2009. február 18. szerda

febr. 18
0:06
Nem akar gyomorrákos lenni? Szedjen fájdalomcsillapítót! (HáziPatika)
Az aszpirin vagy az ibuprofen akár csak kis dózisban való szedése megvédhet a gyomorrák kialakulásával szemben, állítja egy frissen megjelent brit tanulmány.
febr. 18
0:10
Az édesanyja (is) tehet arról, ha Ön elhízott! Videóval! (HáziPatika)
Könnyen elcsábul egy pékségnél, lacipecsenyésnél, cukrászdánál - akkor is, ha nem éhes? A finom ételből képes pukkadásig enni magát? Cikkünkből és videónkból megtudhatja, mi ennek az oka!
febr. 18
0:27
Tenisz: a 4. kiemelt Carlos Moyá máris kiesett Buenos Airesben (NSO)
Rövid úton távozott Carlos Moyá a Buenos Airesben zajló ATP-tenisztornáról: a 4. kiemelt spanyolt a selejtezős argentin Máximo González verte meg két játszmában.
febr. 18
0:27
Webber: előzésből is megárt a sok (Formula)
A Red Bull versenyzője szerint nem lehet fokozni az izgalmakat
febr. 18
0:27
Katonákat küld Afganisztánba Obama (Startlap)
Barack Obama amerikai elnök felhatalmazást adott arra, hogy a védelmi minisztérium 12 ezer fős csapaterősítést küldjön Afganisztánba, közölte a Pentagon tisztviselője kedden. Obama állítólag már aláírta a vonatkozó rendeletet,...
febr. 18
0:31
Tenisz: Serra, Bagdatisz és Gulbis is továbbment Memphisben (NSO)
Szoros, izgalmas mérkőzéseknek lehettek tanúi a memphisi ATP-tenisztorna nézői: a ciprusi Markosz Bagdatisz legyőzte a világranglistán hatalmasat ugró japán Nisikori Keit, Florent Serra három szettben verte ki a 4. kiemelt Robin Söderlinget, míg a lett Ernests Gulbis szintén három játszmában nyert.
febr. 18
0:33
Megkezdődött az óvoda építése is (PestMost.hu)
Új helyre kerül a Hétszínvirág Óvoda Maglódon - ez a város harmadik nyertes EU-s pályázatából valósul meg. A Rákóczi utca 3. szám alatt felépülő XXI. századi óvoda a két - nem erre a célra épült - épületet fogja kiváltani, korszerű körülményeket biztosítva gyereknek, szülőnek, más közösségi teret használni kívánóknak.
febr. 18
0:37
Volánbusz menetrend-változás (PestMost.hu)
A Volánbusz tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2009. március 1-jétől a 2064 Vác – Göd, Autópihenő – Göd autóbuszvonal 13. sz (Göd, Autópihenő, indul: 19.00) és 26. sz. (Göd, Újtelep, indul: 19.35) járatai – kellő kihasználtság hiányában – leállításra kerülnek.
febr. 18
0:45
Tűz ütött ki egy XIII. kerületi étteremben (HVG)
Tűz ütött ki kedd este egy XIII. kerületi étteremben, a Szent István körút és a Hegedűs Gyula utca kereszteződésénél, a tüzet gyorsan eloltották a kiérkezett tűzoltók.
febr. 18
1:21
Szőröskocka és röhögőszappan (Totalcar)
Megpróbáltuk eldönteni, amit nem lehet. VTEC kontra V8.
febr. 18
1:25
Szőröskocka és röhögőszappan (Totalcar)
A japán autó−amerikai autó vita öreg, mint maga az emberiség.
febr. 18
3:09
Audi A6 3,0 T: jobb, mint Veres János új cégautója (HVG)
A tavaly év végi ráncfelvarrás után az Audi A6 még vonzóbb. Akinek a LED-technikás szemfényvesztés kevés lenne, próbálja ki az új benzinmotorral, a háromliteres, 290 lovas erőforrás kihozza az állatot az emberből.
febr. 18
4:03
Mi van Gyurcsány adócsomagjában? (168 Óra Online)
Elmaradt a meglepetés a parlamentben, a miniszterelnök által ismertetett reformcsomag a már korábban kiszivárogtatott elemeket tartalmazta. A kormány az adó és szociális rendszer szinte minden területéhez hozzá akar nyúlni, a változtatások azonban - feltéve, hogy a képviselők többsége megszavazza azokat - nem lesznek olyan mélyre hatóak, amilyet a szakértők többsége sürget.
