2009. február 4. szerda

febr. 4
1:33
Paska: "Az ellenzék mondjon le!" (Kitekintő)
Pavol Paška szlovák házelnök a képviselői posztról való lemondásra szólította fel az ellenzéket a parlament idei első ülésén.
febr. 4
4:51
Ahmadinezsád: Ne vegyen "cionista terméket" (168 Óra Online)
Bojkottálni kell a "cionista termékeket", az izraeli vezetőket pedig bíróság elé kell állítani - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki Teheránban fogadta Háled Mesaalt, a Hamász palesztin iszlamista szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetőjét. Meesal köszönetet mondott a gázai izraeli offenzíva idején nyújtott iráni segítségért.
febr. 4
5:27
Két évtizede nem volt ilyen súlyos járvány (Infostart)
Bolívia megkongatta a vészharangot, az országban ugyanis egyre jobban terjed a trópusi náthaláz, 22 éve nem tapasztaltak ilyen mértékű járványt.
febr. 4
5:27
Obama elcseszte (168 Óra Online)
"Elcsesztem" - mondta Barack Obama amerikai elnök a CNN hírtelevíziónak adott keddi interjújában arra utalva, hogy hibát követett el Tom Daschle egészségügy-miniszteri jelölése kapcsán.
febr. 4
5:45
Iszonyúan elszúrta: betörni indult - beszorult a kéménybe (168 Óra Online)
Kéménybe szorult egy férfi az Egyesült Államokban, és a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem tudja, hogyan került bele - adta hírül az MTI.
febr. 4
6:03
Antimikulás: elment lopni, beszorult a kéménybe (168 Óra Online)
Kéménybe szorult egy férfi az Egyesült Államokban, és a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem tudja, hogyan került bele - adta hírül az MTI.
febr. 4
6:39
Obama: "Elcsesztem" (Infostart)
"Elcsesztem" - mondta Barack Obama amerikai elnök a CNN hírtelevíziónak adott keddi interjújában arra utalva, hogy hibát követett el Tom Daschle egészségügy-miniszteri jelölése kapcsán. Obama és Daschle szenátor, miután utóbbiról kiderült, hogy korábban nem fizetett be 120 ezer dollár adót, közös nyilatkozatban közölte: a szenátus egykori demokrata párti többségi frakcióvezetője visszavonta…
febr. 4
7:15
Gáza vagy Obama? (Kitekintő)
Az egyértelmű jobboldali győzelmet jósoló közvélemény kutatások ellenére egyes elemzők úgy vélik, még semmi nem dőlt el
febr. 4
7:15
Obama nehezen bírja cigi nélkül (Startlap)
Barack Obama kedden egy televíziós nyilatkozatban kijelentette: azóta, hogy január 20-án beköltözött a Fehér Házba, a mindenkori amerikai elnök rezidenciáján még nem gyújtott rá. A CNN riporterének arra kérdésére, hogy elnökké...
febr. 4
7:33
Az őszödi beszéd Amerikában: Obama: "Elcsesztem" (Népszava)
"Elcsesztem" - mondta Barack Obama amerikai elnök a CNN hírtelevíziónak adott keddi interjújában arra utalva, hogy hibát követett el Tom Daschle egészségügy-miniszteri jelölése kapcsán.
febr. 4
7:33
ETA-fegyverraktárt találtak (Startlap)
A rendőrség az ETA spanyolországi baszk szakadár szervezet egyik titkos fegyverraktárára bukkant az ibériai ország északi részén. A terrorelhárító hatóságok jelentése szerint az Ordozia településen létesített raktárban lőfegyvereket,...
febr. 4
7:35
Harminc rendőrt ejtettek foglyul a tálibok (Startlap)
Harminc rendőrt ejtettek foglyul a tálibok a Pakisztán észak-nyugati részén fekvő Szvat völgyében - közölte szerdán a rendőrség. Ebben a körzetben harcok folynak a pakisztáni hadsereg és az afgán tálibokhoz, valamint az al-Kaida terrorista...
febr. 4
7:51
Mumbai: ki a felelős? (Kitekintő)
India retorikája kezd enyhülni? Az ország egyik biztonságpolitikai szakértője elismerte Pakisztán igyekezetét a mumbai üggyel kapcsolatban.
febr. 4
7:51
Az amerikai elnök 33 napja nem gyújtott rá (Népszava)
Barack Obama kedden egy televíziós nyilatkozatban kijelentette: azóta, hogy január 20-án beköltözött a Fehér Házba, a mindenkori amerikai elnök rezidenciáján még nem gyújtott rá.
febr. 4
7:53
Megerőszakolják a terroristákat? (Népszava)
Fény derült arra, hogyan veszi rá az al-kaida tagjait, hogy öngyilkos merényleteket hajtsanak végre
febr. 4
8:09
Útlevél-hamisítók a spanyol rendőrség célkeresztjében (Kitekintő)
Spanyolországban fogták el egy nemzetközi bűnszervezet több tagját. Az Al Kaida-kapcsolatot még nem sikerült bizonyítani.
