2009. február 14. szombat

febr. 14
5:51
Százezer néző előtt gyújtotta fel magát (168 Óra Online)
Utcát neveznek el Prágában Ryszard Siwiecről, arról a lengyel tanárról, aki elsőként gyújtotta fel magát Csehszlovákia 1968-as lerohanása elleni tiltakozásul.
febr. 14
5:51
Megfigyelők szerint az új külügyminiszternek igen szűkös a mozgástere (Kripto Akadémia)
Külügyminiszterként vasárnap indul első külföldi útjára Hillary Clinton. Az egykori First Lady, volt szenátor február 16-22. között Ázsiába látogat: Japánt, Indonéziát, Dél-Koreát és Kínát keresi fel. Megbeszélései középpontjában a nemzetközi pénzügyi válság, biztonsági és emberi jogi kérdések, illetve a klímaváltozás problémái állnak.
febr. 14
8:15
15 ember életét vesztette egy vonatbalesetben (Kripto Akadémia)
Kisiklott egy utasszállító vonat India keleti részén, a balesetben legkevesebb 15 ember életét vesztette - közölte a helyi vasúttársaság szóvivője.
febr. 14
9:27
Óriási aszály pusztít (Kitekintő)
Kína évtizedek óta nem látott szárazsággal néz szembe, amely nem a gabonakészletek csökkenése, hanem a munkanélküliek tömege miatt veszélyes.
febr. 14
9:27
Megsérült egy brit repülőgépet leszállás közben (Metropol)
Baleset érte Londonban péntek este a British Airways (BA) légitársaság egyik repülőgépét, amelynek leszállás közben összecsuklott az orrfutóműve.
febr. 14
9:45
Első csatáját megnyerte Obama (Infostart)
Az amerikai képviselőház után a szenátus is megszavazta a gazdaságélénkítő programcsomag végső változatát, amelyről két nappal korábban született megállapodás az alsó-, illetve a felsőház által elfogadott törvényjavaslatokat összehangoló konferencia ülésén.
febr. 14
9:46
Pakisztán: két tucat terrorista halt meg egy rakétacsapásban (Startlap)
Legkevesebb 25, az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló fegyveres veszítette életét szombaton egy feltételezett amerikai rakétacsapásban Pakisztán északnyugati törzsi területén - közölte egy magas rangú tálib illetékes. A harcosok...
febr. 14
10:03
Igen a gazdasági ösztönző programra (Metropol)
Az amerikai képviselőház után a szenátus is megszavazta helyi idő szerint pénteken a gazdaságélénkítő programcsomag végső változatát, amelyről két nappal korábban született megállapodás az alsó-, illetve a felsőház által elfogadott törvényjavaslatokat összehangoló konferencia ülésén.
febr. 14
10:21
Megjött a pénz a Mátyás-szoborra (Kitekintő)
Hosszas hercehurcát követően a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium átutalta a Mátyás-szoborcsoport felújítására szükséges összeget.
febr. 14
10:57
Bankot raboltak az Európai Parlamentben (Kitekintő)
Egy fegyveres férfi rabolta ki az Európai Parlament brüsszeli épületén belül található bankfiókot.
febr. 14
10:57
Tömeges pánik Kínában egy hadgyakorlat miatt (Startlap)
Tömeges pánikot váltott ki egy hadgyakorlat Kína déli részén a helyi lakosok között, akik azt gondolták, hogy földrengés történt - jelentette az Új Kína szombaton. Az eset még szerda este történt, de a kínai média csak szombaton...
febr. 14
11:15
Bankbajok: majd a piac elvégzi a piszkos munkát? (Napi)
febr. 14
11:15
Tizenöt milliót zsákmányolt az Európai Parlament bankrablója (Infostart)
Ötvenezer euró zsákmánnyal lépett meg az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva szombaton a belga sajtó.
febr. 14
11:16
Markó: Tőkés listavezető helyét a kényszer szülte (Startlap)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) éles, de konstruktív ellenzéki szerepet kell betöltenie, kritikusan kell figyelemmel kísérnie a román nagykoalíció minden egyes lépését, ugyanakkor támogatnia kell minden valódi reformintézkedést...
febr. 14
11:33
Forrósodik a levegő Chavez körül (Kitekintő)
Egyre feszültebb hangulatban telnek a hátralévő napok az e hét vasárnapján esedékes népszavazás kapcsán Venezuelában. A tét sem kicsi: a választópolgárok akarata akár véget is vethet Hugo Chávez jelenlegi venezuelai elnök újraválasztási terveinek.
febr. 14
11:33
Ötvenezer eurót zsákmányolt az Európai Parlament bankrablója (Metropol)
Ötvenezer euró zsákmánnyal lépett meg az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva szombaton a belga sajtó.
febr. 14
11:33
Ötvenezer eurót zsákmányolt az Európai Parlament bankrablója (Startlap)
Ötvenezer euró zsákmánnyal lépett meg az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva szombaton a belga sajtó. A szemtanúk által "hosszú...
