2009. február 9. hétfő

febr. 9
0:06
Sós karamellamousse (Chili & Vanilia)
Sós karamellamousse receptet terveztem kikísérletezni már jó régóta, végre adódott rá alkalom. Mániám a sós karamella, az igazat megvallva, só nélkül már nem is az igazi. Ráadásul, még az év elején kaptam kóstolóba egy zseniális karamellakrémes mézes süteményt, amely konkrétan ötcsillagos volt (én mondom, életveszély, ha az embernek szakács barátai vannak). Sőt, nemcsak, hogy kóstolóba, hanem a…
febr. 9
0:09
Okosít az omega-3 (HáziPatika)
Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyerekeknek. A legújabb kutatásokban az omega-3 bevitel hatására javult a gyerekek figyelme, koncentráló készsége, valamint felfogó...
febr. 9
0:09
Halál, sörszag, Blink 182 (Startlap)
A Grammy-gála összehoz mindenkit, hisz Chris Martin visszatérhet szeretett együttesébe, és az ezredforduló legnagyobb pop-punk bandája is újraegyesülhet. Elhunyt a psychobilly atyja, kavarások és kalamajkák vannak az Euróvíziós Dalverseny körül, sörszagban ünnepel a húsz éves Tankcsapda. Heti zenei hírek.
febr. 9
0:13
Mit eszünk a rágógumin? (HáziPatika)
Tisztítja a fogakat, megelőzi a fogszuvasodást, gyógyítja a beleket, fogyaszt, hormont adagol, fület dugít ki, leszoktat, nyugtat, segít koncentrálni. És a mellékhatások? Mi történik, ha lenyelik?
febr. 9
0:17
A hormonkezelés meggyorsítja az agy zsugorodását (HáziPatika)
Úgy tűnik, a változókorban lévő nőknél széles körben használt hormonkezelés felgyorsítja az agy zsugorodását, állítja két frissen megjelent tanulmány.
febr. 9
0:27
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 7. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 7. számába! Lady Diana; Kivirágoztunk – kisfüzet a virágokról; Esküvő a Nők Lapja Párkereső segítségével, Új sorozat a Nők Lapja kismamáival; Útitárs – síelés Ausztriában; Nagy elődök nyomában…
febr. 9
3:45
Dízel kombi a legnépszerűbb cégautó Magyarországon (HVG)
A legkedveltebb cégautó egyszerűséget, praktikusságot és költségérzékenységet tükröz, ezért a magyar cégek a dízel kombikat kedvelik leginkább. A legnagyobb adatbázissal rendelkező flottaüzemeltető saját felmérése szerint a dízel Ford Focus kombi a leggyakrabban használt autó a hazai céges flottákban.
febr. 9
4:30
Prekogníció: pillantás a jövő rejtelmeibe (astronet.hu)
Vajon honnan sejthette előre Cherio, hogy páciense, W.T. Stead egyszer nagy veszélybe kerül a víz miatt, és ki súgta meg előre Mrs. Gardnernek Kennedy szenátor leendő gyilkosának nevét?
febr. 9
5:15
Egy potencianövelő, titkos vizelési módszer - Csak férfiaknak! (Életforma)
Férfiak figyelem! Több égető problémát is megold ez a "furcsa" gyakorlat: többek között erősíti a vesét, és növeli a szexuális teljesítő képességet. Érdemes próbálkozni!
febr. 9
5:15
Hol korlátozzák a büdös autókat Németországban? (HVG)
A környezetvédelmi zónák száma Németország városaiban harminckettőre emelkedett. Ezekben a belső kerületekben csak azok az autók közlekedhetnek, amelyeknek van úgynevezett zöld- vagy finompormatricájuk.
febr. 9
5:15
Veszprémi késelés: elkapták a gyanúsítottat (168 Óra Online)
Az osztrák rendőrök elfogták Raffael Sándort, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját - közölte Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este az MTI-vel.
