2009. február 18. szerda

febr. 18
5:15
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken, közel egy argentin kutatóállomáshoz, de sem a hajót, sem az utasokat nem fenyegeti veszély - közölte a spanyol védelmi minisztérium és az argentin haditengerészet. A "rendkívül heves szelek" által hajtott, bahamai zászló alatt hajózó Ocean Nova megfeneklett egy sziklás tengerszakaszon,…
febr. 18
5:17
Zátonyra futott egy kirándulóhajó a Déli-sarkvidéken (168 Óra Online)
Sem a hajót, sem a több mint száz főnyi utast nem fenyegeti veszély.
febr. 18
5:51
Valami nagy a hajó fenekének ütődött az Antarktisznál (168 Óra Online)
Zátonyra futott egy kirándulóhajó 64 utassal és 41 főnyi személyzettel a fedélzetén kedden a Déli-sarkvidéken - tudatta az MTI.
febr. 18
6:09
Obama bekeményített (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök felhatalmazást adott arra, hogy a védelmi minisztérium 17 ezer fős csapaterősítést küldjön Afganisztánba - közölte kedden a washingtoni Fehér Ház.
febr. 18
6:11
Jelentősen visszaesett a kölcsönös magyar-szlovák idegenforgalom (Kripto Akadémia)
A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kérdését is felveti a magyar partnerbizottsággal való szerdai találkozón Pozsonyban a szlovák parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottsága - közölte kedden a pozsonyi TARS hírügynökségnek adott interjújában Milan Urbáni, a szlovák bizottság elnöke.
febr. 18
6:13
Bocsánatot kértek a disznó-öbölbeli invázióért (Kripto Akadémia)
Bocsánatot kért szerdán Kubától a guatemalai elnök, amiért országa ötven évvel ezelőtt engedélyezte az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a területén kubai emigránsokat képezzen ki a disznó-öbölbeli invázióhoz.
febr. 18
6:27
Izrael ismét támadásba lendült! (Kripto Akadémia)
Gázai palesztin források szerint izraeli harci gépek szerda hajnalban támadásokat intéztek a gázai-egyiptomi határ alatt elhúzódó csempészalagutak, illetve a Hamász egyik elhagyatott támaszpontja ellen Hán-Júnisz városának közelében.
febr. 18
6:29
Mexikói tüntetők tiltakoznak a hadsereg ellen (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államokba vezető utakat és hidakat zártak le tüntetők Mexikó északi részén, tiltakozva a hadsereg kábítószer-ellenes razziái és a letartóztatások ellen.
febr. 18
6:45
ENSZ-illetékeseket rabolt el az al-Kaida (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnya bejelentette, hogy emberei rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, illetve négy nyugati turistát Nigerben és Maliban.
febr. 18
7:03
Leendő miniszterelnök: a csatát megnyerte, a háborút elvesztheti (Kitekintő)
A választások eredményei magukat a pártokat hozták igazán nehéz helyzetbe: Izrael ugyanis nem az az ország, ahol a szavazás napján eldőlne a választási küzdelem.
febr. 18
7:03
Phenjan ismét rakétakísérletre készül? (Kripto Akadémia)
A dél-koreai külügyminiszter arra figyelmeztette szerdán Észak-Koreát, hogy újabb nemzetközi szankciókkal szembesülhet, ha kísérletet hajt végre nagy hatótávolságú rakétával.
febr. 18
7:21
Nem kell magyar nyelvtanfolyam a rendőröknek (Kitekintő)
Nincsenek kommunikációs problémák a rendőrök és Kovászna megye magyar lakossága között, jelentette ki kedden  a megyei rendőrség vezetője.
febr. 18
7:39
Az al-Kaida rabolta el az ENSZ-illetékeseket Nigerben (Metropol)
Kivégezhetik őket, ha nem teljesítik a követeléseiket.
febr. 18
7:57
Sarkozy nem találja a helyét (Kitekintő)
A francia elnök az áprilisi NATO csúcs bojkottjával fenyegetőzött, amennyiben nem saját maga szabhatja meg, hol ül majd a konferencia asztalnál, a Szervezet 60. évfordulója alakmából megrendezésre kerülő csúcstalálkozón.
febr. 18
7:57
Kivégezhetik őket, ha nem teljesülnek követeléseik (168 Óra Online)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnya bejelentette, hogy emberei rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, illetve négy nyugati turistát Nigerben és Maliban.
febr. 18
7:57
Összecsapások randalírozó fiatalok és a rendőrség között (Kripto Akadémia)
Nyugalomra intette a guadeloupe-i általános sztrájkot meghirdető szervezet helyi idő szerint kedd este a Franciaországhoz tartozó karibi sziget lakosságát, közben azonban újabb összecsapások törtek ki randalírozó fiatalok és a rendőrség között egy városban - jelentette egy helyszínen tartózkodó tudósító.
febr. 18
7:59
Ismét tévedtek? Amerikai légicsapás, civil áldozatokkal? (Kripto Akadémia)
Életét vesztette legalább tizenöt ember Afganisztánban egy amerikai légicsapásban; a helyi rendőrség szerint az áldozatok civilek, az amerikai katonaság közlése szerint viszont lázadók.