febr. 4
8:09
"És ön beszáll a szent háborúba?" (Népszava)
Börtönbe kerülhet egy fiatal anya angliában, mert egy boltban fénymásolta szórólapját, amiben dzsihádra-szent háborúra bíztatta olvasóit
febr. 4
8:27
Washington nem nyugszik bele a kirgiz nembe (HVG)
Az Egyesült Államok folytatja tárgyalásait Kirgizisztánnal a közép-ázsiai országban létesített amerikai légitámaszpont fennmaradásáért annak ellenére, hogy Kurmanbek Bakijev kirgiz államfő bejelentette a manaszi támaszpont bezárását - közölte a biskeki amerikai nagykövetség.
febr. 4
8:27
A Hamász-kormányfő megölését ígéri egy izraeli miniszter (Infostart)
Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász kormányfőjének megölését helyezte kilátásba szerdán egy izraeli miniszter.
febr. 4
8:27
Szigorúan békés iráni műholdat lőttek fel (168 Óra Online)
Az Omid nevű műhold fellövése nem szolgál katonai célokat - jelentette be szerdán az iráni külügyi szóvivő.
febr. 4
8:27
Irán atombombái már európát is elérhetik (Népszava)
Irán állítása szerint nem szándékozik katonai célokra használni műholdját, azonban szakértők szerint a rakéta technika a lényeg
febr. 4
8:29
Obama: "elcsesztem" (HVG)
"Elcsesztem" - mondta Barack Obama amerikai elnök a CNN hírtelevíziónak adott keddi interjújában arra utalva, hogy hibát követett el Tom Daschle egészségügy-miniszteri jelölésével.
febr. 4
8:45
Kilövési engedély a Hamász kormányfőjére? (HVG)
Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász kormányfőjének megölését helyezte kilátásba az egyik izraeli miniszter.
febr. 4
8:45
Merkel mini-csúcsot akar a G20 találkozó előtt (Kitekintő)
Bár Franciaország azt javasolta, hogy tartsanak állam- és kormányfői szintű Eurócsoport ülést, Németország – figyelmen kívül hagyva a francia javaslatot – mini EU-csúcsot tartana, hogy az Unió tagállamai közös álláspontot képviseljenek az április 2-i londoni G20 találkozón. A 20 vezető gazdasági hatalom a pénzügypiacok reformjáról tárgyal majd.
febr. 4
8:45
Harminc rendőrt ejtettek túszul (Népszava)
Harminc rendőrt ejtettek foglyul a tálibok a Pakisztán északnyugati részén fekvő Szvat-völgyben - közölte szerdán a rendőrség.
febr. 4
8:45
Izraeli miniszter: meg kell ölni a Hamász-kormányfőt (Startlap)
Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász kormányfőjének megölését helyezte kilátásba szerdán egy izraeli miniszter. Zeév Boim építés- és lakásügyi miniszter az izraeli katonai rádióban úgy nyilatkozott,...
febr. 4
9:03
Ismét elfogadták a tankönyvtörvényt! (Kitekintő)
A parlament megtörte az elnöki vétót, és ismételten megszavazta az oktatási törvény módosítását.
febr. 4
9:03
Már most vereséget szenvedhetnek az amerikaiak Afganisztánban? (Népszava)
Az Egyesült Államok folytatja tárgyalásait Kirgizisztánnal a közép-ázsiai országban létesített amerikai légitámaszpont fennmaradásáért annak ellenére, hogy Kurmanbek Bakijev kirgiz államfő bejelentette a manaszi támaszpont bezárását - közölte szerdán a biskeki amerikai nagykövetség.
febr. 4
9:03
Irán műholdja nem katonai (Startlap)
Az Omid nevű műhold fellövése nem szolgál katonai célokat - jelentette be szerdán az iráni külügyi szóvivő. Az Omidot (Remény), az első iráni gyártmányú műholdat, a szintén hazai fejlesztésű Szafir-2 hordozórakétával bocsátották...
febr. 4
9:21
Sokkolóan emelkedik a születési rendellenességek száma (Infostart)
Félóránként születik valamilyen rendellenességgel egy csecsemő Kínában - ez azt jelenti, hogy az elmúlt hat évben negyven százalékkal növekedett ez a szám, vallotta be az ország egyik vezető családtervezéssel foglalkozó illetékese.
febr. 4
9:21
Elképesztő: az USA önmérsékletet gyakorol (168 Óra Online)
Obama a világgazdaságot is biztatni akarja gazdaságösztönző programjával
febr. 4
9:21
A Hamasz vezetője a következő célpont (Népszava)
Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász kormányfőjének megölésével fenyegetőzött szerdán egy izraeli miniszter.
