2009. február 18. szerda

febr. 18
5:30
Főként a nácik vették igénybe az elméletet (168 Óra Online)
Egy vatikáni illetékes szerint a genetika tudományának fejlődésével feltartóztathatatlanul terjed az eugenikai gondolkodás, vagyis az a kísértés, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét - közölte az MTI.
febr. 18
5:32
Előbb-utóbb megjelenik a felsőbbrendű faj a Földön (168 Óra Online)
Egy vatikáni illetékes szerint a genetika tudományának fejlődésével feltartóztathatatlanul terjed az eugenikai gondolkodás, vagyis az a kísértés, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét.
febr. 18
6:36
Üzenet az őssejtnek: ébresztő! (168 Óra Online)
Vérveszteséggel járó sérülések után a csontvelői őssejtek egyébként alvó állapotban lévő csoportja aktiválódik, és gyors osztódással pótolja a hiányzó vért. Az őssejtek felébresztését az alfa-interferon hajtja végre - jelentették be német kutatók a Nature tudományos magazinban.
febr. 18
11:34
Ősmamutot ástak ki a parkoló alól (168 Óra Online)
Igen gazdag az a jégkorszaki leletet, amelyre a híres Los Angeles-i Kátrány-öböl közelében bukkantak.
febr. 18
12:06
Ősmamut bukkant ki a parkoló alól (168 Óra Online)
Igen gazdag az a jégkorszaki leletet, amelyre a híres Los Angeles-i Kátrány-öböl közelében bukkantak.
febr. 18
13:21
Elhunyt Koch Sándor (Infostart)
Nyolcvanöt éves korában elhunyt Koch Sándor virológus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a gyermekbénulás elleni Salk-vakcina, majd a Sabin-csepp hazai előállítója. A tudós hamvasztás utáni búcsúztatása február 26-án lesz a Farkasréti temetőben.
febr. 18
13:45
Fel kellene készülni az energetikai válságokra (168 Óra Online)
Két kilométer mélységig fúrnak le Párizsban ahhoz, hogy mintegy 12 ezer lakást fűthessenek: a francia fővárosban már megkezdődött a munka egy új projekten, amely a geotermikus energia felhasználását célozza. Párizsnak komoly lehetőségei vannak e megújuló energiaforrás hasznosítására.
febr. 18
15:57
Szörnyű halál: emberi hajszálak a hiénaürülékben (168 Óra Online)
Akár 257 ezer éves is lehet azoknak az emberi hajszálaknak a kora, amelyeket dél-afrikai és amerikai tudósok megkövesedett hiénaürülékben fedeztek fel.
febr. 18
18:10
Ma éjjel ciános üstökös láthatunk az égen (168 Óra Online)
Egy fura, zöldes színű, "hátrafelé haladó" kométa kerül a Föld közelébe, amikor a Lulin-üstökös, amely a Naprendszer széléről érkezik, akár szabad szemmel is látható lesz.
febr. 18
22:03
Szabad szemmel is látható a Föld mellett elzúgó zöld üstökös (Infostart)
Egy fura, zöldes színű, "hátrafelé haladó" üstökös kerül a jövő héten a Föld közelébe. A Lulin-üstökös, amelyet két éve fedezett fel egy kínai tinédzser, a Naprendszer széléről érkezik, és akár szabad szemmel is látható lesz.

Keresés