2009. február 13. péntek

febr. 13
5:33
Négy év börtönt kaptak a foci EB terrorüzenete miatt (168 Óra Online)
Másodfokon ismét négyéves, illetve 22 hónapos börtönbüntetést szabott ki egy bécsi bíróság csütörtök este arra a fiatal férfira és élettársára, akit egy terrortámadásokkal fenyegető üzenet közzétételében találtak bűnösnek.
febr. 13
5:51
Orosz-amerikai konfliktus és ütközés, ezúttal az űrben (Népszava)
Súlyos, mindeddig példa nélküli baleset történt az űrben: összeütközött egy amerikai és egy orosz műhold Szibéria fölött. Az amerikai Iridium cég közlése szerint az orosz szatellit telibe találta az amerikai cég mesterséges holdját. A marylandi központú Iridium közölte, hogy roppant szokatlan jelenség történt. A NASA közlése szerint egy Cosmos 2251-es, kilencszáz kilogrammos műhold ütközött össze…
febr. 13
6:45
Lakóházra zuhant egy kis utasszállító - videóval (Infostart)
Lakóházra zuhant csütörtökön este a New York állambeli Buffalo város repülőterének közelében. A helyi lap értesülése szerint a katasztrófa következtében 49 ember vesztette életét.
febr. 13
6:45
Komoly kihívások a pénzügyminiszter előtt (Kitekintő)
Február 10-én a szenátus előtt ismertette elképzeléseit a pénzügyi rendszer megmentésére az újonnan kinevezett miniszter.
febr. 13
6:45
Nem kém, de CIA-igazgatónak jó lesz (168 Óra Online)
A washingtoni szenátus csütörtökön vita nélkül megerősítette az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) új igazgatóját Leon Panetta személyében, akit korábban éles bírálatok értek, amiért nincs hírszerzési tapasztalata - közölte az MTI.
febr. 13
6:45
Lakóházra zuhant egy kis utasszállító gép New York államban (Startlap)
Lakóházra zuhant csütörtökön este a New York állambeli Buffalo város repülőterének közelében. A gépen, amely Newarkból érkezett, 50 ember utazott. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e túlélők és hogy a lángba borult házban tartózkodtak-e...
febr. 13
7:03
A fegyencekkel kifizettetik a wc-papírt… (168 Óra Online)
Az állami intézmények ott spórolnak, ahol tudnak.
febr. 13
7:03
Kanadai ludak okozták az Airbus vesztét (Startlap)
Egy kanadai lúd átlagosan 2,7-5,4 kilogramm súlyú. Huszonöttel ütközött a Hudson folyón landolt utasszállító.
febr. 13
7:21
Brüsszeli hidegzuhany a romániai igazságügynek (Kitekintő)
Bírálja a romániai igazságügyi reformok ütemét és a korrupcióellenes harc eredménytelenségét az Európai Bizottság (EB) legfrissebb időközi jelentésében.
febr. 13
7:21
Lakóházra zuhant egy kis utasszállító gép New York államban - 49 halott (Startlap)
Lakóházra zuhant csütörtökön este a New York állambeli Buffalo város repülőterének közelében. Egy amerikai repülési illetékes szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett...
febr. 13
7:39
Házra zuhant egy utasszállító - 49 halott (helyszíni videó) (168 Óra Online)
Egy amerikai repülési illetékes szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben - közölte a CNN hírtelevízió.
febr. 13
7:57
Feltételezett gyújtogatót vettek őrizetbe Ausztráliában (Infostart)
Őrizetbe vett az ausztrál rendőrség pénteken egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehetett az ország déli részén pusztító, számos halálos áldozatot követelő bozóttüzek egyikének kialakulásához.
febr. 13
7:57
Pakisztáni bukott (Kitekintő)
Pakisztán elismerte, hogy az ország területén folytak a mumbai merényletek előkészítésének egyes szakaszai.
febr. 13
7:57
Házra zuhant egy utasszállító - 49 halott (168 Óra Online)
Egy amerikai repülési illetékes szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben - közölte a CNN hírtelevízió.
febr. 13
7:59
"Nem protekcionizmus, ha a dolgozókat védjük" (Infostart)
Franciaország visszautasítja azokat az európai uniós vádakat, melyek szerint protekcionista módon kezeli a válságot. Párizst azért érték Európa-szerte bírálatok, mert hatmilliárd eurós kedvezményes hitelt ajánlott fel a két nagy autógyártónak, a Renault-nak és a PSA konszernnek, cserébe a cégek nem zárhatnak be franciaországi üzemet, és nem telepíthetnek új gyártóegységeket külföldre. A francia…
febr. 13
7:59
Első videó a repülőgép-szerencsétlenségről (168 Óra Online)
A CNN tudósítása szerint lakóépületre zuhant egy utasszállító a New York állambeli Buffalo városában.
