2009. február 6. péntek

febr. 6
5:15
Perverz alak nyilvános szeretkezése a gumibabával (videó) (168 Óra Online)
Cape Coral-ban, egy floridai városban néhány családnak végig kellett néznie, ahogy délután ötkor egy férfi közösült egy guminővel. A szemtanúk szerint ügyet sem vetett a járókelők megbotránkozására, sőt: közelebb is intette őket magához az "aktus" közben.
febr. 6
5:17
Csehország: tiporjunk nagyot a sajtószabadságon! (168 Óra Online)
Akár öt éves szabadságvesztést is kaphat az a cseh újságíró, aki rendőrségi lehallgatásokat hoz nyilvánosságra. A büntető törvénykönyv sok vitát kiváltó módosítását csütörtökön este fogadta el a cseh képviselőház. A jogszabály hatályba lépéséhez már csak Václav Klaus államfő aláírására van szükség.
febr. 6
6:09
Obama az atomarzenál 80 százalékos csökkentését javasolja (Kripto Akadémia)
Visszatérhet a nagy fegyverzetkorlátozási megállapodások időszaka: Barack Obama a hírek szerint azt javasolja Oroszországnak, hogy kölcsönösen csökkentsék nyolcvan százalékkal atomarzenáljukat.
febr. 6
6:27
Sarkozy rászállt a pápa püspökére (168 Óra Online)
Nicolas Sarkozy francia elnök csütörtökön "hihetetlennek", "megbotránkoztatónak" és "elfogadhatatlannak" minősítette a római katolikus egyházból korábban kitagadott, majd a közelmúltban visszafogadott tradicionalista püspök, Richard Williamson holokauszttagadó kijelentését.
febr. 6
6:29
Kvaterkázott Oszamával, majd robbantott (168 Óra Online)
Tizennyolc év szabadságvesztésre ítélte egy párizsi esküdtszék csütörtökön az iszlám hitre tért német Christian Ganczarskit, mert részt vett a tunéziai Dzserba szigetén 2002-ben elkövetett véres merényletben.
febr. 6
6:45
Felfüggesztették a vízbefojtásos módszerrel kínzott rab elleni eljárást (Infostart)
Az amerikai elnök kérésére 120 napra visszavonták a Cole hadihajót 2000. október 12-én ért támadás kitervelője elleni vádakat.
febr. 6
6:45
Elnök, szükségállapot, alkotmányos válság (Kitekintő)
Nincs jogi akadálya annak, hogy a parlament meghosszabbítsa Karzai elnöki mandátumát, aki így szükségállapotot vezethet be, hogy rendet tudjon teremteni és gond nélkül le tudja vezényelni az elnökválasztást.
febr. 6
7:21
"Brüsszel-szagot" érez Meciar és Slota a tankönyvek körül (Kitekintő)
Vladimír Mečiar (ĽS- HZDS) és Ján Slota (SNS) pártelnököknek megegyezik a véleménye abban, hogy a Smer-SD képviselői nem önszántukból támogatták az oktatásügyi törvénymódosítást.
febr. 6
7:39
De kit érdekelnek a nők? (168 Óra Online)
Lemondott az iraki kormány nőügyi államtitkára csütörtökön, hogy így tiltakozzon a feladatai ellátáshoz szükséges források és feltételek hiánya miatt.
febr. 6
7:57
ENSZ-nyomozás a miniszterelnök halálának ügyében (Kitekintő)
Ban Ki Mun ENSZ főtitkár dél-ázsiai körútjának második állomása Pakisztán volt.
febr. 6
7:57
Rendeteg ember meghalt egy mecset melletti robbantás miatt (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 33 ember meghalt és több mint 50 megsebesült a Pakisztán középső részén fekvő Dera-Gázihán városában egy síita mecset mellett elkövetett robbantásban - ismertette pénteken a rendőrség az előző esti öngyilkos merénylet legújabb veszteségmérlegét.
