2009. február 28. szombat

febr. 28
0:09
Tenisz: Pennetta az első döntős az acapulcói tornán (She)
Az olasz Flavia Pennetta jutott elsőként fináléba az acapulcói WTA-tornán: a második kiemelt teniszező a cseh Ivetá Benesovát verte két játszmában, 6:3, 6:3-ra.
febr. 28
0:13
Portugália: rangadót nyert a Benfica és feljött a Portóra (She)
Ha nagyon nehezen is, de 2–1-re győzött hazai pályán a Benfica a Leixoes ellen a portugál labdarúgó-élvonal 20. fordulójának nyitómérkőzésén. A „sasok” egy pontra megközelítették a listavezető FC Portót, a Leixoes a 4. helyen maradt.
febr. 28
3:10
Husztival szárnyal a Zenit (Blikk)
STUTTGART – Remekel a labdarúgó-UEFA-kupában a sorozat címvédője, a szentpétervári Zenit együttese. Az orosz csapat a nyolcaddöntőbe jutásért kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a német Stuttgartot. A Zenit magyar légiósa az idegenben 2-1-re megnyert visszavágón kezdőként 73 percet töltött a pályán, több jó megmozdulással vétette észre magát.
febr. 28
3:14
Puskás sírjánál a Real (Blikk)
BUDAPEST – A Real Madrid öregfiúkcsapata is részt vesz a ma és holnap zajló egri nemzetközi teremlabdarúgó-tornán. A spanyol küldöttséggel olyan sztárok érkeztek, mint Pachín (70), Zoco (69) vagy éppen Amavisca (37), mindhárman BEK-, illetve BL-győztesnek vallhatják magukat, s első útjuk egykori klubtársuk, a 2006-ban elhunyt Puskás Ferenc (†79) sírjához vezetett, ahol koszorút helyeztek el.
febr. 28
3:18
Barta Nóra: Ott leszek a vébén! (Blikk)
BUDAPEST – Az olimpiai bizottság segíti ki a saját műtétje után adót fizető EB-ezüstérmes műugrót.
febr. 28
3:22
Pótszülinapot tart Kovács Katalin (Blikk)
BUDAPEST – Mi a közös Gioacchino Rossini (†76) olasz zeneszerzőben, Apor Vilmos (†53) győri püspökben és Kovács Katalin (33) olimpiai bajnok kajakozóban? Mindhárman február 29-én születtek, így csak négyévente tarthatták-tarthatják születésnapjukat valóban a születésük napján.
febr. 28
3:26
Szávay kikapott Venus Williamstől (Blikk)
ACAPULCO – Fárasztó csatát vívott Szávay Ágnes (20) a női teniszvilágranglista jelenlegi ötödik helyezettjével, Venus Williamsszel (28). A ranglistán 28. magyar a mexikói salakpályás WTA-torna negyeddöntőjében került össze az amerikaival, s mint korábban Arn Grétának (29), Szávaynak sem sikerült a bravúr.
febr. 28
4:39
A kevés haszon miatt a nagycsapatok inkább kiesnek az UEFA Kupából (Behaviour)
Érezhetően más szelek fújnak a második számú európai labdarúgó klubtorna, mint a nagytestvér, Bajnokok Ligája környékén. A BL-t domináló nemzetek csapatai gyakorlatilag epizódisták az UEFA Kupában, amelynek legjobb tizenhat alakulata közé például nem jutott be egyetlen spanyol sem, de angolból, és olaszból is csak egy reprezentáns maradt. Az igazán nagycsapatok hiányának jelenségét nem olyan…
febr. 28
7:03
NHL: a Penguins és a Red Wings is szoros meccsen nyert (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 136. játéknapján a Pittsburgh Penguins hosszabbítást követően nyert 5–4-re a Chicago Blackhawks otthonában, míg a Detroit hazai jégen 2–1-re győzte le a Los Angelest. A Canadiens idegenben, a Calgary és a Vancouver otthon tudott győzni.