febr. 18
8:15
Már az űrt is elárasztja a hulladék (Infostart)
Az Európai Űrügynökség szakemberei attól tartanak, hogy az egyre több Föld körül keringő műhold könnyen összeütközhet, a széthulló törmelékek pedig újabb baleseteket okozhatnak.
febr. 18
8:15
Obama felhívta az afgán államfőt (Kripto Akadémia)
Első ízben beszélt egymással telefonon kedden Barack Obama amerikai elnök és Hamid Karzai afgán államfő a Fehér Ház új lakójának beiktatása óta - közölte a kabuli elnöki hivatal.
febr. 18
8:17
Lengyelország hasonló cipőben jár mint mi (Kripto Akadémia)
Lengyelország jelenleg még nincsen felkészülve az euró bevezetésére, és nincs meg az alapja annak, hogy az ország az idén alkalmazza az euróövezeti csatlakozás előszobájának tekintett ERM-2 valutaátváltási mechanizmust - ezt Slawomir Skrzypek, a központi bank elnöke közölte.
febr. 18
8:33
Börtönbe kerülhet az Obama-rajongó grafikus (Kitekintő)
Shepard Fairey frissen letartóztatott grafikus nevéhez fűződik a legismertebb Obamát ábrázoló választási plakát.
febr. 18
8:33
A rács mögé a kopaszokkal! (168 Óra Online)
Tüntetések voltak a minap a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, a tavalyi véres zavargások évfordulója előtt - jelentették szerdán tibeti emberjogi szervezetek.
febr. 18
8:33
Késik a tűzszünet Izraelben (Kripto Akadémia)
A kölcsönös bizalmatlanság miatt késedelmeskedik a gázai fegyvernyugvásról szóló megegyezés életbe lépése. Az egyiptomi közvetítéssel elért fegyverszünetnek a tervek szerint már a hét elején életbe kellett volna lépnie, és úgy tűnt, hogy elsimultak az akadályok a fogolycsere előtt is, amelynek keretében szabadult volna a három éve elhurcolt izraeli katona, Gilat Salit. Ehud Olmert izraeli…
febr. 18
9:09
Embereket rabolt el az al-Kaida (Infostart)
Az al-Kaida észak-afrikai szárnyának tagjai rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, valamint négy nyugati turistát Nigerben, illetve Maliban.
febr. 18
9:09
Pakisztán beleegyezett a saría bevezetésébe (Kitekintő)
Pakisztán megállapodott a helyi tálib csoportokkal és iszlám törvénykezést vezetett be egyik tartományában.
febr. 18
9:09
A szakácskönyvek is felelősek az elhízásért (Metropol)
Hetven év alatt a receptekben közel 40 százalékkal nőtt az ételek kalóriatartalma. Egy amerikai kutatás szerint a gyorséttermek mellett ez is oka az elhízásnak.
febr. 18
9:09
Izraeli Uzi. Ilyen csak a szekusoknak van (168 Óra Online)
A román határőr addigi szolgálati ideje alatt talán először tud magyarul. A vámos is udvarias. Kegyelmi állapot 1989. december 22-én, délután öt órakor.
febr. 18
9:09
Az orosz határőrök tüzet nyitottak egy japán hajóra (Kripto Akadémia)
Tüzet nyitottak egy japán hajóra orosz határőrök a Távol-Keleten, miután kudarcot vallott a hajó megállítására tett minden kísérlet - erősítették meg szerdán reggel a határőrség moszkvai központjában.
febr. 18
9:27
Mindenki tudja, senki sem mondja: előrehozott választások? (Kitekintő)
A szlovák kormánykoalíció „egyes” tagjai előrehozott választásokról suttognak a parlamenti folyosókon, de úgy tűnik, ezzel csak a képviselők és a közvélemény tesztelése a cél - egyelőre.
febr. 18
10:03
Obama adócsalókat akart miniszternek (Kitekintő)
Továbbra sem kristályosodott ki az Obama-kabinet: Killefer és Daschle adóelmaradások miatti visszalépése után Judd Gregg republikánus politikus is lemondott a felkínált kereskedelmi tárcáról.
febr. 18
10:21
Bajban a General Motors (Infostart)
Világszerte 47 ezer alkalmazottat bocsát el a General Motors; a létszámcsökkentés 26 ezer dolgozót az Egyesült Államokon kívül érintene. Az amerikai járműgyártó ezzel együtt további 16,6 milliárd dolláros állami segítséget kért.
febr. 18
10:21
Kelet-Európa a politikai instabilitás markában (Kitekintő)
A növekvő politikai instabilitás Litvániában, Ukrajnában és Grúziában nagy részben a világgazdasági válság és a mélyen gyökerező belső problémák, mint például a korrupció, következménye.
febr. 18
10:23
Tibetiek tüntettek (Infostart)
Tüntetések voltak a napokban a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, a tavalyi véres zavargások évfordulója előtt.