febr. 13
8:15
Harry hercegnek újra tanulnia kell az egyenlőségről (Infostart)
Újra részt kell vennie az egyenlőségről és a különbözőségről szóló képzésen Harry hercegnek a katonaságnál durván rasszista megnyilatkozása miatt.
febr. 13
8:16
Panetta lesz a CIA új vezetője (Startlap)
Az amerikai szenátusban csütörtökön megszavazták, hogy Leon Panetta legyen a CIA, a Központi Hírszerző Ügynökség új vezetője. A 70 éves Panetta lesz a CIA eddigi legidősebb igazgatója. A CIA új vezetője múlt heti meghallgatásain...
febr. 13
8:33
A kínai cenzúra feketelistája újságírókról (HVG)
Új feketelistát állít össze a sajtócenzúrát gyakorló kínai állami szerv azokról az újságírókról, akik átlépik tevékenységük államilag megszabott határait.
febr. 13
8:33
Illegális sajtódíjat tűztek Brüsszelben? (Kitekintő)
A díjat olyan újságírók nyerhetik el, akik kiemelt fontosságú európai témákkal foglalkoznak. Idén azonban felmerült, hogy a versenykiírás néhány ponton kifogásolható.
febr. 13
8:33
Botrány! "Az ikertestvéremmel kellett szeretkeznem" (fotó) (168 Óra Online)
Hajmeresztő váddal fogta perbe egykori munkaadóját az ikerpár, aki egy New York-i klubban lépett fel erotikus produkciójával – írja a New York Post.
febr. 13
8:34
Újabb rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre (Startlap)
Újabb három rakétát lőttek ki pénteken a Gázai övezetből Izraelre, megsértve ezzel a palesztin területet uraló iszlamista Hamász és Izrael között érvényben lévő tűzszünetet. A rakéták Szderót városa és egy kibuc közelében csapódtak...
febr. 13
8:35
Lezuhant az amerikai repülő, mindenki meghalt (HVG)
Az amerikai légiközlekedési hivatal (FAA) szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben.
febr. 13
8:36
Lakóházakra zuhant egy utasszállító (Startlap)
Az amerikai légiközlekedési hivatal szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben.
febr. 13
9:09
"Hudsoni csoda": ludak a ludasok a géphibában (HVG)
Kanadai ludak okozták január közepén a New York mellett, a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó Airbus vesztét - erősítették meg biztonsági szakértők a repülőgép hajtóműveinek vizsgálata alapján.
febr. 13
9:09
Az elnök a diplomatának: "Maga arcátlan hülye!" (Kitekintő)
Az ecuadori elnök a hét elején felszólította Armando Astorgát, az USA Ecuadorba akkreditált rendőri ügyekkel foglalkozó attaséját, hogy „pakolja össze a bőröndjeit, és 48 órán belül hagyja el az ország területét.” Correa állítása szerint a diplomata "gyarmatként kezelte” a latin-amerikai országot.
febr. 13
9:45
Sok ellensége van a Vajdaságnak Szerbiában (Kitekintő)
Pár hét alatt össztűz alá került a vajdasági statútum ügye. A kezdeményezőknek egyelőre a "vajdasági szeparatista" jelzővel „kell” beérniük.
febr. 13
9:45
Szájkosarat csatolnak az újságírókra (168 Óra Online)
A cseh államfő aláírja a büntető törvénykönyv azon módosítását, amely megtiltja a rendőrségi lehallgatások nyilvánosságra hozatalát. A törvény megszegéséért akár öt éves szabadságvesztést, vagy ötmillió koronás pénzbüntetést is kaphat az újságíró - közölte az MTI.
febr. 13
9:45
Meglépett az Európai Parlament bankrablója (Népszava)
Minden jel szerint meglépett a rendőrök elől az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében.
febr. 13
10:03
Az új alkotmány újabb olaj a tűzre Bolíviában (Kitekintő)
Múlt szombaton Evo Morales bolíviai elnök kihirdette az andoki ország újonnan elfogadott Alkotmányát, mely azonban sokak számára nem jelent okot az ünneplésre.
febr. 13
10:21
Megkezdődött Marian Cozma búcsúztatása - nézze élőben! (Infostart)
Megkezdődött a múlt vasárnap hajnalban meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma hivatalos búcsúztatása Bukarestben.
febr. 13
10:39
Solana békülékeny húrokat penget Moszkvának (HVG)
A bizalmat sajnos nem lehet hőmérővel mérni - így az Európai Unió és Oroszország közötti, a januári orosz-ukrán gázháború miatt megingott bizalmat sem -, de mindenképpen helyre kell állítani Európa stabilitása érdekében - mondta Javier Solana a Kommerszant orosz lapban megjelent interjújában.
febr. 13
10:39
Ukrajna 14 országtól kért segítséget (Kitekintő)
Az ukrán kormány az elmúlt napokban több mint 14 országtól kért hitelt a gazdasági válsággal összefüggésben - közölte Pavel Szultanszkij a külügyminisztérium gazdasági főosztályának vezetője.