febr. 28
7:39
NBA: kikapott a Lakers, Shaquille O’Neal 45 pontot dobott (She)
Több, rangadónak beillő találkozóra is sor került az észak-amerikai profi kosárlabdaliga alapszakaszának 117. játéknapján. A Los Angeles Lakers kikapott Denverben, a Cavaliers a Spurs, a Pistons a Magic otthonában győzött, míg a Celtics öt ponttal bizonyult jobbnak hazai pályán a Pacersnél. A Suns a 45 pontig jutó Shaquille O’Neal vezetésével győzte le a Raptorst.
febr. 28
8:33
Luxemburg: 25 millió euróból új nemzeti stadiont építenek (She)
Új nemzeti stadiont épít Luxemburg. A miniállamban jelenleg a csaknem 80 éve felhúzott Josy Barthel Arénát használják a kiemelt – elsősorban labdarúgó és atlétikai – események alkalmával.
febr. 28
8:35
Debrecen: a nigériai Dudu ismét teljes értékű munkát végezhet (She)
Ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet MacPherlin Dudu Omagbemi, a labdarúgó Soproni Ligában szereplő DVSC-TEVA 23 esztendős nigériai támadója.
febr. 28
9:09
Vasas: megérkezett a szerb csatár, Vukelja játékengedélye (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Vasashoz megérkezett Ljubisa Vukelja játékengedélye, így a 25 esztendős szerb csatár is pályára léphet a következő fordulóban.
febr. 28
9:27
NB II: amerikai csatárral erősített a Fradi fő riválisa (She)
Szerény költségvetése ellenére amerikai csatárral erősített a labdarúgó NB II Keleti csoportjában második helyen álló Bőcs KSC, miután a borsodi klub féléves szerződést kötött Jack Morrisonnal.
febr. 28
9:27
Dzsudzsák gólt lőtt, de a PSV kikapott (Metropol)
Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, ám csapata, a PSV Eindhoven hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Heerenveentől a holland labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
febr. 28
9:45
Tenisz: Venus Williams Strycovát két játszmában győzte le (She)
Az amerikai Venus Williams, aki korábban Arn Grétát és Szávay Ágnest is három szettben búcsúztatta az elődöntőben, könnyedén nyert a cseh Barbora Zahlavova-Strycová ellen az acapulcói torna elődöntőjében. Ellenfele Flavia Pennetta lesz. A férfiaknál Gael Monfils–Nicolas Almagro döntőt rendeznek.
febr. 28
10:03
Tenisz: Fish továbbjutott, Bagdatisz kiesett Floridában (She)
Az első helyen kiemelt Mardy Fish két szettben győzött a francia Florent Serra ellen a floridai Delray Beachben zajló tornán, míg a hetedikként rangsorolt francia Jérémy Chardy a ciprusi Markosz Bagdatisz ellen győzött két szettben.
febr. 28
10:21
Eto'o szerződést hosszabbítana (Metropol)
Samuel Eto'o, az FC Barcelona kameruni labdarúgója szívesen meghosszabbítaná jövő nyáron lejáró szerződését.
febr. 28
10:39
Női kézilabda: Tilinger is elhagyta a dunaújvárosi „süllyedő hajót” (She)
Vincze Melinda után újabb volt Dunaferr-játékossal erősített a Fehérép Alcoa FKC. Tilinger Tamara másfél éves szerződést írt alá a fehérvári klubbal, ahova két év elteltével tér vissza.
febr. 28
10:41
Atlétika: a súlylökő Kürthy Lajos bronzérmes Chemnitzben (She)
A súlylökő Kürthy Lajos bronzérmet nyert a 14. chemnitzi nemzetközi atlétikai viadalon.
febr. 28
11:15
A Man United vasárnap megint nyerhet egy kupát (Infostart)
Ezúttal a vasárnap lesz a két hétvégi nap közül a futball szempontjából a figyelemre méltóbb, akkor rendezik az angol Ligakupa-döntőt, a Werder-Bayern rangadót, az Atlético-Barcelona találkozót, s nem utolsósorban az Inter-AS Roma találkozót. Beharangozó a hétvégi mérkőzésekre.
