2009. február 26. csütörtök

febr. 26
4:57
Dramaturgiai hiba Bokros Lajos indítása? (Alternatív Energia)
Az MDF elnöke megerősítette, pártja Bokros Lajost kéri fel, hogy a párt európai parlamenti listáját vezesse. Dávid Ibolya azt is elmondta, a közgazdász jelenleg Ukrajnában van, ezért még tárgyalni kell vele. Utalt rá, azért nem tudtak még megállapodni vele, mert a – többekből heves indulatot kiváltó – hír túl korán látott napvilágot. Választásukat azzal indokolta, hogy Magyarország válságkezelésre…
febr. 26
5:33
Külföldi felforgatók gyilkolják a romákat? (168 Óra Online)
A nemzetbiztonsági szolgálatok is nagy erőkkel keresik a romák elleni támadások végrehajtóit - értesült a csütörtöki Népszabadság.
febr. 26
5:33
Tatárszentgyörgy: Az anya kezei között halt meg a kisfiú (Alternatív Energia)
Végig a karomban tartottam a fiamat, a mentők majdnem egy óra múlva érkeztek meg, addigra meghalt - idézte fel a hétfő hajnalban történeteket a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi felesége a közszolgálati csatorna Az Este című műsorának.
febr. 26
5:51
Miben hibázott a kormány? 1. rész (Infostart)
Február elsején lépett életbe, de már ugyanebben a hónapban megszüntette a Gyurcsány-kormány azt a korlátozást, amely szerint a vállalatok 250 ezer forint felett nem fizethetnek egymásnak készpénzben. A kórházi várólisták gyűlölt rendszere hosszabb ideig élt, de most ennek a végét is bejelentette az egészségügyi miniszter. Az inforadio.hu annak járt utána, hogy a hibás döntéseket mikor és milyen…
febr. 26
5:51
Szakértőkön a sor a tatárszentgyörgyi és a többi gyilkosság ügyében (Alternatív Energia)
Alkotmánymódosítást kezdeményez a kormány, hogy helyreálljon a szólásszabadság és az emberi méltóság alaptörvényben biztosított védelmének felborult egyensúlya. Ezt közölte a miniszterelnök, amikor ismertette a rendőrség megerősítésére tett lépéseket. Az intézkedésekről a kormánykabinet tárgyalt az országos főkapitány bevonásával. Gyurcsány Ferenc tájékozódott a tatárszentgyörgyi gyilkosságról is…
febr. 26
6:09
Szili: "Pécsi vagyok, hazajöttem" (Alternatív Energia)
Szili Katalin most már hivatalosan is bejelentette: elindul a pécsi polgármesteri címért. Így ő lesz az MSZP jelöltje. Röviddel utána fideszes riválisa, Páva Zsolt is sajtótájékoztatót tartott. Mint kiderült, a kampányban vannak közös elemek: mindketten a változást és a pártokon felülemelkedő összefogást szorgalmazzák. Kocsi László, az MSZP parlamenti képviselője a házelnök indulását bejelentő…
febr. 26
6:27
Országjáró válság-körúton a kormányfő (Alternatív Energia)
Ma kezdődik Gyurcsány Ferenc és a kormány tagjainak egyhónapos, a gazdasági válság hatásait és a kormány által már meghozott illetve tervezett intézkedéseket ismertető országjáró körútja. A miniszterelnök először Kazincbarcikára és Miskolcra látogat. Kazincbarcikán a BorsodChem-ben (BC Zrt.) részt vesz egy munkásgyűlésen, ahol a kormány munkahelyeket megőrző programjairól beszél. A BC Zrt. kedden…
febr. 26
6:29
"Mélységesen csalódást keltő a köztársasági elnök megszólalása" (Alternatív Energia)
Civil szervezetek elégtelennek tartják a köztársasági elnök megszólalását a romákat ért támadásokkal kapcsolatban és egyúttal "mélységesen csalódást keltő"-nek keddi közleményét.
