2009. január 17. szombat

jan. 17
2:45
Kék hírek! Balhé, bűn, igazság! (Startlap)
Megtévesztő, hamis Nav N Go szoftverek jelentek meg Magyarországon – jelentette be a szoftverfejlesztő cég márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting Kft. Az elmúlt napokban a Vám – és Pénzügyőrség által szolnoki és veszprémi boltokban tartott ellenőrzések során olyan megtévesztő iGO My way szoftverek kerültek elő, melyeket a fogyasztók könnyen eredetinek gondolhatnak.
jan. 17
7:12
Minél olcsóbb és színesebb, annál inkább szennyez (168 Óra Online)
Meglepően nagy egy Kínában előállított póló "ökológiai lábnyoma": gyártása során és amíg eljut a vevőig, 6 kilogramm széndioxid, vagyis a póló tömegének hússzorosa kerül a levegőbe - állapította meg az egyik textilipari szaklap.
jan. 17
9:06
Megtalálták a Hold mágnesességének okát (Infostart)
Az Apollo-program űrhajósai, akik az 1970-es években a Holdon jártak, több különleges holdkőzetet is magukkal hoztak. A tudósokat azóta foglalkoztatja a kérdés: miért mágneses a Hold talaja?
jan. 17
10:39
Diszkriminál az érintőképernyő (Startlap)
A vakoknak is fejlesztenek majd valami olyasmit, mint az érintőképernyő, ha lesz szabad kapacitás. Ennyit ígértek Stevie Wondernek az elektroshow-n.
jan. 17
10:57
Blogot adtak el az eBay-en (transindex.ro)
Több mint 200 ezer lejnek megfelelõ összegért elad ...
jan. 17
12:27
Ingyenes digitális tv francia módra - 2009-01-17 11:43:04 (sat.hu)
A TNTSAT ingyenes digitális szolgáltatás már egész Franciaországra kiterjesztette lefedettségét az Astra műholdak segítségével.
jan. 17
12:45
Nyolc hetet kapott az EU-tól a Microsoft (Startlap)
Az Európai Unió ismét fellépett a Microsoft amerikai szoftver-cégóriás ellen, ezúttal arra hivatkozva, hogy versenytorzító hatású az Internet Explorer böngésző program hozzákapcsolása a Windows operációs rendszerhez. Az Európai Bizottság...
jan. 17
13:03
Aggyal mûködtetnék a háztartást (transindex.ro)
Képzeljünk el egy olyan házat, ahol az agy mûködte ...
jan. 17
13:15
Kutyák, vissza a természetes szépséghez! (168 Óra Online)
Annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a közömbösség, vagy a pedigréhez való túlzott ragaszkodás számos kutyafajtát veszélybe sodorhat. Ide sorolták például a tekintélyes bőrfelesleggel rendelkező sharpeyt, a francia és az angol bulldogot, a staffordshire fajtákat, a retikülben elférő parányi kis ölebeket, amelyek ma nagyon divatosak a hollywoodi sztárok között. A tenyésztők eltorzították a…
jan. 17
13:27
RSS cím változása! (Startlap)
Aki valamilyen RSS olvasón keresztül értesül az új posztokról, az kérem az RSS címet írja át, mert változott.
jan. 17
14:33
Az indulás pillanatai - 2009-01-17 14:23:38 (sat.hu)
Január 17, reggel 9 óra. Ekkor álltak rajthoz a Bamako-rally résztvevői, és indultak el az egészen a hónap végéig tartó utazásra. Nézze meg képeinket!
jan. 17
15:57
Milyenek az iWiW-es adatlapok? (Startlap)
Korábban én is regisztrálva voltam a hazai nagy közösségi hálóra, az iwiw-re, és akkor ismerős és ismeretlenek között találtam egy-két igen érdekes adatlapot, kezdve a teljesen minimáltól, egészen a túlcifrázottig. Összeállítottam egy kisebb listát, hogy milyenek is az iwiw-es adatlapok, és a mögöttük lévő emberek.
jan. 17
17:27
Sörös vagy boros páclével a rák ellen (Infostart)
Sütés közben rákkeltő anyagok keletkeznek a hús felszínén. Pácolás sörben vagy vörösborban gátolja a rákot okozó vegyületek kialakulását, ezért csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát. Portugál kutatók biztató eredményeit a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat közölte.
jan. 17
18:15
Telefonáljon Obamafonon! (Startlap)
Csak 30 dollárba kerül egy új mobiltelefon Kenyában, viszont nem ezért viszik, mint a cukrot. Hanem azért, mert Barack Obama, a kedden beiktatandó amerikai elnök adja a dizájn alapját.
jan. 17
21:45
Gráf: döntően megváltozik a magyar mezőgazdaság 2009-ben (168 Óra Online)
Döntően megváltoztatja a magyar mezőgazdaság arculatát az idei esztendő - hangsúlyozta az MTI-nek adott nyilatkozatában szombaton Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, aki szerint az ország mezőgazdasága jó úton jár.

Keresés