2009. február 4. szerda

febr. 4
0:15
Tíz táplálkozási jótanács mellrákosoknak (HáziPatika)
Betegklubokban, várószobákban, beteg hozzátartozót gondozó családokban az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés: mit ehet, mit ihat a beteg, mit tehet azért, hogy étrendjével is segítse a kezelést.
febr. 4
0:15
Tenisz: Nicolas Lapentti az első körben búcsúzott Chilében (NSO)
Nicolas Lapentti már az első fordulóban búcsúzott a chilei Vina del Marban zajló 496 750 dollár összdíjazású férfi tenisztornán. Az ecuadori teniszezőt az uruguayi Pablo Cuevas győzte le három szettben.
febr. 4
0:19
Kettős előny a keserűcsokinál (HáziPatika)
A sötét változat egészségesebb és hosszabb időre űzi el az éhséget.
febr. 4
0:33
Heidfeld: előnyben lehetünk a vetélytársakkal szemben (Formula)
Interjú a BMW-Sauber versenyzőjével
febr. 4
0:57
Toyota: kifizetődő a bahreini tesztelés (Formula)
A Williams marad Európában
febr. 4
1:18
Sikeres évet zárt régiónkban a Saab (Autó-Motor)
A Saab kizárólagos regionális forgalmazója, a Polar Mobil a múlt év során összesen 821 gépkocsit értékesített. A 2007-es év hasonló időszakához képest az eladási mutató 32 százalékos növekedést jelez.
febr. 4
1:22
Suzuki Quad Kupák (Autó-Motor)
A 2009-es verseny szezonra a Magyar Suzuki Zrt. és a Full-Gas Motorsport Egyesület kupasorozatot indít három quad kategóriában, melyekben lényeges újdonság, hogy a rendező adja a járműveket a versenyekhez.
febr. 4
1:26
Megnyílt az új Porsche Múzeum (Autó-Motor)
A Porsche AG székhelyén, Stuttgart-Zuffenhausenben hivatalosan is megnyílt az új Porsche Múzeum.
febr. 4
1:30
10 éves a BMW X5 (Autó-Motor)
Tíz éve, a detroiti autókiállításon mutatkozott be a BMW X5, amely azóta is töretlenül népszerű a vásárlók körében. A SAV (Sport Activity Vechicle) szegmenst megteremtő autóból eddig több mint 845.000 példányt értékesítettek világszerte, és a modell Magyarországon is sikeres: a bevezetés óta több, mint 1100 darabot adtak el a hivatalos BMW márka-kereskedésekben, amelyek közel fele már a második…
febr. 4
1:33
Paska: "Az ellenzék mondjon le!" (Kitekintő)
Pavol Paška szlovák házelnök a képviselői posztról való lemondásra szólította fel az ellenzéket a parlament idei első ülésén.
febr. 4
1:34
Megjelent az Autó-motor 3. száma (Autó-Motor)
febr. 4
1:38
Teszt: Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDI DSG (Autó-Motor)
Az Octáviában is bemutatkozott a VW-től származó, 170 lóerős CR TDI motor, melyet még a „régi” változatban próbáltunk ki, mivel a fazonigazított RS hazai bemutatójára nagyjából fél évet várni kell.
febr. 4
2:45
Páros lábbal tiporva (Totalcar)
Megőrültünk, teljesen, az egész délután egy elsuhanó, száguldó masszává olvadt.
febr. 4
2:49
A türhőség matematikája (Totalcar)
Örökre rejtsük el a slusszkulcsot. A számok azt mondják, hogy meghalunk: rengeteg ember vezet szarul.
febr. 4
4:51
Ahmadinezsád: Ne vegyen "cionista terméket" (168 Óra Online)
Bojkottálni kell a "cionista termékeket", az izraeli vezetőket pedig bíróság elé kell állítani - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki Teheránban fogadta Háled Mesaalt, a Hamász palesztin iszlamista szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetőjét. Meesal köszönetet mondott a gázai izraeli offenzíva idején nyújtott iráni segítségért.
febr. 4
5:06
A legszebb angyalszobrok - képgalériával (astronet.hu)
Őriznek minket, és láthatatlanul vigyázzák lépteinket. Örök életűek és tetteinktől függetlenül szeretnek minket. A történelem során ezernyi művészt ihletett meg jóságuk, szépségük, odaadásuk, és szeretetük.
