2009. február 3. kedd

febr. 3
0:12
Van mit tanulnunk a szarvasoktól! (HáziPatika)
Döbbenetes! A szarvas képes arra, hogy agancsfejlődés időszakában saját magának ideiglenesen csontritkulást okozzon, majd azt visszafordítsa, és újból megerősítse csontjait. Hogy is van ez? Mi emberek nem tudunk ilyen?
febr. 3
0:15
Lauda: nem sok haszna van a hibrid rendszernek (Formula)
Interjú a Formula-1-es bajnokkal
febr. 3
0:16
Mi élénkíti a férfiakat? (HáziPatika)
Másképp hat a koffein a nőkre és a férfiakra...
febr. 3
0:51
Haug: a FOTA közösen döntött a tesztkorlátozásról (Formula)
Marad a tilalom
febr. 3
0:51
Irán bekapcsolódhat a NATO hadműveletekbe? (Népszava)
A NATO katonai erőinek főparancsnoka nem ellenzi, hogy egyes tagállamok megállapodást kössenek Iránnal avégett, hogy biztosítsák Afganisztánban állomásozó erőik utánpótlását.
febr. 3
2:21
Európai értelemben vett átverés (Totalcar)
Hivatalosan, törvényesen hamisítják meg a mérési eredményeket. Szakmai berkekben legendák keringenek a különböző rafinált, sunyi trükkökről, amik lehetővé teszik a manipulációt.
febr. 3
3:06
Scooter (Joy)
Scooter a 2008-as évet a legsikeresebb évnek tekintheti, ugyanis több, mint fél millió lemez kelt el a legutóbbi albumukból.
febr. 3
3:10
Tervezz és nyerj! (Joy)
Itt a lehetőség, hogy megmutasd a világnak: készíts egy saját ER-6n dizájnt!
febr. 3
5:03
Zöldségesre támadt a skorpió (Startlap)
Mérges skorpió mart meg egy essexi zöldségest. Az ízeltlábú valószínűleg egy kupac banánban rejtőzött, ám amikor a brit férfi ki akarta pakolni az árut, előjött és megmarta.
febr. 3
5:03
A nap, amikor meghalt a zene (Startlap)
A napokban lesz ötven éve, hogy lezuhant a Buddy Hollyt, Ritchie Valenst és J. P. „The Big Bopper” Richardsont szállító repülőgép. „The day the music died.”
febr. 3
5:12
Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek (WebBeteg)
A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.
febr. 3
5:21
Vigyázat! Szívbetegséget is jelezhet a merevedési zavar (Életforma)
Tudta? A szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) megbetegedések a boldog együttlét örömét tehetik tönkre. A korán észlelt esetek 90 százalékában azonban a probléma kezelhető, vagy a tünetek jelentős mértékben csökkenthetők.
febr. 3
5:39
Edzéstervek: lassíthatók az öregedési folyamatok (HVG)
A narancsbőr, a laza kötőszövet, a széles csípő, a combra-, fenékre rakódó zsírpárnák elhelyezkedése nagyrészben genetikailag kódolt. Azonban természetesen léteznek olyan módszerek, amelyekkel lassíthatók az öregedési folyamatok, csökkenthető a zsírszövet mérete, feszesebbé tehető a fenék-, comb- és alsó lábszár izomzata.
febr. 3
5:39
Harc az idő ellen (Blikk)
LONDON – Elképesztő: már 20 éves korunktól kezdünk leépülni. Brit orvosok azonban kidolgozták a védekezést az öregedési folyamat ellen.
febr. 3
5:39
"Nagyon hamar nem fognak csillapodni a kedélyek, még sokáig szó lesz Miskolcról" (Népszava)
Furcsán, de a mai magyar politikai színképnek megfelelően alakult a miskolci dráma utójátéka. A város középpontjában vasárnap árpádsávos zászlók alatt álltak ki a jobbikosok, a gárdisták és a velük rokonszenvezők Pásztor Albert ezredes mellett. Azok, akik egyébként egyszerűen "bölcs jogászok" ítélkezésére hagyatkozva csak "szemkilövőknek, terroristáknak" mondják a rendőröket. És ott volt mellettük…
febr. 3
5:39
Bagi Iván hamarosan eljegyzést tart, ősszel pedig megnősül (Startlap)
Bagi Iván elszánta magát, hét év után megkérte szerelme, Gizella kezét. Tavasszal sor kerül az eljegyzésre, ősszel a házasságra, télen pedig nászútra mennek. Közben írja sokadik könyvét, és gőzerővel készül az újabb Bagi-Nacsa produkcióra, amelyet szintén ősszel mutatnak majd be.
