2009. február 16. hétfő

febr. 16
5:15
Megbukott a BKV holding-terve? (Alternatív Energia)
Gyakorlatilag elbukott a BKV vezérigazgatója által a cég bajaira "gyógyírnek" tartott holdingmodell, miután ellenzi azt a főpolgármesteri kabinet, s nem támogatja a cég hosszú távú startégiájának kialakításával megbízott független szakértői csoport sem. A Boston Consulting Group negyedmilliárd forintért készülő koncepciója szerint négy kitörési út áll a cég előtt, de egyik sem a holdingstruktúra.…
febr. 16
5:33
A közbiztonsággal riogat a Fidesz (Alternatív Energia)
Tisztességtelenséggel nem szabad támogatást szerezni; a magyarországi cigányság helyzete, az ebből fakadó feszültségek, gondok nem lehetnek a politikai zsákmányszerzés alapjai - hangzott el az MSZP hét végi választmányi ülésén. Mint a résztvevők megállapították, tisztességtelenül járt el a Fidesz elnöke, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett. Erre reagálva a Fidesz…
febr. 16
5:35
Növekszik az áfa és az szja - Csökkennek a járulékterhek (Alternatív Energia)
Átalakul a nyugdíjemelés módja, növekszik a nyugdíjkorhatár, megszűnik a magánszemélyek és a vállalkozások különadója, adókötelesek lesznek a természetbeni juttatások, emelkedik az áfa, a jövedéki adó - értesüléseink szerint ezt jelenti ma be Gyurcsány Ferenc kormányfő a parlamentben. A miniszterelnök csomagjában szerepel a személyi jövedelemadó alsó kulcsának megemelése, valamint a szociális…
febr. 16
5:37
"Ezek most rendes nácik" (Alternatív Energia)
"A neonácik bandájának semmi keresnivalója Drezdában" - közölte egy vasárnap megjelent interjúban Helma Orosz. A német város polgármestere azután mondta mindezt, hogy több ezer náci vonult fel a 2. világháború végén a Drezda ellen intézett, több tízezer halálos áldozatot követelő szövetséges légitámadás 64. évfordulója alkalmából. A neonácik szétzúzták az emlékezés méltóságát - hangoztatta a…
febr. 16
5:51
Most mindent megtudhat a cigány vajdákról - 2. rész (Infostart)
Az elmúlt időszak romákhoz köthető eseményei kapcsán egyre több szerepet kapnak a médiában a cigány vajdák. De mi is pontosan ez az intézmény és létezik-e egyáltalán? Kiből lehet vajda, mit csinál és kit képvisel? Az InfoRádió ennek járt utána. Cikkünk első részében a titulus eredetéről és legitimitásáról írtunk, a második részben pedig a cigányság képviselői, köztük egy vajda szólal meg.
febr. 16
6:27
Hamarosan tárgyalja a csődtörvényt a kormány (Alternatív Energia)
Néhány hét múlva a kormány, tavasszal pedig már a parlament elé kerülhet a csődtörvény módosítása - írja a Világgazdaság.
febr. 16
6:45
Hiányzik ezer ügynök képesítése (Infostart)
Címek a gazdasági újságokból: A BÁV-nál minden az asztal felett történik. Hullanak a rostán a biztosítási ügynökök
febr. 16
7:39
Németh: A politikusok követelése teszi felületessé a rendőrség munkáját (Infostart)
Németh Zsolt kriminológus szerint a veszprémi gyilkosság után azért nem szabadultak el az indulatok, mert megfontolt nyilatkozatokat lehetett hallani, a rendőrség pedig azonnal megnevezte a gyanúsítottakat, akik közül kettőt el is fogtak.
febr. 16
7:39
Az apa nem akarja lezárni az Ophélie-ügyet (Metropol)
Semmi nem támasztja alá, hogy öngyilkosság történt - mondta a France 2 francia közszolgálati tévé vasárnap esti híradójában a Budapesten eltűnt francia diáklány édesapja.
