2009. február 13. péntek

febr. 13
5:33
Négy év börtönt kaptak a foci EB terrorüzenete miatt (168 Óra Online)
Másodfokon ismét négyéves, illetve 22 hónapos börtönbüntetést szabott ki egy bécsi bíróság csütörtök este arra a fiatal férfira és élettársára, akit egy terrortámadásokkal fenyegető üzenet közzétételében találtak bűnösnek.
febr. 13
5:51
Orosz-amerikai konfliktus és ütközés, ezúttal az űrben (Kripto Akadémia)
Súlyos, mindeddig példa nélküli baleset történt az űrben: összeütközött egy amerikai és egy orosz műhold Szibéria fölött. Az amerikai Iridium cég közlése szerint az orosz szatellit telibe találta az amerikai cég mesterséges holdját. A marylandi központú Iridium közölte, hogy roppant szokatlan jelenség történt. A NASA közlése szerint egy Cosmos 2251-es, kilencszáz kilogrammos műhold ütközött össze…
febr. 13
6:45
Lakóházra zuhant egy kis utasszállító - videóval (Infostart)
Lakóházra zuhant csütörtökön este a New York állambeli Buffalo város repülőterének közelében. A helyi lap értesülése szerint a katasztrófa következtében 49 ember vesztette életét.
febr. 13
6:45
Komoly kihívások a pénzügyminiszter előtt (Kitekintő)
Február 10-én a szenátus előtt ismertette elképzeléseit a pénzügyi rendszer megmentésére az újonnan kinevezett miniszter.
febr. 13
6:45
Nem kém, de CIA-igazgatónak jó lesz (168 Óra Online)
A washingtoni szenátus csütörtökön vita nélkül megerősítette az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) új igazgatóját Leon Panetta személyében, akit korábban éles bírálatok értek, amiért nincs hírszerzési tapasztalata - közölte az MTI.
febr. 13
7:03
Őrizetbe vették az ausztrál bozóttűz feltételezett gyújtogatóját (Metropol)
Őrizetbe vett az ausztrál rendőrség pénteken egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehetett az ország déli részén pusztító, számos halálos áldozatot követelő bozóttüzek egyikének kialakulásához.
febr. 13
7:03
A fegyencekkel kifizettetik a wc-papírt… (168 Óra Online)
Az állami intézmények ott spórolnak, ahol tudnak.
febr. 13
7:05
Lakóházra zuhant egy utasszállító gép New York államban (Metropol)
A gépen utazó mind a 49 személy meghalt a New York állambeli Buffalo közelében csütörtökön éjjel történt repülőszerencsétlenségben.
febr. 13
7:21
Brüsszeli hidegzuhany a romániai igazságügynek (Kitekintő)
Bírálja a romániai igazságügyi reformok ütemét és a korrupcióellenes harc eredménytelenségét az Európai Bizottság (EB) legfrissebb időközi jelentésében.
febr. 13
7:21
Obama kereskedelmi miniszter-jelöltje is visszalépett (Metropol)
Visszavonta jelölését csütörtökön Judd Gregg republikánus szenátor, akit Barack Obama amerikai elnök kereskedelmi miniszternek szánt.
febr. 13
7:39
Házra zuhant egy utasszállító - 49 halott (helyszíni videó) (168 Óra Online)
Egy amerikai repülési illetékes szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben - közölte a CNN hírtelevízió.
febr. 13
7:57
Feltételezett gyújtogatót vettek őrizetbe Ausztráliában (Infostart)
Őrizetbe vett az ausztrál rendőrség pénteken egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehetett az ország déli részén pusztító, számos halálos áldozatot követelő bozóttüzek egyikének kialakulásához.
febr. 13
7:57
Pakisztáni bukott (Kitekintő)
Pakisztán elismerte, hogy az ország területén folytak a mumbai merényletek előkészítésének egyes szakaszai.
febr. 13
7:57
Házra zuhant egy utasszállító - 49 halott (168 Óra Online)
Egy amerikai repülési illetékes szerint 49-en vesztették életüket csütörtökön este a New York állambeli Buffalo közelében bekövetkezett repülőszerencsétlenségben - közölte a CNN hírtelevízió.
febr. 13
7:59
"Nem protekcionizmus, ha a dolgozókat védjük" (Infostart)
Franciaország visszautasítja azokat az európai uniós vádakat, melyek szerint protekcionista módon kezeli a válságot. Párizst azért érték Európa-szerte bírálatok, mert hatmilliárd eurós kedvezményes hitelt ajánlott fel a két nagy autógyártónak, a Renault-nak és a PSA konszernnek, cserébe a cégek nem zárhatnak be franciaországi üzemet, és nem telepíthetnek új gyártóegységeket külföldre. A francia…
febr. 13
7:59
Első videó a repülőgép-szerencsétlenségről (168 Óra Online)
A CNN tudósítása szerint lakóépületre zuhant egy utasszállító a New York állambeli Buffalo városában.