febr. 26
6:31
Nagy a baj! Büdzsé nélkül a főváros? (Alternatív Energia)
A főpolgármester bízik abban, hogy az ellenzék is megszavazza Budapest idei költségvetését, pedig az MSZP–SZDSZ-koalíció egyelőre nem ajánl érdemi kompromisszumot, miközben az MDF és a Fidesz–KDNP szigorú feltételeket szab támogatásáért cserébe. A következő két hétben egymást érik majd a koalíciós tárgyalások és az ötpárti egyeztetések, a büdzséről március 15-ig kell dönteni.
febr. 26
6:45
Bokrost jelölte az MDF? "Visszafordíthatatlan..." (168 Óra Online)
Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el a Magyar Demokrata Fórumban, Bokros Lajos EP-jelölése megkérdőjelezi a párt identitását - írta Olajos Péter, az MDF alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A párt EP-képviselőjeként is dolgozó politikus kiemelte: megkérdezése nélkül döntöttek Bokros Lajos jelöléséről.
febr. 26
6:45
"Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el az MDF-ben" (Alternatív Energia)
Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el a Magyar Demokrata Fórumban, Bokros Lajos EP-jelölése megkérdőjelezi a párt identitását - írta Olajos Péter, az MDF alelnöke közleményében. A párt EP-képviselőjeként is dolgozó politikus kiemelte: megkérdezése nélkül döntöttek Bokros Lajos jelöléséről.
febr. 26
6:47
"Kísértetiesen hasonló módon" követték el a nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi gyilkosságot (Alternatív Energia)
A nemzetbiztonsági szolgálatok is nagy erőkkel keresik a romák elleni támadások végrehajtóit - értesült a csütörtöki Népszabadság. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) viszont csak a megfelelő szakértői vélemények ismeretében nyilatkozik arról, van-e összefüggés az elmúlt hónapokban az ország különböző településein a cigánytelepek szélén lakó romákat ért fegyveres, Molotov-koktélos támadások között -…
febr. 26
7:03
"Ha első rémületében mindenki behúzza a kéziféket, akkor tényleg megnézhetjük magunkat" (Alternatív Energia)
Nem leépítéssel, hanem az erőforrások mainál is optimálisabb kihasználásával ellensúlyozza a válság hatásait a Ringier Kiadói Kft. - közölte Mihók Attila ügyvezető igazgató.
febr. 26
7:05
A Reformszövetség javaslatairól egyeztetnek a frakcióvezetők (Alternatív Energia)
A Reformszövetség javaslatairól egyeztetnek ma délelőtt a parlamenti pártok frakcióvezetői, miután valamennyi párt elfogadta Kóka János erre irányuló kezdeményezését.
febr. 26
7:07
Gyurcsány megy (Alternatív Energia)
A gazdasági válság által jelentősen sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, Kazincbarcikára és Miskolcra látogat ma Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő Kazincbarcikán találkozik a BorsodChem Zrt. dolgozóival, majd Miskolcon részt vesz a "Válságkezelés és növekedés - Stratégia az erős Magyarországért" elnevezésű konferencián.
febr. 26
7:09
Emberrabló rendőröket ítéltek el Debrecenben (Alternatív Energia)
Bűnösnek találta emberrablás bűntettében, és jogerősen börtönbüntetésre ítélte egy kisvárdai csempészbanda több tagját a Debreceni Táblabíróság. A nyolc elkövető közül három rendőrként szolgált a bűncselekmény idején - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 26
7:11
Tömeges elbocsátások a válság miatt (Alternatív Energia)
Mintegy harmincezer ember veszítette el munkahelyét a válság kezdete, tavaly október óta Magyarországon - írta a Világgazdaság. A csütörtöki lapinformációk további tömeges elbocsátásokról szólnak.
febr. 26
7:21
Évente 52 ezer forintot költ gyógyszerre a magyar (Infostart)
A három éve végrehajtott reformintézkedések hatására a múlt évig folyamatosan csökkent a kiváltott gyógyszerek aránya - írja a Népszabadság. Tavaly viszont már több mint tízezer dobozzal több készítményt vettek a betegek, mint 2007-ben.
febr. 26
7:39
Két rablótámadás is történt az éjjel (168 Óra Online)
Egy zuglói és egy csepeli kisboltban is rablótámadás történt szerda éjjel, csak a XIV. kerületi bűncselekményben zsákmányolt pénzt az elkövető.