febr. 9
5:15
2010 őszéig aligha lehet nagy fordulat (Népszava)
Egy hét múlva, a parlament tavaszi ülésszakán és az azt követő hetekben már nemcsak a válságkezelés irányai, hanem a konkrét válaszok és lépések is egyértelművé válhatnak. Javaslatokból persze eddig sem volt hiány, kérdés, hogy a szakértők szerint is jó irányba mutató elképzelések mennyire valósíthatók meg. A nagyobb, akár strukturális átalakítások nemcsak az ellenzéken, hanem a társadalmi…
febr. 9
5:15
"Nyílegyenesen haladunk a mély krízis felé" (Népszava)
Kezdjük a végén: ma már semmi esélyét nem látom annak, hogy normális politizálás legyen Magyarországon. Beszélhet itt bárki az összefogás szükségességéről, a kritikus helyzet elkerüléséért teendő együttes lépésekről, nyílegyenesen haladunk a mély krízis felé; önsorsrontó módon kezelve minden olyan ügyet, amelyhez némi köze lehet a politikának.
febr. 9
5:15
Megkéselt kézilabdások - "Egy ilyen cigánygaleri elől nincs menekvés, ha az felbőszül!" (Népszava)
Cigarettacsikk úszik a vérvörös pocsolya tetején. Órák óta zuhog az eső, de a Skorpió Irish Pub és a Patrióta Lounge nevű, egy épületben lévő szórakozóhelyek előtti kicsiny utcában a tömérdek víz sem volt képes elmosni a vasárnap hajnali borzalom nyomait.
febr. 9
5:17
Kétszázmilliárdos kiadáscsökkentésről döntött a kormány (Népszava)
Kétszázmilliárd forinttal csökkenti a büdzsé kiadásait a kormány. A tegnapi kormányülésen már döntöttek 60 milliárd zárolásáról. Kétmilliárddal megemelték a rendőrségnek jutó forrásokat.
febr. 9
5:33
Hujber Feri már nem mer kockáztatni (Blikk)
PRÁGA – Noha a TV2 nagy sikerű jeges táncshow-ja két éve volt képernyőn, a verseny győztese, Hujber Feri (34) nem mondott búcsút a jégnek! Igaz, csak nézőként volt jelen Prágában, ahol az elmúlt hét végén a Red Bull Crashed Ice elnevezésű hajmeresztő korcsolyaversenyt rendezték, mert családja eltiltotta az életveszélyes mutatványoktól.
febr. 9
5:33
A megszenesedett holttestek sorban kerülnek elő - eddig 128 (168 Óra Online)
A legfrissebb, hétfőn közzétett rendőrségi adatok szerint Ausztráliában már legkevesebb 128 ember vesztette életét az ország délkeleti részén napok óta tomboló bozóttüzekben - adta hírül az MTI.
febr. 9
5:33
A luxuskiadások ellenzőinek élharcosának milliói... (Népszava)
Kérdőjeleket vet fel a Fidesz-elnöki kabinetvezetőjének tavalyi vagyonnyilatkozata - állítja az MSZP. Varga László országgyűlési képviselő szerint ugyanis Szijjártó Péter képviselői fizetéséből nem tehetett szert a vagyonnyilatkozatában jelzett három ingatlanra és 50 milliós megtakarításra. Ezért magyarázatot vár a politikustól: miből tudott félretenni, illetve ha igaz, hogy családja támogatta,…
febr. 9
5:33
Pokoli hétvége Ausztráliában (Népszava)
Vasárnap éjjelig nyolcvannégy halálos áldozatot követelt Ausztrália történelmének legnagyobb bozóttüze. A mentésben háromezer tűzoltó, harmincezer katona és harminchét repülőgép vesz részt.
febr. 9
5:35
Kis híján lezuhant Snoop Dogg és Jay Z gépe (Blikk)
LAUDERDALE — Rengeteg utas, köztük világsztárok életét veszélyeztette egy floridai charter légitársaság, mert olcsó üzemanyaggal, túlsúlyosra tankolva működtette járatait.
