2009. február 15. vasárnap

febr. 15
5:15
Orosz rakéta, amerikai rakéta, egy a célpont? (168 Óra Online)
Oroszország ismét azt javasolta Washingtonnak, hogy a két állam, valamint Európa részvételével hozzanak létre egy közös rakétavédelmi rendszert, ezzel váltva fel a jelenlegi amerikai terveket. Mindezt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte a Der Spiegel német hetilapban hétfőn megjelenő interjújában: a beszélgetés egyes részletei már szombaton nyilvánosságra kerültek.
febr. 15
7:39
Még mindig rejtegetik a szerb tömeggyilkost (168 Óra Online)
A szerb hatóságok egyre közelebb kerülnek Ratko Mladichoz, s meglepő lenne, ha a legkeresettebb hágai szökevény nem kerülne az idén a Nemzetközi Törvényszék (NT) elé - mondja Rasim Ljajic szerbiai munkaügyi miniszter, az NT-vel való együttműködésért felelős kormányhivatal vezetője.
febr. 15
7:41
Még a kommunista vezető is Obamától várja a csodát (168 Óra Online)
Hugo Chávez venezuelai államfő közölte vasárnap, hogy kész találkozni Barack Obama amerikai elnökkel a két ország közeledése érdekében.
febr. 15
9:09
Érik a Chávez-Obama találkozó (Infostart)
Hugo Chávez venezuelai államfő közölte vasárnap, hogy kész találkozni Barack Obama amerikai elnökkel a két ország közeledése érdekében.
febr. 15
9:09
Film készül az 1989-es romániai forradalomról (Kitekintő)
Franciaországban Ady-fordításokért kapott díjat egy francia író, a Berlini Filmfesztiválról egy kolozsvári színésznő hozhat el Arany Medvét, decemberben pedig tévébe kerülhet az 1989-es román forradalmat feldolgozó dokumentumfilm.
febr. 15
9:27
Tizenhárom halott egy oroszországi tűzesetben (Metropol)
Legalább tizenhárom ember életét vesztette szombaton egy dél-oroszországi településen történt tűzesetben.
febr. 15
9:45
Leégett egy társasház Oroszországban - legalább 15 halott (Infostart)
Legalább tizenhárom ember életét vesztette szombaton egy dél-oroszországi településen történt tűzesetben.
febr. 15
9:45
"Farokuszonyánál fogva lógott" - helyszíni beszámoló a bálnamészárlásról (Kitekintő)
Immáron a harmadik exkluzív részlet olvashatják Kristóf Veronika, a Sea Shepherd magyar aktivistájának hajónaplójából.
febr. 15
9:45
Vasárnapi gyász Ausztráliában (Metropol)
Ausztrália a pusztító tűzvész áldozatait gyászolta vasárnap, a kormány pedig bozóttűzjelző rendszer felállítását tervezi a hasonló katasztrófák megakadályozása érdekében.
febr. 15
9:47
Tíz holttest egy iraki tömegsírban (Metropol)
Az iraki hadsereg tíz holttestet talált egy tömegsírban Bagdadtól északra - közölte vasárnap a védelmi minisztérium szóvivője.
febr. 15
10:03
Kitört a Galeras vulkán Kolumbiában (Infostart)
Kitört Kolumbiában a Galeras nevű vulkán, a hatóságok hétezer ember kitelepítését rendelték el a közelben fekvő településekről.
febr. 15
10:21
Kitört a Galeras vulkán (Metropol)
A Kolumbia délnyugati részén, az ecuadori határnál fekvő tűzhányó helyi idő szerint szombaton, sötédetés után egy órával lépett működésbe.
febr. 15
10:39
Merénylet Koszovóban az egyéves évforduló előtt (Infostart)
Robbanás rázta meg az észak-koszovói Kosovska Mitrovicát néhány nappal a koszovói függetlenség kikiáltásának első évfordulója előtt. Senki sem sérült meg.
febr. 15
10:57
Tizenhat halott egy egyiptomi közlekedési balesetben (Metropol)
Tizenhatan meghaltak és hárman megsérültek, amikor egy autóbusz és egy teherautó összeütközött Egyiptom északkeleti részében.
febr. 15
11:15
Ma választ Kolozsvár (Kitekintő)
Közel 700 rendőr biztosítja a közrendet a kolozsvári időközi helyhatósági választásokon február 15-én, vasárnap.
febr. 15
11:15
A sajtót is elérte a munkanélküliség (Metropol)
A mély recesszióban megcsappan a hirdetési tevékenység, ennek, valamint a technológiai változásoknak a következtében a sajtó munkatársainak tömegei válhatnak munkanélkülivé.
febr. 15
11:15
Fenébe, emiatt engem nagyon kirúgnak (168 Óra Online)
A mély recesszióban megcsappan a hirdetési tevékenység, ennek, valamint a technológiai változásoknak a következtében a sajtó munkatársainak tömegei válhatnak munkanélkülivé. Spanyolországi felmérés szerint a sajtó ottani munkásainak ötöde, mintegy 5 ezer ember veszítheti el állását az idén és jövőre az ibériai országban.
febr. 15
11:51
Felújítják a kínai-amerikai katonai párbeszédet (Infostart)
Kína és az Egyesült Államok még e hónapban felújítja a kétoldalú katonai párbeszédet, amelyet Peking tavaly függesztett fel, tiltakozva a Tajvanba irányuló amerikai fegyvereladások ellen - közölte vasárnap a kínai sajtó.
febr. 15
12:09
A szerb államfő nyilvánosan támogatta a vajdasági alaptörvényt (Kitekintő)
Boris Tadić szerb államfő szombaton határozottan kiállt a Vajdaság új, Szerbiában komoly belpolitikai vihart kavaró alaptörvénye mellett.