febr. 13
8:15
Harry hercegnek újra tanulnia kell az egyenlőségről (Infostart)
Újra részt kell vennie az egyenlőségről és a különbözőségről szóló képzésen Harry hercegnek a katonaságnál durván rasszista megnyilatkozása miatt.
febr. 13
8:33
Illegális sajtódíjat tűztek Brüsszelben? (Kitekintő)
A díjat olyan újságírók nyerhetik el, akik kiemelt fontosságú európai témákkal foglalkoznak. Idén azonban felmerült, hogy a versenykiírás néhány ponton kifogásolható.
febr. 13
8:33
A rendőr nem „vegzálja” a hétköznapi embert (Metropol)
A kriminológus szerint önmagában az, hogy valakinek kopaszra nyírt a feje, kigyúrt az alkata, tetovált a teste és drága terepjáróban utazik, még nem ok a rendőrségi fellépésre.
febr. 13
8:33
Botrány! "Az ikertestvéremmel kellett szeretkeznem" (fotó) (168 Óra Online)
Hajmeresztő váddal fogta perbe egykori munkaadóját az ikerpár, aki egy New York-i klubban lépett fel erotikus produkciójával – írja a New York Post.
febr. 13
9:09
Az elnök a diplomatának: "Maga arcátlan hülye!" (Kitekintő)
Az ecuadori elnök a hét elején felszólította Armando Astorgát, az USA Ecuadorba akkreditált rendőri ügyekkel foglalkozó attaséját, hogy „pakolja össze a bőröndjeit, és 48 órán belül hagyja el az ország területét.” Correa állítása szerint a diplomata "gyarmatként kezelte” a latin-amerikai országot.
febr. 13
9:27
Életbe lép a cseh „újságírói szájkosár” törvény (Metropol)
A cseh államfő aláírja a büntető törvénykönyv azon módosítását, amely megtiltja a rendőrségi lehallgatások nyilvánosságra hozatalát.
febr. 13
9:45
Sok ellensége van a Vajdaságnak Szerbiában (Kitekintő)
Pár hét alatt össztűz alá került a vajdasági statútum ügye. A kezdeményezőknek egyelőre a "vajdasági szeparatista" jelzővel „kell” beérniük.
febr. 13
9:45
A szenátus elfogadta a CIA új igazgatóját (Metropol)
A washingtoni szenátus csütörtökön vita nélkül megerősítette az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) új igazgatóját Leon Panetta személyében, akit korábban éles bírálatok értek, amiért nincs hírszerzési tapasztalata.
febr. 13
9:45
Szájkosarat csatolnak az újságírókra (168 Óra Online)
A cseh államfő aláírja a büntető törvénykönyv azon módosítását, amely megtiltja a rendőrségi lehallgatások nyilvánosságra hozatalát. A törvény megszegéséért akár öt éves szabadságvesztést, vagy ötmillió koronás pénzbüntetést is kaphat az újságíró - közölte az MTI.
febr. 13
9:45
Meglépett az Európai Parlament bankrablója (Kripto Akadémia)
Minden jel szerint meglépett a rendőrök elől az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében.
febr. 13
10:03
Az új alkotmány újabb olaj a tűzre Bolíviában (Kitekintő)
Múlt szombaton Evo Morales bolíviai elnök kihirdette az andoki ország újonnan elfogadott Alkotmányát, mely azonban sokak számára nem jelent okot az ünneplésre.
febr. 13
10:03
Észak-Korea nagy hatótávolságú rakétékkal kísérletezik (Metropol)
Nagy hatótávolságú, Taepodong-2 típusú rakéta összeszerelését kezdte meg a jelek szerint Észak-Korea, s a hónap végén kísérletet hajthat végre vele.
febr. 13
10:21
Megkezdődött Marian Cozma búcsúztatása - nézze élőben! (Infostart)
Megkezdődött a múlt vasárnap hajnalban meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma hivatalos búcsúztatása Bukarestben.
febr. 13
10:39
Ukrajna 14 országtól kért segítséget (Kitekintő)
Az ukrán kormány az elmúlt napokban több mint 14 országtól kért hitelt a gazdasági válsággal összefüggésben - közölte Pavel Szultanszkij a külügyminisztérium gazdasági főosztályának vezetője.
febr. 13
10:39
Az anyatermészet nem szereti a füveseket (168 Óra Online)
A rendőrséget ezúttal maga a természet segítette abban, hogy leleplezzen egy háztáji marihuána-ültetvényt.
febr. 13
10:57
Több százan vesznek búcsút Cozmától a ravatalnál (Metropol)
Több százan vesznek búcsút ezekben az órákban Marian Cozmától, a Veszprémben meggyilkolt román kézilabda-játékostól, akit egykori romániai csapatánál, a Dinamo Bucuresti székhelyén ravataloztak fel.
