2009. február 9. hétfő

febr. 9
0:09
Okosít az omega-3 (HáziPatika)
Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyerekeknek. A legújabb kutatásokban az omega-3 bevitel hatására javult a gyerekek figyelme, koncentráló készsége, valamint felfogó...
febr. 9
0:13
Mit eszünk a rágógumin? (HáziPatika)
Tisztítja a fogakat, megelőzi a fogszuvasodást, gyógyítja a beleket, fogyaszt, hormont adagol, fület dugít ki, leszoktat, nyugtat, segít koncentrálni. És a mellékhatások? Mi történik, ha lenyelik?
febr. 9
0:17
A hormonkezelés meggyorsítja az agy zsugorodását (HáziPatika)
Úgy tűnik, a változókorban lévő nőknél széles körben használt hormonkezelés felgyorsítja az agy zsugorodását, állítja két frissen megjelent tanulmány.
febr. 9
5:15
Egy potencianövelő, titkos vizelési módszer - Csak férfiaknak! (Életforma)
Férfiak figyelem! Több égető problémát is megold ez a "furcsa" gyakorlat: többek között erősíti a vesét, és növeli a szexuális teljesítő képességet. Érdemes próbálkozni!
febr. 9
6:09
Szerelmi horoszkóp (Blikk)
Most megtudhatja, hogyan viselkednek a különböző csillagjegy szülöttei, ha forró érzelmeket táplálnak kedvesük iránt, vagy éppen milyen fortélyokat kell bevetni az áhított személy meghódítására. De kiderül az is, hogy ez az év a flörtök vagy a hűség jegyében telik-e majd a 12 jegy számára.
febr. 9
7:18
Információ-áradat: észrevétlen függőség (WebBeteg)
Az internet és a mobil technológiák nagyban megkönnyítették életünket, ám ha a mindennapos információáradat túl nagy méreteket ölt, az agyunkban is elváltozásokat okoz.
febr. 9
7:21
Nemi beteg vagy? Akkor küldj egy emailt! (Életforma)
A Chicagói Közegészségügyi Minisztérium szakértői, annak érdekében, hogy a potenciális szexuális úton terjedő betegségekkel fertőzötteket elérjék, az elektronikus levelezést tartják a legjobb megoldásnak.
febr. 9
7:57
Felborult kamion miatt lezárták a 8-as főutat (Infostart)
Felborult egy kamion hétfőn reggel a 8-as főút csóri szakaszán, a Veszprém felé vezető oldalon; a balesetben senki nem sérült meg, de az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére lezárták - közölte a rendőrség.
febr. 9
8:51
Magának húzta ki tizenhárom fogát (Infostart)
Tizenhárom fogát húzta ki szájából egy brit férfi barkácsfogóval.
febr. 9
9:45
Horror a folyóparton: krokodil végzett az ötéves gyerekkel? (Infostart)
Bátyjával indult kutyát sétáltatni egy kisfiú az Ausztrália északi partjainál fekvő településen, Cape Tribulationben. A Daintree folyó partjáról kutyájuk a vízbe ugrott, a kisebbik testvér pedig utána. Azóta nem látták, a folyó pedig hemzseg a krokodiloktól.
febr. 9
10:03
Öngyújtója mentette meg a hegymászót (Infostart)
Sziklaszirten ragadt egy walesi hegymászó, akit csak azért sikerült megmenteni, mert folyamatosan kattintgatta az öngyújtóját, amelyet éjjellátó készülékkel észrevett a mentőcsapat.
febr. 9
10:21
Farsangi menüsor – egészséges receptek (HVG)
Az év egyik legvidámabb időszaka a télbúcsúztató, tavaszt köszöntő ünnepsorozat, a farsang. Január 6-án, Vízkereszt napján kezdődik és húshagyó kedden, az idei évben február 24-én ér véget. Az ókori Rómában egy hétig tartó Saturnalia ünnepe is a téltemetés-tavaszvárás jegyében zajlott, de a velencei és a riói karnevált, Magyarországon a mohácsi busójárást is farsang utolsó napjaiban rendezik meg.…
febr. 9
10:21
Egyszerű tippek: így adhatja le a fölös téli kilókat (Életforma)
Amíg kint hideg van, és vastag ruhák alá tudjuk rejteni zsírpárnáinkat, nem is aggódunk. Pedig a tavasz biztosan eljön, úgyhogy a fogyózásnak most kell nekiállni. Egyszerű, de annál hatásosabb módszereket ajánlunk, melyekkel könnyedén formába jöhet.