febr. 15
12:09
Izraelbe látogat májusban a pápa (Metropol)
Ehud Olmert izraeli kormányfő vasárnap megerősítette, hogy XVI. Benedek pápa májusban Izraelbe látogat.
febr. 15
12:27
A pápa májusban Izraelbe látogat (Infostart)
Ehud Olmert izraeli kormányfő vasárnap megerősítette, hogy XVI. Benedek pápa májusban Izraelbe látogat.
febr. 15
13:03
Bayer: szeretem a román kultúrát (Kitekintő)
Bayer Zsolt szerint Magyarországon az elfojtott indulatok bármelyik pillanatban felszínre törhetnek és csak a nyílt párbeszéd vezethet a konfliktusok megoldásához.
febr. 15
13:03
Maradjon a kommunista vezér a hatalomban? (168 Óra Online)
Venezuelában helyi idő szerint vasárnap reggel 6 órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, s közel 17 millióan járulhatnak az urnákhoz, hogy döntsenek egy alkotmánymódosításról, amely lehetővé tenné, hogy az immár tíz éve hatalmon lévő Hugo Chávez szocialista elnök 2012-ben is indulhasson az államfői posztért.
febr. 15
13:39
India üdvözölte Pakisztán beismerését (Kitekintő)
India üdvözölte a pakisztáni beismerő nyilatkozatot, amelyben elismerték, hogy tőlük indították a mumbai merényleteket.
febr. 15
13:57
Mi szennyezi a katonai kapcsolatok jó légkörét? (168 Óra Online)
Kína és az Egyesült Államok még e hónapban felújítja a kétoldalú katonai párbeszédet, amelyet Peking tavaly függesztett fel, tiltakozva a Tajvanba irányuló amerikai fegyvereladások ellen - közölte vasárnap a kínai sajtó.
febr. 15
14:15
Nagy erejű földrengés rázta meg Perut és Japánt (Infostart)
Nagy erejű földrengés volt vasárnap délelőtt Peruban és Japánban, egyik helyről sem érkezett hír károkról vagy sebesülésekről.
febr. 15
14:15
Megegyeztek az új világrendről (Kitekintő)
Pénteken vette kezdetét és szombaton ért véget a világ legfejlettebb államainak, más néven a G7 pénzügyminisztereinek és jegybanki elnökeinek a tanácskozása.
febr. 15
15:09
A Bolyai Egyetem beolvasztására és az 1959-es év áldozataira emlékeztek Brüsszelben (Kitekintő)
"Memento 1959" címmel ünnepi konferenciára került sor pénteken az Európai Parlament Sógor Csaba és Gál Kinga európai parlamenti képviselők közös szervezésében.
febr. 15
15:45
Újabb véres összecsapások Mexikóban (Kitekintő)
21 ember vesztette életét a héten Mexikóban az alvilági bandák és a hadsereg között kialakult összecsapások során.
febr. 15
16:39
Külföldiek is beléphetnek az amerikai hadseregbe (Infostart)
Amerikai lapinformációk szerint a jövőben ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek is beléphetnek az amerikai hadseregbe, és fél éven belül megkaphatják az amerikai állampolgárságot is.
febr. 15
16:39
Drezda nem kér a neonácikból (Metropol)
"A neonácik bandájának semmi keresnivalója Drezdában" - hangsúlyozta egy vasárnapi nyilatkozatban a város polgármestere.
febr. 15
16:57
Nyolc tengerész halt meg a Japán-tengeren (Metropol)
Vízbe fulladt nyolc tengerész - öt indonéz és három kínai - vasárnap a Japán-tengeren, az oroszországi Vlagyivosztok magasságában, miután hajójuk nagy viharba került, és süllyedni kezdett - közölte a regionális katasztrófavédelmi központ egy illetékese.
febr. 15
17:51
Chavezt lediktátorozták! Rögtön válaszolt... (Kitekintő)
Egy diplomáciai esemény kavarta fel újból a kedélyeket, ugyanis Hugo Chávez kiutasította az országból Luis Herrero európai parlamenti képviselőt.
febr. 15
20:51
A golyó általi halálról a méreginjekcióra váltanak Kínában (Infostart)
A halálbüntetés kíméletesebb módja mellett döntöttek az északkelet-kínai Liaoning tartományban, ahol a golyó általi halál helyett ezentúl a tartomány egész területén méreginjekcióval végzik ki az elítélteket.
febr. 15
20:51
Chávez népszavaztat az alkotmánymódosításról (Metropol)
Venezuelában helyi idő szerint vasárnap reggel 6 órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek. 16 és fél millióan járulhatnak az urnákhoz, hogy döntsenek egy alkotmánymódosításról, amely lehetővé tenné, hogy az immár tíz éve hatalmon lévő Hugo Chávez szocialista elnök 2012-ben is indulhasson az államfői posztért.
febr. 15
21:27
A sötét középkorból jön vissza Amerika (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök hamarosan eltörli az embrionális őssejtkutatásra vonatkozó nyolcéves tilalmat, amelyet elődje, George Bush rendelt el - közölte Obama főtanácsadója, David Axelrod vasárnap a Fox News hírtelevízióban.
febr. 15
23:33
Katolikus mise Galilei tiszteletére (Infostart)
A katolikus egyház ünnepélyes misével emlékezett meg vasárnap Galileo Galilei olasz csillagászról, a csillagászat nemzetközi éve alkalmából Rómában, a világ minden tájáról összegyűlt tudósok részvételével.

Keresés