2009. január 17. szombat

jan. 17
7:12
Minél olcsóbb és színesebb, annál inkább szennyez (168 Óra Online)
Meglepően nagy egy Kínában előállított póló "ökológiai lábnyoma": gyártása során és amíg eljut a vevőig, 6 kilogramm széndioxid, vagyis a póló tömegének hússzorosa kerül a levegőbe - állapította meg az egyik textilipari szaklap.
jan. 17
9:06
Megtalálták a Hold mágnesességének okát (Infostart)
Az Apollo-program űrhajósai, akik az 1970-es években a Holdon jártak, több különleges holdkőzetet is magukkal hoztak. A tudósokat azóta foglalkoztatja a kérdés: miért mágneses a Hold talaja?
jan. 17
13:15
Kutyák, vissza a természetes szépséghez! (168 Óra Online)
Annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a közömbösség, vagy a pedigréhez való túlzott ragaszkodás számos kutyafajtát veszélybe sodorhat. Ide sorolták például a tekintélyes bőrfelesleggel rendelkező sharpeyt, a francia és az angol bulldogot, a staffordshire fajtákat, a retikülben elférő parányi kis ölebeket, amelyek ma nagyon divatosak a hollywoodi sztárok között. A tenyésztők eltorzították a…
jan. 17
17:27
Sörös vagy boros páclével a rák ellen (Infostart)
Sütés közben rákkeltő anyagok keletkeznek a hús felszínén. Pácolás sörben vagy vörösborban gátolja a rákot okozó vegyületek kialakulását, ezért csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát. Portugál kutatók biztató eredményeit a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat közölte.
jan. 17
21:45
Gráf: döntően megváltozik a magyar mezőgazdaság 2009-ben (168 Óra Online)
Döntően megváltoztatja a magyar mezőgazdaság arculatát az idei esztendő - hangsúlyozta az MTI-nek adott nyilatkozatában szombaton Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, aki szerint az ország mezőgazdasága jó úton jár.

Keresés