2009. február 16. hétfő

febr. 16
0:27
Portugália: mindkét rivális nyert, maradt a Porto előnye (She)
A Porto és a Benfica is győzelmet aratott a portugál első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, így előbbi továbbra is egy ponttal vezeti a tabellát.
febr. 16
0:45
Férfi kézilabda BL: nyert a Montpellier, élen a Veszprém (She)
A francia Montpellier hatgólos győzelmével zárult a másik mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő III. csaoportjában.
febr. 16
5:51
Büszke lenne a hősökre Cozma (Behaviour)
Veszprémben eddig minden Baj­nokok Ligája-mérkőzés örömünnep volt. Eddig. Marian Cozma értelmetlen, tragikus halála, valamint Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyes sérülése múlt vasárnap mindent megváltoztatott a Bakony fővárosában. A tegnapi, León elleni BL-középdöntő az emlékezésről szólt. A szurkolók némán vonultak a város utcáin, míg a nagy mackó emléke előtt csapattársai fantasztikus…
febr. 16
6:09
Dárdai, a Hertha hőse (Blikk)
BERLIN – A Hertha BSC labdarúgócsapata és szurkolói Dárdai Pált (32) ünneplik. A kék-fehér gárdát több mint tizenegy éve erősítő középpályás, alig egy hónappal porcműtétje után, vállalta a játékot a Bayern München elleni német bajnokin, és 2-1-es győzelemhez segítette övéit. Utoljára 2001 decemberében sikerült a bravúr (1-0) a klubnak, akkor Dárdai szerezte a gólt. Most a játéka is kérdéses volt.
febr. 16
6:11
Hosnyánszky szenzációs ötöse! (Blikk)
EGER – Megállíthatatlanul száguld a Vasas a férfi vízilabda-bajnokságban, a címvédő angyalföldiek tegnap 10-8-ra nyertek a házigazda egriek ellen, s így a 14. forduló után is őrzik hibátlan mérlegüket. A meccs legjobbja a vízbe szálló hét olimpiai bajnok egyike, Hosnyánszky Norbert (24) volt, öt gólt lőtt. Nem véletlen, hogy ezt az utóbbi évek egyik legnagyobb teljesítményének tartják.
febr. 16
6:45
Bayern München: apróbb sérülése miatt néhány napra kidőlt Luca Toni (She)
Achilles-ín-sérülése miatt néhány napot kihagyni kényszerül Luca Toni, a Bayern München olasz labdarúgója. Jürgen Klinsmann, a bajor csapat vezetőedzője azt mondta: a csatár már egy hete bajlódik a jobb lábával, ennek ellenére vállalta a játékot a szombati, Hertha BSC elleni bajnokin.
febr. 16
7:03
Nyugat válogatottja nyerte az All-Star-mérkőzést (Infostart)
146-119 arányban a Nyugat nyerte az NBA All-Star-mérkőzést Kelet csapata ellen az arizonai Phoenixben. A mérkőzés legértékesebb játékosai - megosztva - Kobe Bryant és Shaqille O'Neal lettek.
febr. 16
7:03
NBA, All Star-gála: Shaq, Kobe és a Nyugat sikerét hozta a meccs (She)
Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gáláját, amelyet nagy fölénnyel a Nyugat főcsoport válogatottja nyert meg, miután 146–119-re legyőzte a Keleti főcsoport legjobbjait.
febr. 16
7:03
Köteles László 2008 ásza (Blikk)
BUDAPEST – Az idén másodszor szavazhattak a Blikk olvasói az elmúlt esztendő legjobb NB I-es labdarúgóira. Akárcsak tavaly, játékunk most is nagy sikert aratott, közel tízezer voks érkezett írott vagy elektronikus úton a Blikk szerkesztőségébe.
febr. 16
7:21
NHL: Kovalcsuk triplájával gálázott az Atlanta Anaheimben (She)
Nem akármilyen gólesőt hozott az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 124. játéknapja: hét mérkőzésen 56 gól esett, ami meccsenként nyolcgólos átlagot jelent. Ennyit lőtt egyedül az Atlanta Anaheimben, amely – köszönhetően Ilija Kovalcsuk mesterhármasának – 8–4-re győzött.
febr. 16
7:39
Formula-1: egyre elégedettebbek a Renault vezetői az idei autóval (She)
A Formula–1-es Renault egyik irányítója szerint egyre jobb a csapat idei világbajnokságra tervezett, R29-es jelzésű versenyautója.
febr. 16
7:39
Beckham még hisz a Milanban (Blikk)
Milánóban még nem sikerült megegyezniük a kaliforniaiakkal az átigazolásban
febr. 16
7:39
Az Inter nyerte a milánói csúcsrangadót (Metropol)
Az éllovas Internazionale egy góllal nyert az AC Milan ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának milánói csúcsrangadóján, vasárnap este.