febr. 6
7:59
Veszélyben az ivóvízellátás Kínában (Kripto Akadémia)
Elsőfokú riasztást rendeltek el Kína nyolc északi tartományában, ahol a tavaly ősz óta tartó rendkívül száraz idő már az ország gabonatermelésének 2009-re előirányzott szintjét is fenyegeti.
febr. 6
8:01
Kiújulhat a koreai háború (Kripto Akadémia)
Dél-Korea provokációktól tart Észak-Korea részéről a helyi pénteki sajtó szerint.
febr. 6
8:15
Aszályriasztás Kínában (Infostart)
Elsőfokú riasztást rendeltek el Kína nyolc északi tartományában, ahol a tavaly ősz óta tartó rendkívül száraz idő már az ország gabonatermelésének 2009-re előirányzott szintjét is fenyegeti.
febr. 6
8:15
Hillary Clinton felrúgta a protokollt (168 Óra Online)
Az új amerikai külügyminiszter első külföldi útja a hagyományokkal szemben nem az európai szövetségesekhez vagy a Közel-Keletre vezet; Hillary Clinton ázsiai országokat keres fel jövő hét végén kezdődő egyhetes körútján.
febr. 6
8:17
Öt évet kaphat az újságíró, ha rendőrségi lehallgatásokat nyilvánosságra hoz (Infostart)
Csehországban a büntetőtörvénykönyv most elfogadott módosítása alapján ötéves szabadságvesztést is kaphat az az újságíró, aki rendőrségi lehallgatásokat hoz nyilvánosságra. A képviselőház által most jóváhagyott változtatást még az államfőnek is alá kell írnia.
febr. 6
8:33
Franciaországban csökkentik az iparűzési adót (Infostart)
Franciaország összesen nyolcmilliárd euróval csökkenti az iparűzési adót 2010-től. A valamennyi céget érintő intézkedés célja az üzemek bezárásának és külföldre településének elkerülése - jelentette be a gazdasági és pénzügyi válsággal kapcsolatos intézkedésekről adott tv-interjújában a francia államfő.
febr. 6
8:33
Az EU szuperkomputereket biztosít az ITER kutatóinak (Kitekintő)
A szuperkomputerekkel a fúziós erőművek fejlesztését tervezik felgyorsítani.
febr. 6
8:33
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Legalább 33 ember meghalt és több mint 50 megsebesült a Pakisztán középső részén fekvő Dera-Gázihán városában egy síita mecset mellett elkövetett robbantásban.
febr. 6
8:33
Kínos sztori: miért ne küldjünk meztelen képeket magunkról a neten? (168 Óra Online)
Ha éppen meztelen képet küldene magáról a neten, akkor lebeszélnénk. Sőt, figyelmeztetnénk.
febr. 6
8:51
Népírtás vádjával őrizetbe vettek egy afrikai tanárt (Infostart)
Őrizetbe vettek egy ruandai főiskolai tanárt az Egyesült Államokban, mert megsértette a bevándorlási szabályokat. Az 59 éves férfi, a feltételezés szerint, részt vett a hazájában tizenöt évvel ezelőtt elkövetett népirtásban.
febr. 6
8:51
Őrzi előnyét az izraeli jobboldal (Metropol)
Négy nappal az izraeli parlamenti választások előtt őrzi előnyét a jobboldali ellenzék a pénteken közzétett közvélemény-kutatások szerint.
febr. 6
8:53
Nem tetszik az Európa Tanácsnak, hogy a csehek még kasztrálnak (Infostart)
A cseheknél még választható alternatíva az életfogytiglani börtön elkerülése érdekében a kasztráció a szexuális bűnöket elkövető férfiak számára. Máshol ezt már kémiai kasztrációval oldják meg. Az Európa Tanács bírálja a gyakorlatot, a Prága mégis kitart.