febr. 14
11:51
Antidemokratikus manőver várható a népszavazáson? (168 Óra Online)
Venezuela kiutasított egy spanyol jobboldali európai parlamenti képviselőt, amiért az diktátornak nevezte Hugo Chávez elnököt, és bírálta az országos választási bizottságot a vasárnap rendezendő alkotmányos népszavazás előtt.
febr. 14
12:09
Bill Clinton arculatot vált (Kitekintő)
Bill Clinton alapítványa az egyetemistákkal összefogva próbálja meg felvenni a harcot a változó világ globális kihívásaival.
febr. 14
12:27
A magyar társadalom sötét oldaláról írnak Szlovákiában (Startlap)
A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött...
febr. 14
12:29
India: kisiklott egy vonat, legalább tizenöt halott (Startlap)
Kisiklott egy utasszállító vonat India keleti részén, a balesetben legkevesebb 15 ember életét vesztette - közölte a helyi vasúttársaság szóvivője. A szerencsétlenség Orisza államban, Dzsádzspur város közelében történt pénteken....
febr. 14
12:46
Százezrek emlékeztek Libanonban Haríri miniszterelnökre (Startlap)
Több százezer libanoni gyűlt össze az ország számos szegletéből szombaton Bejrút központjában, hogy megemlékezzen annak a robbantásos merényletnek a 4. évfordulójáról, amelyben Rafík Haríri néhai miniszterelnök és további 22 személy...
febr. 14
13:03
Obama kütyüi felborították a Fehér Ház rendjét (Kitekintő)
Nem gondoltuk volna. Az Egyesült Államok elnökének eddig nem lehetett laptopja az ovális irodában, el kellett hagynia személyes email címét és Blackberry-ről sem álmodhatott. Kiknek és miért aggasztó, hogy Obama ebben is változást hoz?
febr. 14
13:39
Euróhamisító bandára csaptak le a rendőrök (Infostart)
Százeurósokat hamisító banda hat tagját tartóztatták le pénteken Szerbiában, egyet pedig Boszniában, és öt ember után még folyik a kutatás.
febr. 14
13:39
Srí Lanka visszautasította a brit jelölést (Kitekintő)
Srí Lanka visszautasította a brit különmegbízotti posztra jelölt személyt, miközben a helyi polgárháború egyre több civil áldozatot követel.
febr. 14
13:39
Profi pénzhamisítókat fogtak Szerbiában (Startlap)
Százeurósokat hamisító banda hat tagját tartóztatták le pénteken Szerbiában, egyet Boszniában, öt ember után még folyik a kutatás. Az Europol és a szerb rendőrség közös akciójával leleplezett társaság bizonyíthatóan kétmillió...
febr. 14
13:57
Magyarország: egy lépésre a tömeges erőszaktól (168 Óra Online)
A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött -, nyílt sebbe szórt só volt. Nemcsak a magyar társadalom sötét oldalairól rántotta le a leplet, de kimutatta a probléma mélységét, és eddigi képmutató kezelését is, amely…
febr. 14
14:15
Basescu Székelyföldön – Ki kell oktatni a magyarokat (Kitekintő)
Székelyföldre tart Traian Băsescu államfő, hogy elmondja a térség lakóinak és újságíróinak, hogy hazudnak a magyar politikusok.
febr. 14
14:16
Több ezer kurd tünetetett Öcalanért Strasbourgban (Startlap)
Több ezer kurd tüntetett szombaton Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bírósága székhelyén, követelve Abdullah Öcalan, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szakadár szervezet 1999 óta török börtönben ülő volt vezetőjének szabadon...
febr. 14
14:33
Kisiklott egy vonat Indiában (Metropol)
Kisiklott egy utasszállító vonat India keleti részén, a balesetben legkevesebb 15 ember életét vesztette - közölte a helyi vasúttársaság szóvivője.
febr. 14
14:33
Veszprém: A tragédia segtheti a magyar-román megbékélést? (Kripto Akadémia)
A veszprémi tragédia a románok és a magyarok közötti történelmi megbékélést fémjelezheti - írja szombati számában az Adevarul című napilap Marian Cozma, az MKB Veszprém egykori kézilabdázójának meggyilkolása kapcsán.
febr. 14
14:33
Először választottak női minisztert Szaúd-Arábiában (Startlap)
Első ízben került be nő Szaúd-Arábia kormányába: Abdallah uralkodó szombaton kormányátalakítást hajtott végre, s ennek keretében Nura al-Fajez személyében egy hölgyet nevezett ki oktatási miniszterhelyettessé. Ez komoly előrelépés...
febr. 14
14:51
Szaúd-Arábiában első ízben került be nő a kormányba (Metropol)
Első ízben került be nő Szaúd-Arábia kormányába: Abdallah uralkodó szombaton kormányátalakítást hajtott végre, s ennek keretében Nura al-Fajez személyében egy hölgyet nevezett ki oktatási miniszterhelyettessé.
