2009. február 18. szerda

febr. 18
0:27
Katonákat küld Afganisztánba Obama (Startlap)
Barack Obama amerikai elnök felhatalmazást adott arra, hogy a védelmi minisztérium 12 ezer fős csapaterősítést küldjön Afganisztánba, közölte a Pentagon tisztviselője kedden. Obama állítólag már aláírta a vonatkozó rendeletet,...
febr. 18
5:15
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken, közel egy argentin kutatóállomáshoz, de sem a hajót, sem az utasokat nem fenyegeti veszély - közölte a spanyol védelmi minisztérium és az argentin haditengerészet. A "rendkívül heves szelek" által hajtott, bahamai zászló alatt hajózó Ocean Nova megfeneklett egy sziklás tengerszakaszon,…
febr. 18
5:17
Zátonyra futott egy kirándulóhajó a Déli-sarkvidéken (168 Óra Online)
Sem a hajót, sem a több mint száz főnyi utast nem fenyegeti veszély.
febr. 18
5:51
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken - tudatta az MTI.
febr. 18
6:09
Obama bekeményített (Népszava)
Barack Obama amerikai elnök felhatalmazást adott arra, hogy a védelmi minisztérium 17 ezer fős csapaterősítést küldjön Afganisztánba - közölte kedden a washingtoni Fehér Ház.
febr. 18
6:11
Jelentősen visszaesett a kölcsönös magyar-szlovák idegenforgalom (Népszava)
A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kérdését is felveti a magyar partnerbizottsággal való szerdai találkozón Pozsonyban a szlovák parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottsága - közölte kedden a pozsonyi TARS hírügynökségnek adott interjújában Milan Urbáni, a szlovák bizottság elnöke.
febr. 18
6:13
Bocsánatot kértek a disznó-öbölbeli invázióért (Népszava)
Bocsánatot kért szerdán Kubától a guatemalai elnök, amiért országa ötven évvel ezelőtt engedélyezte az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a területén kubai emigránsokat képezzen ki a disznó-öbölbeli invázióhoz.
febr. 18
6:27
Izrael ismét támadásba lendült! (Népszava)
Gázai palesztin források szerint izraeli harci gépek szerda hajnalban támadásokat intéztek a gázai-egyiptomi határ alatt elhúzódó csempészalagutak, illetve a Hamász egyik elhagyatott támaszpontja ellen Hán-Júnisz városának közelében.
febr. 18
6:29
Mexikói tüntetők tiltakoznak a hadsereg ellen (Népszava)
Az Egyesült Államokba vezető utakat és hidakat zártak le tüntetők Mexikó északi részén, tiltakozva a hadsereg kábítószer-ellenes razziái és a letartóztatások ellen.
febr. 18
6:45
ENSZ-illetékeseket rabolt el az al-Kaida (Népszava)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnya bejelentette, hogy emberei rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, illetve négy nyugati turistát Nigerben és Maliban.
febr. 18
7:03
Leendő miniszterelnök: a csatát megnyerte, a háborút elvesztheti (Kitekintő)
A választások eredményei magukat a pártokat hozták igazán nehéz helyzetbe: Izrael ugyanis nem az az ország, ahol a szavazás napján eldőlne a választási küzdelem.
febr. 18
7:03
Phenjan ismét rakétakísérletre készül? (Népszava)
A dél-koreai külügyminiszter arra figyelmeztette szerdán Észak-Koreát, hogy újabb nemzetközi szankciókkal szembesülhet, ha kísérletet hajt végre nagy hatótávolságú rakétával.
febr. 18
7:21
Nem kell magyar nyelvtanfolyam a rendőröknek (Kitekintő)
Nincsenek kommunikációs problémák a rendőrök és Kovászna megye magyar lakossága között, jelentette ki kedden  a megyei rendőrség vezetője.
febr. 18
7:57
Sarkozy nem találja a helyét (Kitekintő)
A francia elnök az áprilisi NATO csúcs bojkottjával fenyegetőzött, amennyiben nem saját maga szabhatja meg, hol ül majd a konferencia asztalnál, a Szervezet 60. évfordulója alakmából megrendezésre kerülő csúcstalálkozón.
febr. 18
7:57
Kivégezhetik őket, ha nem teljesülnek követeléseik (168 Óra Online)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnya bejelentette, hogy emberei rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, illetve négy nyugati turistát Nigerben és Maliban.
febr. 18
7:57
Összecsapások randalírozó fiatalok és a rendőrség között (Népszava)
Nyugalomra intette a guadeloupe-i általános sztrájkot meghirdető szervezet helyi idő szerint kedd este a Franciaországhoz tartozó karibi sziget lakosságát, közben azonban újabb összecsapások törtek ki randalírozó fiatalok és a rendőrség között egy városban - jelentette egy helyszínen tartózkodó tudósító.
