2009. február 6. péntek

febr. 6
5:15
Perverz alak nyilvános szeretkezése a gumibabával (videó) (168 Óra Online)
Cape Coral-ban, egy floridai városban néhány családnak végig kellett néznie, ahogy délután ötkor egy férfi közösült egy guminővel. A szemtanúk szerint ügyet sem vetett a járókelők megbotránkozására, sőt: közelebb is intette őket magához az "aktus" közben.
febr. 6
5:17
Csehország: tiporjunk nagyot a sajtószabadságon! (168 Óra Online)
Akár öt éves szabadságvesztést is kaphat az a cseh újságíró, aki rendőrségi lehallgatásokat hoz nyilvánosságra. A büntető törvénykönyv sok vitát kiváltó módosítását csütörtökön este fogadta el a cseh képviselőház. A jogszabály hatályba lépéséhez már csak Václav Klaus államfő aláírására van szükség.
febr. 6
6:09
Obama az atomarzenál 80 százalékos csökkentését javasolja (Népszava)
Visszatérhet a nagy fegyverzetkorlátozási megállapodások időszaka: Barack Obama a hírek szerint azt javasolja Oroszországnak, hogy kölcsönösen csökkentsék nyolcvan százalékkal atomarzenáljukat.
febr. 6
6:27
Sarkozy rászállt a pápa püspökére (168 Óra Online)
Nicolas Sarkozy francia elnök csütörtökön "hihetetlennek", "megbotránkoztatónak" és "elfogadhatatlannak" minősítette a római katolikus egyházból korábban kitagadott, majd a közelmúltban visszafogadott tradicionalista püspök, Richard Williamson holokauszttagadó kijelentését.
febr. 6
6:28
Visszavonták a merénylő elleni vádakat (Startlap)
Visszavonták a Cole amerikai hadihajót ért támadás kitervelője elleni vádakat. Ezzel az új amerikai elnök azon kérését teljesítik, hogy a guantánamói fogolytáborban őrzött rabok ügyében kezdett különleges eljárásokat függesszék...
febr. 6
6:29
Kvaterkázott Oszamával, majd robbantott (168 Óra Online)
Tizennyolc év szabadságvesztésre ítélte egy párizsi esküdtszék csütörtökön az iszlám hitre tért német Christian Ganczarskit, mert részt vett a tunéziai Dzserba szigetén 2002-ben elkövetett véres merényletben.
febr. 6
6:45
Felfüggesztették a vízbefojtásos módszerrel kínzott rab elleni eljárást (Infostart)
Az amerikai elnök kérésére 120 napra visszavonták a Cole hadihajót 2000. október 12-én ért támadás kitervelője elleni vádakat.
febr. 6
6:45
Elnök, szükségállapot, alkotmányos válság (Kitekintő)
Nincs jogi akadálya annak, hogy a parlament meghosszabbítsa Karzai elnöki mandátumát, aki így szükségállapotot vezethet be, hogy rendet tudjon teremteni és gond nélkül le tudja vezényelni az elnökválasztást.
febr. 6
6:45
Tilosban parkolt rengeteg droggal, lejárt jogsival (Startlap)
Tilosban parkolt, autójában harmadmázsányi kábítószerrel egy nő az Egyesült Államokban. A hölgy a járda szélénél álló kocsik mellett állt meg "másodikosként", de még csak a vészvillogót sem kapcsolta be. Talán, hogy ne hívja fel...
febr. 6
7:03
Klingon karddal raboltak bankot (Startlap)
Star Trek-karddal rabolt ki egy férfi egy boltot az Egyesült Államokban. Az illető a science-fiction sorozatban szereplő klingon harcosok méteres fegyverével, illetve az annak mintájára készített másolattal rontott az üzletbe és követelt...
febr. 6
7:05
Sorozatok sérülések: lopják a csatornafedőket Moszkvában (Startlap)
Könnyen az alvilágban köthet ki az ember Moszkvában sétálva. A milliós nagyvárosban több mint kétezer csatornafedőt loptak el fémtolvajok az elmúlt évben - idézte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai vízügyi felügyelőség...