febr. 13
10:39
Az anyatermészet nem szereti a füveseket (168 Óra Online)
A rendőrséget ezúttal maga a természet segítette abban, hogy leleplezzen egy háztáji marihuána-ültetvényt.
febr. 13
10:57
Újságírókat figyelt meg jogellenesen a német "cég" (HVG)
Újságírók rendszeres megfigyelését ismerte el a német hírszerzés (BND) vezetője.
febr. 13
10:57
Utolsó útjára kísérték Cozmát (168 Óra Online)
Több százan vesznek búcsút ezekben az órákban Marian Cozmától, a Veszprémben meggyilkolt román kézilabda-játékostól, akit egykori romániai csapatánál, a Dinamo Bucuresti székhelyén ravataloztak fel - tudósított az MTI.
febr. 13
10:57
Öngyilkos merénylet Bagdadban (Népszava)
Legkevesebb 32 halottja és 84 sebesültje vannak annak az öngyilkos merényletnek, amelyet pénteken követett el Bagdadtól délre - közölte az iraki rendőrség.
febr. 13
10:59
A német hírszerzés figyelteti az újságírókat? (Népszava)
Újságírók rendszeres megfigyelését ismerte el a német hírszerzés (BND) vezetője.
febr. 13
11:15
Tőkés: Amikor az EMNT-ről beszélünk, beleértjük a polgári erőket is (Kitekintő)
A „magyar összefogás listájának" létrehozása után Tőkés és Markó a magyar szervezetek viszonyáról beszéltek.
febr. 13
11:33
Új atomkorszak? - Az uniós energiapolitika jövője (Kitekintő)
Uniós és tagállami vésztervekkel és gyorsan hozzáférhető gáztartalékokkal készülne az EP az orosz-ukrán gázvitához hasonló krízishelyzetekre.
febr. 13
11:33
A német hírszerzés elismerte, hogy újságírók után kémkedett (168 Óra Online)
A szolgálat főnöke lapinterjúban megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint a BND jogellenesen figyeltette meg a sajtó munkatársait.
febr. 13
11:33
Elie Wiesel üzent a pápának (Népszava)
A Nobel-békedíjas Elie Wiesel úgy vélekedett pénteken, "nem elegendő", hogy XVI. Benedek pápa elítélte az antiszemitizmust és a holokauszttagadást, "a tettek mezejére lépve" újra ki kell tagadnia az integrista Richard Williamson püspököt.
febr. 13
11:51
Tőkés-RMDSZ-alku csupa-csupa kérdőjellel (HVG)
Korántsem nyugszik még sziklaszilárd alapokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által nyélbe ütött megegyezés - vélekedett az erdélyi Krónika.
febr. 13
11:51
Ízlelgetik a tegnapi magyar-magyar összeborulást (Népszava)
Korántsem nyugszik még sziklaszilárd alapokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által nyélbe ütött megegyezés - vélekedett pénteki számában az erdélyi Krónika. A két szervezet elnöke, Markó Béla és Tőkés László által vezetett delegációk csütörtökön megállapodtak abban, hogy a júniusi európai parlamenti választásokra létrehozzák a magyar…
febr. 13
12:09
Példaértékű a szlovák-magyar evangélikus püspöki csúcstalálkozó (Kitekintő)
A Szlovákiai Evangélikus Egyház három püspöke hivatalos látogatáson és tanácskozáson vett részt a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökeinél.
febr. 13
12:09
Pech: tankolhatott volna, mielőtt kirabolja a benzinkutat! (168 Óra Online)
A 23 éves elkövető - az indiánregényekből ismert - Bowie-késsel rabolta ki a floridai Cape Haze település egy töltőállomását.
febr. 13
12:27
Saját boltokat nyit a Microsoft (Napi)
febr. 13
12:27
Két évtizede nem adtak el ilyen kevés autót (Infostart)
Európában két évtizede nem adtak el olyan kevés új autót, mint januárban, a fogyasztói bizalom megrendülése és a hitellehetőségek szűkülése miatt, derül ki az európai autógyártók szövetsége (ACEA) legújabb összesítéséből. A vásárlási kedv hanyatlása minden nagy autómárkát érintett, csak egymás kárára tudták növelni piaci részesedésüket, de ez is csak a Volkswagennek és a Fordnak sikerült. Az unió…
febr. 13
12:29
Még egy bank az állam markában? (Napi)
febr. 13
12:45
Eli Wiesel Williamson újabb kiátkozását sürgeti (HVG)
A Nobel-békedíjas Elie Wiesel úgy vélekedett, "nem elegendő", hogy XVI. Benedek pápa elítélte az antiszemitizmust és a holokauszttagadást, "a tettek mezejére lépve" újra ki kell tagadnia az integrista Richard Williamson püspököt.

Keresés