2009. január 23. péntek

jan. 23
6:03
Gondolkodnak, tehát vannak a mai fiatalok? (168 Óra Online)
Az Educatio 2009 oktatási szakkiállítás ma nyílik meg Budapesten., a kétnapos ingyenes rendezvényen valamennyi felsőoktatási intézmény kínálatával megismerkedhetnek az érdeklődők - tudatta az MTI.
jan. 23
8:31
Kitüntetésvita Spanyolországban (Múlt-kor)
A Hitlernek és Mussolininak adott kitüntetések visszavonását követeli Spanyolországban a történelmi emlékezet helyreállítására alakult társadalmi szervezet.
jan. 23
8:39
Hatékony fogyókúra fekete csokoládéval (Startlap)
Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi a csokikedvelő étvágyát minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra. Dán kutatók előadása a Nemzetközi Elhízástudományi Kongresszuson...
jan. 23
9:33
Robert Capa-mesterkópiákat vásárolt a Magyar Nemzeti Múzeum (Múlt-kor)
Műtárgy együttest képező, 937 darab mesterkópiát vásárolt Robert Capa egykori világhírű fotós hagyatékából a Magyar Nemzeti Múzeum, több mint nyolcszázezer dollárért egy New York-i múzeumtól.
jan. 23
9:35
Brazíliában is ikrekkel kísérletezett Mengele (Múlt-kor)
A valóságban is megszülettek a brazíliai fiúk - állítja egy argentin történész, aki szerint Josef Mengele felelős azért, hogy egy kis dél-amerikai városka szőke, kék szemű ikerpárokkal van tele.
jan. 23
10:33
Budapest-Bamako - 2009-01-23 09:23:03 (sat.hu)
A hatodik nap eseménytelensége...
jan. 23
10:33
Encyclopaedia Britannica 2.0 - bárkibõl lehet enciklopédista (transindex.ro)
Elindult a 240 éves Encyclopaedia Britannica onlin ...
jan. 23
10:35
Rekord veszteség az LG Electronicsnál (transindex.ro)
Rekord vesztesége volt a negyedik negyedben a dél- ...
jan. 23
10:37
Az Apple várakozásokon felül teljesített (transindex.ro)
A piacok lelkesedéssel fogadták, hogy az amerikai ...
jan. 23
10:37
Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja (Múlt-kor)
Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja: az internetes oldal, amelyet csütörtökön mutattak be a sajtó képviselőinek, az új design mellett új funkciókkal és elemekkel, többek között keresővel, dokumentumtárral, intézményi hírekkel és a közérdekű intézményi adatok tárával várja a látogatókat.
jan. 23
11:33
A Föld megmentője: a nejlonnövény! (168 Óra Online)
A köles egyik változatát igyekeznek amerikai kutatók génmódosítással rábírni arra, hogy műanyag alapanyagot termeljen. A PHB nevű vegyületet a magvak tartalmazzák, s a belőle előállított műanyag nagy előnye, hogy idővel elbomlik, nem szennyezi tovább, s nem is mérgezi a környezetet - írja összeállításában az MTI.
jan. 23
11:39
Így éltünk a hatvanas években (Múlt-kor)
Elvek és alkuk - Így éltünk a hatvanas években címmel történeti kiállítás nyílik a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban: a tárlaton a hatvanas évek, a kádári konszolidáció világát jelenítik meg.
jan. 23
11:41
Perre mennek a Citadella miatt (Múlt-kor)
A Népszava "Nem műemlék a Citadella?" címmel jelentetett meg egy írást, amely az építmény műemléki védettségét kérdőjelezte meg. A KÖH most jogi lépéseket tervez a lappal szemben.
jan. 23
13:45
Felépülhet a berlini varázshegy (Múlt-kor)
Berlin városa régóta próbálja eldönteni, mi legyen a nácik által épített, ám tavaly bezárt monumentális Tempelhof repülőtér sorsa. A hasznosításra több terv is született: egyesek szépségfarmot, mások egy vöröslámpás negyedet látnának a helyén, a leginkább grandiózus díszletekkel álmodók pedig egy hatalmas hegyet vizionálnak a területre.