febr. 9
5:35
Már élesben kellene működnie az új ellátórendszernek Budapesten (Népszava)
Február végére készül el a fővárosi egészségügyi ellátórendszer helyzetelemzésével az a konzorcium, amely azután júniusig 250 millió forintért dolgozza ki a Budapest Egészségügyi Modell szakmai-pénzügyi hatástanulmányát, megvalósítási ütemtervét. A ma már nem kórházholdingnak nevezett, s nem egyben, hanem több lépcsőben megvalósítandó – ajánlásként a következő ciklusra is áthúzódó – tervek…
febr. 9
5:36
Önbeteljesítő jóslatok (astronet.hu)
Amit elhiszünk magunkról, vagy gondolunk másokról, az sokszor valóra is válik. Ez nem varázslat, valójában nem is jóslat, egyszerűen így működik az elme.
febr. 9
5:37
Sorra mondanak le a sztárok a pénzről (Blikk)
BUDAPEST — Szombati számunkban címlapon számoltunk be arról, hogy Erős Antónia (38) és Szellő István (40) megmentette a kollégákat a kirúgástól azzal, hogy lemondtak a fizetésük 10%-áról. A Híradó csapatához csatlakozott az RTL Klub Fókusz, Házon kívül és a 21. század szerkesztősége is, akik szintén önzetlen segítségről tettek tanúbizonyságot.
febr. 9
5:38
Túlélni a Merkúr-retrográd vonulásokat (astronet.hu)
Van az évnek négy olyan időszaka, amikor nem árt óvatosnak lenni. Amikor a Merkúr a Földhöz viszonyítva mintha visszafelé halad, érdekes változásokat okozhat a mindennapi életben. Jó, ha előre tudod, mik ezek, hogy megfelelően felkészülhess rá, így akár előnyödre is fordíthatod.
febr. 9
5:39
Tom Cruise leégette magát! (Blikk)
RIO DE JANEIRO — Tom Cruise (44) leégette magát! A színész feleségével, Katie Holmesszal Brazíliába látogatott, hogy új filmjét, a Valkyrie-t népszerűsítse.
febr. 9
5:40
Csillagászat a különböző korokban (astronet.hu)
A csillagászat minden bizonnyal a legősibb tudomány. Barlanglakó elődeink talán felnéztek az égre, és rácsodálkoztak mindarra, amit ott láthattak, de nem tudták, milyen valójában a világegyetem. Magától értetődő volt számukra, hogy a Föld lapos, és az is, hogy a Nap és a Hold naponta egyszer körüljárja a Földet.
febr. 9
5:41
Gesztesiék megmentik a házasságukat? (Blikk)
BUDAPEST – Van még esély, hogy Liptai Claudia (35) és Gesztesi Károly (45) megmentse a házasságát! Legalábbis ez derült ki a szombat esti Story-gálán, ahol kéz a kézben jelent meg a sztárpár.
febr. 9
5:51
112 éves piaccal néznek farkasszemet a Tesco buldózerei! (Pénzcentrum)
A lakosság körében történelmi jelentőséggel bíró vásárhely, a régi városfal egy megmaradt darabja és egy száz év körüli lakóépület eshet a Tesco áldozatául. A brit Wigton városában hiába tiltakozik a lakosság a hipermarket építése ellen, a helyi építésügyi osztály február 27-én áldását adhatja a tervekre....
febr. 9
5:51
A gond, hogy fűnek-fának hiteleztek (168 Óra Online)
A lakossági hitelpiac konszolidálásához nem elég a kormány által bejelentett, a munkanélkülivé vált devizahitelesek megsegítését célzó program, hiszen az állástalanok a veszélyeztetett ügyfélréteg mindössze 5-10 százalékát teszik ki - írja a Világgazdaság hétfői számában a kormányjavaslat készítőire hivatkozva.
