2009. február 10. kedd

febr. 10
0:03
Tornagyakorlatok, amelyeknek örülni fog a tüdeje (HáziPatika)
A krónikus légúti betegeknek úgy kell ismerniük a tüdejüket, mint másnak a kezét vagy a lábát - fogalmazott egy gyógytornász. A gyógyszeres kezelés mellett ugyanis más módszerek elsajátításával és gyakorlásával maguk is sokat...
febr. 10
0:07
Babát várva még kevés kávét se! (HáziPatika)
Időről időre ellentmondó vélemények jelennek meg arról, milyen hatással van a kávé a magzatra. Egy újabb vizsgálat eredménye azt sugallja, jobb, ha a kismamák egy csészével sem isznak.
febr. 10
0:09
Lakástűz a XIV. kerületben (Lánglovagok)
Egy önkormányzati bérlakás szobájában a berendezési tárgyak égtek.
febr. 10
0:13
Képek: Önkormányzati bérlakás gyulladt ki a XIV. kerületben (Lánglovagok)
A Nagy Lajos király útján lévő háromemeletes épület legfelső szintjén keletkezett a tűz, a szobában a berendezési tárgyak égtek.
febr. 10
0:27
Heidfeld elégedett a megbízhatósággal (Formula)
Bahreinben a versenyképességet teszik próbára
febr. 10
0:27
Oszlop dőlt a BMW-re (Lánglovagok)
A IV. kerületben a BMW oszlopot tört ketté, felborult, fának ütközött.
febr. 10
0:45
Képek: Oszlopot tört ketté és felborult egy BMW a IV. kerületben (Lánglovagok)
A BMW az oldalára borult, tetejével egy kisebb fának ütközött, az oszlop pedig az autó hátsó részére dőlt.
febr. 10
3:45
Krokodil ette meg a kisfiút (Startlap)
Az otthona közeli mocsárba vetette magát egy ausztrál férfi, hogy kimenekítse öt éves kisfiát egy gigantikus krokodil karmai közül. Az apa éppen barkácsolt a házban, csak nagyobbik gyermeke sikolyára lett figyelmes, akit testvére haláltusájának...
febr. 10
4:57
Újabb celeb-bugyi villant (éjszakára) (Startlap)
Bugyit villantott az ötvenen is túli Sharon Stone, tanúbizonyságot téve arról, hogy a végzet asszonya titulusra nem véletlenül szolgál rá, immár hosszú évtizedek óta. Egyébként is sikk lett hatalmas autókból kikászálódó celebek lába...
febr. 10
5:15
Veszprémi vérfürdő: külföldre szökött a harmadik gyanúsított? (168 Óra Online)
Raffael Sándor volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el hétfőn, a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában. Az MTV egy másik műsorában közölték: a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen.
febr. 10
5:21
Két kezem csuklótól lefelé egyszerre mozog. Van megoldás? (WebBeteg)
34 éves nő vagyok, olyan problémánk van a fiammal, hogy a két kezünk - csuklótól lefelé - egyszerre mozog. Nem tudjuk másképpen mozgatni. Van-e erre valamilyen gyógymód? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 10
5:33
Ártatlanul vádolták postarablás miatt (Blikk)
BUDAPEST–EGER – Gépfegyverrel és pajzzsal felfegyverkezett kommandósok ébresztették péntek reggel Várhelyi Csaba (32) vállalkozót és terhes feleségét, Katalint.
febr. 10
5:33
Vörös posztó a képviselői költségtérítés (168 Óra Online)
Összegyűlt a kétszázezer aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti képviselők csak számláikkal alátámasztott kiadásaik után részesülhessenek költségtérítésben - írja a Magyar Hírlap.
febr. 10
5:33
Szerdán Izraelben játszik a Koeman magyar válogatottja (Népszava)
Egyértelműen a brazil-olasz találkozó lesz a hét közben esedékes labdarúgó világbajnoki selejtezők, illetve barátságos mérkőzések legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása. A mai szupermeccs után egy nappal később, vagyis szerdán a magyar válogatott barátságos meccsen lép pályára Izraelben.
febr. 10
5:35
Mélybe ugrott a nyolcadikról (Blikk)
NYÍREGYHÁZA — Vajon mi visz rá valakit, hogy nyolc emelet magasból kiugorjon?
