2009. február 13. péntek

febr. 13
5:15
Sztojka Iván feladta magát! (168 Óra Online)
Csütörtökön éjfél előtt néhány perccel megjelent ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Sztojka Iván enyingi lakos, aki a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkosság egyik gyanúsítottja; a 27 éves férfit a rendőrség azonnal őrizetbe vette - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken hajnalban az MTI-t.
febr. 13
5:33
Vádemelés a fideszes közgyűlési képviselők ellen (Népszava)
Hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat Gergely Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke és Madzin Tibor, Onga fideszes polgármestere ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség - értesült lapunk.
febr. 13
5:35
Az MDF már nem az Országgyűléstől várja a VII. kerületi képviselőtestület feloszlatását (Népszava)
Igyekezett a maga javára bevetni kapcsolatait Hunvald György - erre enged következtetni az ügyészség közlése, hogy a VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatása azért is volt indokolt, mert az MSZP-s politikus "kapcsolatai révén befolyásolni próbálta a hatóság munkáját." A vitatott ingatlanügyletek kapcsán üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással gyanúsított Hunvaldot…
febr. 13
5:51
Megdöbbentő részletek a "cigánybűnözésről" (Infostart)
A börtönben lévő felnőtt férfiak fele cigány - derült ki egy tíz évig tartó, 2002-ben lezárt reprezentatív kutatásból, amely 1500 elítélt személyes megkérdezése után jutott erre az eredményre. A roma bűnözők nagy része vagyon elleni bűncselekményeket követ el, és sokszor indokolatlanul alkalmaz erőszakot - hangsúlyozza a vizsgálatot vezető kriminológus. Póczik Szilveszter, az Országos…
febr. 13
5:51
Mihályi: mindenki még idegesebb lesz (HVG)
Ha csak ennyi a reform, akkor az irány se jó - mondja Mihályi Péter közgazdász, aki tavaly nyáron kiadott, drasztikus változtatásokat javasló könyvében arról elmélkedett, hogy "miért beteg a magyar gazdaság". A most esedékes változásokról is úgy véli, az nagyon kevés, s a politikusoknak őszintébbeknek kellene lenniük.
febr. 13
5:51
Hamarosan fény derülhet arra, kik is lőttek a Teve utcai rendrőpalotára (Népszava)
Bencze József főkapitány szerdán a parlamenti szakbizottság ülésén bejelentette, hogy a rendőrség már azonosította a Teve utcai rendőrpalotára leadott géppisztolysorozat elkövetőit, illetve felbujtóit, azonban az ügyészség hónapok óta nem engedi nyílttá tenni a titkos nyomozást. Napra pontosan két évvel ezelőtt ugyanis egy Kalasnyikovval rálőttek a rendőrség Teve utcai központjára. Az épületbe 15…
febr. 13
5:53
Ne az emberek féljenek a bűnözőktől, hanem a bűnözők a törvénytől! (Népszava)
Egyszerre kell nagyon határozottan a bűnnel és a bűn okaival szemben is föllépni - szögezte le a kormányfő a rendőrség tegnapi évértékelő állománygyűlésén. Gyurcsány Ferenc a rendészeti és a titkosszolgálati miniszternek is két hetet adott a szükséges intézkedések áttekintésére. A Teve utcai rendőrszékház elleni támadásról eltérően vélekedik a rendőrség és az ügyészség.
febr. 13
6:45
Sztojka Iván feladta magát (HVG)
Csütörtökön éjfél előtt néhány perccel megjelent ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Sztojka Iván enyingi lakos, aki a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkosság egyik gyanúsítottja; a 27 éves férfit a rendőrség azonnal őrizetbe vette - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken hajnalban az MTI-t.
febr. 13
6:45
Rendőr rabolt az M7-en? (168 Óra Online)
Egy gárdonyi rendőrtisztet vett őrizetbe a nyomozó ügyészség csütörtökön, aki a gyanú szerint kapcsolatba hozható egy, az M7-es autópályán múlt vasárnap történt fegyveres benzinkútrablással – közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön késő este.
febr. 13
7:21
A vendégmunkások számára nem vonzó Magyarország (Infostart)
A Népszabadságból megtudhatják, hogy tízezer magyar ingázót érinthetnek az elbocsátások. A vendégmunkások számára már a világválság előtt sem volt annyira vonzó Magyarország: 2006 óta a regisztrált román vendégmunkások száma 15 ezerrel, a szlovákoké ötezerrel csökkent - e két ország és még Ukrajna polgárai a meghatározó "külföldiek" a magyar munkaerőpiacon.