febr. 4
9:39
Gyorsan tűnik el az amerikai autópiac (Napi)
febr. 4
9:39
Visszautasította a miniszteri posztot a világbajnok focista (Infostart)
Esélyegyenlőségi miniszteri posztot ajánlott fel Lilian Thuram egykori világ- és Európa-bajnok futballistának Nicolas Sarkozy francia elnök, de a korábbi kiváló védő visszautasította a felkérést.
febr. 4
9:39
Afganisztánban az ENSZ-főtitkár (HVG)
Afganisztánba érkezett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, hogy megbeszélést folytasson Hamid Karzai elnökkel. Látogatását biztonsági okokból nem jelentették be előre - közölte az afgán elnöki hivatal.
febr. 4
9:57
Harminc rendőrt hurcoltak magukkal a tálibok (HVG)
Harminc rendőrt ejtettek foglyul a tálibok a Pakisztán északnyugati részén fekvő Szvat-völgyben.
febr. 4
9:57
Autonómiacsata – Székelyföld túléli Basescut (Kitekintő)
A román államfő Budapestről üzente a székelyeknek, hogy soha nem valósul meg a  területi autonómia a földjükön. Markó Béla  szerinte a román politikában a „soha” legfeljebb néhány évet jelent. Közeleg március 15-e, a referendum napja.
febr. 4
9:57
A meglepetés: az ENSZ főtitkár (Népszava)
Afganisztánba érkezett szerdán Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, hogy megbeszélést folytasson Hamid Karzai elnökkel; látogatását biztonsági okokból nem jelentették be előre - közölte az afgán elnöki hivatal.
febr. 4
9:57
Meggyógyult a legkisebb madárinfluenzás (Startlap)
Felgyógyult a madárinfluenzából egy hároméves kislány Kínában; ő a betegség legfiatalabb túlélője az ázsiai országban - közölte szerdán a pekingi egészségügyi minisztérium. A csöppséget válságos állapotban szállították...
febr. 4
10:15
Tovább duzzadt az Alcatel vesztesége (Napi)
febr. 4
10:15
Lisszaboni szerződés: továbbtart a cseh kutyakomédia (HVG)
Február 17-ére halasztotta a döntést a lisszaboni szerződésről a cseh képviselőház.
febr. 4
10:15
Portré: Izraeli Munkapárt (Kitekintő)
A februári választások előtti héten sem jósolnak sok jót az Ehud Barak védelmi miniszter által vezetett Izraeli Munkapártnak, ennek ellenére nem elhanyagolható politikai erő.
febr. 4
10:33
Óriási leépítésekbe kezd a Panasonic (Napi)
febr. 4
10:33
Vallási meneteket tarthattak a titokzatos perui Nazca-vonalakon (HVG)
"Legyalogolt imáknak" tartja egy német kutató a híres perui Nazca-vonalakat.
febr. 4
10:33
A Bizottság közzéteszi a gyógyszeripari vizsgálatra érkezett reakciókat (Kitekintő)
A gyógyszeripari vizsgálatok megindítását követő társadalmi egyeztetés során több mint negyven beadvány érkezett az Európai Bizottsághoz. A hozzászólások heteken belül online is megtekinthetők lesznek, erősítette meg az EU végrehajtó testülete.
febr. 4
10:33
Japán megfricskázta az atomhatalmak orrát (168 Óra Online)
Pontatlanul működik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, márpedig a háborúról és békéről döntő testület soros elnökségét betöltő Japán szerint jobban kell ügyelni a házirendre. Éppen ezért a tanács minden tagállamát meglepték egy órával - tudatta az MTI.
febr. 4
10:33
A csehek elnapolták a döntést a lisszaboni szerződésről (Startlap)
Február 17-re halasztotta a döntést a lisszaboni szerződésről a cseh képviselőház szerda reggeli ülésén. A szavazáson 117 képviselő az ismételt halasztás mellett, 73 pedig ellene voksolt, hatan tartózkodtak. Az Európai Unió soros...
febr. 4
10:51
A csehek újra halasztották Lisszabont (Kitekintő)
Az utóbbi hónapok eseményei után talán nem meglepő, hogy Prágában megint nem született döntés a Lisszaboni Szerződés ratifikálásáról; a soros EU-elnök Csehországon így egyre nagyobb a külföldi nyomás
febr. 4
10:51
Órákat adtak a késő ENSZ-tagállamoknak (Startlap)
Pontatlanul működik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, márpedig a háborúról és békéről döntő testület soros elnökségét betöltő Japán szerint jobban kell ügyelni a házirendre. Éppen ezért a tanács minden tagállamát meglepték egy órával. A...
febr. 4
11:09
Vége a bankvezérek aranykorának Amerikában (Napi)

Keresés