febr. 3
5:41
Nincs bocsánat a pornótanárnőnek (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Nem nevezhetünk a kollégánknak egy olyan embert, aki miatt az egész pedagógustársadalomnak szégyellnie kell magát – vallja a Pedagógusok Szakszervezete.
febr. 3
5:43
Negyven luxus-Audi van tizenegy tárcánál (Blikk)
BUDAPEST – A Blikk birtokába jutott iratok szerint átlag 141 ezer kilométert futottak a kocsik.
febr. 3
5:45
Zsaruk vagyunk, és melegek (Blikk)
BUDAPEST – A BRFK alezredese és az ORFK őrnagya nyíltan vállalta homoszexualitását.
febr. 3
5:47
Agyonverte a tanárnőt az exférje (Blikk)
BAKTALÓRÁNTHÁZA – Felfoghatatlan tragédia! Agyonverte volt férje a helyi gimnázium igazgatóhelyettes asszonyát. A fuvarozással foglalkozó férfi, H. Tibor (†40) borzalmas tette után felakasztotta magát.
febr. 3
5:49
15 hónaposan kell megküzdenie a leukémiával (Blikk)
CSORNA–BUDAPEST – Villámcsapásként érte a hír a csornai Horváth családot, amikor megtudták, hogy szeretett kislányuk leukémiás. Az önfeledt életük azonnal rémálommá vált.
febr. 3
5:51
Bonnie lezárja a múltat? (Blikk)
MISKOLC – Ha meg akar keresni Tünde, keressen, én biztos nem fogom – fogalmazott szűkszavúan annak kapcsán a miskolci Clyde-ként elhíresült Fekete Lászlónak (†31) az édesanyja, hogy fiának szerelme, Novák Tünde (29) vasárnap kilenc év után szabadult a börtönből. László ezt a pillanatot már nem érte meg, 2000. július 12-én öngyilkos lett a börtönben.
febr. 3
5:57
Megdöbbentő film Budapestről - Nézze meg! (Infostart)
A közszolgálati televíziók archívuma sok izgalmat rejt. Így van ez Svédországban is, ahol egy különleges alkotásra bukkantak. Az 1936-ban készült turisztikai propagandafilm fantasztikus felvételekkel mutatja be a magyar fővárost - földön, vízen és levegőben. A mintegy 70 éves, de ma is nagyon élvezetes film mellett nézze meg azt is, milyen arcát mutatja Budapest most az interneten!
febr. 3
5:57
Obama, az ingujjas elnök (Infostart)
Az új amerikai elnök még nincs két hete hivatalban, de alaposan átrendezte a Fehér Ház életét: nemcsak új politikai irányt vett, de a régi, hétköznapi szokásokon is változtatott.
febr. 3
5:57
Nyilvánosságra került Nastase korrupciós ügyirata (Kitekintő)
Az iratokból az is kiderül, hogy magáncégek százai támogatták anyagilag a volt miniszterelnököt.
febr. 3
5:57
Gyurcsány: teljesülhetnek a fideszes követelések (Népszava)
A kabinet csomagját értékelheti úgy a Fidesz, hogy teljesül két korábbi, nagy követelése: a megyei önkormányzatok és a parlament létszámának csökkentése. Erről beszélt a miniszterelnök, utalva arra: 2006-ban, a választások után a kormány már előállt egy önkormányzati törvénymódosítási javaslattal, amelyben régiókat és kisebb önkormányzatokat javasolt, de akkor a legnagyobb ellenzéki párt ezt nem…
febr. 3
5:57
A Pittsburgh Steelers nyerte az amerikaifutball nagydöntőjét, a Super Bowlt (Népszava)
A XLIII. Super Bowlt, az amerikaifutball nagydöntőjét ugyan az esélyes Pittsburgh Steelers nyerte az Arizona Cardinals ellen (27-23), ám a meccsek meccse hidegrázós izgalmakat tartogatott, s három és fél órájába belezanzásította mindazt, amitől a sportág mindmáig újabb és újabb híveket hódít magának.