febr. 16
7:57
Medgyessy Péter: Hova lett a romák integrációjára költött pénz? (Infostart)
Ezt kérdezte a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter is. A munkanélküliségi mutatók nem javultak. Más téma: a pénzügyűrök célkeresztjében a korrupció. Válogatás a reggeli lapokból.
febr. 16
7:57
A hangulatot nem a tények befolyásolják (Metropol)
Az adatok azt bizonyítják: nem kell rettegésben élnünk – legalábbis a számok világában.
febr. 16
8:51
Gyurcsány csomagjával kezdődik a tavaszi ülésszak (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évindító beszédével és Bácskai János fideszes képviselő mandátumigazolásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A kormányfő a gazdaságélénkítő program részleteit ismerteti.
febr. 16
9:09
Képriport: autókkal ütközött össze egy BKV-busz (Infostart)
Autókkal ütközött össze egy BKV-busz hétfő kora reggel Budapest XIII. kerületében, a Váci úti felüljárónál, miután a sofőr rosszul lett; a balesetben senki sem sérült meg
febr. 16
9:09
Rosszul lett egy buszsofőr a Váci úton (Metropol)
Autókkal ütközött össze egy BKV-busz hétfő kora reggel Budapest XIII. kerületében, a Váci úti felüljárónál, miután a sofőr rosszul lett; a balesetben senki sem sérült meg.
febr. 16
9:27
Chikán: Az állami mentőöv rossz üzenet (168 Óra Online)
A Corvinus Egyetem professzora – az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere – részt vesz a Reformszövetség munkájában. Azt mondja, nem túl bizakodó, mégsem kizárt, hogy a kormány megfontolja javaslataikat. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
febr. 16
9:29
Rosszul lett egy BKV-busz sofőrje és autókkal ütközött a Váci úton (168 Óra Online)
Autókkal ütközött össze egy BKV-busz hétfő kora reggel Budapest XIII. kerületében, a Váci úti felüljárónál, miután a sofőr rosszul lett; a balesetben senki sem sérült meg - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t.
febr. 16
10:03
Habár határozatképesek voltak mégsem tudták időben elkezdeni a közgyűlést (Alternatív Energia)
Határozatképessége ellenére háromnegyed órás várakozás után kezdte meg munkáját hétfőn a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek napirendjén a forrásmegosztás szerepel.
febr. 16
10:57
216 millárdot osztanak szét a kerületek és a főváros között (Alternatív Energia)
Három fideszes kerületi vezető elutasítása mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a főváros és a kerületek közti ez évi forrásmegosztási rendeletet hétfőn rendkívüli ülésen.
febr. 16
11:51
Sesum elhagyhatja a kórházat (Infostart)
Már ma elhagyhatja a kórházat Zarko Sesum, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának február 8-án megtámadott szerb játékosa - közölte a város kórházának főigazgatója. Rácz Jenő közölte: szintén súlyosan megsérült horvát társa, Ivan Pesic teljes felépülése még hosszabb időt vesz igénybe.
febr. 16
12:09
Manipulált állatkínzós film készítőit perelik magyar jogvédők (Metropol)
Feljelentést tettek libatépésről szóló felvételek miatt egy svéd tévés ellen magyar állatvédők a Legfőbb Ügyészségen hétfőn, mert álláspontjuk szerint a manipulált felvételek készítője "pszichikai bűnsegédje az állatkínzásnak".
febr. 16
12:27
Újabb milliárdokba kerülhet az egykori kórháztörvény (Infostart)
Két és fél milliárd forint kártérítést és a kórházi ágyszámok újraosztását követeli a Békés Megyei Önkormányzat fideszes elnöke. A politikus azután döntött így, hogy a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte Molnár Lajos egykori egészségügyi miniszter 2007-ben hozott rendeletét a kórházi ágyszám csökkentésről. Akkor országosan 15 ezerrel lett kevesebb ágy az intézményekben. Domokos László az…
febr. 16
12:27
Akadálymentesítik a bíróságokat Somogyban (Metropol)
Május közepétől könnyebben juthatnak be a mozgássérültek, és jobban eligazodhatnak a vakok és látássérültek, valamint a hallássérültek is.