febr. 18
4:57
Szűcs Erika: Az egész világ vergődik, de a válságot túl fogjuk élni, képesek vagyunk rá (Népszava)
Mindenki akarjon dolgozni - ezt tartja a legfontosabbnak a szociális miniszter. Szűcs Erika a 13. havi nyugdíj módosítása azért szükséges, hogy a most középkorúk biztosan kapjanak később ellátást, a családi pótlék változtatásával pedig a szegényekhez jut több támogatás. Arról is beszélt, hogy a társadalom ma sokkal kritikusabb, mint a rendszerváltáskor volt. Az életet pedig nem lehet úgy…
febr. 18
4:57
Bénulj meg, kívánták a felmondott szóvivőnek (Startlap)
Larry King műsorában Joann Killeen, a nemrég nyolcasikreket szült asszony egykori szóvivője elmondta, miért mondta fel állását. Folyamatos fenyegetések miatt.
febr. 18
5:15
A férfi pocak halál a szexnek! (Életforma)
Sok olyan dolog van, amiről szégyenlősségből, félénkségből nem beszélünk, pedig mindig is meg akartuk kérdezni. Ráadásul jó is, ha megkapjuk a válaszokat a kérdéseinkre, hiszen ha tudatlanságból követünk el hibát, egész életünket megváltoztathatjuk. Mondjuk egy nem kívánt gyerekkel, vagy valami szexuális betegséggel, a lelki bajokról nem is beszélve.
febr. 18
5:15
Hogyan szabadulj az átok alól? (astronet.hu)
Ahhoz túl sok megtörtént, és mással nem magyarázható esetet dokumentáltak, hogy egy legyintéssel el lehessen intézni. Az átkok a köztünk vibráló energiákat használják, hogy félelmetes, kártékony hatásukat kifejtsék.
febr. 18
5:15
Oroszrulett a BKV-nál (168 Óra Online)
Nem végez pénzügyi számításokat a HÉV kiszervezésével kapcsolatban a BKV addig, amíg arról az első, elvi döntés megszületik - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke kedden az MTI-vel.
febr. 18
5:15
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken, közel egy argentin kutatóállomáshoz, de sem a hajót, sem az utasokat nem fenyegeti veszély - közölte a spanyol védelmi minisztérium és az argentin haditengerészet. A "rendkívül heves szelek" által hajtott, bahamai zászló alatt hajózó Ocean Nova megfeneklett egy sziklás tengerszakaszon,…
febr. 18
5:15
"Ma ez a legtöbb, amit meg lehet tenni" (Népszava)
Hogy csak a válság miatt született? - Meglehet. Sokan így magyarázzák. Tegyék nyugodt lélekkel! Hiszen valójában nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megszületett! S hogy túlérett, miközben koraszülött? Mert adóváltoztatási ötletek már eddig is voltak, s a miniszterelnök most csak vázlatosan ismertette a csomag részleteit... Még az is belefér. Majd megérnek az intézkedések.
febr. 18
5:17
Zátonyra futott egy kirándulóhajó a Déli-sarkvidéken (168 Óra Online)
Sem a hajót, sem a több mint száz főnyi utast nem fenyegeti veszély.
febr. 18
5:30
Főként a nácik vették igénybe az elméletet (168 Óra Online)
Egy vatikáni illetékes szerint a genetika tudományának fejlődésével feltartóztathatatlanul terjed az eugenikai gondolkodás, vagyis az a kísértés, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét - közölte az MTI.
febr. 18
5:32
Előbb-utóbb megjelenik a felsőbbrendű faj a Földön (168 Óra Online)
Egy vatikáni illetékes szerint a genetika tudományának fejlődésével feltartóztathatatlanul terjed az eugenikai gondolkodás, vagyis az a kísértés, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét.
febr. 18
5:33
Hóhelyzet és közlekedés: pánikra semmi ok! (168 Óra Online)
A fokozódó hóesés és a hidegebb idő jelentős kihívást jelentett az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársainak, ennek ellenére biztosították szerdán hajnalra a fővárosi főutak járhatóságát, a BKV minden járata elindult - mondta Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője szerdán kora reggel az MTI-nek.