febr. 16
7:41
Toni kényszerpihenőn (Metropol)
Achilles-ín-sérülése miatt néhány napot kihagyni kényszerül Luca Toni, a Bayern München olasz labdarúgója.
febr. 16
8:15
AC Milan: David Beckham megsérült a vasárnap esti derbin (She)
Sérülés miatt le kellett cserélni a vasárnapi milánói derbin az AC Milan angol válogatott középpályását, David Beckhamet az Inter elleni találkozó 56. percében. Beckham egy apróbb rúgás miatt kért cserét, a sérülése minden bizonnyal nem súlyos, ám pihenésre lesz szüksége.
febr. 16
8:15
A Nyugat diadala az All Star-gálán (Metropol)
A Nyugati-főcsoport csapata simán nyert Kelet ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-gáláján, magyar idő szerint hétfő hajnalban Phoenixben.
febr. 16
8:17
NASCAR: Kenseth fél percig vezetett a Daytona 500-on és nyert (She)
Nem akármilyen izgalmakat hozott az észak-amerikai NASCAR széria klasszikus versenyét, a Daytona 500-as futamot, amelyet nagy meglepetésre Matt Kenseth nyert meg. A 37 éves pilóta a 152. körben vette át a vezetést, és fél perccel később eleredt az eső, és a futamot megállították.
febr. 16
8:51
Emberhátrányos ligacsúcs és kettős mesterhármas (Metropol)
A philadelphiai Mike Richards lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének első játékosa, aki pályafutása során már három gólt szerzett kettős emberhátrányban.
febr. 16
9:09
Tenisz: a cseh Radek Stepanek nyerte a San José-i viadalt (She)
A negyedik helyen kiemelt cseh Radek Stepanek három játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Mardy Fish ellen az egyesült államokbeli San Joséban zajló, 600 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna döntőjében, magyar idő szerint hétfő hajnalban.
febr. 16
9:11
Tenisz: Szávay Ágnes egy, Czink Melinda kilenc helyet javított (She)
Nincs változás a női tenisz-világranglista első tíz helyezettjénél a múlt hetihez képest, az élen továbbra is Serena Williams áll Dinara Szafina és Jelena Jankovics előtt. A legjobb magyar, Szávay Ágnes egy helyezést javítva a 29. helyen áll, míg Czink Melinda 9 pozíciót lépett előre, és már a 71.
febr. 16
9:27
Kerékpár: ellopták Lance Armstrong időfutamra használt gépét (She)
Miközben Lance Armstrong a Kaliforniai Körverseny első szakaszát igyekezett teljesíteni – szakadó esőben tekertek a versenyzők 172 kilométert –, ismeretlen tettesek ellopták a hétszeres Tour de France-győztes időfutamokon használt kerékpárját, amivel szombaton a 3.8 kilométeres prológon a 10. helyen végzett.
febr. 16
9:29
Videó: nézze meg Juhász Roland Charleroi elleni győztes gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, vasárnap Juhász Roland góljával győzött az Anderlecht a Charleroi otthonában. A magyar válogatott védő két gólt is szerzett, ám az egyiket nem adta meg a játékvezető. Az érvénytelenített találat 1:30-nál, míg a győztes gól 3:10-nél található a videón.
febr. 16
9:45
Videó: nézze meg Juhász Roland Charleroi elleni győztes gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, vasárnap Juhász Roland góljával győzött az Anderlecht a Charleroi otthonában. A magyar válogatott védő két gólt is szerzett, ám az egyiket nem adta meg a játékvezető. Az érvénytelenített találat 1:20-nál, míg a győztes gól 3:15-nél található a videón.
febr. 16
9:47
NBA: kirúgják a Phoenix Sunst edzőjét, Alvin Gentry lesz az utód (She)
Miközben a város az All Star-gálának ad otthont, az NBA-csapat edző váltásra készül: vasárnap ugyanis kiderült, hogy a Phoenix Suns megválni készül eddigi vezetőedzőjétől, Terry Portertől és Alvin Gentry lesz az utódja.
febr. 16
9:49
NHL: lapáton az előző idényben még döntős Pittsburgh trénere (She)
A rossz eredmények miatt edzőt váltott az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins. Michel Therrien helyét a tartalékcsapat trénere, Dan Bylsma veszi át. Az előző idényben döntős együttes jelenleg csak a tizedik a Keleti-főcsoportban, és öt pontnyira van a rájátszást érő nyolcadik helytől.