febr. 6
7:21
"Brüsszel-szagot" érez Meciar és Slota a tankönyvek körül (Kitekintő)
Vladimír Mečiar (ĽS- HZDS) és Ján Slota (SNS) pártelnököknek megegyezik a véleménye abban, hogy a Smer-SD képviselői nem önszántukból támogatták az oktatásügyi törvénymódosítást.
febr. 6
7:39
De kit érdekelnek a nők? (168 Óra Online)
Lemondott az iraki kormány nőügyi államtitkára csütörtökön, hogy így tiltakozzon a feladatai ellátáshoz szükséges források és feltételek hiánya miatt.
febr. 6
7:57
ENSZ-nyomozás a miniszterelnök halálának ügyében (Kitekintő)
Ban Ki Mun ENSZ főtitkár dél-ázsiai körútjának második állomása Pakisztán volt.
febr. 6
7:57
Rendeteg ember meghalt egy mecset melletti robbantás miatt (Népszava)
Legkevesebb 33 ember meghalt és több mint 50 megsebesült a Pakisztán középső részén fekvő Dera-Gázihán városában egy síita mecset mellett elkövetett robbantásban - ismertette pénteken a rendőrség az előző esti öngyilkos merénylet legújabb veszteségmérlegét.
febr. 6
7:57
Harminchárom halott a mecset melletti merényletben (Startlap)
Legkevesebb 33 ember meghalt és több mint 50 megsebesült a Pakisztán középső részén fekvő Dera-Gázihán városában egy síita mecset mellett elkövetett robbantásban - ismertette pénteken a rendőrség az előző esti öngyilkos merénylet...
febr. 6
7:59
Veszélyben az ivóvízellátás Kínában (Népszava)
Elsőfokú riasztást rendeltek el Kína nyolc északi tartományában, ahol a tavaly ősz óta tartó rendkívül száraz idő már az ország gabonatermelésének 2009-re előirányzott szintjét is fenyegeti.
febr. 6
8:01
Kiújulhat a koreai háború (Népszava)
Dél-Korea provokációktól tart Észak-Korea részéről a helyi pénteki sajtó szerint.
febr. 6
8:15
Aszályriasztás Kínában (Infostart)
Elsőfokú riasztást rendeltek el Kína nyolc északi tartományában, ahol a tavaly ősz óta tartó rendkívül száraz idő már az ország gabonatermelésének 2009-re előirányzott szintjét is fenyegeti.
febr. 6
8:15
Hillary Clinton felrúgta a protokollt (168 Óra Online)
Az új amerikai külügyminiszter első külföldi útja a hagyományokkal szemben nem az európai szövetségesekhez vagy a Közel-Keletre vezet; Hillary Clinton ázsiai országokat keres fel jövő hét végén kezdődő egyhetes körútján.
febr. 6
8:17
Öt évet kaphat az újságíró, ha rendőrségi lehallgatásokat nyilvánosságra hoz (Infostart)
Csehországban a büntetőtörvénykönyv most elfogadott módosítása alapján ötéves szabadságvesztést is kaphat az az újságíró, aki rendőrségi lehallgatásokat hoz nyilvánosságra. A képviselőház által most jóváhagyott változtatást még az államfőnek is alá kell írnia.
febr. 6
8:33
Franciaországban csökkentik az iparűzési adót (Infostart)
Franciaország összesen nyolcmilliárd euróval csökkenti az iparűzési adót 2010-től. A valamennyi céget érintő intézkedés célja az üzemek bezárásának és külföldre településének elkerülése - jelentette be a gazdasági és pénzügyi válsággal kapcsolatos intézkedésekről adott tv-interjújában a francia államfő.
febr. 6
8:33
Az EU szuperkomputereket biztosít az ITER kutatóinak (Kitekintő)
A szuperkomputerekkel a fúziós erőművek fejlesztését tervezik felgyorsítani.
febr. 6
8:33
Kínos sztori: miért ne küldjünk meztelen képeket magunkról a neten? (168 Óra Online)
Ha éppen meztelen képet küldene magáról a neten, akkor lebeszélnénk. Sőt, figyelmeztetnénk.