febr. 18
10:25
Berlinben népszavazást rendeznek a vallásoktatásról (Infostart)
Népszavazáson döntenek a német főváros lakói a vallásoktatás jövőjéről - döntött a berlini szenátus.
febr. 18
10:39
Az afgánoknak civilek, az amerikaiaknak lázadók voltak az áldozatok (Infostart)
Afganisztánban legalább 15 ember halt meg egy amerikai légicsapásban. A helyi rendőrség arról számolt be, hogy az áldozatok civilek, az amerikai katonaság közlése szerint viszont lázadók voltak.
febr. 18
10:39
Pokolgép robbant egy mecsetben (Kripto Akadémia)
Pokolgép robbant szerdán egy mecsetben Irán délkeleti részén - közölte a félhivatalos Fars iráni hírügynökség.
febr. 18
10:57
Tudják milyen haszna van a válságnak Moszkvában? (Kripto Akadémia)
Moszkvában érezhetően csökkent a közutak zsúfoltsága, kevesebb lett a dugó, a közlekedésrendészet szerint tavaly ősz óta 10 km/órával növekedett az átlagos sebesség, és a szakemberek szerint ezt a gazdasági válság idézi elő.
febr. 18
11:15
Sztrájkolnak a bírók Spanyolországban (Infostart)
Spanyolországban sztrájkot kezdtek a bírók a létszámhiány és a munkavégzéshez szükséges infrastruktúra elmaradottsága miatt.
febr. 18
11:15
Göncz-Lajcák: Terítéken a KMKF és a tankönyvügy (Kitekintő)
Kedden Budapesten tárgyalt Miroslav Lajčák és Göncz Kinga. A két külügyminiszter elsősorban a kétoldalú kapcsolatokat beárnyékoló ügyekről, valamint a gazdasági válság hatásainak enyhítéséről tárgyalt.
febr. 18
11:15
A cseh képviselőház jóváhagyta a lisszaboni szerződést (Metropol)
A 200 tagú parlamenti alsóházban a lisszaboni szerződést 125 honatya támogatta. A ratifikációs folyamat azonban csak azután fejeződik be, miután a dokumentumot a szenátus is jóváhagyja, és az államfő aláírja.
febr. 18
11:15
A hó foglyává vált a holland királyi házaspár is (168 Óra Online)
A szűnni nem akaró havazás, a cudar téli időjárás továbbra is súlyos gondokat okoz Ausztria nagy részében, különösen a közlekedésben.
febr. 18
11:15
A cseh képviselőház jóváhagyta a lisszaboni szerződést (Kripto Akadémia)
A cseh képviselőház szerdán jóváhagyta a lisszaboni szerződést. A ratifikációs folyamat azonban csak azután fejeződik be, miután a dokumentumot a szenátus is jóváhagyja, és az államfő aláírja.
febr. 18
11:17
Elfogadták a csehek a lisszaboni szerződést (Infostart)
Csehországban jóváhagyta a lisszaboni szerződést a képviselőház.
febr. 18
11:17
Már a bírók is sztrájkolnak! (Kripto Akadémia)
Bírósztrájk kezdődött Spanyolországban szerdán a létszámhiány és a munkavégzéshez szükséges infrastruktúra elmaradottsága miatt.
febr. 18
11:33
A német kancellár a bankárokat támadja (Infostart)
A német kancellár, Angela Merkel és más politikusok is bírálják azokat a bankvezetőket, akik jelentős jutalmakat vettek fel, miközben bankjuk eurómilliárdokban mérhető állami segítségre szorult.
febr. 18
11:33
Lemészárolták egy mexikói rendőr 11 tagú családját (Kitekintő)
Az áldozatok között hat fiatalkorú is van, mindannyian a rendőrségi elitcsapathoz tartozó Carlos Reyes Lopez hozzátartozói voltak. A szemtanúk és a két túlélő szerint a körülbelül tíz fős fegyveres csoport nem akart tanúkat hagyni.
febr. 18
11:33
A német kormány bankokat államosítana (Kripto Akadémia)
A német kormány szerdán törvénytervezetet fogadott el, amely lehetővé tenné Berlin számára, hogy állami kezelésbe vegyen pénzügyileg megingott bankokat - közölte szerdán egy kormányforrás.
febr. 18
11:51
Megsemmisítettek egy autóba rejtett pokolgépet (Kripto Akadémia)
Megsemmisített egy autóba rejtett pokolgépet szerdán a görög rendőrség, a járművet a Citibank épületénél helyezték el a tettesek Athén északi részében.
febr. 18
11:53
"Arra kérlek benneteket, őrizzétek meg a békét" (Kripto Akadémia)
Több ezres békemenetet szervezett szerdán a pakisztáni Szvat-völgyben egy helyi radikális muzulmán vallási méltóság.
febr. 18
12:09
Az RMDSZ kinevez egy-egy magyar alprefektust (Kitekintő)
Az RMDSZ nevesít egy-egy magyar alprefektust Kovászna és Hargita megyékben - jelentette ki  Tamás Sándor megyei tanácselnök.

Keresés