2009. február 16. hétfő

febr. 16
5:15
Megbukott a BKV holding-terve? (Népszava)
Gyakorlatilag elbukott a BKV vezérigazgatója által a cég bajaira "gyógyírnek" tartott holdingmodell, miután ellenzi azt a főpolgármesteri kabinet, s nem támogatja a cég hosszú távú startégiájának kialakításával megbízott független szakértői csoport sem. A Boston Consulting Group negyedmilliárd forintért készülő koncepciója szerint négy kitörési út áll a cég előtt, de egyik sem a holdingstruktúra.…
febr. 16
5:33
A közbiztonsággal riogat a Fidesz (Népszava)
Tisztességtelenséggel nem szabad támogatást szerezni; a magyarországi cigányság helyzete, az ebből fakadó feszültségek, gondok nem lehetnek a politikai zsákmányszerzés alapjai - hangzott el az MSZP hét végi választmányi ülésén. Mint a résztvevők megállapították, tisztességtelenül járt el a Fidesz elnöke, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett. Erre reagálva a Fidesz…
febr. 16
5:35
Növekszik az áfa és az szja - Csökkennek a járulékterhek (Népszava)
Átalakul a nyugdíjemelés módja, növekszik a nyugdíjkorhatár, megszűnik a magánszemélyek és a vállalkozások különadója, adókötelesek lesznek a természetbeni juttatások, emelkedik az áfa, a jövedéki adó - értesüléseink szerint ezt jelenti ma be Gyurcsány Ferenc kormányfő a parlamentben. A miniszterelnök csomagjában szerepel a személyi jövedelemadó alsó kulcsának megemelése, valamint a szociális…
febr. 16
5:37
"Ezek most rendes nácik" (Népszava)
"A neonácik bandájának semmi keresnivalója Drezdában" - közölte egy vasárnap megjelent interjúban Helma Orosz. A német város polgármestere azután mondta mindezt, hogy több ezer náci vonult fel a 2. világháború végén a Drezda ellen intézett, több tízezer halálos áldozatot követelő szövetséges légitámadás 64. évfordulója alkalmából. A neonácik szétzúzták az emlékezés méltóságát - hangoztatta a…
febr. 16
5:51
Most mindent megtudhat a cigány vajdákról - 2. rész (Infostart)
Az elmúlt időszak romákhoz köthető eseményei kapcsán egyre több szerepet kapnak a médiában a cigány vajdák. De mi is pontosan ez az intézmény és létezik-e egyáltalán? Kiből lehet vajda, mit csinál és kit képvisel? Az InfoRádió ennek járt utána. Cikkünk első részében a titulus eredetéről és legitimitásáról írtunk, a második részben pedig a cigányság képviselői, köztük egy vajda szólal meg.
febr. 16
6:27
Hamarosan tárgyalja a csődtörvényt a kormány (Népszava)
Néhány hét múlva a kormány, tavasszal pedig már a parlament elé kerülhet a csődtörvény módosítása - írja a Világgazdaság.
febr. 16
6:45
Hiányzik ezer ügynök képesítése (Infostart)
Címek a gazdasági újságokból: A BÁV-nál minden az asztal felett történik. Hullanak a rostán a biztosítási ügynökök
febr. 16
7:39
Németh: A politikusok követelése teszi felületessé a rendőrség munkáját (Infostart)
Németh Zsolt kriminológus szerint a veszprémi gyilkosság után azért nem szabadultak el az indulatok, mert megfontolt nyilatkozatokat lehetett hallani, a rendőrség pedig azonnal megnevezte a gyanúsítottakat, akik közül kettőt el is fogtak.
febr. 16
7:57
Medgyessy Péter: Hova lett a romák integrációjára költött pénz? (Infostart)
Ezt kérdezte a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter is. A munkanélküliségi mutatók nem javultak. Más téma: a pénzügyűrök célkeresztjében a korrupció. Válogatás a reggeli lapokból.
febr. 16
8:15
Fővárosi Önkormányzat: pénzleosztás a kerületeknek (HVG)
A kerületek és a fővárosi önkormányzat közötti forrásmegosztásról dönt mai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
febr. 16
8:33
Börtönt kockáztatnak a kartellezők (HVG)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nógrád megyei útkartell esetében feljelentést tett, és ez történt egy vidéki iskola felújításánál működtetett kartell esetében is - mondta Nagy Zoltán, a GVH elnöke a Népszabadságnak adott interjújában.
febr. 16
8:35
A Gyurcsány-csomag elemei (HVG)
Évindító beszédet tart - immár ötödször - Gyurcsány Ferenc ma a parlamentben. A miniszterelnök a gazdaságélénkítő program részleteit - az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakítását - ismerteti. A program főbb elemeit a hétfői Népszabadság információi nyomán közöljük.
febr. 16
8:51
Gyurcsány csomagjával kezdődik a tavaszi ülésszak (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évindító beszédével és Bácskai János fideszes képviselő mandátumigazolásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A kormányfő a gazdaságélénkítő program részleteit ismerteti.