jan. 23
13:48
Nem segítenek a szteroidok a ziháló gyerekeken (Infostart)
Nem segítenek a szteroidok azokon a kisgyermekeken, akiknél vírusos vagy valamilyen más fertőzésből kifolyólag alakul ki ziháló légzés - állítják brit kutatók. Közben egy orvosi lap arról számolt be: megtalálták a gyógyszert a problémára, ám annak egyelőre túl sok a mellékhatása.
jan. 23
13:57
Napenergiás szervereket épít az Intel (Startlap)
Egyelőre nem arról van szó, hogy akár csak időlegesen is el lehetne tekinteni az asztali gépek konnektorba dugásától, de az Intel zöldenergiás kísérletezgetésbe kezdett Új-Mexikóban.
jan. 23
15:25
A férgektől loptuk ezt a csodálatos ötletet (168 Óra Online)
Egy gén serkentésével regenerálhatók idegsejtek, legalábbis ezt mutatja az a fonálférgeken végzett amerikai tanulmány, melynek eredményét csütörtökön tették közzé a Science tudományos magazinban.
jan. 23
16:51
Optibox PVR: A szerelők kedvence - 2009-01-23 16:04:22 (sat.hu)
Az Optibox család pár hónap alatt sok változáson ment keresztül és sok taggal bővült.
jan. 23
16:53
Külföldi rövidhírek - 2009-01-23 16:11:28 (sat.hu)
Astra 1M, Intelsat-17, moszkvai talákozó, új Canal+ csatornák.
jan. 23
17:48
A pápa már a YouTube-on osztja az igét (168 Óra Online)
Elindult pénteken XVI. Benedek pápa hivatalos csatornája a YouTube videomegosztó portálon - tájékoztatott az MTI.
jan. 23
18:24
Döbbenetes robotgyereket szültek olasz kutatók (168 Óra Online)
Észak-Olaszország tudományos kutatóintézetei egyikének mélyén különös teremtény kelt életre. iCub (túlzottan emberszabású külseje miatt rossz érzéssel neveznénk „az iCub-nak”) olyan robot, akiről megalkotói azt remélik: egy napon képes lesz ugyanúgy tanulni, mint egy gyermek.
jan. 23
20:24
A nemi hormon szabja meg, mit találunk szépnek (Infostart)
A Szent András Egyetem pszichológusai fölfedezték, hogy a nők könnyebben észrevesznek egy édes kisbabát, mint a férfiak. A csapat számítógépes úton módosított fényképeket, hogy kiderítsék, az alig észrevehető eltéréseket miként érzékelik a két nem képviselői.
jan. 23
21:27
Szenzáció: Darwin a rasszizmus ellen írta meghatározó tanait? (168 Óra Online)
Egy új könyv szerint Charles Darwin azért dolgozta ki az evolúciós elméletet, mivel őszintén gyűlölte a rabszolgaságot, s az új teóriával vágott vissza azoknak, aki szerint a feketék és fehérek különböző fajokhoz tartoznak - írta az MTI.
jan. 23
22:01
Szenzáció: Darwin a rasszizmus ellen írta meghatározó tanait? (168 Óra Online)
Egy új könyv szerint Charles Darwin azért dolgozta ki az evolúciós elméletet, mivel őszintén gyűlölte a rabszolgaságot, s az új teóriával vágott vissza azoknak, aki szerint a feketék és fehérek különböző fajokhoz tartoznak - írta az MTI.
jan. 23
22:18
Felvételi? Körömrágás? Irány az Educatio! (168 Óra Online)
Educatio 2009 néven nyílik oktatási szakkiállítás a budapesti Syma Csarnokban. A börze elsősorban a felvételire készülőknek lehet hasznos, hiszen a felsőoktatási intézmények mellett a legkülönfélébb tanodák, szakképző intézmények, nyelviskolák és tankönyvkiadók kínálatával ismerkedhetnek meg az idelátogatók. A belépés ingyenes, az intézményi bemutatkozók mellett előadások is várják az érdeklődőket…
jan. 23
23:03
Obama, a pingvinbarát (Startlap)
Le kell törni a drága kormányzati szoftverek gyártóinak szarvát, és át kell állni nyílt forráskódú, ingyenes programokra. Állítólag ezzel állt elő Barack Obama, a kedd óta a Fehér Házban lakó, betű szerint újra beiktatott amerikai elnök. A sajtó mindezt csak azért fogadja kétkedve, mert a Sun Microsystem eltávolított vezére mondta mindezt.

Keresés