febr. 6
8:33
Határmenti rakétatámadástól tart Dél-Korea (Startlap)
Dél-Korea provokációktól tart Észak-Korea részéről a helyi pénteki sajtó szerint. Szöulban feltételezik, hogy Phenjan rövid hatótávolságú rakétákat tervez kilőni a Sárga-tengerre a közös tengeri határvonal közelében, amelyet Észak-Korea...
febr. 6
8:35
Őrizetbe vették a népirtásban részt vett tanárt (Startlap)
Őrizetbe vettek egy ruandai főiskolai tanárt az Egyesült Államokban, a csütörtöki hivatalos közlés szerint azért, mert megsértette a bevándorlási szabályokat, de az 59 éves férfi a feltételezés szerint részt vett a hazájában tizenöt...
febr. 6
8:51
Népírtás vádjával őrizetbe vettek egy afrikai tanárt (Infostart)
Őrizetbe vettek egy ruandai főiskolai tanárt az Egyesült Államokban, mert megsértette a bevándorlási szabályokat. Az 59 éves férfi, a feltételezés szerint, részt vett a hazájában tizenöt évvel ezelőtt elkövetett népirtásban.
febr. 6
8:53
Nem tetszik az Európa Tanácsnak, hogy a csehek még kasztrálnak (Infostart)
A cseheknél még választható alternatíva az életfogytiglani börtön elkerülése érdekében a kasztráció a szexuális bűnöket elkövető férfiak számára. Máshol ezt már kémiai kasztrációval oldják meg. Az Európa Tanács bírálja a gyakorlatot, a Prága mégis kitart.
febr. 6
9:09
Víz alá került a Toyota és a Nissan (Napi)
febr. 6
9:09
A jobboldal az izraeli választások esélyese (Infostart)
Négy nappal az izraeli parlamenti választások előtt őrzi előnyét a jobboldali ellenzék.
febr. 6
9:09
Megvédte a képviselő a hagyományos izzók betiltását (Kitekintő)
Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottságának egyik tagja tegnap védelmébe vette a Bizottságnak a hagyományos villanykörték betiltására vonatkozó tervezetét. Az Európai Parlament képviselői közül ugyanis többen is elutasítanák a javaslatot egészségügyi és fogyasztóvédelmi indokokra hivatkozva.
febr. 6
9:09
Szekeres Imre képviseli Magyarországot (168 Óra Online)
Mintegy negyven ország állam- és kormányfője, külügy- és védelmi minisztere vesz részt a Münchenben pénteken kezdődő nemzetközi biztonságpolitikai konferencián. Magyarországot Szekeres Imre védelmi miniszter képviseli a vasárnapig tartó tanácskozáson. A biztonságpolitika "Davosának" tartott, immár 45. müncheni fórumon a figyelem középpontjában az új amerikai kormányzat által kilátásba helyezett…
febr. 6
9:27
Izraeli választások: a jobboldal vezet a felmérések szerint (HVG)
Négy nappal az izraeli parlamenti választások előtt őrzi előnyét a jobboldali ellenzék a pénteken közzétett közvélemény-kutatások szerint.
febr. 6
9:45
Uniós társulási szerződés Ukrajnával (HVG)
Az EU és Ukrajna arra törekszik, hogy még az idén társulási egyezményt köthessen egymással - idézték brüsszeli médiaforrások Benita Ferrero-Waldnert, az EU külkapcsolatokkal foglalkozó biztosát, aki az előző nap Prágában megbeszélést folytatott Volodimir Ohrizko ukrán külügyminiszterrel.
febr. 6
9:45
Éghajlatváltozás: lehúzták a rolót - interjú (Kitekintő)
Az EP éghajlatváltozással foglalkozó ideiglenes bizottsága a héten mutatta be a közel kétéves munkáját lezáró jelentését Strasbourgban.
febr. 6
9:46
Börtönben a rendőrt bántalmazó szurkoló (Startlap)
A madridi fellebbviteli bíróság elutasította annak az Olympique Marseille szurkolónak a fellebbezését, akit első fokon három és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, mert az Atlético Madrid elleni, október elsejei Bajnokok Ligája...