febr. 10
5:37
Bürokrácia miatt zárva a barlang (Blikk)
BUDAPEST — Kétségbeejtő, hogy másfél éve nem lehet bejutni a Citadella alatti kristálybarlangba – kesergett Adamkó Péter kutató, aki 2006 decemberében találta meg dr. Leél-Őssy Szabolccsal a különleges, aragonitkristályokban gazdag barlangrendszert a Gellérthegy gyomrában.
febr. 10
5:39
Segal bűntársa megszökött! (Blikk)
BUDAPEST — Elnapolták az ítéletet Cz. Tamás, azaz Segal (35) ügyében, mivel az egykori villalakó bűntársa, P. Zoltán a tárgyalás szünetében köddé vált.
febr. 10
5:41
Terhes Obamáné? (Blikk)
WASHINTON — Gyarapodik az Obama család?
febr. 10
5:43
Megszólal Zuschlag! (Blikk)
KECSKEMÉT — Megdöbbentő fordulat!
febr. 10
5:45
Megússza a fiam gyilkosa? (Blikk)
Két év alatt nem született jogerős ítélet, a tettes még bocsánatot sem kért.
febr. 10
5:51
Fej-fej mellett a két fő esélyes: Cipi Livni közputas Kadima pártja és a Benjamin Netanjahu vezette jobboldali Likud (Népszava)
Izraelben nem annak alapján ítélik meg a pártokat és politikusokat, amit belső társadalmi-gazdasági kérdésekben képviselnek, hanem aszerint, milyen megoldásokat kínálnak a zsidó állam és palesztin szomszédai viszályára. Különösen így volt ez most, a mai előrehozott parlamenti választások előtt. Ezek kimenetelét alapvetően az határozza meg, hogy a választók szemében melyik párt számít keménynek a…
febr. 10
5:51
"Összekötözném az összes „testvéredet”, lelocsolnálak benzinnel, és felgyújtanálak te szemét kis g***” (Népszava)
Vasárnap késő este az osztrák rendőrök az A2-es autópályán elfogták Németh Győző budapesti és Raffael Sándor sárbogárdi lakost, akit a Veszprém román válogatott kézilabdázójának, Marian Cozmának a meggyilkolásával gyanúsítanak. A bűncselekménnyel kapcsolatban még egy személyt, Sztojka Ivánt keresi a rendőrség. A vasárnap hajnali tragédia a környező országokat is sokkolta. Hazánkban igen éles…
febr. 10
5:51
Mi a közös a Radiohead-ben, Lil Wayne-ben, Kanye West-ben és Robert Plant-ben? (Népszava)
Robert Plant és Allison Krauss Raising Sand, továbbá Lil Wayne Tha Carter III című albuma is öt-öt díjat nyert a közép-európai idő szerint tegnap hajnalban, a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 51. Grammy-gálán. A brit Coldplay együttes három kategóriában nyert, Viva La Vida című daluk az év legjobb dala, albumuk pedig az év rockalbuma lett, és nekik ítélték a legjobb popelőadónak járó…
febr. 10
5:51
Megoldás a válságra: igyon minél többet! (Pénzcentrum)
Tudatos életmóddal többet tehetünk a gazdasági válság ellen, mint gondolnánk. Az újrahasznosított csomagolóanyagok, a csökkentett energiafelhasználás, vagy az átgondolt vásárlás - még ha kis lépéseknek tűnnek - mégis hozzájárulhatnak anyagi nehézségeink leküzdéséhez. A kormány ugyanakkor a borozást is gazdaságélénkítő lépésnek tekinti....
febr. 10
6:03
Befektetési tanácsok február második hetére (HVG)
A hazai eseményeket a héten is a nemzetközi folyamatok határozták meg, hazai vonatkozású hatások csak kisebb mértékben befolyásolták a piaci árak alakulását. Érdemi elmozdulás nem várható a forint/euró árfolyamban, a magyar fizetőeszköz marad a 290-300-as sávban, hiszen a nemzetközi piaci hangulatban nem várhatóak döntő változások. Mire érdemes figyelni a héten?
febr. 10
6:06
Angyali feladatok (astronet.hu)
Vajon melyik angyal van velünk a szülésnél? Melyik segít, ha lelki gyászunk van? Kit hívjunk balesetnél, és kit a lelki sebeknél? Életünk minden fontosabb területének megvan a maga segítő angyala - csak ismernünk kell őket.