febr. 16
9:09
Gyurcsány ma megmondja (Napi)
febr. 16
9:09
Képriport: autókkal ütközött össze egy BKV-busz (Infostart)
Autókkal ütközött össze egy BKV-busz hétfő kora reggel Budapest XIII. kerületében, a Váci úti felüljárónál, miután a sofőr rosszul lett; a balesetben senki sem sérült meg
febr. 16
9:27
Chikán: Az állami mentőöv rossz üzenet (168 Óra Online)
A Corvinus Egyetem professzora – az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere – részt vesz a Reformszövetség munkájában. Azt mondja, nem túl bizakodó, mégsem kizárt, hogy a kormány megfontolja javaslataikat. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
febr. 16
9:29
Rosszul lett egy BKV-busz sofőrje és autókkal ütközött a Váci úton (168 Óra Online)
Autókkal ütközött össze egy BKV-busz hétfő kora reggel Budapest XIII. kerületében, a Váci úti felüljárónál, miután a sofőr rosszul lett; a balesetben senki sem sérült meg - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t.
febr. 16
9:45
Tüntetés a Provident hitelintézet ellen (HVG)
Tüntetés miatt lezárja a rendőrség a pesti Belváros egyik fő útvonalának számító Bajcsy- Zsilinszky utat - értesült a HavariaPress.
febr. 16
9:47
Videó: Marian Cozma, soha nem feledünk! (HVG)
Videós csapatunk vasárnap Veszprémben járt, ahol részt vett a szurkolók emlékmenetén és a BL-csoportmérkőzésre is ellátogatott.
febr. 16
10:03
Habár határozatképesek voltak mégsem tudták időben elkezdeni a közgyűlést (Népszava)
Határozatképessége ellenére háromnegyed órás várakozás után kezdte meg munkáját hétfőn a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek napirendjén a forrásmegosztás szerepel.
febr. 16
10:39
Kifosztottak egy szerb-német autóst az M5-ösön (HVG)
A vezetőnek azt mondták. hogy ég az autója, közben pedig elemeltek háromezer eurót - írja a baon.hu.
febr. 16
10:57
Sesum elhagyja a veszprémi kórházat (HVG)
Távozik a veszprémi megyei kórházból Zsarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdázója, a szerb válogatott tagja hétfőn - közölte Rácz Jenő, az egészségügyi intézmény főigazgatója.
febr. 16
10:57
216 millárdot osztanak szét a kerületek és a főváros között (Népszava)
Három fideszes kerületi vezető elutasítása mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a főváros és a kerületek közti ez évi forrásmegosztási rendeletet hétfőn rendkívüli ülésen.
febr. 16
10:59
Tarlós és az MDF is hiányzott, elfogadták a forrásmegosztást (HVG)
Három fideszes kerületi polgármester elutasítása mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a főváros és a kerületek közti ez évi forrásmegosztási rendeletet hétfőn rendkívüli ülésen.
febr. 16
11:33
"Hunvald úr egy egyenes, nyílt ember" - videó (HVG)
Szolidaritási tüntetést tartottak pénteken Hunvald György kollégái és barátai, akik hisznek az előzetesben ülő erzsébetvárosi polgármester ártatlanságában. "Biztos, hogy kiengedik és semmi nincs" - mondja az egyik reménykedő résztvevő. Tekintsék meg videónkat!
febr. 16
11:51
Sesum elhagyhatja a kórházat (Infostart)
Már ma elhagyhatja a kórházat Zarko Sesum, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának február 8-án megtámadott szerb játékosa - közölte a város kórházának főigazgatója. Rácz Jenő közölte: szintén súlyosan megsérült horvát társa, Ivan Pesic teljes felépülése még hosszabb időt vesz igénybe.
febr. 16
12:09
Két év alatt megduplázódott a fogyatékos hallgatók száma (HVG)
Az elmúlt két évben megduplázódott, vagyis 905 fővel emelkedett a fogyatékossággal élő hallgatók száma a felsőoktatásban. Tavaly 1176 fogyatékos hallgató folytatott tanulmányokat a felsőoktatási intézményekben - tette közzé honlapján az oktatási tárca.
febr. 16
12:27
Újabb milliárdokba kerülhet az egykori kórháztörvény (Infostart)
Két és fél milliárd forint kártérítést és a kórházi ágyszámok újraosztását követeli a Békés Megyei Önkormányzat fideszes elnöke. A politikus azután döntött így, hogy a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte Molnár Lajos egykori egészségügyi miniszter 2007-ben hozott rendeletét a kórházi ágyszám csökkentésről. Akkor országosan 15 ezerrel lett kevesebb ágy az intézményekben. Domokos László az…
febr. 16
12:27
Veszprémi gyilkosság: kollégái vezették félre a főkapitányt? (HVG)
Kifogásolhatónak tartja az országos rendőrfőkapitánynak a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a veszprémi városi bíróság bíráját érintő nyilatkozatait a Veszprém Megyei Bíróság.
febr. 16
12:27
A debreceni önkormányzat bekebelezi a tömegközlekedést (Népszava)
Az önkormányzat közlekedési vállalata veszi át július elsejétől a helyi autóbusz tömegközlekedés működtetését a Volán társaságoktól Debrecenben - mondta Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere hétfőn, amikor bemutatta az új Volvo-buszok első darabjait.
