:51
Nem feltétlenül agresszívak a mentális betegségben szenvedők (Metropol)
A komoly mentális betegségek, mint a skizofrénia, a bipoláris rendellenesség és a súlyos depresszió, önmagában nem tesz bárki másnál erőszakosabbá valakit, ám a különböző szerekkel való visszaélés igen - közölték hétfőn amerikai kutatók.
febr. 3
13:27
Egy egyszerű, kalóriadús vacsora - a burgonyalepény! (Életforma)
Különösen a téli estékre javasoljuk ezt az egyszerű, olcsó és egészséges ételt. Aki szereti a krumplit, és nem sajnál fél órát a tűzhely mellett tölteni, feltétlenül próbálja ki!
febr. 3
13:36
Agresszívek és veszélyesek-e a mentális betegek? (WebBeteg)
A komoly mentális betegségek, mint a skizofrénia, a bipoláris rendellenesség és a súlyos depresszió, önmagában nem tesz bárki másnál erőszakosabbá valakit, ám a különböző szerekkel való visszaélés igen - közölték hétfőn amerikai kutatók.
febr. 3
14:21
Akár halálos is lehet a liszteriózis! Íme a tünetei... (Életforma)
A Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása után kialakuló, súlyos tünetekkel járó betegséget hívjuk liszteriózisnak. E kórokozó élelmiszereinkben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz.
febr. 3
15:09
Jártál már pálinkafőzdében? Körbejártuk az egyik legprofibbat! (Édenkert)
Még csak 5 évesek, mégis talán a legsikeresebb magyar pálinkapárlók az agárdiak. Meglestük a berendezéseiket!
febr. 3
15:42
Európaiakban is megvan a hosszú élet okának tartott gén (WebBeteg)
Az a gén, amely az extra hosszú életű japánokban fedeztek fel, európaiakban is megvan, állapították meg német tudósok. Ezek szerint nemcsak Japánban, hanem a világon máshol is élhetnek nagyon sokáig az emberek, ha rendelkeznek a megfelelő génnel.
febr. 3
15:51
Ronaldóra hajt a Playboy-modell - képek (Infostart)
Cristiano Ronaldót szemelte ki magának egy bolgár modell. Daniela Arnautnak korábban a portugál sztár manchesteri csapattársával, Dimitar Berbatovval volt viszonya.
febr. 3
16:28
Hogyan értelmezzük a betegtájékoztatót? - Segítünk megfejteni! (NLC)
Mi a különbség a mellékhatás és a kedvezőtlen esemény között? A figyelmeztetés és a tanács között? Nem tudod? Nem vagy vele egyedül!
febr. 3
17:48
A nagy zajterhelés növeli a szívinfarktus esélyét (WebBeteg)
A nagy közlekedési zaj mellett élő emberek gyakrabban szenvednek el szívinfarktust, mint a csendesebb környéken élők - állítják tanulmányukban a svéd Karolinska Intézet orvoskutatói.
febr. 3
17:57
Csodának köszönhetően jár a sztárfocista (Infostart)
Négy éves koráig nem tudott járni Emmanuel Adebayor, az Arsenal labdarúgója. A togói csatár első lépéseit éppen egy labda miatt tette meg.
febr. 3
19:45
Mit keresnek a galambok a nadrágszárban? (Infostart)
Nadrágja alá rejtve próbált élő galambokat kicsempészni az országából egy ausztráliai férfi, ám lebukott. A 23 éves férfit Melbourne-ben tartóztatták fel, egy Dubaiba induló repülőről szállították le.
febr. 3
19:54
A merevedési zavar szívbetegségek korai jele lehet (WebBeteg)
A merevedési zavarok nemcsak hálószobai frusztrációval járnak, de súlyos, koronáriás szívbetegségek előjósai lehetnek - közölték az amerikai Mayo Klinika orvosai.
febr. 3
19:54
Parkváros Újpalotán (Metropol)
Hamarosan elindul az a városrészfejlesztés Újpalotán, amelynek tervezéséről, kivitelezéséről és működtetéséről is azt ígéri a fejlesztő cég, hogy teljes egészében megfelel a fenntartható fejlődés alapelveinek.
febr. 3
19:56
Újabb naperőmű épül Újbudán (Metropol)
Újbuda önkormányzata Magyarország második, önkormányzati gazdálkodást elősegítő naperőművét építi meg Zsombolya utcai ingatlanján: az első fejlesztés szintén hozzájuk köthető, a Zsombolya utca 6. alatti házon jelenleg is 150 m2-es, 96 elemből álló polikristályos naperőmű működik.