febr. 4
5:09
"A kormány meggebedhet, segítséget nem kap tőlük semmilyen átalakításhoz" (Népszava)
"A politikai versengésnek valósnak és keménynek kell lennie". Ezzel az idézettel zárul a Financial Times tegnapi cikke, amely arról tájékoztatja az olvasókat, hogy a Fidesznek és elnökének a gazdasági válság jó esélyeket nyit a visszatérésre. Az idézett mondat pedig személyesen Orbán Viktortól való, nyilvánvalóan politikai hitvallását összefoglalandó.
febr. 4
5:27
Két évtizede nem volt ilyen súlyos járvány (Infostart)
Bolívia megkongatta a vészharangot, az országban ugyanis egyre jobban terjed a trópusi náthaláz, 22 éve nem tapasztaltak ilyen mértékű járványt.
febr. 4
5:27
Kit szolgál a Petőfi? (168 Óra Online)
Közszolgálati-e a Magyar Rádió (MR) Petőfi adójának műsora? - közvetve ebben a kérdésben dönt a Fővárosi Bíróság a ma reggel kezdődő perben.
febr. 4
5:27
Obama elcseszte (168 Óra Online)
"Elcsesztem" - mondta Barack Obama amerikai elnök a CNN hírtelevíziónak adott keddi interjújában arra utalva, hogy hibát követett el Tom Daschle egészségügy-miniszteri jelölése kapcsán.
febr. 4
5:27
Gyurcsány nem hajlandó sárdobálásra (Népszava)
Négy nap munka után egy nap, a költségvetés által fizetett tanulást ajánl a válság miatt megszorult cégeknek a kormány az alkalmazottak elbocsátása helyett. A kormányzati válságkezelés keretében a jövő héttől a kis cégek 200 millió forintos forgóeszköz-hitelhez is juthatnak. Ezt javasolja a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc, aki erőteljesen bírálta azt az interjút, amelyet Orbán Viktor adott egy…
febr. 4
5:27
ÁSZ: Építsünk kincstárat az üres zsebű önkormányzatoknak! (168 Óra Online)
Könnyen kilátástalan helyzetbe kerülhetnek az önkormányzatok a gazdasági válság miatt, hiszen sokuk PPP-programokkal, hitelekkel, kötvénykibocsátással próbálta kezelni korábban sem egyszerű pénzügyi helyzetét - írja az MTI. Az ÁSZ szakembere szerint jó volna, ha önkormányzati kincstári rendszert hoznának létre - olvasható a szerdai Népszabadságban.
febr. 4
5:29
Szakértők is elfogadhatónak tartják a tervezett családi pótlék-rendszert (Népszava)
Végre egységes a támogatás, a kormány családi pótlékkal kapcsolatos javaslatát a lapunk által megkérdezett szociálpolitikus és az adószakértő is támogatta. A kormány a családi pótlék bruttósítását és megadóztatását tervezi, a juttatás adóterhet nem viselő járandósággá válik, amit adóbevalláskor hozzá kell számolni az összes jövedelemhez, de a rá eső adót nem kell megfizetni. Ezzel a módosítással a…
febr. 4
5:31
"Mondja már meg valaki, hogy akkor most szabad-e cigányozni!" (Népszava)
Nincs nyoma különösebb indulatoknak Miskolcon, jóllehet az elmúlt napokban a városban történtek jelentették a hazai sajtó legfőbb híreit. Az emberek többsége napirendre tért az események fölött.
febr. 4
5:39
Léteznek párhuzamos világok? (astronet.hu)
Vajon léteznek párhuzamos világok? Mi van, ha igen? Mi van, ha a tér-idő képződménye nem más, mint egy óriási kozmikus mesekönyv, amiben kedvünk szerint haladunk előre, ugrunk át fejezeteket, leszünk gonosz királyné, avagy legkisebb királylány - és nem is tudunk róla?
febr. 4
5:45
Tanácsok, hogyan kerülhetjük el a rákot (HVG)
Az elmúlt húsz évben egyértelművé vált, hogy összefüggés van a táplálkozásunk és a rák kialakulása között. Becslések szerint az összes daganatos megbetegedés 30-40 százalékát köthetjük a táplálkozáshoz vagy a kapcsolódó életmódbeli tényezőkhöz. Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja.
febr. 4
5:45
Amit akar, azt ír be a politikus (Blikk)
BUDAPEST – Létezik, hogy Trabanttal jár a főpolgármester-helyettes? A pénzügyminiszter csak egy utánfutón gurul? Bárki bármit beírhat – következménye úgysem lesz!
febr. 4
5:45
Iszonyúan elszúrta: betörni indult - beszorult a kéménybe (168 Óra Online)
Kéménybe szorult egy férfi az Egyesült Államokban, és a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem tudja, hogyan került bele - adta hírül az MTI.