febr. 28
11:33
Topligák: a teljes hétvégi program, tv-műsorral! (She)
Tekintse meg az angol, a spanyol, az olasz és a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságok teljes hétvégi programját!
febr. 28
11:51
Bayern: Klinsmannt egyelőre nem érdekli a Manchester City (She)
A Bayern München vezetőedzője, Jürgen Klinsmann, miután különböző lapok összeboronálták a Manchester Cityvel, kijelentette, hogy jól érzi magát jelenlegi munkaadójánál, és egyelőre nem szándékozik Manchesterbe költözni.
febr. 28
11:53
Ökölvívás: Hidvégi szemsérülése miatt befejezte pályafutását (She)
Mindössze 29 évesen, szemsérülése miatt visszavonul a profi ökölvívó, Hidvégi György (14–1–1).
febr. 28
11:55
Corinthians: büntetést kapott a kimaradása miatt Ronaldo (She)
Csütörtöki éjszakai kimaradása miatt büntetést kapott klubjától Ronaldo, a brazil Corinthians világbajnok futballsztárja.
febr. 28
12:09
Corinthians: büntetést kapott kimaradása miatt Ronaldo (She)
Csütörtöki éjszakai kimaradása miatt büntetést kapott klubjától Ronaldo, a brazil Corinthians világbajnok futballsztárja.
febr. 28
12:09
Shaquille O'Neal 45 pontot szórt (Metropol)
A jövő héten 37 esztendős "Shaq" hat éve nem rukkolt elő ilyen dobóteljesítménnyel, és hosszú pályafutása során 49-edszer jutott 40 pont fölé.
febr. 28
12:11
Vasas: Tóth szándékosan lefejelte ellenfelét a Vecsés ellen (She)
A Vasas–Vecsés felkészülési mérkőzés első félidejében, 1–0-s hazai vezetésnél Tóth András szándékosan lefejelte a vendégek egyik játékosát, Lukács Bálintot.
febr. 28
12:13
Honvéd: ma délután mutatják be Sisa Tibort a szurkolóknak (She)
Ma 15 órakor szurkolói ankét lesz a Bozsik-stadionban, ahol bemutatkozik a csapat új edzője, Sisa Tibor a szurkolóknak – tudatta a Budapest Honvéd hivatalos honlapja, a honvedfc.hu.
febr. 28
12:45
NBA: Rasheed Wallace 25 ezer dolláros büntetést kapott (She)
Szerdai dühöngéséért 25 ezer dolláros büntetést kapott Rasheed Wallace, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons fenegyereke.
febr. 28
13:03
Edzőmérkőzés: a Vasas emberhátrányban nyert a Vecsés ellen. (She)
A labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójának elhalasztása miatt edzőmérkőzést játszott ma a Vasas. A Vecsés elleni mérkőzésen a 25. perctől Tóth András kiállítása miatt emberhátrányban játszó hazai csapat 2–0-ra győzött.
febr. 28
13:03
Befürdött törülközőivel a kosaras (Metropol)
Szerdai dühöngéséért 25 ezer dolláros büntetést kapott Rasheed Wallace, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons fenegyereke.
febr. 28
13:21
Felkészülés: a Vasas tíz emberrel nyert a Vecsés ellen (She)
A labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójának elhalasztása miatt edzőmérkőzést játszott ma a Vasas. A Vecsés elleni meccsen a 25. perctől Tóth András kiállítása miatt emberhátrányban játszó hazai csapat 2–0-ra győzött.
febr. 28
13:23
Felkészülés: a Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet (She)
Az elmaradt bajnoki helyett a Diósgyőr – több más csapattal együtt – felkészülési mérkőzésen lépett pályára. Gálhidi György együttese 2–1-re nyert a Mezőkövesd ellen.
febr. 28
13:25
Alpesisí-vk: Fischbacher nyert Banszkóban, Vonn a szakági első (She)
Az osztrák Andrea Fischbacher nyerte meg az alpesi sí világkupa-sorozat női lesiklóversenyét a bulgáriai Banszkóban. A pénteken ugyanebben a számban második helyezett versenyző élete első vk-futamgyőzelmét aratta.