febr. 13
7:57
Legyen kötelező az emelt szintű érettségi az államilag finanszírozott képzésben! (Infostart)
Kötelezővé kellene tenni az emelt szintű érettségit az államilag finanszírozott felsőoktatási képzésre jelentkezőknek - mondta a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja az InfoRádió Aréna című műsorában. Porogi András, aki egyben a Toldy Ferenc Gimnázium igazgatója, kiemelte: egy intelligens diák szinte tanulás nélkül is jó középszintű érettségi vizsgát tehet a jelenlegi…
febr. 13
7:57
Páva vív Pécsért - Orbán támogatja (168 Óra Online)
Támogatásáról biztosította Páva Zsoltot, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjét az ellenzéki párt elnöke - írja a Magyar Hírlap.
febr. 13
8:15
Értesítették Ophélie szüleit (HVG)
Elképzelhető, hogy megtalálták a decemberben eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét Csepelen a Dunában csütörtök este. A szülőket már értesítették - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. Az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre.
febr. 13
8:33
Ophélie: Erasmus-szal jött és a Dunába fulladt? (168 Óra Online)
Elképzelhető, hogy megtalálták a decemberben eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét Csepelen a Dunában csütörtök este, a szülőket már értesítették - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel. Budapest főkapitánya szerint az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre.
febr. 13
8:34
Sztojka Iván vallomást tett! Íme (Népszava)
Sztojka Iván kihallgatása tegnep éjjel óta zajlik. Dr. Drescher Ivor a gyanúsított ügyvédje a Napkelte magazinjában telefonos interjút adott. Az ügyvéd elmondta, hogy Sztojka Iván érdeni vallomást tett, viszont nem tett beismerő vallomást, tagadja a vádakat.Az eddigi ismeretek szerint a családja nyomására adta fel magát a rendőrségen.
febr. 13
8:51
Emelőkosaras teherautó szorult a Szabadság híd alá - képgaléria (Infostart)
Lezárták a pesti alsó rakpartot a Szabadság hídnál egy éjjeli baleset miatt, ezért nagy a torlódás a környéken - mondta Fővinform ügyeletese.
febr. 13
8:51
Államcsőddel riogat Széles Gábor (Népszava)
Széles Gábor nagyvállalkozó csütörtökön Miskolcon azt mondta, hogy bármikor bekövetkezhet az államcsőd Magyarországon - adta hírül az mfor.hu.
febr. 13
9:09
Most mindent megtudhat a cigány vajdákról - 1. rész (Infostart)
Az elmúlt időszak romákhoz köthető eseményei kapcsán egyre több szerepet kapnak a médiában a cigány vajdák. De mi is pontosan ez az intézmény és létezik-e egyáltalán? Kiből lehet vajda, mit csinál és kit képvisel? Az InfoRádió ennek járt utána. Cikkünk első részében a titulus eredetéről és legitimitásáról írunk, a második részben pedig a cigányság képviselői, köztük egy vajda szólal meg.
febr. 13
9:09
Benzinkutat rabolt a rendőrtiszt (HVG)
A gárdonyi rendőrkapitányság tisztje is érintett az M7-es mentén lévő egyik benzinkút kirablásában, a rendőrt az ügyészség őrizetbe vette - értesült a HavariaPress.
febr. 13
9:09
Győzött a Jobbik! (168 Óra Online)
Visszatérő elem a Political Capital kockázati elemzéseiben, hogy a szélsőjobboldal annál több szavazatot szerezhet Magyarországon, minél erősebb lesz játszmáiban a „cigánykártya” ütőereje, minél több vidéki remél tőle védelmet a romák által elkövetett bűncselekményekkel szemben. A PC vonatkozó jelentéseit BARÁT JÓZSEF foglalja össze.
febr. 13
9:27
Móri ingatlanügylet: a fideszes polgármestert is gyanúsítják (HVG)
Gyanúsítottként hallgatták ki Fenyves Pétert, Mór város fideszes polgármesterét csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon - írja a Népszabadság.
febr. 13
9:29
Zsarolókat fogtak meg a szegedi kommandósok (HVG)
Kommandósok fogták el azt a két szegedi férfit, akik rendszeresen zsarolták két ismerősüket - jelentette a rendőrség.