febr. 16
10:03
Beckhamnek nehezére esne visszatérni Los Angelesbe (Behaviour)
David Beckham úgy fogalmazott, hogy nehezére esne visszatérni a Los Angeles Galaxyhez, amennyiben átigazolása jelenlegi labdarúgócsapatához, az AC Milanhoz nem sikerülne.
febr. 16
10:21
Tenisz: nincs változás a férfiak ranglistájának élmezőnyében (She)
Továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezeti a férfi teniszezők világranglistáját a svájci Roger Federer és a szerb Novak Djokovics előtt. Az első 15-ben egyetlen változás van: James Blake két helyet visszacsúszva a 13., ennek köszönhetően Gael Monfils és Jo-Wilfried Tsonga egyet, egyet előrelépett.
febr. 16
10:21
Beckham: nehezemre esne visszatérni a Galaxyhez (Metropol)
David Beckham úgy fogalmazott, hogy nehezére esne visszatérni a Los Angeles Galaxyhez, amennyiben átigazolása jelenlegi labdarúgócsapatához, az AC Milanhoz nem sikerülne.
febr. 16
10:21
Unalmas rangadók Európában, őrület Genovában (Behaviour)
A Hertha – Dárdai Pállal – élre állt a Bundesligában, Dzsudzsák Balázs együttese, a PSV nem bírt a holland listavezető Alkmaarral, a skót „szuperrangadó”, a Celtic–Rangers unalmas 0-0-val ért véget. Összefoglaló Európa legjelentősebb labdarúgó-bajnokságaiból.
febr. 16
10:23
Olaszország: új edző irányítja Csizmadia Csaba csapatát (She)
Az olasz másodosztályban 7. helyen álló Grosseto vezetősége menesztette Elio Gustinetti vezetőedzőt, miután a gárda szombaton 4–0-s vereséget szenvedett Parmában. Csiznmadia Csaba csapatának új trénere Ezio Rossi lesz.
febr. 16
10:39
Veszprém: Ivan Pesic hazatérhet, szerződtetné a CO Zagreb (She)
Horvát lapértesülés szerint a CO Zagreb vezetői sajtótájékoztatón jelentették be: már elkészítették a vesén szúrt, megműtött és még ma is kórházban kezelt Ivan Pesic szerződését, amelyet aláírásra ajánlanak fel az MKB Veszprém kapusának, amint Horvátországba érkezik (az egyik veséjét elvesztő kapus gyógykezelését várhatóan Zágrábban folytatják).
febr. 16
10:41
Sílövő-vb: az oroszok halálosan megfenyegették a svéd versenyzőket (She)
Halálos fenyegetéseket kaptak Oroszországból a dél-koreai Pjongcsangban zajló világbajnokságon részt vevő svéd sílövők. A skandinávok előzőleg általános bojkottot szorgalmaztak az oroszországi Hanti Manszijszkba kiírt Világkupa-idényzáróra, miután a nemzetközi szövetség (IBU) pénteken megerősítette, hogy doppingolt három világbajnok orosz biatlonos. Dmitrij Jaroscsenkót, Jekatyerina Jurjevát és…
febr. 16
10:57
Újpest: Stokes szerződtetéséről tárgyalnak a West Hammel (She)
Öt napot töltött el az Újpestnél az angol West Ham United két játékosa, Tony Stokes és Ashley Miller, akik múlt kedden érkeztek próbajátékra. A két futballista vasárnap hazautazott, ám könnyen lehet, hogy Tony Stokes a héten már vissza is tér, így a Wolverhamptontól kölcsönkapott Scott Malone mellett újabb szigetországi labdarúgójuk lesz a lila-fehéreknek.
febr. 16
10:57
Sesum ma távozik a kórházból (Metropol)
Távozik a veszprémi megyei kórházból Zarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdázója, a szerb válogatott tagja hétfőn. A sportoló további kórházi kezelésre már nem szorul, állapota járó betegként kontrollálható.
febr. 16
11:15
Veszprém: Zsarko Sesum hétfőn elhagyja a megyei kórházat (She)
„Távozik a veszprémi megyei kórházból Zarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdázója, a szerb válogatott tagja hétfőn” – tájékoztatta Rácz Jenő, az egészségügyi intézmény főigazgatója az MTI-t.
febr. 16
11:33
Veszprém: Zsarko Sesum hétfőn elhagyja a megyei kórházat (She)
„Hétfőn távozik a veszprémi megyei kórházból Zsarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdázója” – tájékoztatta Rácz Jenő, az egészségügyi intézmény főigazgatója az MTI-t.
febr. 16
11:35
Vasas: a klub nagy valószínűséggel szerb csatárral erősít (She)
A Vasas Horvátországban töltött három napot a hét végén az NK Rijeka meghívásának eleget téve, és 1–0-ra kikaptak a horvát csapattól.