febr. 3
5:57
Magyarország minden pénzt fölszív (Népszava)
Magyarország élenjár az európai uniós fejlesztési pénzek fölhasználásában. A 2006-ban lezárult költségvetési időszakban a rendelkezésre álló juttatások 95 százalékát fölszívta a magyar gazdaság. Idén összesen 996 millió eurót hívhat le az ország közösségi pénzből is finanszírozott beruházásokra, ami a gazdasági válságkezelés egyik, ha nem a legfontosabb eszköze - hangzott el Bajnai Gordon…
febr. 3
5:57
Eljárást kezdeményeztek a pécsi orvos ellen (Népszava)
Jegyzői és tisztiorvosi eljárást kezdeményezett a rendőrség az ellen a háziorvos ellen, aki agyvérzésben állapította meg egy közelmúltban meggyilkolt idős nő halálának az okát, s ezzel megnehezítette a gyilkos kézre kerítését - közölte Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.
febr. 3
5:57
Ma este díjkiosztással zárul a szemle (Népszava)
Ma este zárul a 40. Magyar Filmszemle: a záróünnepségnek a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont, ahol a díjkiosztás után levetítik Fonyó Gergely Made in Hungária című zenés filmjét. A jubileumi seregszemle a Filmdalok éjszakája elnevezésű rendedzvénnyel ér véget a Palace MOM Parkban.
febr. 3
5:57
Nem hagyják válasz nélkül a rakétatámadásokat (Népszava)
Az izraeli légierő hat csempészalagutat bombázott az Egyiptom és Gáza közötti határvonalon, válaszul a palesztin szélsőségesek megújuló rakétatámadásaira. Han Junisz környékén az izraeliek megsemmisítettek egy gépkocsit is, amelyben a. Népi Ellenállás nevű szervezet aktivistái utaztak.
febr. 3
5:57
Büdös lábbal is járhat egyetemre (Startlap)
Igazat adott a bíróság annak a filozófia szakos diáknak, akit éktelen lábszaga miatt küldtek el az egyetemről.
febr. 3
5:57
Kifosztották, belehalt (Pénzcentrum)
Készpénzben a matrac alatt tartani a vagyonunkat nem biztonságos, százszor is hallhattuk. Akik mégsem viszik el biztonságos helyre a vagyonukat, azok magukra vessenek, akárcsak a ma reggeli távol-keleti megtörtént esetünk főhőse....
febr. 3
5:59
A Fidesz ismét elgáncsolja a változást (Népszava)
Noha elvileg egyetért az MSZP és a Fidesz abban, hogy kisebb parlamentre van szükség, a gyakorlati lépésekben, a részletekben alapvetően eltérnek a vélemények. Így - mivel kétharmados többség kell - aligha lehet érdemi előrelépés a kormányfő által legutóbb felvetett javaslatokból. Hasonló a helyzet a képviselői költségtérítések rendszerének átalakításában is. A Fidesz csak a számháborúba van…
febr. 3
5:59
Életet menthet a hólánc, nem mindegy, milyet veszünk! (Pénzcentrum)
A jobb félni, mint megijedni szabály fokozottan igaz az autóban tartott hóláncra. A Zala és Vas megyében múlt héten lehullott hó ismét bebizonyította, hogy a tél folyamán bárhol bármikor meglephet minket egy olyan kiadós havazás, melyből hólánc nélkül nem kecmergünk ki egykönnyen....
febr. 3
6:01
Csúnya ellentmondás: Navracsics és a tények (Népszava)
A Fidesz frakcióvezetője néha ellentmondásba kerül a valósággal. Lapunk szembeállította kijelentéseit és a valóságot
febr. 3
6:01
Rövidebb munkaidő lehet a megoldás: kényszerűség, vagy lehetőség? (Pénzcentrum)
A részmunkaidős foglalkoztatás, mint a munkanélküliség elkerülésének egyik eszköze nem új keletű gondolat, hiszen a foglalkoztatás bővítéséről nem csak gazdasági válságok idején gondolkodnak az államok. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) többször javasolta már, hogy a foglalkoztatás csökkenésének elkerülésére a részmunkaidő alkalmas lehet, de az államnak ilyenkor segélyben kell részesítenie a…
febr. 3
6:12
Befektetési tanácsok február elejére (HVG)
A piaci szereplők továbbra sem képesek beárazni, hogy a gazdasági válság milyen további negatív hatásokat jelenthet és mennyi ideig fog tartani. A hazai piac ismét sérülékeny, ami könnyen áldozattá teheti a forintot a mai zavaros helyzetben. Mire érdemes figyelni a héten?