febr. 9
10:27
Cukorbetegség kezelése fokhagymával (WebBeteg)
Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását.
febr. 9
11:15
Új felfedezés: fokhagymával a diabétesz mindkét típusa ellen (HVG)
Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását.
febr. 9
11:15
Hihetetlen, de igaz: okosabbá tesz a terhesség! (Infostart)
Megdőlt az a régi hiedelem, hogy a terhesség rontja a memóriát és nehezíti a logikus gondolkodást. Éppen ellenkezőleg: a terhesség javítja a nők mentális képességeit - és ez a hatás a szülés után is megmarad.
febr. 9
11:15
Bizarr testszépítés - Csak erős idegzetűeknek! (Életforma)
A különböző testszépítő, -dekoráló technikáknak számos típusa van. A régebben meghökkentőnek számító hagyományos tetoválások vagy a piercingek (testékszerek) látványa mára általánossá vált. Van kevésbé elterjedt technika is, mint például a hegtetoválás.
febr. 9
11:30
Hogyan előzze meg a stroke-ot? (WebBeteg)
A stroke megelőzéséhez a legfontosabb az egészséges életvitel. Lentebb az egészséges életvitel főbb tényezőit gyűjtöttük össze.
febr. 9
11:51
Melyik daganatra van a legnagyobb esélyünk? (HVG)
A 2008-as adatokat rendszerező Magyar Nemzeti Rákregiszter legfrissebb összesítése szerint kis mértékben ugyan, de nőtt idehaza a daganatos megbetegedések száma. A gyógyítás hatékonyabb, de drágább. Magyarországon közel 300 ezren élnek daganatos betegként.
febr. 9
12:27
30 perces egyszerű vacsora - Akár ebédre is jó lesz! (Életforma)
Ez a finomság röpke fél óra alatt elkészül. Könnyű salátákkal, fűszeres öntetekkel remek egytál étel ebédre, vacsorára és vendégváráshoz.
febr. 9
12:33
Tavaszi virágtrend 2009 - Eissen (Lakáskultúra)
Mint minden évben, idén is új színek, anyagok, növények, formák alkotják a virág és kiegészítő divatot. Több összeállítással is találkozhatunk, de a zöld-fehér kombinációk voltak a legjellemzőbbek a februárban megrendezett németországi kiállításon.
febr. 9
12:45
Jót tesz az ereknek a kevesebb só (HVG)
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
febr. 9
12:45
Mit tesz, ha vezetés közben köpnie kell? (Infostart)
Mit tesz, ha köpnie kell autóvezetés közben? A) Kiköpök az ablakon B) Beleköpök egy papírhulladékba, aztán bedobom egy kukába C) A jármű padlójára köpök.
febr. 9
12:54
Törékeny virágok - kerámiából (Lakáskultúra)
A párizsi Maion&Objets nemzetközi design kiállításon a gyengébbik nem tehetséges képviselőinek külön figyelmet szenteltek. Innovatívnak, érzékenynek és átütő egyéniségeknek minősítették azokat a női tervezőket, akik a kiállításon bemutathatták munkáikat. A kerámiából virágokat álmodó Antonella Haffaf elkápráztatta a közönséget.
febr. 9
13:36
Hadjárat a bőrfehérítő szerek ellen (WebBeteg)
Sokan szeretnék világosabb átenni bőrszinüket, mert azt gondolják, úgy könnyebbé válik számukra az előrejutás a társadalmi és szociális ranglétrán. Csakhogy az ilyen céllal alkalmazható kozmetikumok veszélyeztetik az egészséget.
febr. 9
14:33
Fejfájást és álmatlanságot okoznak a szélfarmok? (HVG)
Japánban már saját neve is van a szédüléssel, fejfájással, alvászavarokkal járó tünetegyüttesnek, amelyet többek között a zöld energiát előállító óriási szélkerekek okoznak. A szigetország környezetvédelmi minisztériuma vizsgálja a jelenséget.
febr. 9
14:35
Hogyan szüntethető meg a fülzúgás? (HVG)
Csengés, zúgás, sípolás, fütyülés vagy süvítés. Ha úgy halljuk ezeket a hangokat egyik vagy mindkét fülünkkel, hogy a környezetünkben semmi sem ad ki zajt magából, fülzúgásról beszélhetünk.