febr. 14
14:51
Izrael támad a Hamasz meg beszél (Kripto Akadémia)
Szombat reggel az izraeli légierő csapást mért kettő, gázai övezetben található célpontra, melyek állításuk szerint fegyvergyártó üzemek voltak. Ezalatt a hamasz azt állítja, a zsidó állam hajlandó lenne rá, hogy az eredeti határozatlan idejű tűzszünet helyett 18 hónaposat kössenek
febr. 14
14:51
Cozma halála segítheti a román-magyar megbékélést (Startlap)
A veszprémi tragédia a románok és a magyarok közötti történelmi megbékélést fémjelezheti - írja szombati számában az Adevarul című napilap Marian Cozma, az MKB Veszprém egykori kézilabdázójának meggyilkolása kapcsán. A szombaton...
febr. 14
14:53
Megalakult az első Európa-ellenes párt Közép-Európában (Kripto Akadémia)
Szabad Polgárok Pártja (SSO) néven a szorosabb európai integrációt elutasító új cseh jobboldali párt alakult szombaton Prágában.
febr. 14
15:09
Vasárnap választ polgármestert Kolozsvár (Kitekintő)
Vasárnap polgármestert választanak Kolozsváron, miután Emil Boc eddigi elöljáró lett Románia miniszterelnöke.
febr. 14
15:27
Új, euroszkeptikus párt alakult Csehországban (Metropol)
Szabad Polgárok Pártja (SSO) néven a szorosabb európai integrációt elutasító új cseh jobboldali párt alakult szombaton Prágában.
febr. 14
15:27
Szerb államfői támogatás a Vadjaság új alaptörvényének (Kripto Akadémia)
Boris Tadic szerb államfő szombaton határozottan kiállt a Vajdaság új, Szerbiában komoly belpolitikai vihart kavaró alaptörvénye mellett.
febr. 14
15:27
Egymilliónál is több állat pusztult el az ausztrál tüzekben (Startlap)
Hatalmas pusztítást vitt véghez az ausztráliai tűzvész: eddig legalább 180 ember vesztette életét bizonyíthatóan, és az állatvilág is óriási károkat szenvedett. Közel egymillió állat pusztult el, az állatmenhelyeken és a helyi állatorvosi...
febr. 14
15:45
Nincs válsághelyzet, legalábbis a magyar-magyar kapcsolatokban (Kitekintő)
Háromnapos látogatást tett Kárpátalján Gémesi Ferenc, a magyar Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára.
febr. 14
15:46
A román államfő székelyföldre látogat (Kripto Akadémia)
Ismét Székelyföldre látogatott Traian Basescu román államfő, aki a magyarok által többségben lakott Hargita és Kovászna megye önkormányzati vezetőivel és rendőrfőnökeivel találkozott szombaton.
febr. 14
15:46
Fazekas László lett Szlovákia új református püspöke (Startlap)
Ünnepi istentisztelet keretében beiktatták tisztségébe szombaton a szlovákiai Révkomáromban Fazekas László püspököt. Az új egyházi vezetőt tavaly választották meg a gyülekezetek presbitériumai a Szlovákiai Református Egyház élére....
febr. 14
16:03
Összedőlt a tizedik bank is (Napi)
febr. 14
16:03
Az elhízás növelheti a migrén kockázatát (Metropol)
Lee Peterlin és munkatársai az adatokat egy 22 ezer amerikait érintő nagyszabású egészségügyi felmérésből vették.
febr. 14
16:03
Reflektorfényben az árnyékhadsereg (168 Óra Online)
Az al-Kaida terrorszervezet "árnyékhadsereget" épített ki Afganisztánban, s ez akadályozza a békés rendezést - írta a pénteki The Washington Times amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva.
febr. 14
16:04
Westminster érseke bízik a válságról kijózanító hatásaiban (Startlap)
Cormac Murphy-O'Connor bíboros, Westminster érseke a The Timesnak kifejtette: a kapitalizmust szabályozni kell és erkölcsi megalapozottsággal kell alátámasztani. A vallási vezető szerint "az emberek kissé eltévelyegtek", énközpontú, fogyasztásra...
febr. 14
16:21
Változó idők: Szaúd-Arábiában első ízben került be nő a kormányba (Kripto Akadémia)
Első ízben került be nő Szaúd-Arábia kormányába: Abdallah uralkodó szombaton kormányátalakítást hajtott végre, s ennek keretében Nura al-Fajez személyében egy hölgyet nevezett ki oktatási miniszterhelyettessé.
febr. 14
16:21
Westminster érseke bízik a válság kijózanító hatásaiban (Startlap)
Cormac Murphy-O'Connor bíboros, Westminster érseke a The Timesnak kifejtette: a kapitalizmust szabályozni kell és erkölcsi megalapozottsággal kell alátámasztani. A vallási vezető szerint "az emberek kissé eltévelyegtek", énközpontú, fogyasztásra...
febr. 14
16:23
Több ezer kurd követelte vezetőjük szabadon engedését (Kripto Akadémia)
Több ezer kurd tüntetett szombaton Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bírósága székhelyén, követelve Abdullah Öcalan, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szakadár szervezet 1999 óta török börtönben ülő volt vezetőjének szabadon bocsátását.

Keresés