febr. 16
12:27
A debreceni önkormányzat bekebelezi a tömegközlekedést (Alternatív Energia)
Az önkormányzat közlekedési vállalata veszi át július elsejétől a helyi autóbusz tömegközlekedés működtetését a Volán társaságoktól Debrecenben - mondta Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere hétfőn, amikor bemutatta az új Volvo-buszok első darabjait.
febr. 16
12:29
Enying: kilenc ember őrizetben, fokozott rendőri jelenlét a településen (Infostart)
Eddig kilenc embert vett őrizetbe a rendőrség, miután egy 15-20 fős enyingi csoport nekitámadt a településen átutazó társaságra a hétvégén, de újabb két ember is jelentkezett a rendőrségen. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: kezdeményezik a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A megye több településén továbbra is fokozott a rendőri jelenlét.
febr. 16
12:45
Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (Infostart)
Csaknem 10 ezerrel több jelentkezőt vár idén a felsőoktatásba az Oktatási Hivatal elnöke. A diákok hétfő éjfélig nyújthatják be felvételi kérelmüket az általuk választott egyetemekre, főiskolákra; idén több mint 3.200 képzési forma közül választhatnak a felvételizők.
febr. 16
13:03
A bíróság szerint kifogásolható Bencze József nyilatkozata (Infostart)
Kifogásolhatónak tartja az országos rendőrfőkapitánynak a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a veszprémi városi bíróság bíráját érintő nyilatkozatait a Veszprém Megyei Bíróság.
febr. 16
13:03
A Fidesz nem hallgatja meg a miniszterelnök évindítóját (Metropol)
Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András. A kormányszóvivői iroda szerint a Fidesz eddigi egyetlen válságkezelő intézkedése, hogy nem vesz részt a parlament munkájában.
febr. 16
13:03
Bajban van Bencze József (Alternatív Energia)
Kifogásolhatónak tartja az országos rendőrfőkapitánynak a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a veszprémi városi bíróság bíráját érintő nyilatkozatait hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Veszprém Megyei Bíróság.
febr. 16
13:05
Demszky Gábor vállalja a felelősséget (Infostart)
Határozatképessége ellenére háromnegyed órás várakozás után kezdte meg munkáját a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek napirendjén a forrásmegosztás szerepel.
febr. 16
13:05
A Fidesz ismét hátat fordít Gyurcsánynak (Alternatív Energia)
Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-nek.
febr. 16
13:21
Mindenhol szakít az SZDSZ (Alternatív Energia)
Egyoldalúan felmondta a városi közgyűlésben való együttműködést szolgáló koalíciót az SZDSZ-szel az MSZP Székesfehérváron - jelentette be a döntést meghozó hétfői elnökségi ülést követően újságíróknak az MSZP városi elnöke.
febr. 16
13:23
Meghosszabbítják az m1 és m2 HD-sugárzását (Alternatív Energia)
Az AH február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 HD-sugárzását
febr. 16
13:57
Kapával verte agyon menye kutyáját (Metropol)
A tereskei férfi ellen állatkínzás miatt folytatnak eljárást.
febr. 16
13:57
Kőhegyi István örökli Tasnádi Péter mandátumát (Alternatív Energia)
Kőhegyi István pécsi szocialista önkormányzati képviselő foglalhatja el a közelmúltban elhunyt Tasnádi Péter helyét az Országgyűlésben - közölte Tóth Bertalan, az MSZP városi elnöke az MTI-vel hétfőn.
febr. 16
13:59
Megtudhatja, hogyan változik az szja (Alternatív Energia)
A személyi jövedelemadó 18 százalékos kulcsa 19 százalékra nő.
febr. 16
14:01
Magasabb lesz az áfakulcs! (Alternatív Energia)
Az általános forgalmi adó 20 százalékos kulcsa 23 százalékra nő.
febr. 16
14:03
Emelkedik a társasági adó (Alternatív Energia)
A kormány azt javasolja, hogy a vállalkozások társasági adója 16 százalékról 19 százalékra emelkedjen.
febr. 16
14:05
Mi lesz a családi pótlékkal? (Alternatív Energia)
Adóalapot növelő, de nem adózó jövedelem lesz a családi pótlék.
