2009. február 12. csütörtök

febr. 12
5:33
Halálos ítéletet hajtottak végre Floridában (168 Óra Online)
Halálos ítéletet hajtottak végre helyi idő szerint szerda este Floridában egy férfin, akit gyilkosság vádjában találtak bűnösnek.
febr. 12
5:51
Börtönpriccsper: kártérítés dohos matracért (168 Óra Online)
Kártérítési pert nyert dohos és büdös matraca okán egy rab az Egyesült Államokban, ám örömébe ürüm vegyül, mert a bíró "megkilenctizedelte" az összeget.
febr. 12
6:27
Méreginjekció gyilkosságért Floridában (Startlap)
A méreginjekcióval kivégzett, 51 éves férfi a 80-as évek elején egy övvel megfojtotta akkori élettársának tinédzser lányát a floridai Tampában. A 15 éves lányról először azt hitték, hogy megszökött otthonról, de eltűnése után...
febr. 12
6:45
Furcsa véletlenek az ellenzéki újságíró halála után (Kitekintő)
Az elmúlt időszak egyik legismertebb pere az Politkovszkaja-per. Ez mutatja meg talán leginkább az orosz igazságszolgáltatásban meglévő anomáliákat.
febr. 12
6:45
Összeütközött két műhold (Népszava)
Összeütközött két távközlési műhold az űrben, a baleset várhatóan nem jelent veszélyt a nemzetközi űrállomásra (ISS) - jelentette be a NASA szerdán.
febr. 12
6:45
Guantanamo: brit foglyot látogathattak meg diplomaták (Startlap)
Brit diplomaták engedélyt kaptak az amerikai hatóságoktól, hogy találkozzanak egy nagy-britanniai lakóhellyel rendelkező guantánamói fogollyal - közölte David Miliband brit külügyminiszter. Az etiópiai Binyam Mohamedet öt éve tartják...
febr. 12
7:21
"Függetlenség" hadművelet - puccskísérlet Chavez ellen? (Infostart)
Venezuelában kormányellenes katonai összeesküvést hiúsítottak meg a hatóságok - jelentette be az elnök. A puccsot "Függetlenség" fedőnévvel szervezték, a katonákat őrizetbe vették.
febr. 12
7:21
Közel a megállapodás a kedvezményes áfáról (Kitekintő)
Kovács László magyar biztos úgy látja, a tagállamok már akár a jövő hónapban megállapodhatnak a kedvezményes áfa alkalmazásának egységesítéséről.
febr. 12
7:21
Lábon lőtte magát a kórházban (168 Óra Online)
Fizetni akart, de helyette lábon lőtte magát egy kórház büféjében egy férfi az Egyesült Államokban.
febr. 12
7:39
Nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát (Népszava)
Legalább 49 ember megsérült és épületek százaiban keletkeztek károk, amikor csütörtökön nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét.
febr. 12
7:57
Öt évig húzták az ortodox templom engedélyét (Kitekintő)
Egy finn építész segítségével tették a városképnek megfelelővé a templom terveit.
febr. 12
8:15
Megvannak az ausztrál gyújtogatók? - videóval és fényképekkel (Infostart)
A hatóságok attól tartanak, hamarosan a háromszázat is eléri a dél-ausztráliai tűzvész halálos áldozatainak a száma. Gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek két embert, de már elengedték őket. Egy harmadik gyanúsított arcképét hamarosan közzéteszik a hatóságok. Egyes pletykák szerint az elkövetők tizenévesek voltak. A tettesek kézre kerítésén 150-en dolgoznak. Eddig ötszázan sérültek meg és ezrek…
febr. 12
8:15
Amerikai zsidó vezetőket fogad a pápa (168 Óra Online)
- XVI Benedek pápa amerikai zsidó vezetőket fogad csütörtökön Vatikánvárosban - ez az első ilyen jellegű találkozó azóta, hogy a római katolikus egyház feje nemzetközi felzúdulást váltott ki a holokauszttagadó Richard Williamson püspök egyházi kiközösítésének a feloldásával.
febr. 12
8:15
Kiégett egy kínai luxusszálló (Népszava)
Őrizetbe vettek Pekingben 12 embert egy tűzvész miatt, amelyet egy nem engedélyezett tűzijáték okozott a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben.
febr. 12
8:15
Erős földrengés Indonéziában, több tucat sebesült (Startlap)
Legalább 49 ember megsérült és épületek százaiban keletkeztek károk, amikor csütörtökön nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét. Az amerikai földtani intézet a Richter-skála szerinti 7,2 erősségű földmozgást...
febr. 12
8:17
Pekingi hoteltűz: tizenketten őrizetben (Startlap)
Tizenkét embert vettek őrizetbe Pekingben egy hétfői tűzvész miatt, amelyet tiltott tűzijáték okozott a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben. A tűzvész teljesen tönkretette a még...