febr. 28
13:39
Arsenal: Walcott hétfőtől teljes értékű munkát végezhet (She)
Örömteli hírrel lepte meg az Arsenal-drukkereket Arsene Wenger, az „ágyúsok” francia menedzsere: elmondása szerint a csapat fiatal támadója, Theo Walcott hétfőtől teljes értékű munkát végezhet az edzéseken.
febr. 28
13:41
Felkészülés: a Paks kikapott a másodosztályú Tatabányától (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Tatabánya felkészülési mérkőzésen hazai pályán 2–0-ra legyőzte az élvonalbeli bajnokság 13. helyén álló Paksi FC-t.
febr. 28
13:43
Birkózás: Fodor és Deák Bárdos is döntős Szombathelyen (She)
A 84 kg-os Fodor Zoltán és a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály bejutott a szombat esti döntőbe a szombathelyi kötöttfogású Grand Prix birkózóversenyen.
febr. 28
13:57
Felkészülés: edzés után rúgtak öt gólt a győriek a Lipótnak (She)
A reggeli edzés után a Lipót FC elleni felkészülési mérkőzéssel folytatódott a Győri ETO labdarúgóinak napja. A helyzetekben bővelkedő találkozót a hazaiak 5–1-re nyerték meg.
febr. 28
14:51
Közlemény: technikai problémák miatt nem frissült a Nemzeti Sport Online (She)
Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a Nemzeti Sport Online technikai problémák miatt nem frissült 13.45 és 14.33 között. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.
febr. 28
14:53
Felkészülés: a Siófok hazai pályán 2-0-ra nyert az Érd ellen (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Siófok felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzött az Érd ellen.
febr. 28
14:55
Felkészülés: a Haladás hazai pályán simán legyőzte az Ajkát (She)
Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás csapata könnyedén, 4–0-ra legyőzte a vendég Ajka csapatát.
febr. 28
14:57
Felkészülés: az Újpest hazai pályán győzte le a Kaposvárt (She)
Az elhalasztott forduló ellenére sem maradt mérkőzés nélkül az Újpest FC és a Kaposvár, az egymás elleni felkészülési találkozójukon a hazai pályán játszó lila-fehérek 2–1-re győztek.
febr. 28
14:59
Real Madrid: Guti 2011-ben elhagyja a királyi gárdát (She)
A Real Madrid középpályása, Guti bejelentette, hogy 2011-ben elhagyja a királyi gárdát.
febr. 28
15:09
Serie A: az Inter 20 millió eurót adna Diegóért a Werdernek (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy az olasz bajnokság listavezetője, az Inter 20 millió eurót fizetne a Werder Bremennek a brazil középpályásért, Diegóért.
febr. 28
15:09
Guti is távozik a Real Madridból (Metropol)
Raúl után három nappal Guti is bejelentette, hogy 2011-ben elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát.
febr. 28
15:27
Felkészülés: a Siófok hazai pályán 2–0-ra nyert az Érd ellen (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Siófok felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzött az Érd ellen.
febr. 28
16:03
Premier League: az Everton magabiztosan győzött hazai pályán (She)
A Premier League 27. fordulójának nyitómérkőzésén az Everton otthon tartotta a három pontot, miután 2–0-ra legyőzte a sereghajtó West Bromwich Albiont. A hazai csapat góljait Tim Cahill és Louis Saha szerezték.
febr. 28
16:05
Északisí-vb: lengyel arany született női 30 km-en (She)
A lengyel Justyna Kowalczyk nyerte meg szombaton a nők tömegrajtos szabad stílusú viadalát 30 km-en a Liberecben zajló északisí-világbajnokságon.
febr. 28
16:07
Skócia: a Hamilton legyőzésével átmenetileg a Rangers az első (She)
A skót Premier League 27. fordulójának nyitó mérkőzésén a Rangers idegenben Barry Ferguson első félidőben szerzett találatával legyőzte a Hamiltont, ezzel megelőzte a később kezdő Celticet.

Keresés