febr. 16
14:16
Három százalék hanyatlással számolhatunk (Alternatív Energia)
A miniszterelnök azt javasolja, hogy idén háromszázalékos gazdasági visszaeséssel számoljanak. Gyurcsány Ferenc hétfőn, parlamenti napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a kormánynak erre a rosszabb verzióra is van forgatókönyve.
febr. 16
14:18
Nyugdíjasok figyelem! A 13. havi nyugdíj változásai (Alternatív Energia)
A 13. havi nyugdíj összege beépülne a nyugellátásokba.
febr. 16
14:20
Változik a gyed-re való jogosultság (Alternatív Energia)
A gyedhez fél év helyett 12 hónap munkaviszony kellene a jövőben.
febr. 16
14:22
Csökken a tb-járulék (Alternatív Energia)
A kormány azt javasolja, hogy 5 százalékponttal, 32 százalékról 27 százalékra csökkenjen a munkáltatói tb-járulék - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kabinet tervei szerint megszűnnek a különadók is.
febr. 16
14:24
Bővítjük a paksi atomerőművet (Alternatív Energia)
A paksi atomerőmű kapacitásának megkétszerezését javasolja a kormány - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
febr. 16
14:33
Nyugdíjkorhatár-emelés, áfanövelés, de az szja-teher csökken - Gyurcsány csomagja (Infostart)
A 130 ezer forintnál magasabb jövedelműeknek kedvez a miniszterelnök adóterve, az ennél kevesebbet keresők számára közömbös a csomag. Gyurcsány Ferenc azt is bejelentette: aki ezután megy nyugdíjba, már nem számíthat a 13. havi juttatásra, a jogosultság korhatárát pedig 2016-tól fokozatosan emelik meg 65 évre. A miniszterelnök kedvező javaslatokat jelentett be a többi mellett a mezőgazdaságból…
febr. 16
14:33
Évindító beszéd itt, kivonulás ott (Metropol)
Háromszázalékos gazdasági visszaeséssel számol a kormány, 200 milliárddal kevesebbet költ az állam, csökken a munkáltatói tb-járulék. Az elemzőknek tetszenek a kormányfő reformjavaslatai, a pártoknak nem. A miniszterelnök napirend előtt beszél, a Fidesz menetrendszerűen kivonul. (H)arctéri jelentés a képgalériában.
febr. 16
14:33
Átalakul a nyugdíjrendszer - Növekszik a korhatár (Alternatív Energia)
A 13. havi nyugdíj összege beépülne a nyugellátásokba, azt követően pedig az újonnan nyugdíjba vonulók már nem kapnák ezt a járandóságot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben.
febr. 16
14:51
Gyurcsány: magyar élelmiszert a polcokra (Alternatív Energia)
A kormány arról tárgyal, hogy legalább nyolcvan százalékban magyar eredetű élelmiszert és mezőgazdasági terméket forgalmazzanak Magyarország legnagyobb áruházláncaiban.
febr. 16
14:53
Az APEH ma éjfélig várja a nyilatkozatokat (Alternatív Energia)
Hétfőn reggelig 205 ezren kérték az APEH-től, hogy készítse el helyettük szja bevallásukat, az erre vonatkozó nyilatkozatokat éjfélig lehet feladni - tájékoztatták az MTI-t az APEH-nél.
febr. 16
14:55
Gyurcsány ismét kisebb parlamentről beszélt (Alternatív Energia)
A kormány azt javasolja, hogy mielőbb hozzanak döntést a kisebb parlamentről, az ehhez tartozó új választójogi törvényről, az önkormányzatok létszámának csökkentéséről, az önkormányzati igazgatás működésének megújításáról, a pártfinanszírozásról és a korrupció elleni fellépésről - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalásában.
febr. 16
15:09
Az MDF elnöke bírálta Gyurcsány beszédét (Alternatív Energia)
Dávid Ibolya szerint a miniszterelnök a gazdaságélénkítő javaslatok előkészítetlenségét próbálta elkendőzni egyórás évindító beszédével.

Keresés