2009. január 10. szombat

jan. 10
7:06
Megtette első útját az algahajtású repülő (Infostart)
Egy amerikai légitársaság tesztrepüléseket hajtott végre egy olyan speciális repülőgéppel, amely részben algából készült üzemanyaggal működik. A másfél órás út a vártnál jobban sikerült, de egyelőre nem várható az algaüzemanyag elterjedése.
jan. 10
10:42
Ronda és mérges: befogták a világ egyik legtitokzatosabb állatát (Infostart)
Tudósoknak végre sikerült befogniuk és lefilmezniük a világ egyik legtitokzatosabb állatát, a nagyra nőtt cickányra hasonlító, hosszú vékony farokkal és ormánnyal rendelkező haiti patkányvakondot.
jan. 10
10:48
Mogyoróvaj okozott tömeges szalmonellafertőzést (168 Óra Online)
Mogyoróvaj okozott szalmonellafertőzést az utóbbi három hónapban az Egyesült Államok 42 szövetségi államában; 399 ember betegedett meg, 70-et kórházba kellett szállítani - jelentette helyi idő szerint pénteken a CBS televízió.
jan. 10
11:15
Ha akarja, megírhatja Obama beszédét (168 Óra Online)
Mindenki számára lehetővé teszi a Slate.com és a MixedInk amerikai internetes portálok közös vállalkozása , hogy maga is megpróbálkozzék Barack Obama január 20-án elhangzó elnöki székfoglaló beszédének megírásával, megfogalmazva azt, aminek szerinte el kellene hangoznia az ünnepi ceremónián.
jan. 10
15:45
A halak nem felejtenek (168 Óra Online)
Feje tetejére állítja az állatok memóriájával kapcsolatos eddigi elképzeléseket egy izraeli tanulmány. Eszerint a halak akár öt hónapra visszamenőleg is képesek emlékezni. A felfedezés lehetővé tenné, hogy a nyílt óceánokban és tengereken hozzanak létre halgazdaságokat, alacsony költséggel, környezetbarát módon.
jan. 10
17:36
Amikor Amerika "előfizetett" Magyarország feldarabolására (Infostart)
Magyarországnak az első világháború idején az amerikai közvéleményben és külpolitikában betöltött szerepéről ír nemrég megjelent, Kettős tükörben című könyvében Glant Tibor. Az egyetemi tanár elmondta: Washingtonnak nem volt igazi koncepciója a közép-európai határokkal kapcsolatban.
jan. 10
20:09
Orvosi bravúr: teafilterrel gyógyítják az agyvérzést (168 Óra Online)
Az agyi infarktusok az esetek többségében agyvérzést és más olyan, a központi idegrendszert érintő problémákat okoznak, amelyek lehetetlenné teszik a betegek visszatérést a normális életbe. Egy brit orvoscsoport most forradalmian új kezelési módszert dolgozott ki, amit teafilternek neveztek el.
jan. 10
20:11
Orvosi bravúr: teafilterrel gyógyítják az agyvérzést (168 Óra Online)
Az agyi infarktusok az esetek többségében agyvérzést és más olyan, a központi idegrendszert érintő problémákat okoznak, amelyek lehetetlenné teszik a betegek visszatérést a normális életbe. Egy brit orvoscsoport most forradalmian új kezelési módszert dolgozott ki.

Keresés