febr. 13
9:45
Kopasz, kigyúrt, tetovált - lecsukatná? (168 Óra Online)
Önmagában az, hogy valakinek kopaszra nyírt a feje, kigyúrt az alkata, tetovált a teste és drága terepjáróban utazik, még nem ok a rendőrségi fellépésre - mondta Németh Zsolt kriminológus, a Rendőrtiszti Főiskola tanára, akit a rendőrséget ért kritikákról kérdezett az MTI.
febr. 13
10:03
Sztojka tagad (HVG)
Tagadta bűnösségét kihallgatása során Sztojka Iván, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottja, aki éjjel adta fel magát a veszprémi rendőrségen - mondta a gyanúsított ügyvédje, Drescher Ivor.
febr. 13
10:03
Víz nélkül több ezer lakos (Népszava)
Három település mintegy 24 ezer lakosa maradt vezetékes víz nélkül a hálózat többszöri meghibásodása miatt - írta pénteken a Hajdú-bihari Napló.
febr. 13
10:21
Veszprémi késelés: Sesum elhagyja a kórházat (HVG)
Zsarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdacsapata vasárnap hajnalban súlyosan megsérült 23 éves játékosa pénteken valószínűen elhagyja a veszprémi kórházat - közölte Rácz Jenő, az egészségügyi intézmény főigazgatója.
febr. 13
10:21
Megint ingatlanügy: fideszes polgármestert gyanúsítanak (168 Óra Online)
Gyanúsítottként hallgatták ki Fenyves Pétert, Mór város fideszes polgármesterét csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon - írja a Népszabadság.
febr. 13
10:23
Cudar idő Kelet-Magyarországon (HVG)
Vörös figyelmeztető meteorológiai előrejelzés van érvényben az ország keleti tájain, pénteken húsz centiméteres hó is leeshet és hóátfúvásokra is számítani kell a térség útjain - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 13
10:39
Sok százan Cozma ravatalánál (HVG)
Több százan vesznek búcsút ezekben az órákban Marian Cozmától, a Veszprémben meggyilkolt román kézilabda-játékostól, akit egykori romániai csapatánál, a Dinamo Bucuresti székhelyén ravataloztak fel.
febr. 13
11:33
Visszatér a fagyos, kemény tél - vörös riasztás (Infostart)
Fagyos, kemény télre kell számítani a következő egy hétben: az északkeleti területeken az erős szél és a hófúvások miatt piros riasztás van érvényben. Éjszakánként nem lesz ritka a mínusz 5-10 Celsius-fok sem, de napközben is fagypont körül marad a hőmérséklet - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.
febr. 13
11:33
Gyurcsány: a legkisebb közteher nálunk lesz a visegrádiaknál (HVG)
A GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyijövedelemadó-kulccsal fog adózni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.
febr. 13
11:33
Leszakadt a hó, késnek a vonatok (168 Óra Online)
A Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-30, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 20-25 perces késéssel kell számolni.
febr. 13
11:33
Gyurcsány újabb részleteket árult el az adócsomagjáról (Népszava)
A GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó kulccsal fog adózni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén, a Parlamenthez benyújtandó strukturális reformok legfontosabb elemeit ismertetve.
febr. 13
11:51
C-Travel.hu: Hiába az árcsökkentés, kevesebbet utazunk (Infostart)
Öt százalékkal csökkent a belföldi turisztikai ajánlatkérések száma januárban az előző év azonos időszakához képest - derül ki a C-Travel.hu internetes utazási portál felméréséből.
febr. 13
12:09
Az MDF egyfordulós, tisztán listás választási rendszert javasol (Népszava)
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) egyfordulós, tisztán listás, arányos választási rendszert javasol - mondta Boross Péter volt miniszterelnök pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 13
12:11
Fidesz: a gazdaság "zuhanórepülése mélyebb lesz, mint amit terveztek" (Népszava)
A Fidesz szerint - a kormány számításaival ellentétben - nem 200, hanem 400 milliárd forintos lyuk van a 2009-es költségvetésben - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 13
12:27
Máris sok ezer cigány értelmiségire lenne szükség! (168 Óra Online)
Az is gyors megoldást sürget a több százezer magyar honfitársunk lecsúszásával felhalmozódott problémákra, aki nem állt be a szitkozódók közé, és nem fogadja el a "cigánybűnözést" emlegetők sarkos rendrakási javaslatait. Soha rosszabbkor nem jöhetett volna a felsőoktatási mentorprogram elakadásának híre. Gyanítható, hogy a nyilvánosság előtti nyomásgyakorlás után megállapodás következik - de máris…
febr. 13
12:45
Boross Péter értelmetlennek tartja Gyurcsány javaslatát (Infostart)
Egyfordulós, tisztán pártlistás, arányos választási rendszert javasol a Magyar Demokrata Fórum. Boross Péter volt miniszterelnök az InfoRádiónak azt mondta: pártja elképzelése különbözik Gyurcsány Ferencétől.