febr. 13
10:57
Utolsó útjára kísérték Cozmát (168 Óra Online)
Több százan vesznek búcsút ezekben az órákban Marian Cozmától, a Veszprémben meggyilkolt román kézilabda-játékostól, akit egykori romániai csapatánál, a Dinamo Bucuresti székhelyén ravataloztak fel - tudósított az MTI.
febr. 13
10:57
Öngyilkos merénylet Bagdadban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 32 halottja és 84 sebesültje vannak annak az öngyilkos merényletnek, amelyet pénteken követett el Bagdadtól délre - közölte az iraki rendőrség.
febr. 13
10:59
A német hírszerzés figyelteti az újságírókat? (Kripto Akadémia)
Újságírók rendszeres megfigyelését ismerte el a német hírszerzés (BND) vezetője.
febr. 13
11:15
Tőkés: Amikor az EMNT-ről beszélünk, beleértjük a polgári erőket is (Kitekintő)
A „magyar összefogás listájának" létrehozása után Tőkés és Markó a magyar szervezetek viszonyáról beszéltek.
febr. 13
11:15
A német hírszerzés újságírók után kémkedett (Metropol)
Ernst Uhrlau egy pénteken megjelent lapinterjúban megerősítette azokat a német parlament által is vizsgált információkat, amelyek szerint a BND jogellenesen újságírókat figyeltetett meg.
febr. 13
11:17
Elfogott három szomáliai kalózhajót egy orosz hadihajó (Metropol)
A bárkákon lévő tíz kalózt a Nagy Péter atommeghajtású hadihajó legénysége őrizetbe vette . További részletek egyelőre nem ismertek.
febr. 13
11:33
Új atomkorszak? - Az uniós energiapolitika jövője (Kitekintő)
Uniós és tagállami vésztervekkel és gyorsan hozzáférhető gáztartalékokkal készülne az EP az orosz-ukrán gázvitához hasonló krízishelyzetekre.
febr. 13
11:33
Ludak miatt tették le az Airbust a Hudson folyóra (Metropol)
Kanadai ludak okozták január közepén a New York mellett, a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó Airbus vesztét - erősítették meg csütörtökön biztonsági szakértők a repülőgép hajtóműveinek vizsgálata alapján.
febr. 13
11:33
A német hírszerzés elismerte, hogy újságírók után kémkedett (168 Óra Online)
A szolgálat főnöke lapinterjúban megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint a BND jogellenesen figyeltette meg a sajtó munkatársait.
febr. 13
11:33
Elie Wiesel üzent a pápának (Kripto Akadémia)
A Nobel-békedíjas Elie Wiesel úgy vélekedett pénteken, "nem elegendő", hogy XVI. Benedek pápa elítélte az antiszemitizmust és a holokauszttagadást, "a tettek mezejére lépve" újra ki kell tagadnia az integrista Richard Williamson püspököt.
febr. 13
11:51
Ízlelgetik a tegnapi magyar-magyar összeborulást (Kripto Akadémia)
Korántsem nyugszik még sziklaszilárd alapokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által nyélbe ütött megegyezés - vélekedett pénteki számában az erdélyi Krónika. A két szervezet elnöke, Markó Béla és Tőkés László által vezetett delegációk csütörtökön megállapodtak abban, hogy a júniusi európai parlamenti választásokra létrehozzák a magyar…
febr. 13
12:09
Példaértékű a szlovák-magyar evangélikus püspöki csúcstalálkozó (Kitekintő)
A Szlovákiai Evangélikus Egyház három püspöke hivatalos látogatáson és tanácskozáson vett részt a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökeinél.
febr. 13
12:09
Meglógott az Európai Parlament bankrablója (Metropol)
Minden jel szerint meglépett a rendőrök elől az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében. Az eset a biztonsági rendszer hatékonyságát erősen megkérdőjelezi.
febr. 13
12:09
Pech: tankolhatott volna, mielőtt kirabolja a benzinkutat! (168 Óra Online)
A 23 éves elkövető - az indiánregényekből ismert - Bowie-késsel rabolta ki a floridai Cape Haze település egy töltőállomását.
febr. 13
12:27
Saját boltokat nyit a Microsoft (Napi)
febr. 13
12:27
Két évtizede nem adtak el ilyen kevés autót (Infostart)
Európában két évtizede nem adtak el olyan kevés új autót, mint januárban, a fogyasztói bizalom megrendülése és a hitellehetőségek szűkülése miatt, derül ki az európai autógyártók szövetsége (ACEA) legújabb összesítéséből. A vásárlási kedv hanyatlása minden nagy autómárkát érintett, csak egymás kárára tudták növelni piaci részesedésüket, de ez is csak a Volkswagennek és a Fordnak sikerült. Az unió…
febr. 13
12:27
Harmincnál is több halott a bagdadi öngyilkos merényletben (Metropol)
Legkevesebb 32 halottja és 84 sebesültje vannak annak az öngyilkos merényletnek, amelyet pénteken követett el a Bagdadtól 40 kilométerre délre fekvő Iszkandaríjában.
febr. 13
12:29
Még egy bank az állam markában? (Napi)

Keresés