2009. január 22. csütörtök

jan. 22
5:21
Zenetanár? Füldugót neki! (168 Óra Online)
Füldugóhasználatra buzdítja a brit egészségügy a zenetanárokat.
jan. 22
5:45
Amerikai villanyautó Kínából (Startlap)
A Shuanghuan Kína egyik autóipari zászlóshajója, s mint ilyet, az utóbbi években gyakran érte a koppintás vádja. Az Amerikai RTEV mégis bennük látja a bevásárlókocsi méretű, nulla emissziós zöld járgányok gátszakadásszerű elterjesztésének biztosítékát. Kicsi, olcsó, de a sebességét 70 km/h-ig fel lehet majd tekerni.
jan. 22
8:21
Ezeréves születésnapjára készül Zala megye (Múlt-kor)
Első írásos említésének ezeréves évfordulóját ünnepli idén Zala megye, ehhez az évfordulóhoz egyebek mellett digitális "kiadványokkal" csatlakozik a megyei levéltár is, amelynek elmúlt évéről és újabb terveiről egyaránt szót ejtettek a szerdai sajtótájékoztatón.
jan. 22
9:25
Robert Capa-retrospektív Brüsszelben (Múlt-kor)
Robert Capának, a 20. század egyik legjelentősebb fotóriporterének a képeiből nyílik retrospektív kiállítás pénteken Brüsszelben, a Belgiumi Zsidó Múzeumban.
jan. 22
10:27
Történelmi ebédek Washingtonban (Múlt-kor)
Barack Obama keddi beiktatását követően, a kétszáz évvel ezelőtt született Lincoln kedvenc fogásaiból is csemegézhettek a vendégek. A Dining Guide összeállítása felidézte, hogy milyen ételek közül válogathattak a szuperhatalom korábbi vezetői.
jan. 22
10:54
Idén korábban jön a tavasz (Infostart)
A klímaváltozás kihat az évszakok változására is: az idén majdnem két nappal korábban köszönt majd be a tavasz, mint általában - derült ki egy friss kutatásból.
jan. 22
11:27
Letölthetõ videók a YouTube-on (transindex.ro)
Az elmúlt napokban több internetezõnek is feltûnt, ...
jan. 22
11:29
Hajlítható kijelzõkön jelenhet meg az új félvezetõ tinta (transindex.ro)
Egy lépéssel közelebb visz a hajlítható képernyõk ...
jan. 22
11:31
Digitális kamera és mp3-lejátszó a Legótól (transindex.ro)
A mûanyag építõkockáival híressé vált dán cég új p ...
jan. 22
11:31
Udvariasan vártak az angol utasok a Titanic elsüllyedésére (Múlt-kor)
A Titanic katasztrófájakor azért halt meg több brit, mint amerikai utas, mert az előbbiek rendezetten álltak sorba a mentőcsónakokhoz, míg az utóbbiak gátlástalanul mentették magukat - állítja egy ausztrál kutató.
jan. 22
12:06
Árja ikrek városát hozta létre Mengele Brazíliában? (Infostart)
Egy argentin történész azt állítja: a nácik hírhedt doktora, Josef Mengele felelős azért, hogy egy brazil kisvárosban megdöbbentő számú szőke, kék szemű iker születik.
jan. 22
12:33
Kiadványokkal ünnepli születésnapját az Erdélyi Múzeum-Egyesület (Múlt-kor)
Fennállásának 150. évfordulóját ünnepli idén a gróf Mikó Imre által alapított, kolozsvári központú Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME). Az évforduló alkalmából az idén több kiadványt is megjelentet az egyesület.
jan. 22
12:57
Új gyártó lépett be a magyar mobilpiacra (Startlap)
Belépett a magyar piacra a mobilkészülékeket gyártó tajvani HTC vállalat: a cég egy disztribútor vállalat révén működik Magyarországon, és azt várja, hogy rövid időn belül nagy ismertségre tesz szert a márka. Tomasz Lesniak, a...
jan. 22
13:36
Hatékony a kenőcs a szexuális úton terjedő herpesz ellen (Infostart)
Világszerte félmilliárd ember hordozza a szexuális úton terjedő herpesz vírusát. Ezért különösen nagy siker, hogy sikerült kifejleszteni egy olyan kenőcsöt, ami egy héten keresztül is véd a fertőzéstől.
jan. 22
14:39
Sírrablókat fogtak a carabinerik (Múlt-kor)
Több sírra, bennük pedig több mint százhúsz, az i. e. 3-4. századból származó műtárgyra bukkantak Olaszország déli részén San Severo környékén.
jan. 22
15:06
Az Antarktisz sem menekülhet a klímaváltozás elől (Infostart)
Az Antarktisz, a bolygó egyetlen helye, mely eddig ellenállni látszott a klímaváltozásnak, szintén melegszik - állítják amerikai kutatók a Nature tudományos folyóirat legfrissebb számában.
jan. 22
15:43
Vita Lenin temetéséről (Múlt-kor)
Lenin halálának 85. évfordulója alkalmából a kommunista párt vezetői koszorút helyeztek el a Vörös téren lévő mauzóleumnál, amelyben a világproletariátus vezérének holtteste nyugszik. Az "ortodox monarchisták" ugyanakkor eltemetése mellett tüntettek.
jan. 22
15:45
Gázvezeték nyomvonalán kutatnak a régészek (Múlt-kor)
Jelenleg is folyik a terepbejárás a horvátországi tranzit gázvezeték magyarországi nyomvonalán, a Kecskemét - Városföld - Báta - Drávaszerdahely közötti 203 km hosszú vonalon december közepe óta dolgoznak a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat munkatársai.
jan. 22
16:45
Megosztja a franciákat Sarkozy szupermúzeuma (Múlt-kor)
A francia elnökök egytől egyig különböző szupermúzeumokat hagytak hátra örökül, amelyek művészeti iránymutatásuk mellett az egykori vezetők politikai tevékenységére is emlékeztetik az odalátogatókat. Nincs ezzel másként Nicolas Sarkozy sem.
jan. 22
22:36
Vigyázat! Életveszélyes bicikliút épül! (168 Óra Online)
A Dráva utcában épült botrányos járda- bicikliút miatt, a Magyar Kerékpárosklub Észak-pesti szervezetének kezdeményezésére az MK demonstratív jellegű sajtótájékoztatót hirdet január 27-én, kedden délután 3- kor a Dráva utca- Kárpát utca sarokra. A bringások a közelben megbéníthatják a közlekedést. De mire fel az újabb tiltakozás?

Keresés