febr. 18
7:59
Ismét tévedtek? Amerikai légicsapás, civil áldozatokkal? (Népszava)
Életét vesztette legalább tizenöt ember Afganisztánban egy amerikai légicsapásban; a helyi rendőrség szerint az áldozatok civilek, az amerikai katonaság közlése szerint viszont lázadók.
febr. 18
8:15
Szlovákia szemet vetett a keleti áruforgalomra (Napi)
febr. 18
8:15
Már az űrt is elárasztja a hulladék (Infostart)
Az Európai Űrügynökség szakemberei attól tartanak, hogy az egyre több Föld körül keringő műhold könnyen összeütközhet, a széthulló törmelékek pedig újabb baleseteket okozhatnak.
febr. 18
8:15
Obama felhívta az afgán államfőt (Népszava)
Első ízben beszélt egymással telefonon kedden Barack Obama amerikai elnök és Hamid Karzai afgán államfő a Fehér Ház új lakójának beiktatása óta - közölte a kabuli elnöki hivatal.
febr. 18
8:15
Utakat és hidakat zártak le a tüntetők Mexikóban (Startlap)
Az Egyesült Államokba vezető utakat és hidakat zártak le tüntetők Mexikó északi részén, tiltakozva a hadsereg kábítószer-ellenes razziái és a letartóztatások ellen. A tiltakozó megmozdulásban több százan vettek részt,...
febr. 18
8:17
Lengyelország hasonló cipőben jár mint mi (Népszava)
Lengyelország jelenleg még nincsen felkészülve az euró bevezetésére, és nincs meg az alapja annak, hogy az ország az idén alkalmazza az euróövezeti csatlakozás előszobájának tekintett ERM-2 valutaátváltási mechanizmust - ezt Slawomir Skrzypek, a központi bank elnöke közölte.
febr. 18
8:33
Obama és Karzai telefonon egyeztetett (HVG)
Első ízben beszélt egymással telefonon kedden Barack Obama amerikai és Hamid Karzai afgán államfő a Fehér Ház új lakójának beiktatása óta - közölte a kabuli elnöki hivatal.
febr. 18
8:33
Börtönbe kerülhet az Obama-rajongó grafikus (Kitekintő)
Shepard Fairey frissen letartóztatott grafikus nevéhez fűződik a legismertebb Obamát ábrázoló választási plakát.
febr. 18
8:33
A rács mögé a kopaszokkal! (168 Óra Online)
Tüntetések voltak a minap a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, a tavalyi véres zavargások évfordulója előtt - jelentették szerdán tibeti emberjogi szervezetek.
febr. 18
8:33
Késik a tűzszünet Izraelben (Népszava)
A kölcsönös bizalmatlanság miatt késedelmeskedik a gázai fegyvernyugvásról szóló megegyezés életbe lépése. Az egyiptomi közvetítéssel elért fegyverszünetnek a tervek szerint már a hét elején életbe kellett volna lépnie, és úgy tűnt, hogy elsimultak az akadályok a fogolycsere előtt is, amelynek keretében szabadult volna a három éve elhurcolt izraeli katona, Gilat Salit. Ehud Olmert izraeli…
febr. 18
8:33
Újabb tüntetések a kínai agresszió ellen Tibetben (Startlap)
Tüntetések voltak a minap a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, a tavalyi véres zavargások évfordulója előtt - jelentették tibeti emberjogi szervezetek. A megmozdulások vasárnap és hétfőn történtek Litang városban és...
febr. 18
9:09
Embereket rabolt el az al-Kaida (Infostart)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnyának tagjai rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, valamint négy nyugati turistát Nigerben, illetve Maliban.
febr. 18
9:09
Oroszok lőttek a japán hajóra (HVG)
Tüzet nyitottak egy japán hajóra orosz határőrök a Távol-Keleten, miután kudarcot vallott a hajó megállítására tett minden kísérlet - erősítették meg a határőrség moszkvai központjában.
febr. 18
9:09
Pakisztán beleegyezett a saría bevezetésébe (Kitekintő)
Pakisztán megállapodott a helyi tálib csoportokkal és iszlám törvénykezést vezetett be egyik tartományában.
febr. 18
9:09
Izraeli Uzi. Ilyen csak a szekusoknak van (168 Óra Online)
A román határőr addigi szolgálati ideje alatt talán először tud magyarul. A vámos is udvarias. Kegyelmi állapot 1989. december 22-én, délután öt órakor.
febr. 18
9:09
Az orosz határőrök tüzet nyitottak egy japán hajóra (Népszava)
Tüzet nyitottak egy japán hajóra orosz határőrök a Távol-Keleten, miután kudarcot vallott a hajó megállítására tett minden kísérlet - erősítették meg szerdán reggel a határőrség moszkvai központjában.
