2009. február 9. hétfő

febr. 9
6:09
Németh Norbert az ász (Blikk)
BUDAPEST — Ki volt a 2008-as esztendő legjobb labdarúgója az NB I-ben szereplők között? Többek között erre a kérdésre várjuk olvasóinktól a választ február 10-ig. A Blikk játéka a végéhez közeledik, a különböző kategóriákban (az év játékosa, az év klubja, az év csatára, az év középpályása, az év védője, az év kapusa) óriási a küzdelem, egyelőre megjósolhatatlan a végeredmény.
febr. 9
6:11
Siratják az újvárosi focit (Blikk)
DUNAÚJVÁROS — Szombat este nagy veszteség érte a magyar futballt: az Újpest elleni 5-1-re elvesztett Liga kupamérkőzés után megszűnt a dunaújvárosi focicsapat. Az NB II Nyugati csoportjának 15. helyén álló együttes vezetői múlt hét elején a klub hivatalos honlapján üzentek a játékosoknak, hogy másnap már meg sem kell jelenniük edzésen.
febr. 9
6:13
Nem fél a háborútól a magyar válogatott (Blikk)
BUDAPEST — Nyugodtan készül idei bemutatkozására a magyar labdarúgóválogatott. Erwin Koeman (47) szövetségi kapitány együttesének játékosait az sem zavarja, hogy szerdán (Sport1, 18 óra) Tel-Avivban, Izrael ellen kell pályára lépniük. Pedig egy ideig aggasztó hírek érkeztek a palesztin–izraeli háborús konfliktus miatt.
febr. 9
6:15
Szomorú búcsú (Blikk)
RIGA — Egy ponttal a negyedik helyen végzett a magyar jégkorongválogatott a lettországi olimpiai selejtezőn, miután utolsó mérkőzésén 3-3-as döntetlent követően a büntetőpárbajban 2-1-re alulmaradt az ukrán csapattal szemben. (A jegyzőkönyvekbe azonban 4-3-as végeredmény kerül.)
febr. 9
6:27
Sarapova visszatér a teniszpályára (Behaviour)
Várhatóan márciusban kezdi újra a versenyzést Marija Saparapova, az oroszok volt világelső teniszezője.
febr. 9
6:45
Tragédia: újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Cozma-ügyben (She)
Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában bejelentette, hogy Budapesten újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Marian Cozma meggyilkolásának ügyében.
febr. 9
7:03
NBA: megszakadt a Cleveland Cavaliers hazai veretlensége (She)
Az NBA idei szezonjában már csak egyetlen csapat volt, amely nem kapott ki hazai pályán. A 101. játéknapon azonban megszakadt a Cleveland sorozata, a Cavaliers ugyanis otthon kapott ki 101–91-re a Lakerstől. A Boston és a Detroit is hazai pályán szenvedett vereséget, előbbi a San Antoniótól, utóbbi a Phoenixtől.
febr. 9
7:21
NHL: a Detroit 3-0-ra győzött a Pittsburgh Penguins ellen (She)
Az NHL 117. játéknapján a tavalyi nagydöntő két résztvevője, a Detroit és Pittsburgh egymással találkozott. A mérkőzést a bajnoki címvédő Red Wings nyerte meg 3–0-ra.
febr. 9
7:21
Megvan a kézilabdások második támadója is? (Behaviour)
A rendőrség eddig két gyanúsítottat keresett a veszprémi gyilkossággal kapcsolatban.
febr. 9
7:39
Március elején tesztelik az új Toro Rossót (Metropol)
Francia lapértesülés szerint csak március elején kezdik el tesztelni a Forma-1-es Toro Rosso új modelljét, az STR4 jelzésű gépet.
febr. 9
8:15
Tenisz: márciusban térhet vissza az orosz Marija Sarapova (She)
Várhatóan márciusban kezdi újra a versenyzést Marija Sarapova, az oroszok volt világelső teniszezője.