febr. 12
8:33
Nagyot durrant a tűzijáték, kiégett a luxusszálló (HVG)
Őrizetbe vettek Pekingben 12 embert egy tűzvész miatt, amelyet egy nem engedélyezett tűzijáték okozott a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben.
febr. 12
8:33
Külön útiterv az atomenergiának (Kitekintő)
Az Európai Parlament az energiafüggetlenség és a klímavédelem zászlaja alatt előtérbe helyezné az atomenergiát.
febr. 12
8:35
Földrengés Indonéziában (HVG)
Legalább 49 ember megsérült, és épületek százaiban keletkeztek károk, amikor csütörtökön nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét.
febr. 12
9:09
A kommunizmus legyűrte a hitelválságot (Napi)
febr. 12
9:09
Mohamed Guantánamón (HVG)
Brit diplomaták engedélyt kaptak az amerikai hatóságoktól, hogy találkozzanak egy nagy-britanniai lakóhellyel rendelkező guantánamói fogollyal - közölte David Miliband brit külügyminiszter.
febr. 12
9:09
Paska ideges a szlovák-magyar bizottsági ülés miatt (Kitekintő)
Folytatódik a magyar és a szlovák törvényhozás közös bizottsági üléssorozata.
febr. 12
9:27
Optimista a K&H; tulajdonosa (Napi)
febr. 12
9:45
Nem lát a Renault (Napi)
febr. 12
9:45
Magyar és szerb két jó barát! (Kitekintő)
Magyarországon járt a szerb külügyminiszter. Jeremic hálás, amiért Magyarország támogatást nyújt országa európai integrációs törekvéseiben, és kisegítette Szerbiát az energiaválság idején.
febr. 12
9:46
Újabb melamin szennyezést vizsgálnak Kínában (Startlap)
Melamin szennyezésre gyanakodva vizsgálatot rendelt el a sanghaji minőségellenőrzési hivatal a francia Danone cégcsoporthoz tartozó Dumex gyermektápszergyártó vállalat termékeire. Külföldi sajtóhírek szerint a múlt hónapban újabb...
febr. 12
10:03
A videojátékok sok mindent fejlesztenek (HVG)
Ösztönzik a számítógépes videojátékok a gyermekek kreativitását, újítóképességét és együttműködési készségét, miközben az erőszakos magatartással nincs egyértelműen bizonyítható kapcsolatuk - véli egy európai parlamenti jelentéstervezet, amelyet Brüsszelben szavazott meg az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottsága.
febr. 12
10:03
Mitől csökken az olasz infláció? (Kitekintő)
Csökkenő olasz infláció. Még az energiaárak csökkennek, addig az élelmiszerek tovább drágulnak, főként az olaszok kedvence: a tészta ára megy egyre feljebb.
febr. 12
10:03
Elfogtak egy veszélyes maffiózót (Népszava)
Elfogták a nápolyi alvilág egyik veszélyes, szökésben lévő tagját Spanyolországban - közölte csütörtökön a spanyol rendőrség.
febr. 12
10:05
Szlovák-magyar elhidegülés: az EBESZ-főbiztos bizakodó (HVG)
Megoldhatóak a magyar-szlovák viszonyban kialakult problémák - mondta Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa azt követően, hogy tárgyalt az Országgyűlés elnökével.
febr. 12
10:07
Mumbai merénylet: Pakisztán önkritikus (HVG)
Iszlámábád elismerte, hogy részben Pakisztánban készítették elő az indiai Mumbai (Bombay) belvárosa ellen intézett múlt novemberi terrortámadást, amelynek 179 ember esett halálos áldozatául.
febr. 12
10:21
Rossz hír a lapostévék háza tájáról (Napi)
febr. 12
10:21
Nápolyi maffiózót fogtak Spanyolországban (HVG)
Elfogták a nápolyi alvilág egyik veszélyes, szökésben lévő tagját Spanyolországban - közölte a spanyol rendőrség.
febr. 12
10:21
Pakisztánban készítették elő a mumbai terrortámadást (Népszava)
Iszlámábád elismerte csütörtökön, hogy részben Pakisztánban készítették elő az indiai Mumbai (Bombay) belvárosa ellen intézett múlt novemberi terrortámadást, amelynek 179 ember esett halálos áldozatául.
febr. 12
10:39
Leköszön a dunaszerdahelyi polgármester (Kitekintő)
Dunaszerdahely polgármestere, Pázmány Péter úgy döntött, hogy február 12-vel leköszön tisztségéről.