febr. 26
7:57
Boross Péter Bokros jelölése miatt távozott az MDF-ből? (Infostart)
Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el a Magyar Demokrata Fórumban, Bokros Lajos EP-jelölése megkérdőjelezi a párt identitását - állítja Olajos Péter, az MDF alelnöke. A párt EP-képviselőjeként is dolgozó politikus kiemelte: megkérdezése nélkül döntöttek Bokros Lajos jelöléséről. Lapértesülése szerint az ügy is közrejátszhatott abban, hogy Boross Péter távozott az MDF-ből.
febr. 26
8:15
Havasiné: Az OIT-nek el kell határolódnia a politikától (Infostart)
Pozitív fejleményként értékelte Havasiné Orbán Mária, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács továbbra is támogatja megválasztását. A Legfelsőbb Bíróság elnök-jelöltje az InfoRádiónak elmondta: A többi között azért kell a tanács bíró tagjainak összetételét megváltoztatni, mert még a látszatát is kerülni kell, hogy magukról döntenek.
febr. 26
9:09
Medián: a cigánykérdés a politikai térképre helyezte a Jobbikot (Infostart)
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat, míg a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott - állapította meg a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felmérése.
febr. 26
9:09
Kiraboltak egy idős házaspárt Balatonbogláron (Metropol)
Az ismeretlen tettesek csütörtökre virradóra törtek be a házaspárhoz.
febr. 26
9:11
Erősödött a Jobbik, változatlan a Fidesz és az MSZP támogatása (Metropol)
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat, míg a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott. Ezt állapította meg a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felmérése.
febr. 26
9:27
Összeomlott a munkaügyi informatikai rendszer (168 Óra Online)
A számítógépes rendszer hibája miatt a munkaügyi központokban a szokásosnál is lassabban, többórás várakozással, alkalmanként pedig egyáltalán nem folyik ügyintézés.
febr. 26
9:45
Mi marad az egészségügyi reformból? (Infostart)
Eltörölné a bevezetése óta sokat bírált teljesítmény volumen korlát intézményekre való lebontását Székely Tamás egészségügyi miniszter. A Gyurcsány-kormány által hangoztatott egészségügyi reform több eleme vérzett már el, sok elképzelés pedig a bevezetést sem érte meg.
febr. 26
9:46
Hajdú-bihari Napló: 1200 munkahely a tét (Alternatív Energia)
Hajdú-Bihar megyéből eddig 44 pályázatot nyújtottak be a munkáltatók, összesen 1218 munkahely megőrzésére az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) felhívására. Az igényelt támogatás összege megközelíti az egymilliárd forintot - írta csütörtökön a Hajdú-bihari Napló.
febr. 26
9:48
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat (Alternatív Energia)
A Jobbik erősödését hozta a romló, cigányellenességgel is súlyosbított közhangulat, míg a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott - állapította meg a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felmérése. Míg az elmúlt csaknem két év Medián-felméréseiben egyszer sem fordult elő, hogy a teljes népesség 1 százalékánál többen szavaztak volna a Jobbikra, addig februárban már a…
febr. 26
10:03
e-Újság, avagy a nyomtatott újság hanyatlása (Alternatív Energia)
Erősödik a verseny az alternatív médiával: a nyomtatott lapok a túlélésért küzdenek, az előfizetők és a hirdetők egyaránt elszivárognak tőlük, bevételeik folyamatosan apadnak - adta hírül az Interaktív Oktatástechnika Portál. A lapok sokféle takarékossági megoldással kísérleteznek, de úgy tűnik, eredménytelenül. Sok újság készít már digitális kiadást is, elkerülni az elkerülhetetlent...
febr. 26
10:21
Felmondott a zalaegerszegi bútorgyár nyolcvan dolgozója (Alternatív Energia)
Bértartozások és a rossz munkakörülmények miatt rendkívüli felmondással megszüntette a munkaviszonyát a zalaegerszegi Zala Bútor Termelő Kft. nyolcvan dolgozója szerdán - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
febr. 26
10:39
Navracsics: "néhány brutális gyilkosság tehát és mégis van pénz" (Alternatív Energia)
Az alábbiakban Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetőjének blogjegyzetét olvashatják el.