febr. 9
5:53
Ingyenhitel más kárára! Téged is lehúzhatnak a trükköző lakáshitelesek! (Pénzcentrum)
A forint gyengülésének hatására megemelkedett havi törlesztőrészletek következtében egyre több az olyan magyar háztartás, amelynek teljesen felborult a családi költségvetése. Vannak olyan hiteladósok, akik az egyéb közüzemi számlák tologatásával trükköznek, mások valóban fizetésképtelenné váltak. A pénzügyi gondokkal küzdő családok számára a jelzáloghitel törlesztése után nem mindig marad elég…
febr. 9
5:57
Csődhullám: több, mint 3 ezer céget sodort el idáig (HVG)
Január óta már 3110 cég jutott csődbe, s legalább 23 ezer vállalkozás szűnhet meg év végéig. Létezik-e megoldás a csődeljárások felszámolására? Politikusi javaslat kontra szakértői tanács. (1 hozzászólás)
febr. 9
6:06
Több mint háromezer vállalkozás a csőd szélén: van megoldás? (HVG)
Január óta már 3110 cég jutott csődbe, s legalább 23 ezer vállalkozás szűnhet meg év végéig. Létezik-e megoldás a csődeljárások felszámolására? Politikusi javaslat versus szakértői tanács.
febr. 9
6:08
GKI: idén teljesül az államháztartási deficitcél (HVG)
A világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja egyelőre teljesen bizonytalan. A hazai infláció a korábban gondoltnál is jobban csökken, noha a forint sokkal gyengébb a tavalyinál – áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legfrissebb előrejelzésében.
febr. 9
6:09
Az euró csúszóbevezetése - egy magyar találmány (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön, az Országos Érdekegyeztető Tanács képviselőivel való találkozása után mondta azt, hogy nemzeti megállapodásra kell jutni valamennyi társadalmi szereplővel, és közösen kell megalkotni a következő 3-4 év társadalmi-gazdasági programját, amelynek az lenne a célja, hogy Magyarország egy világos utat jelöljön ki az euró bevezetéséhez. Az európai közös pénz…
febr. 9
6:09
Szerelmi horoszkóp (Blikk)
Most megtudhatja, hogyan viselkednek a különböző csillagjegy szülöttei, ha forró érzelmeket táplálnak kedvesük iránt, vagy éppen milyen fortélyokat kell bevetni az áhított személy meghódítására. De kiderül az is, hogy ez az év a flörtök vagy a hűség jegyében telik-e majd a 12 jegy számára.
febr. 9
6:09
Németh Norbert az ász (Blikk)
BUDAPEST — Ki volt a 2008-as esztendő legjobb labdarúgója az NB I-ben szereplők között? Többek között erre a kérdésre várjuk olvasóinktól a választ február 10-ig. A Blikk játéka a végéhez közeledik, a különböző kategóriákban (az év játékosa, az év klubja, az év csatára, az év középpályása, az év védője, az év kapusa) óriási a küzdelem, egyelőre megjósolhatatlan a végeredmény.
febr. 9
6:09
Gyógyító horoszkóp - a 7. hétre (febr. 9 -15) (astronet.hu)
A Bika emésztőrendszere gyengébb lehet, a Nyilas pedig érzékenyebben reagál a vitákra a következő napokban
febr. 9
6:09
A riói karneválon is hódít az "Obamánia" (Kitekintő)
A riói farsangi mulatságon több ezren fognak Obamának öltözni, míg George W. Bush képmása már lejárt lemez.
febr. 9
6:09
Összevesznek a megszorításon? (Blikk)
BUDAPEST — Ez nem lesz egyszerű! Összesen 60 milliárd forintot zárol szerdán a kormány a minisztériumok költségvetéséből a gazdasági világválság miatt, további 140 milliárd forint elvonására pedig az adó-, illetve a szociális rendszer átrendezéséből számít a kabinet – erről döntött a kormány tegnapi rendkívüli ülésén. A kormány tervei szerint 200 milliárdos megtakarításra van szükség, a gazdasági…
febr. 9
6:09
"És nem olvasták a gyáva szocialisták, a szabadságjogok rabságába belehibbant eszdéeszesek?" (Népszava)
Nincs más szó erre: szívszorító, hogy minden figyelmeztetésünk, ordibálásunk, jajgatásunk ellenére csakugyan ott tartunk, hogy Isten kegyelmén múlik, lesznek-e pogromok és gyilkos viszontcsapások Magyarországon. Késő, de mégis azt mondom, álljunk meg, üljünk össze, vagy mindenki személyesen gondolja végig, miket gondolt, beszélt vagy cselekedett itt az utóbbi húsz évben. Akinek van még becsülete,…
febr. 9
6:09
Halottnak a csók a devizahitelesek mentőcsomagja (Pénzcentrum)
A kormányzat devizahiteleseket segítő csomagja inkább politikai aktus volt, mint valós segítségnyújtás, ez mostanra nyilvánvalóvá vált. De mit lehetne még tenni, hogy ne fulladjon bele a lakosság a meggondolatlanul felvett hiteleibe?...