febr. 9
8:17
Veszprém: Pesic belázasodott, ma ébresztik fel az altatásból (She)
A szombat éjszaka a veszprémi verekedésben megsérült két kézilabdázó, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum állapota egyaránt kielégítő a kórház tájékoztatása szerint. Pesicet ma délelőtt ébresztik fel az altatásból.
febr. 9
9:09
Tenisz: González negyedszer lett bajnok Vina del Marban (She)
Az első helyen kiemelt Fernando Gonzalez nyerte meg a chilei Vina del Marban rendezett, 496 750 dollár összdíjazású férfi tenisztornát. A hazai játékos a vasárnapi döntőben két szettben múlta felül a negyedikként rangsorolt argentin Jose Acasusót. Ezzel megvédte címét, összességében pedig negyedszer diadalmaskodott ezen a viadalon.
febr. 9
9:09
Újrajátszották a Stanley-kupa döntőjét (Metropol)
A címvédő Detroit Red Wings nyert a Pittsburgh Penguins otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének "visszavágóján".
febr. 9
9:11
Arsenal: Eboué sajnálja, hogy piros lapot kapott vasárnap (She)
Roppant buta módon jutott a kiállítás sorsára a gól nélküli döntetlennel záruló Tottenham–Arsenal meccsen vasárnap a vendégek védője, Emmanuel Eboué. A 25 éves elefántcsontparti játékos előbb szövegelésért kapott sárgát, majd törlesztett Luka Modricnak, amiért megkapta második sárga lapja mellé a pirosat is.
febr. 9
9:27
Veszprém: Pesic belázasodott, ma ébresztik fel az altatásból (She)
A szombat éjszaka a veszprémi verekedésben megsérült két kézilabdázó, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum állapota egyaránt kielégítő a kórház tájékoztatása szerint. Pesicet ma délelőtt ébresztik fel az altatásból.
febr. 9
9:27
Szávay visszacsúszott a 30. helyre (Metropol)
Szávay Ágnes öt helyet rontva egy héttel ezelőtti helyezésén a harmincadik a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet változatlanul az Australian Openen diadalmaskodó amerikai Serena Williams vezet.
febr. 9
9:29
Tenisz, Fed-kupa: az amerikai válogatott is bejutott az elődöntőbe (She)
Az Egyesült Államok női teniszválogatottja jutott negyedik csapatként a Fed-kupa elődöntőjébe, miután megnyerte a párosok meccsét, s 3–2-re legyőzte az argentin válogatottat.
febr. 9
9:31
Portsmouth: három hónap után lapátra kerülhet Tony Adams (She)
Az angol labdarúgó élvonalban szereplő Portsmouth vezetősége a BBC szerint azt tervezi, hogy megválik a csapat alig három hónapja szerződtetett menedzserétől, Tony Adamstől. A korábbi válogatott védő irányításával a kikötővárosiak mindössze két mérkőzést tudtak megnyerni, jelenleg a 16. helyet foglalják el a táblázaton, egyetlen pont távolságra a kiesést jelentő 18. helytől.
febr. 9
9:45
Elképesztő részletek a sztárfocisták piszkos trükkjeiről (Infostart)
Többször előfordult, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok kiprovokálták vagy egyszerűen kérték, hogy sárga lapot kapjanak, hogy az eltiltás idején nyaralni mehessenek. Az elképesztő részleteket a Premier Leauge egy rutinos játékvezetője, Steve Bennett fedte fel.
febr. 9
9:45
Portsmouth: három hónap után lapátra kerülhet Tony Adams (She)
Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Portsmouth vezetősége a BBC szerint azt tervezi, hogy megválik a csapat alig három hónapja szerződtetett menedzserétől, Tony Adamstől.