febr. 26
10:41
"Elkeseredettségükben sokan újra hallgatnak Orbán csábító szavára" (Alternatív Energia)
A magyarországi romák elleni erőszak nem a semmiből lett - írta a Vetés beérik című csütörtöki jegyzetében a Der Standard liberális osztrák napilap kommentátora. A szerző szerint még csak a fasisztoid Magyar Gárda másfél évvel ezelőtti megalakulását sem lehet nullpontnak tekinteni, jóllehet a szervezet létrehozása mérföldkő volt a kisebbségek és a másságot képviselők elleni gyűlöletkeltésben. Az…
febr. 26
10:57
Csak az MSZP és az MDF nem döntött még az EP-listáról (Infostart)
A parlamenti pártok közül az MSZP-n kívül az MDF nem döntött még az európai parlamenti jelöltek listájáról - igaz, Dávid Ibolya már bejelentette, hogy Bokros Lajost kéri fel listavezetőnek. Választ még nem kapott. A Fidesz-KDNP listáját Schmitt Pál vezeti, az SZDSZ-ét pedig Szent-Iványi István.
febr. 26
10:57
Március 9-én szavaznak az LB elnökjelöltjéről (Alternatív Energia)
Március 9-én szavaz újra az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
febr. 26
11:15
A fasiszta- és a cigány-kártyával játszik a titkosszolgálat? (Infostart)
Vajon melyik titkosszolgálat érdekelt a cigánykérdés elmérgesítésében - vetik fel az elmúlt hetek eseményei a kérdést. A szlovák titkosszolgálat 1999-ben megvált azoktól az ügynökeitől, akik a szomszédos országokban folytatott felforgató tevékenység során a cigánykérdés elmérgesítését és az újfasiszta mozgalom felélesztését is bevetették. A titkosszolgálati aktivitás lehetőségét a zámolyi romák…
febr. 26
11:16
Gyurcsány: fájdalmas hibát követtem el (Alternatív Energia)
"Fájdalmas hibát követtem el" címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről közölt cikket csütörtökön a Berliner Zeitung. A baloldali irányultságú napilap bevezetőjében arra mutatott rá, hogy az alázat gesztusai igen csak divatba jöttek a mostani válságos időkben, s ez alól Gyurcsány Ferenc sem jelent kivételt. Országa a szakadék szélén áll, amit az állam csődjének neveznek. Rendkívüli mentőlépésekre…
febr. 26
11:17
Gyurcsány: "Fájdalmas hibát követtem el" (Infostart)
"Fájdalmas hibát követtem el" címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről közölt cikket csütörtökön a Berliner Zeitung.
febr. 26
11:33
Leugrott a hídról, leszakadt a feje a bajba jutott turistának (Infostart)
Azonosították azt a férfit, akinek először csak a leszakadt fejét találták meg Bangkokban, egy hídra kötött kötélen. Mint kiderült, az áldozat egy olasz turista, aki öngyilkos lett.
febr. 26
11:33
Végre! Tömegével szerelik le a felesleges közlekedési táblákat (168 Óra Online)
Tucatjával érkeztek lakossági bejelentések a Szereljük le együtt! akcióra, amelyet a Dunaújvárosi Hírlap kezdeményezett a városban. Akadtak több éve kint felejtett tiltó és korlátozó táblák az utak mentén - adta hírül az MTI.
febr. 26
11:35
Átszervezik a BRFK-t: öt bűnügyi régió alakul (Infostart)
Öt régiót hoz létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság meghatározott bűncselekménytípusok eredményes felderítése érdekében - a március 1-jével életbe lépő szervezeti változtatásról a főváros rendőrfőkapitánya számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján.