febr. 10
6:08
Immunerősítő citrusdiéta (astronet.hu)
A zöldségek és citrusfélék - C-vitamin- és enzimtartalmuk jóvoltából - erősítik az ellenálló képességet, javítják az emésztést, és különösen hatásosan karcsúsítanak. Fogyasszuk naponta háromszor a karcsúsító citrusféléket!
febr. 10
6:09
Üzlethelység utáni áfa-visszaigénylés és az evás cégautóadó (HVG)
Ingatlan bérbeadásnál hogyan lehet áfát visszaigényelni? Miként mentesülhet a járulékfizetés alól az evás rokkantnyugdíjas? Olvasóink kérdéseire Béres Molnár Gergely, a hvg.hu okleveles adószakértője válaszol.
febr. 10
6:09
Két év árstabilitás jöhet (Napi)
febr. 10
6:09
Komlós Juci: 90 (Blikk)
Régi barátokkal és a családdal ünnepel otthonában az idős színésznő.
febr. 10
6:09
Így lesz otthon biztonságban (Blikk)
Kisebb anyagi ráfordítással is számtalan olyan átalakítást elvégezhetünk otthonunkban, amelyekkel elkerülhetővé teszszük az esetleges baleseteket.
febr. 10
6:09
Képviselői költségtérítés: passzív dühöngés helyett összefogás? (Infostart)
Több mint 200 ezer aláírást ad át csütörtökön az Országos Választási Bizottság elnökének Seres Mária, aki népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy az országgyűlési képviselők számlával igazolják kiadásaikat, és csak ezután kapják meg a költségtérítést. A képviselői költségtérítés ügye időről időre napirendre kerül.
febr. 10
6:09
Dobrev: nem hiszek a "királyoskodó" hatalomban (HVG)
Gyurcsány Ferenc stresszkezelésének titka, irracionális félelmek, hitelreklámok, áfaszigorítás - többek között ezekről beszélgettünk Dobrev Klárával, a miniszterelnök feleségével. A hvg.hu-nak adott interjújában azt is elmondja, mire számít 2010-ben és mit ért tabudöntögetés alatt.
febr. 10
6:09
Ma még szavazhatsz! (Blikk)
BUDAPEST — Ma voksolhatnak utoljára olvasóink a 2008-as esztendő legjobb NB I-es futballistáira, illetve klubjára.
febr. 10
6:09
Üzlethelység utáni áfa-visszaigénylés és az evás cégautóadó (HVG)
Ingatlan bérbeadásnál hogyan lehet áfát visszaigényelni? Miként mentesülhet a járulékfizetés alól az evás rokkantnyugdíjas? Olvasóink kérdéseire Béres Molnár Gergely, a hvg.hu okleveles adószakértője válaszol.
febr. 10
6:09
Íme az adóreform a maga teljes valójában, illetve mégsem (Népszava)
Csak az alapelvek biztosak, konkrétumok egyelőre nincsenek a kormány adóátrendező-csomagjában. Legalábbis a hivatalos változat szerint. Tegnap délelőtt ugyanis kiszivárgott egy konkrét lépéseket is tartalmazó összeállítás, amit később Pichler Ferenc a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke cáfolt, majd lapunknak elmondta: az adóátrendezésről a kormánynak még nincs végleges döntése.
febr. 10
6:09
Orkán erejű szél a Dunántúlon, kidőlt fák, leszakadt ágak, akadozó vasúti és közúti közlekedés (Népszava)
Huszonhárom ezren maradtak villany nélkül három megyében, nem jártak a vonatok Győr és Veszprém között, Tatabányán 22.500 lakásban leállt a távfűtés. A helyenként orkán erejű szél ismét fákat, villanyoszlopokat döntött ki, vezetékekeket szaggatott le. Emiatt a Dunántúlon több ezren maradtak áram és fűtés nélkül és egy ideig nem jártak a vonatok sem.