febr. 6
10:03
Világsztárok is sokat veszítettek az évszázad csalásával (Infostart)
Világhírű filmsztárok is vannak a Madoff-botrány vesztesei közt. Az üzletember gigantikus csalásának áldozatai között szerepel John Malkovich, Kevin Bacon, Uma Thurman vőlegénye, Arpad Busson, de még Madoff felesége, fiai, testvére és a jogásza is.
febr. 6
10:03
Castro Obamát bírálja (Kitekintő)
Január 20-a óta az egész világ a választási kampány során ígért "Változás" elindítását várja Barack Obamától, azonban akadnak olyanok is, mint például Fidel Castro, akik már most kétségbe vonják annak valós lehetőségét.
febr. 6
10:03
Igaz, vagy átverés? George Clooney és Pink randiznak! (videó) (168 Óra Online)
A válasz igen, ha hiszünk Pinknek, aki az Ellen magazinnak nyilatkozott. Aztán még egy képet is mutatott kettejükről.
febr. 6
10:03
Elengedték a zárlatot kijátszó hajó utasait (Startlap)
Az izraeli hatóságok pénteken hajóutasokat engedtek el és egyúttal ki is utasították őket a zsidó államból. A palesztinoknak szánt segélyt szállító libanoni hajót előző nap tartóztatták föl, mert megpróbálta kijátszani a Gázai...
febr. 6
10:05
Megkegyelmeztek a pakisztáni atomtudósnak (Startlap)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság pénteken szabadlábra helyezte Abdul Kadír Hán atomtudóst, a pakisztáni atombomba "atyját". Hán 2004 óta házi őrizetben volt Pervez Musarraf akkori pakisztáni elnök parancsára, miután a tudós a televízióban...
febr. 6
10:21
Negyvenezer patkányt irtott ki a verseny győztese (Infostart)
Patkányölő versenyt hirdetett a bangladesi kormány a rágcsálók vészes elszaporodása miatt, amelynek következtében egyes területeken már éhínség tört ki. A győztes, aki negyvenezer patkányt pusztított el egy év alatt, egy tévét vihetett haza. A bangladesiek összesen 25 millió kártevőt irtottak ki országszerte.
febr. 6
10:39
Szabadlábon a pakisztáni atombomba atyja (HVG)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság pénteki döntése alapján visszanyerte szabadságát Abdul Kadír Hán atomtudós, a pakisztáni atombomba "atyja".
febr. 6
10:39
Új magyar párt alakul a Vajdaságban (Kitekintő)
Az alapítók szerint egy új párt zászlaja alatt talán hatékonyabban lehetne képviselni a vajdasági magyarság érdekeit.
febr. 6
10:39
Szabadon a pakisztáni atombomba "atyja" (Népszava)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság pénteki döntése alapján visszanyerte szabadságát Abdul Kadír Hán atomtudós, a pakisztáni atombomba "atyja".
febr. 6
10:57
Megroggyant a VW (Napi)
febr. 6
11:15
Örülhetnek a BMW-tulajdonosok (Napi)
febr. 6
11:15
Obámáék gyülekezetet keresnek (HVG)
Barack és Michelle Obama továbbra is keresi azt a vallási gyülekezetet, amelynek tagjai lehetnének, s amelyet rendszeresen látogathatnák - erősítette meg a washingtoni Fehér Ház.
febr. 6
11:15
Magyar-szlovák házelnöki találkozó lesz március elején (Kitekintő)
A Magyar Országgyűlés elnöke szerint fontos, hogy nem szakadtak meg a kétoldalú tárgyalások.
febr. 6
11:15
Természetellenes? Hatvanévesen szült ikreket (168 Óra Online)
Hatvanévesen lett először anya egy kanadai nő. Ikreket szült, a kisfiúk egészségesek és az édesanya is jól van, az időskori terhesség azonban komoly orvosetikai kérdéseket vet fel - tudósított a CBC tévécsatorna helyi idő szerint csütörtökön.

Keresés