febr. 9
9:45
Menesztették a Portsmouth vezetőedzőjét (Metropol)
Brit sajtóértesülések szerint menesztették Tony Adamset, a Portsmouth labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
febr. 9
9:45
Több gyanúsított a veszprémi gyilkosság kapcsán (Behaviour)
A veszprémi késeléses bűncselekmény két gyanúsítottját az osztrák rendőrök a múlt éjszaka őrizetbe vették, egy férfi még szökésben van, de a tanúvallomások alapján jóval több gyanúsítottal számol a rendőrség - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője hétfőn az MTI-nek.
febr. 9
9:47
Tenisz: Szávay visszaesett a 30. helyre, Czink már a 80. (She)
Szávay Ágnes, öt helyet rontva egy héttel ezelőtti helyezésén, harmincadik a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet változatlanul az Australian Openen diadalmaskodó amerikai Serena Williams vezet.
febr. 9
9:47
Krúgták a vezetőedzőt (Behaviour)
Brit sajtóértesülések szerint menesztették Tony Adamset, a Portsmouth labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
febr. 9
10:03
Tenisz: a múlt hét győztesei javítottak, továbbra is Nadal vezet (She)
A Johannesburgban diadalmaskodó francia Jo-Wilfried Tsonga és a Vina del Marban győztes chilei Fernando Gonzalez javított helyezésén a férfi teniszezők világranglistáján, melyet továbbra is fölényesen vezet a spanyol Rafael Nadal.
febr. 9
10:21
Tony Adamset meneszti a Portsmouth, Eriksson is jelölt (Infostart)
Az angol lapok szerint a Portsmouth vezetősége menesztette Tony Adams menedzsert. Az egykori legendás Arsenal-játékos októberben, Harry Redknapp a Tottenhamhez távozása után került a "Pompey" élére.
febr. 9
10:39
Szávay Ágnes visszacsúszott a harmincadik helyre (Infostart)
Szávay Ágnes a harmincadik, Czink Melinda a nyolcvanadik az új tenisz-világranglistán. Az élen nem történt változás: a hölgyeknél Serena Williams, az uraknál Rafael Nadal vezet.
febr. 9
10:39
Egyiptom: Mido sérülést szenvedett, nem játszhat Ghána ellen (She)
Szerdán egyik legjobbja, Mido nélkül lép pályára az egyiptomi válogatott a Ghána elleni felkészülési mérkőzésen.
febr. 9
10:41
Lefoglalta a rendőrség Carlos Tevez autóját (Infostart)
A rendőrség azért állította meg a Manchester United játékosának, Carlos Teveznek az autóját, mert annak túl sötét az ablaka - azonban az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a sportoló érvényes jogosítvány nélkül vezetett.
febr. 9
10:41
U20-as vb, selejtezők: Venezuela továbbjutott, Argentína nem (She)
Vasárnap hajnalban lezárult a dél-amerikai U20-as bajnokság, Brazília és Uruguay válogatottjához Venezuela és Paraguay csatlakozott ebből a zónából az egyiptomi U20-as világbajnokságra.
febr. 9
10:43
Női kosárlabda: ukrán irányítóval erősített a Szeviép-Szeged (She)
Olga Dubrovina megegyezett a női bajnokság bronzérmes csapatának vezetőivel, így az ukrán irányító az idény végéig a Szeviép-Szegedben játszik.
febr. 9
10:45
NFL: a Fitzgerald vezette NFC nyerte meg a Pro Bowlt (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) szezon végi, Hawaiion rendezett All Star-gáláján a Nemzeti Konferencia (NFC) csapata 30–21-re legyőzte az Amerikai főcsoport (AFC) csapatát. A találkozó legjobbjának az Arizona Cardinals elkapóját, a két touchdownt szerző Larry Fitzgeraldot választották.
febr. 9
10:57
Női kosárlabda: ukrán irányítóval erősített a Szeviép-Szeged (She)
Olga Dubrovina megegyezett a női bajnokság bronzérmes csapatának vezetőivel, így az ukrán irányító az idény végéig a Szeviép-Szegedben játszik.