febr. 6
9:09
Víz alá került a Toyota és a Nissan (Napi)
febr. 6
9:09
A jobboldal az izraeli választások esélyese (Infostart)
Négy nappal az izraeli parlamenti választások előtt őrzi előnyét a jobboldali ellenzék.
febr. 6
9:09
Megvédte a képviselő a hagyományos izzók betiltását (Kitekintő)
Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottságának egyik tagja tegnap védelmébe vette a Bizottságnak a hagyományos villanykörték betiltására vonatkozó tervezetét. Az Európai Parlament képviselői közül ugyanis többen is elutasítanák a javaslatot egészségügyi és fogyasztóvédelmi indokokra hivatkozva.
febr. 6
9:09
Szekeres Imre képviseli Magyarországot (168 Óra Online)
Mintegy negyven ország állam- és kormányfője, külügy- és védelmi minisztere vesz részt a Münchenben pénteken kezdődő nemzetközi biztonságpolitikai konferencián. Magyarországot Szekeres Imre védelmi miniszter képviseli a vasárnapig tartó tanácskozáson. A biztonságpolitika "Davosának" tartott, immár 45. müncheni fórumon a figyelem középpontjában az új amerikai kormányzat által kilátásba helyezett…
febr. 6
9:27
Őrizetbe vettek egy népirtással vádolt ruandai tanárt (Metropol)
Leopold Munyakazi francia nyelvet tanított egy főiskolán, de felfüggesztették állásából, miután decemberben kiderült, hogy népirtás miatt vádat emeltek ellene Ruandában.
febr. 6
9:45
Éghajlatváltozás: lehúzták a rolót - interjú (Kitekintő)
Az EP éghajlatváltozással foglalkozó ideiglenes bizottsága a héten mutatta be a közel kétéves munkáját lezáró jelentését Strasbourgban.
febr. 6
10:03
Világsztárok is sokat veszítettek az évszázad csalásával (Infostart)
Világhírű filmsztárok is vannak a Madoff-botrány vesztesei közt. Az üzletember gigantikus csalásának áldozatai között szerepel John Malkovich, Kevin Bacon, Uma Thurman vőlegénye, Arpad Busson, de még Madoff felesége, fiai, testvére és a jogásza is.
febr. 6
10:03
Castro Obamát bírálja (Kitekintő)
Január 20-a óta az egész világ a választási kampány során ígért "Változás" elindítását várja Barack Obamától, azonban akadnak olyanok is, mint például Fidel Castro, akik már most kétségbe vonják annak valós lehetőségét.
febr. 6
10:03
Igaz, vagy átverés? George Clooney és Pink randiznak! (videó) (168 Óra Online)
A válasz igen, ha hiszünk Pinknek, aki az Ellen magazinnak nyilatkozott. Aztán még egy képet is mutatott kettejükről.
febr. 6
10:21
Negyvenezer patkányt irtott ki a verseny győztese (Infostart)
Patkányölő versenyt hirdetett a bangladesi kormány a rágcsálók vészes elszaporodása miatt, amelynek következtében egyes területeken már éhínség tört ki. A győztes, aki negyvenezer patkányt pusztított el egy év alatt, egy tévét vihetett haza. A bangladesiek összesen 25 millió kártevőt irtottak ki országszerte.
febr. 6
10:39
Új magyar párt alakul a Vajdaságban (Kitekintő)
Az alapítók szerint egy új párt zászlaja alatt talán hatékonyabban lehetne képviselni a vajdasági magyarság érdekeit.
febr. 6
10:39
Szabadon a pakisztáni atombomba "atyja" (Kripto Akadémia)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság pénteki döntése alapján visszanyerte szabadságát Abdul Kadír Hán atomtudós, a pakisztáni atombomba "atyja".