febr. 3
6:15
Nick Nolte, a csöves apuka (Blikk)
Zsíros hajjal, koszos melegítőben fotózták le családja társaságában
febr. 3
6:15
Tavaszi divatkörkép (Blikk)
Bár az időjárás még kissé szomorkás, az üzletekben színes és vidám kínálat vár ránk!
febr. 3
6:15
Partra sodort jégtáblák a Balatonnál - nézze meg! (Infostart)
Jégtáblahegyekben gyönyörködhetünk a Balatonnál, de nemcsak a vízen, hanem a parton is jégkupacok roskadoznak életveszélyes rámenni.
febr. 3
6:15
Beckhammel szárnyal a Milan (Blikk)
MILÁNÓ – Pazar formában van David Beckham (33), és kiváló teljesítményének köszönhetően remekel az AC Milan labdarúgócsapata is az olasz bajnokságban. A Los Angeles Galaxytól két hónapra kölcsönvett sztár az utóbbi egy hét alatt három mérkőzésen lépett pályára, két gólt szerzett és két gól passzt adott.
febr. 3
6:15
Spirituális fogyókúrás tánccal a megvilágosodás felé (astronet.hu)
Az évek előrehaladtával testi szintjeinket csomók és blokkok terhelik. Lerakódott és megkövesedett történéseknek nyomai ezek, amelyek enerváltságot, túlsúlyt, betegségeket, érzelmi zűrzavarokat és téves hiedelmeket okoznak.
febr. 3
6:17
Dévényi nem kell a tévének (Blikk)
BUDAPEST – Mennie kellett Dévényi Tibornak (61) a Magyar Televízió képernyőjéről, a vezetőség ugyanis úgy döntött, a jövőben nem a retró dj. vezeti tovább Harsányi Levente (38) oldalán a Csináljuk a Fesztivált! adásait.
febr. 3
6:17
„Fogyókúrás a gyümölcs?” (Blikk)
A túlsúly és az elhízás korunk népbetegsége, a fogyókúra pedig világszerte össznépi tevékenységgé vált. Napjainkban fogyókúrás diéták és tanácsok tömkelegével találják szemben magukat a fogyni vágyók. Sokan a kalóriák számolgatásával szeretnék a kívánt karcsúságot elérni. De vajon a számolgatásnál mennyit nyomnak latba a gyümölcsök?
febr. 3
6:17
NFL-történelmet írt a Pittsburgh (Blikk)
TAMPA – A helyszínen 75 ezren, a tévéképernyők előtt pedig negyedmilliárdan látták a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt, amelyen a Pittsburgh Steelers 27-23-ra legyőzte az Arizona Cardinalst.
febr. 3
6:17
Gyógyító-szépítő arany (astronet.hu)
Az ősi Kínában gyógyításra, Egyiptomban pedig a szépítészetben használták az aranyat. Az elmúlt évtizedben újra felfedezte magának a nemesfémet a szépségipar.
febr. 3
6:19
Bomba nők a Fábry show-ban (Blikk)
BUDAPEST – Igazi tüzes koktélpartit varázsoltak a Fábry-show felvételén hazánk egymással versengő pultoslányai. Szavazd meg te is a blikk.hu-n, ki a legszebb (ez a voksolás független a műsortól)!
febr. 3
6:19
Kanta a legjobb (Blikk)
BUDAPEST – Még csak öt napja szavazhatnak olvasóink a 2008-as esztendő legjobb NB I-es futballistájára, máris rengeteg szavazat érkezett szerkesztőségünkbe. A meghirdetett hat (az év játékosa, klubja, kapusa, védője, középpályása, csatára) kategóriában éles küzdelem bontakozott ki az első napokban. Megkérdeztük a tavalyi győzteseket, hogy ők kit választanának.
febr. 3
6:21
Noszály Sándor önmagát alakítja a sorozatban (Blikk)
A Jóban Rosszban című műsorban tűnik fel, és teniszezőt alakít

Keresés