febr. 4
5:45
Szijjártó Péter továbbra sem számolt be az Audiról (Népszava)
Feltűnő változások nem voltak a képviselők vagyoni helyzetében tavaly az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a tegnap óta nyilvános, 2008-as vagyonnyilatkozatokból. Gyurcsány Ferenc kormányfő a 2007-es évhez hasonló összeget, 114 millió forintot vett fel osztalékjövedelemként, Orbán Viktor könyvkiadásból kevesebbet zsebelt be, és már nincs autó a nevén. Szijjártó Péter, a Fidesz…
febr. 4
5:45
Az MTV legunalmasabb műsora... (Népszava)
Nem igazán értem, hogyan fér el a a magyar Music Television (MTV) kínálatában Erdélyi Zsolt – művésznevén Superman – egyórás műsora, a Swung. Merthogy olyan tempójú és információgazdagságú műsort sikerült produkálni a dj.-nek, hogy hozzá képest a Duna Televízió közéleti magazinjai is őrült pörgősnek tűnnek. Talán csak a díszlet érdekes és fiatalos, de lehet, hogy átok van rajta, mert mindenki…
febr. 4
5:45
"A nő ruháján sok vért találtunk, és több szúrt sebet a mellkas elülső és hátulsó részén" (Népszava)
Rejtélyes ügyben indított tegnap vizsgálatot a pécsi kistérségi ÁNTSZ egy januárban történt eset kapcsán. Január közepén kezdett nyomozni a rendőrség gyilkosság ügyében, miután egy idős asszonyt holtan találtak a lakásán, ám őket nem a kirendelt háziorvos, hanem a patológus értesítette. Az előbbi ugyanis a helyszínen agyvérzést állapított meg a halál okaként, pedig a nőt tucatnál is több…
febr. 4
5:45
Ha minden kötél szakad: hova rejtsük el maradék vagyonkánkat? (Pénzcentrum)
Alig találni olyan pénz- vagy tőkepiaci befektetési formát, amely iránt még maradt volna valami bizodalma a lakosságnak, aki pedig ingóságokba fektette a pénzét, folyton a rablók miatt aggódhat. Utóbbiaknak azonban ott van a banki széf, mint biztonsági elem....
febr. 4
5:47
Lewinskyval viccelt Hillary Clinton (Blikk)
A politikusnő hálát adott férjének a „sokféle élményért az életben”
febr. 4
5:47
A BKV csak jót akart... (Népszava)
Nem csak hajóvonták esetében, hanem a Duna fölött, a Szabadság hídon áthajtó villamosoknál is meg kell szokni a „találkozása tilos” kifejezést, ugyanis a BKV úgy építtette át mintegy 30 millió forintért a Fővám téri megállót, hogy ha egyszerre érkeznek, illetve indulnak a szerelvények, összeérhetnek. Kiderült: a BKV csak jót akart.
febr. 4
5:49
Győzött a Blikk! (Blikk)
BUDAPEST – Győzelmet aratott a Blikk tegnap a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon is! Így az öt nagy állami vállalat felső vezetőinek el kell árulniuk, mennyi a fizetésük, illetve milyen juttatásokat kapnak.
febr. 4
5:51
Bírósági Princz-divat (Blikk)
BUDAPEST – Sötét öltöny és nadrág, fehér ing, csíkos nyakkendő. Így érkezett a Legfelsőbb Bíróságra tegnap a még mindig tekintélyes pocakkal büszkélkedő Princz Gábor (52) a Postabank-per harmadfokú tárgyalásán. A volt bankvezér arcán nem látszott aggodalom, konzervatív öltözködése azonban másról is árulkodhat.
febr. 4
5:53
Legyőzöm a rákot! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Több ezer ember ünnepli ma a második születésnapját. Ők azok, akik legyőzték az egykor még biztos halált jelentő kórt, a rákként ismert daganatos betegséget. Itthon már klubjuk is van a „túlélőknek”, számukra különösen fontos a rák világnapja. A szörnyű kórt legyűrők szinte kivétel nélkül annak is köszönhetik életüket, hogy időben fordultak orvoshoz, és hogy nem adták fel a…
febr. 4
5:55
Miattam halt meg a fiam! (Blikk)
SZALKSZENTMÁRTON – Mit érezhet az az apa, aki minden nap azzal a tudattal kel és fekszik, hogy miatta halt meg gyermeke? K. Sándor (40) tudja: élete végéig vezekelnie kell azért, mert ittasan vezetett, és balesetet okozott.
febr. 4
5:57
Megbízhatatlannak tartják - egy hét múlva fellövik az űrbe (168 Óra Online)
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA kedden úgy döntött, hogy egy héttel elhalasztja az idei évre tervezett első űrrepülőgép-indítást - tudatta az MTI.