febr. 12
10:39
Tiltakozás Székelyföldön! (Népszava)
Több mint 70 Hargita megyei településen gyújtottak jelképes jelzőtüzeket szerda este, tiltakozásul a székelyföldi magyar tisztségviselők tervezett leváltása ellen, miközben Szatmár megyében máris leváltottak egy magyar intézményvezetőt - adta hírül az Új Magyar Szó.
febr. 12
10:40
Pakisztánban készítették elő a mumbai-i terrortámadást (Startlap)
Az iszlámábádi vezetés elismerte, hogy részben Pakisztánban készítették elő az indiai Mumbai (Bombay) belvárosa ellen intézett múlt novemberi terrortámadást, amelynek 179 ember esett halálos áldozatául. Rehman Malik, a pakisztáni miniszterelnök...
febr. 12
10:57
Pekingi pokoli torony: 12 embert vettek őrizetbe (Infostart)
Pekingben 12 ember vettek őrizetbe a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben tegnapelőtt keletkezett tűz miatt. A szerencsétlenséget a kínai holdújév alkalmából rendezett tűzijáték okozta.
febr. 12
11:15
Koncepciós eljárás orosz pénzügyi vezetők ellen (HVG)
Az orosz pénzügyminisztérium több magas rangú vezetőjének, köztük volt és ma is aktív miniszterhelyetteseknek is része volt jelentős pénzösszegek jogtalan eltulajdonításában - hangoztatta az ügyész a Szergej Sztorcsak pénzügyminiszter-helyettes elleni büntető eljárás fejleményeit ismertetve.
febr. 12
11:15
Óriáscég csillapítja Kína nyersanyagéhségét (Napi)
febr. 12
11:15
Iszlámellenessége miatt tiltották ki Angliából a képviselőt - videóval (Infostart)
Kitiltották Nagy-Britanniából azt a holland politikust, akinek iszlámellenes filmje tavaly jelent meg az interneten. Geert Wilderst brit kollégája hívta meg a szigetországba, a belügyminisztérium azonban nem engedélyezi az utazást: az illetékesek attól tartanak, hogy jelenléte veszélyeztetné a közbiztonságot.
febr. 12
11:15
A hazai és nemzetközi energia szektor sajtószemléje - 2009. február 12. (Kitekintő)
Az energia szektor magyar és angol nyelvű sajtójának szemléje.
febr. 12
11:16
Lát megoldást a szlovák-magyar helyzetre az EBESZ főbiztosa (Startlap)
Megoldhatóak a magyar-szlovák viszonyban kialakult problémák - mondta Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa csütörtökön Budapesten, azt követően, hogy tárgyalt az Országgyűlés...
febr. 12
11:33
Székelyföldön tiltakoznak a magyar vezetők leváltása ellen (Infostart)
Több mint 70 Hargita megyei településen tiltakoztak a magyar nemzetiségű vezetők eltávolítása ellen. A román elnök szerint az RMDSZ a kormány ellen uszít.
febr. 12
11:33
Malacot kért az elnöktől, másnap megjelent a "nagy fekete kocsi" (HVG)
Az orosz elnök igyekszik nyitottnak, elérhetőnek mutatkozni, nemcsak saját honlapja van, de még e-mail címe is. Ezt azonban nem feltétlenül biztonságos használni is, mert a következmények beláthatatlanok.
febr. 12
11:33
Budapest is ráígért az uniós klímacélokra (Kitekintő)
Több, mint 350 város vezetője találkozott február 10-én Brüsszelben, hogy fogadalmat tegyen: csökkenteni fogják városukban a CO2 kibocsátást.
febr. 12
11:33
Tárgyalás Tőkés helyéről: nőttek a megállapodás esélyei (Népszava)
A korábbiaknál nagyobb az esélye annak, hogy valóban megszülessen a magyar–magyar összefogás az európai parlamenti választásokra - állapítja meg csütörtöki számában a Krónika. Markó Béla és Tőkés László e napon várható kolozsvári találkozója előtt az erdélyi napilap írásában úgy véli: mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), mind az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének eddigi…
febr. 12
11:35
A dunaszerdahelyi polgármesternek mennie kell (HVG)
Távozik hivatalából Pázmány Péter, a többségében magyarok lakta dél-szlovákiai Dunaszerdahely polgármestere, akinek 2006-os megválasztását semmissé nyilvánította a szlovák alkotmánybíróság - adta hírül a pozsonyi Új Szó.
febr. 12
11:51
Kólával öblíti le a válságot a nép (Napi)
febr. 12
11:51
Mégsem tartóztatná le a szudáni elnököt az ENSZ-bíróság (HVG)
Cáfolta a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) a The New York Times azon értesülését, hogy letartóztatási parancsot adtak ki Omar el-Besir szudáni elnök ellen.

Keresés