febr. 26
11:51
Tatárszentgyörgy: Hihetetlen szerencse kell a sorozatgyilkosok elfogásához (Infostart)
Hihetetlen szerencse kell ahhoz, hogy a támadásoknak kitett, ízekre szedett rendőrség elfogja a valószínűleg a kis falvak cigánytelepeitől távol élő, Tatárszentgyörgyön is gyilkoló tetteseket - mondta az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő nagy tapasztalatú, elismert kriminalista. Szerinte egy 3-4 fős fanatikus csoport számlájára írható az az elmúlt években felderítetlen 5-7 romaellenes…
febr. 26
11:51
A határozati javaslatok törvényalkotási feladatokat szabnának a kormánynak (Alternatív Energia)
Országgyűlési határozati javaslatban nyújtja be a Reformszövetség programját az SZDSZ és az MDF külön-külön az Országgyűlésnek - jelentette be Kóka János és Herényi Károly, a két párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.
febr. 26
11:53
Kóka: az SZDSZ a Reformszövetség javaslatait támogatja, nem a kormányét (Infostart)
Az SZDSZ-frakció Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatai helyett a Reformszövetség elképzeléseit fogja támogatni - mondta Kóka János, a liberális párt frakcióvezetője csütörtökön. A Reformszövetség javaslatait külön-külön nyújtja be határozati javaslatként az Országgyűlésnek az SZDSZ és az MDF.
febr. 26
11:53
Párttá alakult a Lehet Más a Politika (Alternatív Energia)
Párttá alakult a Lehet Más a Politika (LMP) nevű szervezet - jelentették be a választmányi tagok csütörtökön Budapesten. A sajtótájékoztatón Jávor Benedek elmondta: az LMP-t bejegyeztették a bíróságon, és a júniusi európai parlamenti választáson már el is indulnak. A pártot egy 13 tagú választmány vezeti.
febr. 26
11:55
Az SZDSZ Gyurcsány javaslatai helyett a Reformszövetség elképzeléseit fogja támogatni (Alternatív Energia)
Az SZDSZ-frakció Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatai helyett a Reformszövetség elképzeléseit fogja támogatni - mondta Kóka János, a liberális párt frakcióvezetője csütörtökön.
febr. 26
12:09
Mentse meg a Földet: ne váljon el! (Infostart)
A globális felmelegedést segíti elő az, aki elválik, mivel két ember takarékosabban tud élni együtt, mint külön-külön. Együtt kevesebb energiát fogyasztanak és kevesebb szobára van szükségük - vélekedik egy ausztrál szenátor, aki szerint ezért jobb volna, ha a házasok nem válnának el.
febr. 26
12:09
Kivonult a Fidesz (Alternatív Energia)
Alig félórás munka után megszakadt a Fővárosi Közgyűlés ülése csütörtökön, a Fidesz-KDNP-frakció ugyanis kivonult a teremből, így tiltakozva amiatt, hogy a városvezetés visszavonta a költségvetés tárgyalását, miközben a büdzsét érintő más témák napirenden maradtak.
febr. 26
12:11
Tiltakozásképpen kivonult a Fidesz-KDNP a közgyűlésből (Infostart)
Alig félórás munka után megszakadt a Fővárosi Közgyűlés ülése csütörtökön, a Fidesz-KDNP-frakció ugyanis kivonult a teremből, így tiltakozva amiatt, hogy a városvezetés visszavonta a költségvetés tárgyalását, miközben a büdzsét érintő más témák napirenden maradtak.
febr. 26
12:11
Jobb lesz így? Öt bűnügyi régió alakul (Alternatív Energia)
Öt régiót hoz létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) meghatározott bűncselekménytípusok eredményes felderítése érdekében - a március 1-jével életbe lépő szervezeti változtatásról Tóth Gábor rendőrfőkapitány számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az átszervezés csak a rablásokat, a gépjárművekkel kapcsolatos jogellenes cselekményeket és a betöréses lopásokat érinti, a kerületi…
febr. 26
12:27
Hová tűnt a TV-ből Pálffy? "Fizetés nélküli szabadságra mentem" (168 Óra Online)
Lassan, fokozatosan tér vissza az MTV képernyőjére. A televíziós műsorvezető egy évvel ezelőtt tűnt el a Híradóból. Azóta könyveket írt és Európa-szakértői diplomát fog szerezni. Most a Panoráma műsorvezetője. Egyetlen példaképe nagybátyja, Pálfy József, a magyar televíziózás első évtizedeinek egyik legnépszerűbb médiaszemélyisége. Pálffy Istvánnal beszélgettünk.

Keresés