febr. 10
6:09
A Fidesz már Budapest átvételére készül? (Népszava)
Eddig úgy tűnt, "csak a szokásos" kényszerpályán mozog a fővárosi önkormányzat idei költségvetése, azonban a főpolgármesteri kabinet által tegnap tárgyalt munkaanyagból már látszik: rosszabb a helyzet a vártnál. Budapestnek 33 milliárd forint kell felvennie és más rendkívüli intézkedésekre is szükség lesz a gazdálkodás biztonsága érdekében. Úgy tudjuk, a büdzséről a napokban kezdődik a koalíciós…
febr. 10
6:09
Kinek fognak itt hitelezni? Viharosan bővül a feketelista! (Pénzcentrum)
Egy év alatt a másfélszeresére emelkedett, a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági részlegében nyilvántartott hitelmulasztások száma. Becslések szerint január végére az aktív feketelistások száma elérte a 700 ezret, az összes nyilvántartott mulasztás pedig átlépte az egymilliós szintet. A potenciális hitelfelvevőnek számító 18-70 év közötti korosztály lélekszáma a statisztikák szerint…
febr. 10
6:11
Az ölükben tartott tálcáról etette vendégeit (Blikk)
BUDAPEST — Egy repülős utazáshoz illő vacsorát varázsolt saját lakásába Onyutha Judit (36) a Hal Judit (36) a Hal a tortán forgatásán.
febr. 10
6:11
Szigorúan ellenőrzött focisták (Blikk)
BUDAPEST — Kiemelt biztonsági intézkedések mellett utaztak el a magyar labdarúgók Budapestről Izraelbe.
febr. 10
6:11
A választási rendszer átalakításáról tárgyaltak a szocialisták, nem volt heves vita (Népszava)
Támogatta a szocialista frakció az országgyűlési és önkormányzati választási rendszer átalakításával kapcsolatos javaslatokat - ezt a javaslatot tevő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette ki tegnap lapunk kérdésére az MSZP képviselőcsoportjának mintegy két és félórás ülése után. A kormányfő-pártelnök a frakcióülésen ismertette a kisebb parlamentre, valamint az országgyűlési képviselők…
febr. 10
6:13
Házvezetőjének nemzett gyermeket a sztár (Blikk)
LONDON — Harminchárom éves házvezetőnőjének nemzett gyermeket Robin Gibb (59), a hajdani legendás Bee Gees együttes egyik tagja.
febr. 10
6:13
Több kell a vébén! (Blikk)
BUDAPEST — Elmaradt az újabb magyar hokicsoda.
febr. 10
6:13
Lejárt az ultimátum: Szijjártó még mindig hallgat vagyonáról (Népszava)
Lejárt tegnap az MSZP által Szijjártó Péternek kérdésként adott "ultimátum": miből tudott félretenni a tavalyi évről szóló vagyonbevallása szerint eddig 50 millió forintot; s ha igaz, amit mond, hogy családja támogatta, befizette-e ezután az illetéket? A fideszes politikus határidőre nem adott választ; lapunk sem őt, sem Cser-Palkovics András helyettes szóvivőt nem tudta elérni. A Szijjártó…
febr. 10
6:15
Ördög Nóri a párjához költözött (Blikk)
BUDAPEST – Úgy tűnik, beigazolódott, amelyet sokan eleinte nem akartak elhinni: Ördög Nóra (28) új szerelme nem pusztán egy fellángolás, hanem egy mindent elsöprő szerelem. A Blikk úgy tudja, hogy a fiatalok néhány héttel ezelőtt összeköltöztek, pedig a Nóriék környezetében élők az elején még nem jósoltak hosszú időt a kapcsolatuknak. Azt hitték, a gyönyörű műsorvezető csupán felejteni próbál…
febr. 10
6:15
Kiesett a LEN-kupából a Honvéd (Blikk)
BUDAPEST — Már csak a hazai ob I-re kell koncentrálnia a Honvéd férfi vízilabdacsapatának.
febr. 10
6:17
Nyugdíjas dj. lett Dévényi Tibor (Blikk)
BUDAPEST — Dévényi Tibor (61) holnap tölti be 62. életévét, ezzel pedig egy új korszak kezdődik számára.
febr. 10
6:17
Életben maradni (Blikk)
Október óta először mozdult el a kiesőhelyekről Vadócz Krisztián futballcsapata, az Osasuna.
febr. 10
6:18
Kétkilós daganatot távolítottak el egy nő arcáról (168 Óra Online)
Futball-labda nagyságú daganatot távolítottak el orvosok egy indiai nő arcáról. A közel két kilogrammot nyomó fültőmirigy-daganat valószínűleg a legnagyobb, amit valaha egy emberről leoperáltak - közölték a műtétet végő doktorok hétfőn.

Keresés