febr. 9
14:39
A sószegény étrend érvédő hatásai (WebBeteg)
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
febr. 9
15:27
A legfinomabb édes "melegítők" - a dermesztő télben (Életforma)
A hideg elleni védekezés egyik legalapvetőbb módja a forró - sok esetben alkoholos - italok fogyasztása. Egy igazán jól elkészített lélekmelegítő csak "megbizsergeti" az érzékeket, és sokkal inkább élénkítő, mintsem fejbe verő hatást vált ki.
febr. 9
15:42
A marihuána hererákot okoz (WebBeteg)
A rendszeres marihuánaszívóknál kétszer nagyobb a hererák kockázata, mint azoknál, akik nem élnek a fűvel, állapították meg amerikai kutatók. Akik régóta vagy gyakran füveznek, azoknál a hereráknak általában a legagresszívebb formája alakul ki.
febr. 9
15:42
Szórakoztató munka (Lakáskultúra)
Manapság este folytatjuk a napközben megkezdett tevékenységet, adatokat gyűjtünk, interneten bóklászunk. Vannak, akik kizárólag otthon dolgoznak, számukra még fontosabb, hogyan tudják dolgozószobájukat a legideálisabban berendezni.
febr. 9
15:45
Szétdúlták Samu vértesszőlősi maradványait (Infostart)
Egy 14 éves diáklány rongálta meg a vértesszőlősi előember maradványait - tájékoztatta az InfoRádiót Bálint Gabriella, a tatabányai rendőrkapitányság szóvivője.
febr. 9
16:45
Kövér nőknél több a terhességi komplikáció (WebBeteg)
Brit orvosok szerint a kövér nők első terhességében több a komplikáció, mint a sovány kismamáknál. Meglepő módon gyakoribb náluk a kis súlyú újszülött - adja hírül hétfőn a BBC brit közszolgálati hírportál.
febr. 9
17:48
Emlőrák növekedését gátló enzimet fedeztek fel (WebBeteg)
Olyan enzimet (biokémiai folyamatokat szabályozó fehérjét) fedeztek fel japán tudósok, amely az egereknél gátolja az emlőrák növekedését; a Cukubai Egyetem tudósainak reménye szerint felfedezésük új, hatékony gyógyszerek megjelenését segíti elő.
febr. 9
17:51
A marihuána növeli a hererák kockázatát (HVG)
A gyakori marihuánafogyasztás jelentősen növeli a hererák egyik különösen agresszív változatának kialakulását - olvasható egy amerikai tanulmányban, amely szerint a szert használók 70 százalékkal veszélyeztetettebbek, sőt a tartós fogyasztóknál kétszeres a betegség kialakulásának veszélye.
febr. 9
18:27
Csábítás felsőfokon boában és tűsarkúban (Életforma)
Ez egy ódivatú művészeti ágazat, de a burleszk a modern nő számára is lehetőséget biztosít arra, hogy felszínre hozzák csábító énjüket.
febr. 9
19:39
Öngyújtójának köszönheti az életét a hegymászó (Infostart)
Öngyújtója mentette meg egy brit hegymászó életét, aki a hétvégi ítéletidőben szakadékba zuhant a walesi hegyek között.
febr. 9
21:27
Kokainként hathat a romantikus szerelem (Infostart)
A nőknek nem elég egy egyszerű csók. A romantikus szerelem viszont olyan hatással van az agyra, mint a kokain. Legalábbis ezt vélik tudni brit kutatók.
febr. 9
21:29
Símaszkos fegyveresek raboltak ki egy pénzváltót (Infostart)
Kiraboltak az este egy pénzváltót a Győr-Moson-Sopron megyei Rajkán; senki nem sérült meg.
febr. 9
23:33
Mikor ne szedjünk antibiotikumot? (HVG)
Több mint 11 millió doboz: ennyi antibiotikumot írtak fel a tavalyi évben betegeiknek az orvosok. Ezzel az adattal – ha az európai országokat nézzük – a középmezőnyhöz tartozunk: Angliában is hasonló mennyiségű gyógyszer fogy, míg például a skandináv országokban jóval mértékletesebbek. Az antibiotikumok fontos gyógyszerek, szedésük életet menthet, de helytelen alkalmazásuk éppen ellenkező hatást…

Keresés