febr. 9
10:57
A folytatásról tárgyalnak Veszprémben (Metropol)
Hétfő délben ül össze a gyászoló MKB Veszprém vezetősége és Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára arról, hogy miként tudja folytatni a férfi kézilabdacsapat a hazai és nemzetközi szereplését a vasárnap hajnali tragédia után.
febr. 9
10:59
Ferencváros: Zsivoczky, Bamba és Souare is sérüléssel küzd (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros három játékosa is sérüléssel bajlódik – adta hírül a 100%Fradi.
febr. 9
11:16
Ferencváros: Zsivoczky, Bamba és Souare is sérüléssel küzd (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros három játékosa is sérüléssel bajlódik – adta hírül a 100%Fradi.
febr. 9
11:18
Portsmouth: Adamset menesztették, Avram Grant érkezhet (She)
Korábban közöltük, hogy a BBC szerint az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Portsmouth vezetősége megválhat Tony Adams menedzsertől. Azóta a klub hivatalos honlapján is bejelentette a szakvezető menesztését.
febr. 9
11:33
NHL: a Buffalo klasszisa, Vanek hetekig nem léphet pályára (She)
Állcsonttörés miatt három-négy hétig nem léphet pályára Thomas Vanek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Buffalo Sabres osztrák sztárjátékosa – jelentette be hétfőn a klub.
febr. 9
11:33
Csonttöréssel dőlt ki az osztrák sztárjátékos (Metropol)
Álltörés miatt három-négy hétig nem léphet pályára Thomas Vanek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Buffalo Sabres osztrák légiósa.
febr. 9
12:09
Gyász: ma délután Cozma emléke előtt adóznak Szombathelyen (She)
A Szombathelyi Haladás, a Falco-SZOVA KC és a két csapat szurkolói közös megemlékezésre hívják a sportbarátokat a meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma emléke előtt adózva – adta hírül a nyugat.hu.
febr. 9
12:27
Veszprémi tragédia - nem kér halasztást a csapat a BL-ben (Infostart)
Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.
febr. 9
12:27
Kézilabda BL: nem kér halasztást a Veszprém (She)
Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.
febr. 9
12:28
Nem halaszt a Veszprém! (Behaviour)
- Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.
febr. 9
12:45
Tragédia: a grazi rendőrség jár el a gyanúsítottak kiadatásában (She)
Grazba szállították a veszprémi kézilabdázók elleni, gyilkossággal végződött késelés két magyar gyanúsítottját, akit a múlt éjszaka vettek őrizetbe az osztrák rendőrök, s ott az igazságügyi szervek járnak el a kiadatásuk ügyében - közölte hétfőn a stájerországi tartományi rendőrkapitányság ügyeletese.
febr. 9
12:46
Játszik vasárnap a Veszprém (Metropol)
Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.
febr. 9
12:47
Alpesi sí-vb: kombinációban Svindal vezet a lesiklás után (She)
A norvég Aksel Lund Svindal vezet a lesiklás után a férfiak hétfői kombinációs versenyében a franciaországi az alpesi sí-világbajnokságon.
febr. 9
12:48
Pat Cortina: a jobb formában bízhatunk a világbajnokságon (Metropol)
A jobb formában, illetve a lényegesen hosszabb közös felkészülésben bízhat a magyar jégkorong-válogatott - vélekedik Pat Cortina szövetségi kapitány azzal összefüggésben, mitől lehet eredményes a szereplés a két és fél hónap múlva sorra kerülő svájci világbajnokságon.
febr. 9
13:03
Alpesi sí-vb: kombinációban Svindal vezet a lesiklás után (She)
A norvég Aksel Lund Svindal vezet a lesiklás után a férfiak hétfői kombinációs versenyében a franciaországi az alpesi sí-világbajnokságon.
febr. 9
13:05
Teke: Kiss Norbert bronzérmet nyert a rijekai világkupán (She)
A Rijekában megrendezett egyéni világkupán Kiss Norbert bronzérmet nyert, miután az elődöntőben kikapott a német Thomas Schneidertől.

Keresés