febr. 9
6:11
Siratják az újvárosi focit (Blikk)
DUNAÚJVÁROS — Szombat este nagy veszteség érte a magyar futballt: az Újpest elleni 5-1-re elvesztett Liga kupamérkőzés után megszűnt a dunaújvárosi focicsapat. Az NB II Nyugati csoportjának 15. helyén álló együttes vezetői múlt hét elején a klub hivatalos honlapján üzentek a játékosoknak, hogy másnap már meg sem kell jelenniük edzésen.
febr. 9
6:11
Melyek a magyarok kedvenc vitaminjai? (astronet.hu)
Az egészségmegőrzés fontos feltétele a vitaminok szedése, habár az elmúlt két évben csökkent a forgalma - derült ki a GfK LHS Healthcare kutatásaiból és a háztartások fogyasztását mérő Consumer Tracking adataiból.
febr. 9
6:11
Szexbomba Obama mellett (Blikk)
WASHINGTON — Alig választották meg az Obama-kabinet egyik legcsinosabb tagját, máris felröppentek a pletykák Ali Campoverdivel kapcsolatban.
febr. 9
6:13
Nem fél a háborútól a magyar válogatott (Blikk)
BUDAPEST — Nyugodtan készül idei bemutatkozására a magyar labdarúgóválogatott. Erwin Koeman (47) szövetségi kapitány együttesének játékosait az sem zavarja, hogy szerdán (Sport1, 18 óra) Tel-Avivban, Izrael ellen kell pályára lépniük. Pedig egy ideig aggasztó hírek érkeztek a palesztin–izraeli háborús konfliktus miatt.
febr. 9
6:13
Horror a műhelyben (Blikk)
KECSKEMÉT — Pillanatok alatt fordult tragédiába Á. Márk (44) élete. A férfi egy munkahelyi balesetben elvesztette a karját, ráadásul végig kellett néznie azt is, hogy imádott fia, Márk szörnyű halált halt mellette.
febr. 9
6:15
Szomorú búcsú (Blikk)
RIGA — Egy ponttal a negyedik helyen végzett a magyar jégkorongválogatott a lettországi olimpiai selejtezőn, miután utolsó mérkőzésén 3-3-as döntetlent követően a büntetőpárbajban 2-1-re alulmaradt az ukrán csapattal szemben. (A jegyzőkönyvekbe azonban 4-3-as végeredmény kerül.)
febr. 9
6:15
Retró farsang (Blikk)
KőSZEG — Ez aztán a farsangi buli. Kisdobosjelmezes, hippifrizurás, Elvis-sérós fura figurák özönlötték el a Jurisics-várat a hét végén.
febr. 9
6:17
Élni akarok! (Blikk)
BÉKÉSCSABA — Ami más gyermekeknek természetes, arról Patrícia (11) csak álmodozik. Szaladni egyet a kertben, traccsolni a környékbeli srácokkal, segíteni anyának vacsorát főzni, mind elérhetetlenek egy olyan kislány számára, aki rajta kívül álló okok miatt még a cipőjét sem tudja megkötni. Pati ugyanis születésekor olyan súlyos oxigénhiányt szenvedett, hogy agyának mozgásközpontja súlyosan…
febr. 9
6:27
Füvező sztárok: kik vállalják nyíltan, hogy szeretik a marihuánát? (HVG)
Az amerikai úszócsoda füves botránya egyre nagyobbra dagad. Már több szponzora is visszalépett, hiába kért bocsánatot és ígérte meg kisdobos becsszóra, hogy soha többet.

Keresés