febr. 18
5:33
Nehezményezik a Városházán, hogy saját feje után megy a vezérigazgató (Népszava)
A BKV vezérigazgatójának két stratégiai elképzelése közül az egyiket, a cég holding-típusú átalakítását egyelőre levette a tulajdonos fővárosi önkormányzat a napirendről, a másik, az ezer új busz beszerzéséről szóló koncepció esetében pedig szorosabb egyeztetésre intette Kocsis Istvánt. A cégvezetőt egyébként is sorra érik a bírálatok a Városházáról amiatt, hogy tulajdonosi jóváhagyás nélkül kezd…
febr. 18
5:33
Fehér karácsony helyett fehér farsang köszönthet Európára (Népszava)
Tegnap hajnalban már teljes üzemben takarították a fővárosi utakat, melyek így az intenzív havazás ellenére is járhatóak voltak. Bár az Útinform szerint a szokásosnál több baleset nem történt, a IV. kerületben egy hókotró személyautóval karambolozott. Időközben az ország magasabban fekvő pontjain már a tíz-húsz centimétert is meghaladta a hóréteg, Európa-szerte pedig lavinaveszélyt jelentettek.
febr. 18
5:33
Botrányos baki élő adásban (Startlap)
Péniszt szolgálnak fel egy amerikai légitársaság fedélzetén, legalábbis a CNN hírolvasója szerint. A brutális baki azért történhetett meg, mert a tudósításban szereplő földimogyoró angol megfelelőjének (peanuts) és a pénisz...
febr. 18
5:35
Az adórendszer átalakításának hatása már idén érezhető, a reformok később jönnek (Népszava)
Az adórendszer változtatásának célja, hogy többen vegyenek részt a közteherviselésben és így fajlagosan az egyes adózók és az egyes vállalkozások adóterhe csökkenhessen - fogalmazott Veres János a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón. A pénzügyminiszter közölte: a kormány az új gazdasági adatok alapján idén a gazdaság 3-3,5 százalékos visszaesésével, 3,7-3,9 százalékos inflációval és legfeljebb…
febr. 18
5:35
Kiskutyák halálos utazása (Népszava)
Hazánkban nem tiltott a kutyák és macskák exportja. Annak azonban, aki ilyenfajta kereskedésre adja a fejét, számos követelménynek meg kell felelnie. A hivatalos felvásárlóhelyek sem éppen idilli helyek az áruba bocsátott állatok számára. Egy-egy rajtaütésszerűen leleplezett illegális szállítmány azonban a kutya-macska-export legsötétebb arcát mutatja. Az állavédők háborognak, a hatóság…
febr. 18
5:45
Tanuljuk meg kezelni a stresszt! (WebBeteg)
Egyre többet hallunk stresszről, menedzser betegségekről, pánikrohamokról, de mi vár azokra, akik megmagyarázhatatlannak látszó tüneteikkel orvoshoz fordulnak és mi az, amit saját maguk is megtehetnek a gyógyulás érdekében?
febr. 18
5:51
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken - tudatta az MTI.
febr. 18
5:51
Kritikus szint közelében a forint (Népszava)
Eljutottunk odáig, hogy kedden már nem jelentett különösebb szenzációt az az aggasztó hír, hogy egy euróért 309,40 forintot is megadtak a kereskedők a bankközi devizapiacon, ami újabb történelmi mélypontot jelentett a magyar fizetőeszköz történetében. Ennél fontosabbnak tűnik most már az, hogy hol húzódik az a kritikus szint, amelyiknél a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében a jegybank,…
febr. 18
5:51
Váratlan húzás az OTP-től! Újra kapnak hitelt a... (Pénzcentrum)
Az elmúlt hónapokhoz képest stabilabbnak mondható forint- és devizaforrásainak köszönhetően fokozza üzleti aktivitását az ingatlan alapú hitelezés területén az OTP Bank. A felelős hitelezési magatartást szem előtt tartva a bank ismét szélesebb ügyfélkör számára biztosítja a hitelhez való hozzájutást....