febr. 13
13:03
Börtönben ültem, munkát keresek! (HVG)
Rács mögött töltött évek, bizonytalan jövő: egy világ, ahol még az alantas munka sem nagy ár egy szál cigarettáért. A fiatalkorú bűnözők kilátásai elrettentőek, ám az elkövetők száma évről-évre nő. Késelő kiskamasz, apagyilkos serdülő lány, erőszakoskodó gimnazista. A börtön a kezdet vagy a vég? Ki ad munkát a rovott múltú fiataloknak, milyen esélyük van egy új életre? A rács két oldalán.
febr. 13
13:21
Még nem érte el a tetőpontját az influenzajárvány (Infostart)
Már 63 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. A kórházak listáját az ÁNTSZ az internetes oldalán tette közzé.
febr. 13
13:21
Boross: a cigányságnak nincs kulturális értékrendje, csak szokásai (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) egyfordulós, tisztán listás, arányos választási rendszert javasol - mondta Boross Péter (MDF) volt miniszterelnök pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 13
13:21
"Bőkezű a lakosság felé, takarékos önmagunkkal szemben" (Népszava)
Bőkezű, egyúttal takarékos lesz Kaposvár költségvetése - közölte a város polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.
febr. 13
13:39
Felmérés: A többségnek ellenérzései vannak a cigányokkal szemben (Infostart)
A magyar társadalom 81 százalékának ellenérzései vannak a cigány emberekkel szemben - állapította meg a Progresszív Intézet tavaly októberben végzett közvélemény-kutatása. Minél magasabb az iskolai végzettség, minél inkább beszél valaki idegen nyelveket, annál kevésbé cigányellenes, jóllehet még a felsőfokú végzettségűek és az idegen nyelvet jól beszélők körében is egyértelmű a cigánysággal…
febr. 13
13:39
Átalakul a nyugdíj rendszer! (Népszava)
Az olcsóbb állam érdekében 2011-re a GDP 1-2 százalékával kellene csökkenteni az állami kiadásokat - jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Szövetségének mai közgyűlésén. Kijelentette: a tömegek számára csökkentenék szja-t és a tb-t, átalakítanák a nyugdíj- és szociális rendszert is. A csomag hétfőn kerül a parlament elé.
febr. 13
13:57
Öt napja nem tudnak egy 82 éves asszonyról (HVG)
Eltűnt egy idős nő Pest megyében, egy ráckevei nyugdíjasotthonból.
febr. 13
13:57
Ki kapja meg Boross Péter parlamenti mandátumát? (Népszava)
Várhatóan szombaton dönt az MDF Országos Választmánya (OV), hogy ki kapja meg Boross Péter parlamenti mandátumát.
febr. 13
14:15
Holtan találtak egy magyar hajléktalant Ostiában (HVG)
Holtan találtak egy magyar hajléktalant a napokban az olaszországi Ostiában - jelentette pénteken egy olasz lap internetes kiadása.
febr. 13
14:16
Frakcióülésen hallgatják meg Havasinét (Népszava)
Frakcióülést tart hétfőn a Fidesz és a KDNP, amelyen a képviselők meghallgatják az újra a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Havasiné Orbán Máriát - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken az MTI-nek.
febr. 13
14:33
Budapestre hozták Jozef Rohacot - képekkel (Infostart)
Magyarországra hozták pénteken Jozef Rohacot, aki kapcsolatba hozható a kilencvenes években a budapesti Aranykéz utcai robbantással.
febr. 13
14:33
Az ügyészség is cáfolja a rendőrfőkapitány állításait (HVG)
Cáfolja az ügyészség az országos rendőrfőkapitány állításait a Teve utcai rendőrpalotát ért támadás nyomozásával kapcsolatban, miszerint az ügyészség akadályozza azt - értesült a HavariaPress.

Keresés