febr. 16
11:37
Tenisz: Szávay Ágnes thaiföldi helyett francia ellenféllel játszik (She)
Az eredeti sorsolás szerint a kétmillió dollár összdíjazású dubai női tenisztornán Szávay Ágnes a thaiföldi Tamarine Tanasugarn ellen játszott volna az első fordulóban, ám a szervezők helyette a selejtezők szerencsés vesztesének minősülő francia Camille Pint sorolták a magyar lány útjába.
febr. 16
12:09
Sílövő-vb: az oroszok halálosan megfenyegették a svédeket (She)
Halálos fenyegetéseket kaptak Oroszországból a dél-koreai Pjongcsangban zajló világbajnokságon részt vevő svéd sílövők. A skandinávok előzőleg általános bojkottot szorgalmaztak az oroszországi Hanti Manszijszkba kiírt Világkupa-idényzáróra, miután a nemzetközi szövetség (IBU) pénteken megerősítette, hogy doppingolt három világbajnok orosz biatlonos. Dmitrij Jaroscsenkót, Jekatyerina Jurjevát és…
febr. 16
12:11
Jégkorong: március 30-tól készül a válogatottunk a vb-re (She)
Március 30-tól kezdi a felkészülést a svájci világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott.
febr. 16
12:13
NBA: az általános menedzserek Bryantet választanák Jamesszel szemben (She)
Érdekes felmérést végeztek a minap az NBA-csapatok általános menedzsereinek körében, akiknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy Kobe Bryantet, a Los Angeles Lakers klasszisát, vagy pedig LeBron Jamest, a Cleveland Cavaliers fiatal csillagát választanák inkább a csapatukba, ha erre módjuk lenne.
febr. 16
12:15
Női kosárlabda: soványka győzelemmel melegített a Sopron kupaellenfele (She)
Az MKB-Euroleasing Sopron elleni Euroliga-párharcra készülő Bourges női kosárlabda-csapata a hétvégén mindössze öt pontos diadalt aratott a francia első osztályú bajnokság sereghajtójának otthonában.
febr. 16
12:27
NBA: a menedzserek Bryantet választanák Jamesszel szemben (She)
Érdekes felmérést végeztek a minap az NBA-csapatok általános menedzsereinek körében, akiknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy Kobe Bryantet, a Los Angeles Lakers klasszisát, vagy pedig LeBron Jamest, a Cleveland Cavaliers fiatal csillagát választanák inkább együttesükbe, ha erre módjuk lenne.
febr. 16
12:29
Női kosárlabda: sovány sikerrel melegített a Sopron kupaellenfele (She)
Az MKB-Euroleasing Sopron elleni Euroliga-párharcra készülő Bourges női kosárlabdacsapata a hétvégén mindössze ötpontos diadalt aratott a francia első osztályú bajnokság sereghajtójának otthonában.
febr. 16
12:31
Profi ökölvívás: Lewis döntött, Haye érdekében ismét kesztyűt húz (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egykori vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis is segédkezik majd David Haye Vladimir Klicsko elleni felkészítésében, legalábbis mint tanácsadó.
febr. 16
12:33
Formula-1: a Magyar GP névadó szponzora az év végén kiszáll (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a Renault-istálló fő- és a Magyar Nagydíj névadó szponzora, az ING egymilliárd euróval akarja csökkenteni kiadásait 2009-ben, így a cég által a sportágra fordított összeget is le szeretné szorítani.
febr. 16
12:45
Üzbegisztán: Rivaldo játékos-edző és egyben tanácsadó lesz (She)
Egyre nagyobb szerepet vállal az üzbég bajnokcsapat, az FC Bunyodkor életében a világbajnok brazil futballista, Rivaldo.
febr. 16
12:45
Topalov vagy Kamsky lehet Anand kihívója (Metropol)
Kedden kezdődik Szófiában a bolgár Veszelin Topalov és az amerikai Gata Kamsky közötti párharc a sakkvilágbajnoki kihívó jogáért.
febr. 16
12:47
Sakk: Topalov és Kamsky holnaptól a kihívó jogáért mérkőzik (She)
Kedden kezdődik Szófiában a bolgár Veszelin Topalov és az amerikai Gata Kamsky közötti párharc a sakkvilágbajnoki kihívó jogáért.
febr. 16
12:47
Rooney szombaton visszatérhet (Metropol)
A szombati, Blackburn Rovers elleni bajnokin valószínűleg ismét pályára léphet Wayne Rooney, a Manchester United egy hónapja megsérült futballistája.

Keresés