febr. 18
5:51
Ezt bekaptuk! (168 Óra Online)
Nehéz helyzetben vannak a patikák, miközben a teljes árrésük csökkent, a tartozásaik nőttek a beszállítók felé. A Magyar Gyógyszerész Kamara szerdán ismerteti javaslatait az Országgyűlés egészségügyi bizottságával - írja a Világgazdaság.
febr. 18
5:53
Támad az APEH! Szorul a hurok a notórius adókerülők nyakán (Pénzcentrum)
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közzétette a 2009-es évre vonatkozó ellenőrzési irányelveit. Szikora János, az adóhivatal elnöke szerint az ellenőrzések célja, hogy jogkövetésre ösztönözze az adózókat, elrettentse a jogsértésektől az adócsalókat és biztosítsa az államháztartás adóbevételeit. A hatóság igyekszik jelen lenni azokon a területeken, ahol az adókerülés kockázata magas,…
febr. 18
6:09
Gyurcsány IMF-ügyben is "megtanulta a leckét"? (Infostart)
"Megtanultam a leckét!" - egyebek között ezt mondta Gyurcsány Ferenc a 2006-os eseményekre utalva hétfő este a köztelevízióban. A miniszterelnök azután nyilatkozott több médiumnak, hogy az Országgyűlésben megtartotta évadnyitó beszédét, amelyben a gazdasági, pénzügyi válságra adandó kormányzati válaszokat is ismertette. Magyarország 2008 októberében kötött megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal…
febr. 18
6:09
Mónikánál alázzák Jimmy családját (Blikk)
Pattanásig feszült a hangulat a stúdiójában
febr. 18
6:09
Fogja a volánt! (Blikk)
A telefonálást büntetik, de ugyanolyan veszélyes, ha a vezető eszik, dohányzik, CD-t cserél vagy nyomkodja a navigációt.
febr. 18
6:09
Davaj, Huszti! (Blikk)
A címvédő Zenit magyar focistája továbbjutást vár az UEFA-kupában.
febr. 18
6:09
Úszással gyógyulnak (Blikk)
Magyarországon kétóránként születik egy baba mozgást korlátozó betegséggel.
febr. 18
6:09
Obama bekeményített (Népszava)
Barack Obama amerikai elnök felhatalmazást adott arra, hogy a védelmi minisztérium 17 ezer fős csapaterősítést küldjön Afganisztánba - közölte kedden a washingtoni Fehér Ház.
febr. 18
6:09
Tűz ütött ki egy XIII. kerületi étteremben (Népszava)
Tűz ütött ki kedd este egy XIII. kerületi étteremben, a Szent István körút és a Hegedűs Gyula utca kereszteződésénél, a tüzet gyorsan eloltották a kiérkezett tűzoltók.
febr. 18
6:09
Túl sokan bukhatnak az üdülési csekk megadóztatásán (Pénzcentrum)
A kormány tervei szerint a természetbeni juttatások esetében az eddig adómentes tételek után meg kellene fizetni a 11 százalékos egészségbiztosítási járulékot és a jövedelemadót is. A változtatások elsősorban az étkezési utalványokat és az üdülési csekket érinthetik, és akár 200 milliárd forintos bevételt is jelenthetnek a költségvetés számára....
febr. 18
6:11
Jennifer Aniston édes hármasban (Blikk)
febr. 18
6:11
Megtakarítási, befektetési tanácsok (Blikk)
febr. 18
6:11
Egyezkednek Beckhamről (Blikk)
Pénteken eldől a sorsa
febr. 18
6:11
Kokát rágcsált a tévés (Blikk)
"Főleg lefekvés előtt tanácsos rágcsálni, bódító, nyugtató hatása van"
febr. 18
6:11
Jelentősen visszaesett a kölcsönös magyar-szlovák idegenforgalom (Népszava)
A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kérdését is felveti a magyar partnerbizottsággal való szerdai találkozón Pozsonyban a szlovák parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottsága - közölte kedden a pozsonyi TARS hírügynökségnek adott interjújában Milan Urbáni, a szlovák bizottság elnöke.
febr. 18
6:13
Ki viszi el a bálba Kiss Ramónát? (Blikk)
A színésznő izgatottan várja első Operabálját.
febr. 18
6:13
Armstrong motorossal ütközött (Blikk)
Sérülés nélkül megúszta, de biciklit kellett cserélnie

Keresés