febr. 3
19:58
Interjú – Losonczi Áron (Metropol)
A fényáteresztő beton feltalálója szerint a a gyártókapacitást kell iparosítani és növelni ahhoz, hogy olcsóbbá váljon a fényáteresztő beton.
febr. 3
20:00
Válságkezelésre van szükség az ingatlanszektorban is (Metropol)
Radikális keresletcsökkenés, megrendeléshiány, az ingatlanszektor 40 százalékos visszaesése – röviden így lehetne jellemezni, hogy miként érintette a válság a fejlesztők és kivitelezők piacát.
febr. 3
20:54
Akár ingyen is ebédelhet London belvárosában (Infostart)
Egy londoni étterem ingyen ajánlja ételeit a vendégeknek, akik távozáskor annyit fizethetnek, amennyit szerintük megért az ebéd. Az étterem nem jótékonysági akciót tart, csak ebben a módszerben látja az utolsó lehetőséget arra, hogy túlélje a gazdasági válságot.
febr. 3
20:54
Szedjünk probiotikumot (Metropol)
Az antibiotikumok szedésének szabályaival sokan nincsenek tisztában, így komoly veszélynek lehet kitéve egészségük. Ezért az Országos Alapellátási Inté zet Antibiotikum Aranysza­bályok elnevezéssel felvilágosító kampányt indít útjára, amely néhány egyszerű lépésben, mindenki számára érthetően foglalja össze a tudnivalókat a témáról.
febr. 3
20:56
Több százan írták meg történetüket (Metropol)
A Tegyünk az Egészségünkért Alapít vány által tavaly októberben meghirdetett Év Orvosa 2008 pályázat határideje január 18-án lezárult. A civil kezdeményezés életre hívói igen sikeresnek tartják a pályá zatot, mert nagyon sok történet érkezett be, ezáltal a pályázat fő célja is megvalósul: a figyelem felhívása a jó orvos-beteg kapcsolat fontosságára.
febr. 3
20:58
Még fejlesztésre szorulna a kórházi ellátás minősége (Metropol)
Ötödik alkalommal rendezték meg a Táplálási Napot Európa számos gyógyászati intézményének részvételével január 29-én. Tavaly Európa országaiban összesen 1883 kórház mintegy 53 300 betege vett részt az önkéntes tápláltsági állapot felmérésében. Magyarország a hazai intézmények minden eddiginél magasabb részvételi arányának köszönhetően a legaktívabban közreműködő országok közé tartozik.
febr. 3
21:00
Csak elégségest kapna a rendszer (Metropol)
Az UNION Biztosító – a PSYMA Hungary piackutató cég segítségével – országos, reprezentatív piackutatást végzett a 25–55 éves felnőtt lakosság körében arról, hogyan vélekednek az egészségügyi ellátások színvonaláról.
febr. 3
21:02
Gördülő talpú cipő támogatja a lábat (Metropol)
Akik rendszeresen figyelemmel kísérték a Szombat esti láz műsorait, azok láthatták, Katus Attila más cipőt hordott, mint a többi szereplő. A gördülő talpú lábbeli felbukkant a táncpróbák alatt, és azokban a riportokban is, amelyekben bemutatták a showműsor szereplőit.
febr. 3
21:04
Számos betegséget okoz a mozgásszegény életmód (Metropol)
A felsőoktatási törvény rendelkezik ugyan a hallgatók egészségéről, ezáltal az intézmény lehetőséget biztosíthat a testmozgásra, de a bolognai rendszerben már nem diplomafüggő a testnevelés tárgyhoz rendelt kurzusok elvégzése.
febr. 3
21:06
Az influenza elleni harcban sokszor segít a természet (Metropol)
A téli hónapokban dühöng az influenza. Gyógyszerünk nincs még rá, legfeljebb a tünetek enyhíthetők. Meg előzésre antioxidánsokkal erősíthetjük immunrendszerünket, és védőoltást kaphatunk, de a vírusok folyamatos változása miatt a védőoltás nem mindig eredményes.
febr. 3
21:15
Kalóztámadásokra is felkészítik a tengerészkadétokat (Infostart)
Egyre több teherszállító hajót foglalnak el kalózok a nemzetközi vizeken, ezért különböző tréningekkel képezik ki a tengerészeket arra, hogyan védhetik meg magukat és járművüket a támadások ellen. A helyzet nem könnyű, hiszen a rablók aknavetőkkel és automata fegyverekkel is fel vannak szerelve.
febr. 3
21:33
Meghalt az oktató a tandemugrás közben (Infostart)
Ejtőernyős tandemugrást kapott ajándékba egy 25 éves amerikai katona. Az oktató azonban a levegőben szívrohamot kapott, így a férfinak egyedül kellett földet érnie- élete első ejtőernyős ugrásán.

Keresés