febr. 16
12:29
Enying: kilenc ember őrizetben, fokozott rendőri jelenlét a településen (Infostart)
Eddig kilenc embert vett őrizetbe a rendőrség, miután egy 15-20 fős enyingi csoport nekitámadt a településen átutazó társaságra a hétvégén, de újabb két ember is jelentkezett a rendőrségen. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: kezdeményezik a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A megye több településén továbbra is fokozott a rendőri jelenlét.
febr. 16
12:45
Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (Infostart)
Csaknem 10 ezerrel több jelentkezőt vár idén a felsőoktatásba az Oktatási Hivatal elnöke. A diákok hétfő éjfélig nyújthatják be felvételi kérelmüket az általuk választott egyetemekre, főiskolákra; idén több mint 3.200 képzési forma közül választhatnak a felvételizők.
febr. 16
12:45
Megfagyott egy nő Csengerben (HVG)
Fagyhalált szenvedett egy 56 éves nő Csengerben - közölte a rendőrség.
febr. 16
13:03
A bíróság szerint kifogásolható Bencze József nyilatkozata (Infostart)
Kifogásolhatónak tartja az országos rendőrfőkapitánynak a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a veszprémi városi bíróság bíráját érintő nyilatkozatait a Veszprém Megyei Bíróság.
febr. 16
13:03
Bajban van Bencze József (Népszava)
Kifogásolhatónak tartja az országos rendőrfőkapitánynak a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a veszprémi városi bíróság bíráját érintő nyilatkozatait hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Veszprém Megyei Bíróság.
febr. 16
13:05
Demszky Gábor vállalja a felelősséget (Infostart)
Határozatképessége ellenére háromnegyed órás várakozás után kezdte meg munkáját a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek napirendjén a forrásmegosztás szerepel.
febr. 16
13:05
A Fidesz ismét hátat fordít Gyurcsánynak (Népszava)
Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-nek.
febr. 16
13:21
A Fideszt ez a Gyurcsány-beszéd sem érdekli (Napi)
febr. 16
13:21
A Fideszt nem érdekli Gyurcsány beszéde (HVG)
Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A kormány sajnálattal értesült róla, hogy a Fidesz és a KDNP a kivonulás politikáját választotta.
febr. 16
13:21
Mindenhol szakít az SZDSZ (Népszava)
Egyoldalúan felmondta a városi közgyűlésben való együttműködést szolgáló koalíciót az SZDSZ-szel az MSZP Székesfehérváron - jelentette be a döntést meghozó hétfői elnökségi ülést követően újságíróknak az MSZP városi elnöke.
febr. 16
13:23
Nem találták a bombát az Árkádban (HVG)
Nem találtak bombát a készenléti rendőrség tűzszerészei az Árkád bevásárlóközpontban Budapesten, amelyet hétfőn délelőtt egy ismeretlen telefonáló bombafenyegetése miatt kellett kiüríteni - közölte a rendőrség.
febr. 16
13:23
Meghosszabbítják az m1 és m2 HD-sugárzását (Népszava)
Az AH február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 HD-sugárzását
febr. 16
13:39
Gyurcsány: az írek sorsára juthatunk (Napi)
febr. 16
13:57
Gyurcsány bejelentései (HVG)
A miniszterelnök szerint nagyobb gazdasági teljesítményt és a foglalkoztatás növelését kell elérni, és öt területen azonnali változásokat. Az ellenzék kivonult a folyosóra. Bejelentések sora: egyebek mellett növekvő áfa, csökkenő munkáltatói tb-járulék, átalakuló nyugdíj- és szociális rendszer.
febr. 16
13:57
Kőhegyi István örökli Tasnádi Péter mandátumát (Népszava)
Kőhegyi István pécsi szocialista önkormányzati képviselő foglalhatja el a közelmúltban elhunyt Tasnádi Péter helyét az Országgyűlésben - közölte Tóth Bertalan, az MSZP városi elnöke az MTI-vel hétfőn.
febr. 16
13:59
Megtudhatja, hogyan változik az szja (Népszava)
A személyi jövedelemadó 18 százalékos kulcsa 19 százalékra nő.
febr. 16
14:01
Magasabb lesz az áfakulcs! (Népszava)
Az általános forgalmi adó 20 százalékos kulcsa 23 százalékra nő.
febr. 16
14:03
Emelkedik a társasági adó (Népszava)
A kormány azt javasolja, hogy a vállalkozások társasági adója 16 százalékról 19 százalékra emelkedjen.
febr. 16
14:05
Mi lesz a családi pótlékkal? (Népszava)
Adóalapot növelő, de nem adózó jövedelem lesz a családi pótlék.
febr. 16
14:16
Három százalék hanyatlással számolhatunk (Népszava)
A miniszterelnök azt javasolja, hogy idén háromszázalékos gazdasági visszaeséssel számoljanak. Gyurcsány Ferenc hétfőn, parlamenti napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a kormánynak erre a rosszabb verzióra is van forgatókönyve.

Keresés