febr. 18
9:27
GM, Chrysler a két feneketlen kút (Napi)
febr. 18
9:27
Mindenki tudja, senki sem mondja: előrehozott választások? (Kitekintő)
A szlovák kormánykoalíció „egyes” tagjai előrehozott választásokról suttognak a parlamenti folyosókon, de úgy tűnik, ezzel csak a képviselők és a közvélemény tesztelése a cél - egyelőre.
febr. 18
9:27
General Motors: 47 ezer dolgozó kerülhet utcára (Startlap)
Elbocsát világszerte 47 ezer alkalmazottat és további 16,6 milliárd dolláros állami segítséget kér a General Motors (GM) amerikai járműgyártó. A létszámcsökkentés 26 ezer dolgozót az Egyesült Államokon kívül érintene,...
febr. 18
10:03
Hillary Clinton Indonéziában, gesztus a muzulmán világnak (HVG)
Az Egyesült Államok és a muszlim világ viszonyának javulását reméli indonéziai látogatásától Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, aki ma érkezett Jakartába.
febr. 18
10:03
Obama adócsalókat akart miniszternek (Kitekintő)
Továbbra sem kristályosodott ki az Obama-kabinet: Killefer és Daschle adóelmaradások miatti visszalépése után Judd Gregg republikánus politikus is lemondott a felkínált kereskedelmi tárcáról.
febr. 18
10:21
A cseheknél is átment a lisszaboni szerződés (HVG)
A cseh képviselőház jóváhagyta a lisszaboni szerződést.
febr. 18
10:21
Bajban a General Motors (Infostart)
Világszerte 47 ezer alkalmazottat bocsát el a General Motors; a létszámcsökkentés 26 ezer dolgozót az Egyesült Államokon kívül érintene. Az amerikai járműgyártó ezzel együtt további 16,6 milliárd dolláros állami segítséget kért.
febr. 18
10:21
Kelet-Európa a politikai instabilitás markában (Kitekintő)
A növekvő politikai instabilitás Litvániában, Ukrajnában és Grúziában nagy részben a világgazdasági válság és a mélyen gyökerező belső problémák, mint például a korrupció, következménye.
febr. 18
10:23
Tibetiek tüntettek (Infostart)
Tüntetések voltak a napokban a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, a tavalyi véres zavargások évfordulója előtt.
febr. 18
10:25
Berlinben népszavazást rendeznek a vallásoktatásról (Infostart)
Népszavazáson döntenek a német főváros lakói a vallásoktatás jövőjéről - döntött a berlini szenátus.
febr. 18
10:39
Az afgánoknak civilek, az amerikaiaknak lázadók voltak az áldozatok (Infostart)
Afganisztánban legalább 15 ember halt meg egy amerikai légicsapásban. A helyi rendőrség arról számolt be, hogy az áldozatok civilek, az amerikai katonaság közlése szerint viszont lázadók voltak.
febr. 18
10:39
Pokolgép robbant egy mecsetben (Népszava)
Pokolgép robbant szerdán egy mecsetben Irán délkeleti részén - közölte a félhivatalos Fars iráni hírügynökség.
febr. 18
10:57
Csak a cigivel csúszik a sör (Napi)
febr. 18
10:57
Tudják milyen haszna van a válságnak Moszkvában? (Népszava)
Moszkvában érezhetően csökkent a közutak zsúfoltsága, kevesebb lett a dugó, a közlekedésrendészet szerint tavaly ősz óta 10 km/órával növekedett az átlagos sebesség, és a szakemberek szerint ezt a gazdasági válság idézi elő.
febr. 18
11:15
Sztrájkolnak a bírók Spanyolországban (Infostart)
Spanyolországban sztrájkot kezdtek a bírók a létszámhiány és a munkavégzéshez szükséges infrastruktúra elmaradottsága miatt.
febr. 18
11:15
Göncz-Lajcák: Terítéken a KMKF és a tankönyvügy (Kitekintő)
Kedden Budapesten tárgyalt Miroslav Lajčák és Göncz Kinga. A két külügyminiszter elsősorban a kétoldalú kapcsolatokat beárnyékoló ügyekről, valamint a gazdasági válság hatásainak enyhítéséről tárgyalt.
febr. 18
11:15
A hó foglyává vált a holland királyi házaspár is (168 Óra Online)
A szűnni nem akaró havazás, a cudar téli időjárás továbbra is súlyos gondokat okoz Ausztria nagy részében, különösen a közlekedésben.
febr. 18
11:15
A cseh képviselőház jóváhagyta a lisszaboni szerződést (Népszava)
A cseh képviselőház szerdán jóváhagyta a lisszaboni szerződést. A ratifikációs folyamat azonban csak azután fejeződik be, miután a dokumentumot a szenátus is jóváhagyja, és az államfő aláírja.

Keresés