febr. 6
10:57
Megroggyant a VW (Napi)
febr. 6
11:15
Örülhetnek a BMW-tulajdonosok (Napi)
febr. 6
11:15
Magyar-szlovák házelnöki találkozó lesz március elején (Kitekintő)
A Magyar Országgyűlés elnöke szerint fontos, hogy nem szakadtak meg a kétoldalú tárgyalások.
febr. 6
11:15
Természetellenes? Hatvanévesen szült ikreket (168 Óra Online)
Hatvanévesen lett először anya egy kanadai nő. Ikreket szült, a kisfiúk egészségesek és az édesanya is jól van, az időskori terhesség azonban komoly orvosetikai kérdéseket vet fel - tudósított a CBC tévécsatorna helyi idő szerint csütörtökön.
febr. 6
11:33
Az euroszkeptikus tagad (Kitekintő)
Mincho Hristov, bolgár képviselő egyike az azon európai politikai szereplőknek, akit az euroszkeptikus Libertas párt tagjaként sorolt fel. Az észt Igor Grazin után Hristov is, az EurActiv-nak adott szerdai interjúban tagadja, hogy bármi köze lenne az ír bejegyzésű párthoz.
febr. 6
11:33
Hatvanévesen lett kismama (Metropol)
Hatvanévesen lett először anya egy kanadai nő. A két kisfiú egészséges, az édesanya is jól van, az időskori terhesség azonban komoly orvosetikai kérdéseket vet fel.lett
febr. 6
11:51
Válságos a hóhelyzet Angliában, több budapesti járatot töröltek (Metropol)
A Nagy-Britanniát sújtó, régóta nem tapasztalt keménységű tél elemzői vélemények szerint súlyosbítani fogja az egyébként is mélyülő gazdasági bajokat.
febr. 6
12:09
Hátraarc: cseh katonák Afganisztánban (Kitekintő)
Az ellenzéki szociáldemokraták meggondolták magukat, így a nagy külföldi nyomásnak kitett cseh parlament legalább a külföldi missziók folytatását megszavazhatta a héten, ha már a Lisszaboni Szerződést nem sikerült
febr. 6
12:09
Válságos a helyzet Angliában (168 Óra Online)
Jelentős havazás okozott pénteken is komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket kellett lezárni, és - mint a hét szinte valamennyi napján - budapesti légi járatokat is töröltek.
febr. 6
12:09
A pápa nem rohan Magyarországra (Kripto Akadémia)
Nincs konkrét időpontja XVI. Benedek pápa esetleges magyarországi látogatásának - közölte Magyarország szentszéki nagykövete pénteken az MTI-vel. Balassa János elmondta, hogy a katolikus egyházfővel a hét elején, megbízólevele átadásakor folytatott kötetlen négyszemközti eszmecserén többször fölmerült a látogatás kérdése, de konkrét időpont nem hangzott el.
febr. 6
12:27
Túl lassan mennek a kirúgások (Napi)
febr. 6
12:27
Csökken az autópályadíj Szerbiában (Infostart)
A külföldi autósok számára lényegesen olcsóbb lett Szerbiában az autópályák használati díja, ugyanis megszüntették azt a gyakorlatot, hogy a külföldi személy- és tehergépkocsik után jóval többet kelljen fizetni, mint a hazai rendszámú járművek tulajdonosainak.
febr. 6
12:45
Csehország nem akar befogadni guantánamói foglyokat (Infostart)
Cseh lapértesülések szerint Csehország állítólag nem akar befogadni egyetlen foglyot sem azok közül, akiket az Egyesült Államok a guantánamói börtönben őriz.
febr. 6
12:45
Médiatörvény módosítás: nemcsak itthon estek egymásnak (Kitekintő)
Tilos reklámozni a francia köztévékben!
febr. 6
12:45
Szabadon engedtek egy pakisztáni atomtudóst (Metropol)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság pénteki döntése alapján visszanyerte szabadságát Abdul Kadír Hán atomtudós, a pakisztáni atombomba "atyja".

Keresés