2009. január 31. szombat

jan. 31
9:21
Katasztrofális a férfihiány (168 Óra Online)
Az ukrán férfiak jelenleg átlagosan 62 évet élnek, ami 12 évvel marad el a nők átlagéletkorától, több korosztályban katasztrofális a férfihiány - írja az MTI.
jan. 31
10:03
A delfinek a tengerek szakácsai (Infostart)
A delfinek kiérdemlik a tengerek szakácsa nevet, hiszen vacsorájukat gondosan előkészítik. Egy etológiai vizsgálat szerint bonyolult tevékenységek sorozatával teszik a tintahalat alkalmassá a fogyasztásra.
jan. 31
11:33
Viszlát, és kösz a halakat! (168 Óra Online)
A delfinek szakácskodnak a tengerben, a tintahalat legalábbis nagyon precízen szabadítják meg tintájától és csontjától, hogy puha kalamárit kapjanak - állítják ausztrál kutatók.
jan. 31
15:57
Észbontó: kutyáját klónozta 35 millióért (168 Óra Online)
Nina és Edgar Otto a boldog tulajdonosai elhunyt Lancelot kutyájuk klónjának, akinek következetesen a „Lancelot Újra” nevet adták.
jan. 31
19:48
Úszó Alien: a tokiói szörnycápa a természet furcsa fintora (168 Óra Online)
Az állat legijesztőbb és legészbontóbb tulajdonsága, hogy pofájából előreugrasztja állkapcsát. Teszi mindezt úgy, hogy kísértetiesen emlékeztet arra az űrszörnyre, amely Sigourney Weaver-t üldözte a klasszikus science-fiction—horror filmben, az Alienben.
jan. 31
22:03
Ökoiskolák és Zöld Óvodák készülődnek a világnapra (168 Óra Online)
Távcsöves madármegfigyeléssel, vetítéssel, botanikai sétával, vízvizsgálattal, riportkészítési feladatokkal és kvízkérdésekkel várják az Ökoiskolák és Zöld Óvodák növendékeit a nemzeti parkok február 2-án, hétfőn a Vizes Élőhelyek Világnapján.

Keresés