febr. 4
5:57
Ejtőernyős ugrás közben halt meg (Blikk)
CHESTER – Tragikusan alakult a dél-karolinai Daniel Pharr (25) első ejtőernyős ugrása. Nem az ejtőernyővel volt a gond, hanem inkább az oktatóval, aki félúton a föld felé szívinfarktust kapott, és meghalt.
febr. 4
6:03
Ma már nem olyan veszélyes a szívinfarktus, mint régen (Infostart)
Kisebb területű szívizomelhalás, kevesebb halálos ritmuszavar és később kialakuló szívelégtelenség jellemzi a mai szívinfarktusos megbetegedéseket a 15-20 évvel ezelőtti esetekhez képest - hívta fel a figyelmet a János Kórház Kardiológiai Ambulanciájának főorvosa. Matos Lajos úgy véli: az átlagosan jellemző, összességében kevésbé súlyos, ezért nagyobb túlélési eséllyel bíró szívrohamok a vérnyomás…
febr. 4
6:03
Keleti Anditól tanul táncolni Rippel Feri (Blikk)
BUDAPEST – Az erőművész semmit sem bíz a véletlenre. Az akrobata szinte percre pontosan megtervezte május eleji esküvőjét, a forgatókönyv pedig természetesen tartalmaz egy keringőt is. Mivel azonban mind Feri, mind menyasszonya, Vivi (21) is amatőr ezen a téren, egy igazi profit hívtak segítségül, és Keleti Andrea (37) versenytáncosra bízták magukat.
febr. 4
6:03
Megfizethető mini Indiából (Blikk)
Amíg a vékony pénztárcájú vásárlók többsége tavaly nem engedhette meg magának új autó vásárlását, a prémium márkák eladása növekedett. Idén se lesz sokkal jobb a helyzet, de talán ha lennének igazán olcsó autók, akkor a gazdasági válság ellenére is megvalósulhatna Henry Ford álma, aki mindenkit el akart látni személyautóval.
febr. 4
6:03
Kenesei a szavazás élén (Blikk)
BUDAPEST – Egyre több szavazat érkezik szerkesztőségünkbe a labdarúgó-NB I elmúlt évi legjobbjaira. Tarolnak a bajnokságban negyedik szombathelyiek, a meghirdetett hat kategória közül ötben is ők vezetik a listát. A csatároknál pillanatnyilag az Olaszországból tavaly nyáron hazatért Kenesei Krisztián (32) az éllovas.
febr. 4
6:03
Orbán megszólal (168 Óra Online)
A Magyar Hírlap információi szerint elképzelhető, hogy a budai Millenáris Parkban tartja tizenegyedik ország- és évértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
febr. 4
6:03
Antimikulás: elment lopni, beszorult a kéménybe (168 Óra Online)
Kéménybe szorult egy férfi az Egyesült Államokban, és a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem tudja, hogyan került bele - adta hírül az MTI.
febr. 4
6:03
Mélyrepülésben az autópiac, de felcsillant egy lehetőség! (Pénzcentrum)
Az eleinte hitelválságként aposztrofált jelenség mára a gazdaság legtöbb szegmensét elérte. Nincs ez másképpen az autóiparban sem, ahol a kereslet csökkenése munkahelyek tömegét veszélyeztetve jelentősen visszavetette a termelést. Hazánkban a háttéripart is beleszámítva körülbelül 100 ezer család megélhetése múlik a szektor teljesítményén, vajon milyen intézkedésekkel képesek tartani a lépést a…
febr. 4
6:05
Felpofozta a lányát Joshi Bharatnál (Blikk)
BUDAPEST – Hatalmas anyai pofont kevert le lányának Joshi Bharat (54) mai vendége a TV2 kamerái előtt.
febr. 4
6:05
Ellenőrizd a motor olajszintjét (Blikk)
Ha már karácsonyfaként villog a műszerfal lámpasora, talán még akkor sem késő elhatározni, hogy átgondold, mi kell az autónak ahhoz, hogy a hideg téli hónapokban is viszonylag jól érezze magát.
febr. 4
6:05
Alonso nagy fogyása (Blikk)
MADRID – Kőkeményen készül a március 27-én kezdődő Forma–1-es szezonra Fernando Alonso (27). Sőt már-már túlzásba viszi az edzéseket. A Renault kétszeres világbajnok (2005, 2006) pilótája az izzasztó tréningeken körülbelül négy kilogrammot fogyott, s bizony most már figyelnie kell, a folyamatos súlyvesztés nehogy az erőállapota rovására menjen.

Keresés